'Michel Preud'homme bedankt voor dubbelfunctie in Eredivisie'
Maandag, 1 juni 2020 om 12:57

FC Twente heeft misgegrepen in een poging om Michel Preud'homme terug te halen naar Enschede, zo meldt Het Laatste Nieuws maandag. De Tukkers hebben zich bij de oud-doelman, die al een verleden als trainer van de club heeft, gemeld met het aanbod om de vertrekkende Gonzalo García García op te volgen. Preud'homme heeft FC Twente volgens de krant echter laten weten dat hij 'niet vrij is'.

De 61-jarige Preud'homme is sinds mei 2018 de trainer van Standard Luik en gaat de Belgen in de komende dagen op de hoogte brengen van zijn plannen om al dan niet door te gaan bij de club. Naast coach van het eerste elftal is de 58-voudig international van de Rode Duivels ook vicevoorzitter en technisch directeur van Standard.

FC Twente had volgens de berichtgeving uit België eenzelfde soort rol in gedachten voor Preud'homme, aangezien de club hem 'carte blanche wilde geven om de club technisch helemaal te reorganiseren'. De technische beleidsvoering was tot voor kort het werkterrein van technisch directeur Ted van Leeuwen, die eind april opzij werd gezet.

Preud'homme zwaaide in het seizoen 2010/11 als trainer de scepter in de Grolsch Veste. De oefenmeester won dat seizoen met zijn ploeg de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal, maar moest op de slotdag van het Eredivisie-seizoen de landstitel wel aan Ajax laten. Ondanks een doorlopend contract vertrok hij na afloop van deze voetbaljaargang naar het Saudische Al-Shabab.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
8
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
20
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
20
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Lierse1997
 
11
1 juni 2020 om 13:08
De kans dat hij dat goed doen was niet al te groot. Waarschijnlijk stopt hij wel als trainer en zal hij zich gewoon op het beleid focussen als technisch directeur en als vice-voorzitter. En hoewel hij mooie jaren beleefd heeft bij Twente is standard toch de club van zijn hart.
 
Ajax/barca2014
 
3
1 juni 2020 om 13:09
Maar zelfs met een carte blanche wist hij het bij Standard niet beter te doen dan zijn voorganger.
 
Lierse1997
 
8
1 juni 2020 om 13:20
Sa Pinto was een typische “na mij de zondvloed manager”. Op korte termijn zeer goede prestaties, maar op lange termijn onwerkbaar. Het grote probleem van Standard was dan ook dat ze soms top dan weer flop waren en onder Michel is dat wat stabieler geworden. Al bij al heeft hij er degelijk werk geleverd vind ik. Standard heeft gewoon niet de financiële middelen om met de echte top te concurreren op lange termijn. Daarnaast staan andere ploegen als Club Brugge, Genk (vorig seizoen), Antwerp en Gent ook niet stil in hun ontwikkeling.
 
Ajax/barca2014
 
0
1 juni 2020 om 14:09
Het klopt dat die Sa Pinto een ongeleid projectiel was, maar hij zorgde er wel voor dat hij alle negatieve aandacht kreeg. Ik kan mij wel voorstellen dat het voor de spelers dan een stuk makkelijker is om te presteren. Ik sluit dus zeker niet uit dat Sa Pinto nog altijd succesvol had kunnen blijven. Michel zorgde misschien wel voor stabiele prestaties, maar daar zaten ook echt absurd veel overwinningen bij die in de slotfase werden behaald.
 
Lierse1997
 
0
1 juni 2020 om 14:18
Ik vond em persoonlijk wel iets hebben, maar of hij het goed zou blijven doen is natuurlijk maar de vraag en eigenlijk giswerk. Al bij al vind ik dat Michel goed werk heeft geleverd. Al waren de verwachtingen inderdaad hoog gespannen toen hij kwam en die heeft hij inderdaad niet echt kunnen waarmaken.
 
FCT 4 ever
 
23
1 juni 2020 om 13:12
Nee klopt, maar dromen mag als FCT supporter he. Wat een seizoen was dat zeg. Wat een trainer.
 
