'Met alle respect, maar Rashford moet geen tweede Welbeck worden'
Maandag, 17 september 2018 om 22:15

José Mourinho reageerde vrijdag gepikeerd op de suggestie dat hij te weinig gebruikmaakt van Marcus Rashford. De oefenmeester van Manchester United diende daarmee onder meer Jamie Carragher van repliek; de oud-verdediger had gezegd dat Rashford in een fase van zijn loopbaan zit waarin hij moet voetballen, en dat hij wellicht 'een stapje terug moet zetten om later weer terug te keren bij een topclub'. Die woorden neemt Carragher niet terug.

Mourinho pakte er vrijdag een spiekbriefje bij, waarvan hij het aantal speelminuten van Rashford in de afgelopen twee seizoenen oplas. "Ik denk dat ze en beetje in de war zijn", zei de Portugees over zijn criticasters. Carragher zegt maandagavond bij Sky Sports echter dat het hem erom ging dat Rashford nauwelijks als centrumspits speelt. "Ik ben niet in de war", maakt hij duidelijk. "Mourinho is dat ook niet, volgens mij. Ik ben het eens met alles wat Mourinho zei, maar dat betekent niet dat ik mijn woorden terugneem. Ik heb het niet over het aantal minuten dat Rashford speelt. Ik wil niet dat het beeld ontstaat dat ik zomaar wat zei. Ik doelde rop dat hij amper als spits speelt."

Meer: Marcus Rashford bijt op X van zich af: ‘Het gaat al maanden op deze manier’

"Sinds José de trainer is van Manchester United, is Rashford maar twaalf keer als centrumspits begonnen. Hij brak juist door als spits en dat is de positie waar hij op mikt. Mijn punt is dat het voor een spits het moeilijkst is om door te breken bij een topclub, omdat de trainer het gevoel moet hebben dat hij met jou als spits de competitie en de Champions League kan winnen. Manchester United heeft Romelu Lukaku daar staan. Ik zeg niet dat Mourinho fout zit en dat Rashford moet spelen, want dat is niet zo. Lukaku is beter dan hij is", aldus de clubicoon van Liverpool.

Als Rashford wél op de spitspositie wil voetballen, moet hij volgens Carragher nadenken over een vertrek bij Manchester United. "Ik houd van de voetballer Danny Welbeck en ik bedoel dit niet respectloos, maar Marcus moet geen tweede Welbeck willen worden. Welbeck brak door als spits bij Manchester United, werd daarna ingezet op de linker- en rechterflank en hij was vooral blij om minuten te maken. Maar daardoor groeide hij uit tot simpelweg een goede breedtespeler, die nooit de vaste spits werd. Bij Arsenal en het Engelse elftal gebeurde vervolgens precies hetzelfde."

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in gezicht van tegenstander
0
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
1
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
10
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Mexicano
 
7
17 september 2018 om 22:43
Ben het hier wel mee eens, maar langs de andere kant is er toch niks mooiers om door te breken als kind vd club. En hij maakt voldoende minuten, ook hierdoor zal hij groeien.
 
YounesMarchouh
 
13
17 september 2018 om 22:49
hij is ondertussen 21, liever bij een everton de vaste basisspeler worden , dan elke keer op de bank beginnen bij een topclub, kijk naar lukaku, debruyne, salah. al deze spelers moesten een stap terug nemen, om twee stappen vooruit te zetten
 
Birambi
 
8
17 september 2018 om 23:12
Mbappe kan het toch ook. Als je echt zon toptoptop talent bent dan kan je dat. Rashford zal een topspeler worden maar Mbappe en De Ligt onder andere zijn vele malen beter.
 
AadMaat
 
4
17 september 2018 om 23:22
Ligt er natuurlijk net aan wie je concurrentie is. Als Rashford de enige spits is en zeven wedstrijden kan blijven staan dan kan hij plots uitgroeien tot een wereldspeler. Mbappe zat bij een club waar hij de ruimte en het vertrouwen kreeg. Lukaku is, ook door het prijskaartje, zeker geen misselijke concurrent. Je zag het met Kane ook die kreeg weinig kansen, maar toen het niet anders kon kreeg hij minuten en bleek het een topper te zijn.
 
Dante
 
13
18 september 2018 om 02:53
@birambi Afgezien van het feit dat het belachelijk is een centrum verdediger met een aanvaller te vergelijken, vind ik het ook wel opvallend een speler van Ajax vele malen beter te noemen dan iemand die al jaren volop speelt bij Manchester United op piepjonge leeftijd ..
 
Dante
 
2
18 september 2018 om 02:56
@aadmaat Juist Mbappe wordt ook in de spits en op de vleugels gezet. Dit gebeurt overigens bij iedere club. Lijkt alleen ineens een groot probleem te zijn als het onder Mourinho is.
 