Lierse1997
 
10
1 juni 2020 om 13:21
Was inderdaad een prachtig team dat Twente. Eigenlijk toch wel jammer dat hij daarna voor het grote geld in het midden-Oosten koos.
 
wandering
 
0
1 juni 2020 om 14:12
Had eerlijk gezegd toen twijfel of dat de enige reden was, gezien de ellende die daarna begon is die twijfel in ieder geval niet weggenomen. Helemaal omdat Munsterman zo meegaand was. En dat is hij normaal gesproken niet
 
Japie_Krekel
 
1
1 juni 2020 om 13:11
ik denk niet dat Michel Preudhomme meteen de oplossing zou zijn. hij heeft het in het verleden goed gedaan bij FC Twente maar toen hadden ze ook echt een geweldig elftal staan en best veel financiele middelen. dit Twente is in niks meer vergelijkbaar met het Twente van destijds
 
FCT 4 ever
 
4
1 juni 2020 om 13:12
Heel jammer, al had ik dit wel verwacht. Denk dat ik voor alle fans spreek als ik zeg dat ik hem graag terug zou zien komen. Weliswaar zou hij vrij duur geweest zijn, maar dan investeer je in de toekomst. Kwaliteit boven kwantiteit. Top dat ze daarop inzetten nu. We hebben de laatste jaren al genoeg meuk gezien in Enschede als het om trainers en technisch beleid gaat.
 
wandering
 
17
1 juni 2020 om 13:20
Na Kees Rijvers en Spitz Kohn mijn favoriete coach qua voetbal dat zijn elftal liet zien, hoog tempo, veel positie wisselingen, heb toen echt genoten
 
FCT 4 ever
 
15
1 juni 2020 om 13:28
Klopt. We hebben het nu wel over Steve de kampioenmaker maar ik heb Michel hoger zitten. Het spel was zoveel beter.. Alleen de titel onnodig uit handen gegeven in 2011 (roda, Graafschap). Anders gewoon de treble gewonnen. Maar wat een schitterend seizoen zeg.
 
Jopie22
 
15
1 juni 2020 om 13:16
Wat een geweldig voetbal speelden wij onder hem zeg! Dat was écht genieten. Ik achtte de kans al niet heel groot, maar hoopte er wel op. Helaas gaat het niet gebeuren. Ik ben benieuwd wie het nu gaat doen.
 
London Calling
 
7
1 juni 2020 om 13:38
Je had toen ook wel een lekker elftal toch? zeker voor eredivisie begrippen. De Jong, Janko, Ruiz, Chadli, Janssen, Rosales. Landzaat e.d.
 
De Toekomst
 
2
1 juni 2020 om 14:29
Tsja, helaas is er bij het huidige Twente volgens mij weinig eer te behalen. Verwachtingen zijn redelijk hoog in verhouding tot de mogelijkheden. Ik denk dat jullie met Rutten een perfecte man zouden hebben, maar ook trainers als Jans of Groenendijk zouden er iets moois op kunnen bouwen.
 
Jopie22
 
2
1 juni 2020 om 14:35
Dat is ook zo. En of de verwachtingen hoog liggen? Ik denk dat dat wel meevalt. Het is echt wel zo dat er altijd een bepaalde druk is bij onze club. De namen die jij noemt vind ik zeker niet gek. Maar van wat ik begrepen heb gaan ze zowel een Duitse TD als trainer halen.
 
wandering
 
5
1 juni 2020 om 14:49
Als Groenendijk het zou worden ben ik snel klaar, dan sla ik Twente een poosje over, wat een beroerd voetbal zag ik toen hij Excelsior en ADO trainde, kun je wel zeggen dat het materiaal wat hij had slecht was, maar dat is het bij Fortuna of Emmen ook en die spelen gezien hun mogelijkheden toch heel wat attractiever dan Groenendijk ooit heeft laten zien. Jans gaat het niet worden, die heeft nog nooit een positief woord over Twente gezegd, dus die zou wel heel ongeloofwaardig worden als hij opeens Twente zou gaan trainen
 
palko
 
10
1 juni 2020 om 13:21
@lierse1997, Michel Preud`homme heeft in het seizoen 2010-2011 een geweldige en onuitwisbare indruk achtergelaten bij FC Twente. Jammer voor de Tukkers dat hij medio 2011 (gouden) eieren voor zijn trainersgeld koos. En plotsklaps met de Noorderzon (lees Zuiderzon) uit Tukkerland vertrok. Voor een lucratief avontuur in Saudi Arabie.
 
Lierse1997
 
2
1 juni 2020 om 14:20
Rechtstreeks reageren onder een bericht gaat iets makkelijker ??. Maar zoals je zegt was het zeer jammer dat hij vertrok. Kampioen worden met Twente zou hem toch nog meer aanzien geven. Maar uiteindelijk heeft hij zeker geen misselijke carrière gehad.
 
AFCA_Babel
 
1
1 juni 2020 om 13:32
Fred Rutten, Gertjan Verbeek zijn de ideale kandidaten denk ik. Kennen de omgeving en de club als geen ander. Overtuig deze trainers met visie en een goed salaris. Dan wil Rutten of Verbeek heus wel terug keren bij de club. Overigens zou een buitenstaander als Maurice Steijn ook nog goede optie kunnen zijn.
 
Master D
 
6
1 juni 2020 om 13:39
Fred Rutten heeft al bedankt. Die komt dus niet met een visie en goed salaris. Sterker nog volgens mij zou hij de visie moeten verzorgen. Verbeek moet je nooit aan beginnen. Die heeft al iedereen daar tegen zich in het harnas gejaagd en het publiek zal een terugkeer van zijn kant niet zo maar pikken. Hij heeft zijn kans gehad met een prima selectie (maher, Assaidi, Slagveer, Thesker, Ter Avest, Tighadouini, Lam, Holla etc. voor een degradatiekandidaat en is volledig mislukt.
 
FCT 4 ever
 
11
1 juni 2020 om 13:41
Gertjan Verbeek... Nou, als je een volksopstand wil hebben moet je hem terughalen. Want wat ging dat lekker in het jaar van degradatie. En nu nog steeds zit hem hoog, gezien de uithalen die hij nog steeds doet. Die uitspraken neigen naar laster en smaad.
 
London Calling
 
3
1 juni 2020 om 13:45
Ik weet niet of ik het aan zou durven met Verbeek. Toch al snel ontslagen bij Twente, ontslagen bij Bochum, Nurnberg, AZ en Feyenoord. Buiten Heerenveen en Heracles heeft hij het nergens echt goed gedaan en hoor je vooral dat het een lastige man is om mee te werekn.
 
Andres13
 
2
1 juni 2020 om 13:49
Van Bommel zou ook een goede optie zijn, al weet ik niet of hij dat ziet zitten. Hij kan goed overweg met jonge spelers (Ihatarren en Bergwijn liepen o.a. weg met hem) en wil zich net als de club FC Twente opnieuw zich revancheren voor een minder jaar. Jongens kunnen door zijn ervaring in het topvoetbal veel leren.
 
Japie_Krekel
 
1
1 juni 2020 om 13:52
zou die Maurice Steijn geen optie zijn? een nuchtere, sympathieke gozer die het echt geweldig heeft gedaan bij Vvv, ook geen club met grote financiele middelen. ik denk dat hij daar best zou passen
 
De Toekomst
 
1
1 juni 2020 om 14:34
Ik zou nog eerder gaan voor Ron Jans. Die heeft clubs van het rechterrijtje vaak structureel in het linkerrijtje laten eindigen en daar vaak ook iets achtergelaten waarmee men goed verder kon. Dat is geen trainer die met een hoop kortetermijnoplossingen even komt scoren en weer vertrekt. Lijkt mij een prima trainer voor dit Twente. Ook Groenendijk en Steijn zijn uitstekende opties.
 
Master D
 
5
1 juni 2020 om 13:34
Een goeie trainer, maar ik snap wel dat je op dit moment Standard Luik niet inruilt voor FC Twente. Het is niet zeker dat hij bij Standard blijft, maar wellicht heeft hij nog iets anders achter de hand.
 