WillemHolder
 
1
18 september 2018 om 08:19
Mbappe speelt niet als spits en waar de Ligt opeens voorbij komt is mij een raadsel. Zet Rasford bij Ajax neer en hij laat direct zijn potentie zien. Een jonge speler op een andere positie neerzetten kun je niet verwachten dat hij het dan waar gaat maken....
 
Sammerens
 
17
17 september 2018 om 23:08
Mooie Opta statistiek: sinds zijn debuut in februari 2016 heeft Rashford 126 competitieve wedstrijden voor United gespeeld. Meer dan welke Premier League speler dan ook. Laat die jongen gewoon zijn minuten maken op de flanken en de kans in de spits grijpen als die zich voordoet. Punt is dat hij gewoon te vaak laat zien dat het nog een stuk beter moet. Een zeer leuk talent maar nog lang geen topspeler.
 
davydenko
 
5
18 september 2018 om 00:31
Als het waar is wat je zegt, dan zou ik Rashford veel liever zien in de punt van de aanval bij een club in de basiself. Bijv een club als Leicester waar veel ruimte komt te liggen achter de laatste linie. Competitieve wedstrijden spelen is iets anders als veel minuten maken en laat dat nou datgene zijn wat dit talent moet hebben, minuten maken. Op de flanken vind ik hem misbruikt worden. Lukaku is zeker iets verder, maar ik zou Rashford vaker de kans geven in het centrum, helemaal als Lukaku niet thuisgeeft wat vaak genoeg voorkomt.
 
Sammerens
 
0
18 september 2018 om 19:45
Nou, volgens Arseneal hier onder is het blijkbaar ook zo dat hij de meeste minuten heeft gespeeld van alle spelers onder 21. Dus ook die speeltijd is er. Rashford heeft in de wedstrijden in de spits vorig seizoen ook weinig laten zien. En wie zegt dat hij bij bijvoorbeeld Leicester wel in de basis zou staan? Er zijn weinig jonge spitsen die in een topcompetitie een basisplaats hebben.
 
arsen(e)al
 
9
18 september 2018 om 00:50
Onzin, gaat over spelers o-21, wat een enorm verschil is. Beetje logisch nadenken en je weet dat zoiets nooit kan kloppen. “No player currently aged under-21 has played more competitive minutes of club football for a Premier Leagueteam than Marcus Rashford (7,280) since his debut in February 2016,” Opta tweeted
 
arsen(e)al
 
5
18 september 2018 om 00:56
En van de 52 wedstrijden die hij vorig jaar speelde werd hij er in 42(!) gewisseld.
 
Sammerens
 
0
18 september 2018 om 19:40
Opta Joe: "126 - No player has played more competitive matches for a Premier League club than Marcus Rashford (126) since his debut in February 2016."Simpelweg geen onzin dus.Jouw statistiek draagt er alleen maar aan bij. Rashford krijgt dus simpelweg gewoon veel speeltijd voor zijn leeftijd.
 
TheRoscoe
 
0
18 september 2018 om 06:14
Eerder dat als Welbeck een stapje terug nam om elders te spelen puur als spits, dat hij zich ook beter had ontwikkeld als spits. En vooral dat Rashford dreigt niks anders te worden dan een utility player die je overal kan neergooien in de aanval, maar zich niet heeft gespecialiseerd in een rol als spits en zich op dat vlak nooit heeft ontwikkeld.
 
TheRoscoe
 
0
18 september 2018 om 16:39
Dat betekent niet dat het voor Rashford dan ook werkt. Messi begon op een vaste positie en groeide uit tot een speler die overal kon spelen omdat hij zo idioot goed is. In mindere mate kan je dit ook op Sanchez toepassen. Natuurlijke vleugelspelers kunnen vaak op beide flanken uit de voeten. Een jonge Ronaldo had dit en veranderde van positie om hij gewoon ouder werd en zich ontwikkelde om op topniveau te kunnen blijven spelen. Mbappé is een generationeel talent en heeft instrintiek de capaciteiten om er daarmee om te gaan. Di Maria vind ik van niet trouwens. Verder zijn er ook voorbeelden van spelers voor wie zo'n utility-rol niet goed uitpakte. Oxlade-Chamberlain bij Arsenal, Henderson bij Liverpool totdat hij definitief controlerende middenvelder werd, Dier nu bij Tottenham, Scholes bij het Engels elftal, in zekere zin Jones bij Manchester United sinds Ferguson weg is. Rashford is jong, maar speelt al heel lang slecht en dat is zo sinds hij niet meer vast in de spits speelde en op de flanken werd misbruikt. Hij is een speler die er heel duidelijk wel onder lijdt. Misschen dat Welbeck's versatiliteit ervoor zorgt dat hij nog bij een relatieve topclub speelt, maar wat Carragher erover zegt is toepasbaar op Rashford.
 
Catscan
 
1
18 september 2018 om 08:31
Wel opvallend dat alleen maar mensen van de tegenstanders maar al te graag willen dat Rashford weg gaat, zou het een andere reden hebben? Hmmmm