Edforce2
 
2
1 juni 2020 om 13:45
Verstandig besluit van Preudhomme om niet terug te keren naar FC Twente.carte Blanch?oftewel winkelen met een lege portemonnee.ik ben benieuwd welke (nieuwe) trainer deze uitdaging aandurft!
 
sannedijkstra
 
3
1 juni 2020 om 14:25
Twente wacht een hele klus. Financieel weinig mogelijkheden helaas en dan moet je nog iemand zien te vinden die een team kan formeren wat in de eredivisie kan blijven. En als je er vanuit gaat dat afgelopen seizoen de fans snel zaten te morren dan krijgt de volgende coach een enorme zware job.met de huidige situatie is lijfsbehoud al goed vind ik want geld is er nauwelijks en Twente hoort op dit moment in het rijtje van Rkc, Ado, Sparta en Vvv.twente heeft echt wel vermogende fans en het word tijd dat er eens iemand of een clubje instapt met een hele grote zak met geld.ook een rijke Arabier of Chinees die Twente wil kopen zou mooi zijn en er dan meteen 100 miljoen euro inpompen. Twente heeft een grote regionale achterban en er liggen echt mooie kansen voor grote rijke mensen.
 
wandering
 
4
1 juni 2020 om 14:33
Het zal wel vloeken in de kerk wezen, maar ik vond het oprecht jammer dat Munsterman Red Bull zo gedecideerd weg stuurde. Achteraf gezien helemaal natuurlijk, gezien de ellende waarin Twente kwam door het handelen van beide heren.
 
De Toekomst
 
1
1 juni 2020 om 16:29
Het had wat geweest als Red Bull in plaats van Leipzig Twente zo'n boost had gegeven... Dat had onze competitie echt goed gedaan en een stuk sterker gemaakt. Dan hadden we een mooie top 5 gehad.
 
wandering
 
4
1 juni 2020 om 19:34
Zelf ben ik eind jaren 60 supporter geworden, de vader van een penvriendin nam mij mee naar het Diekman, was toen zo onder de indruk dat ik ze ben blijven volgen. Toen ik mijn eerste auto kocht ben ik meer wedstrijden gaan bezoeken en dat beviel goed. Kom zelf uit de regio Utrecht en was zo`n beetje de enige Twente supporter uit de regio. Gelukkig is een oom van mij met een Enschedese getrouwd dus nu zijn we met zijn 2en. ????
 
Twenteov
 
2
1 juni 2020 om 22:10
Wandering altijd gedacht dat jij geboren was naast het diekman haha. Maar Red Bull die instapt was wat mij betreft ook onacceptabel geweest. Die wilden het shirt, stadion en vooral logo aanpassen. Het Twentse ros hoort te staan zoals het staat, niet met een of andere Stier ertegenover, want dat was het idee nl. Om het logo van onze streek te vertyfen ben ik persoonlijk iets te trots voor
 
wandering
 
1
1 juni 2020 om 22:24
Uiteraard moet de Twentse ros altijd het logo blijven, wat ik begrepen had zou die ook gewoon blijven, stadion aanpassen zou ik minder moeite mee hebben, Grolsch Veste klinkt heel mooi en vertrouwd, maar zo ook het Arkestadion en het Diekman, shirts zijn er bij Twente ook in alle soorten en kleuren geweest, heb ze zelfs nog met groen zwarte banen, of kijk die met de zwanenberg reclame eropeven logo is ook al diverse malen verandert, dus eigenlijk verandert Twente zelf ook regelmatig. Enige wat blijvend is en al die jaren steeds is gebleven is de Twentse ros.
 
Twenteov
 
1
1 juni 2020 om 22:39
Volgens het boek v Munsterman zou het logo in de Red Bull kleuren gemaakt worden met het Twentse ros met het hoofd tegenover de Bull. Andere clubkleuren en tenues dus ook. Twente heeft meerdere logo's gehad inderdaad (heb zelf een sns bank shirt), maar de kleuren en logo dusdanig veranderen gaat me te ver. Met red Bull leef je wel, maar zonder publiek en ziel want ik denk dat ik niet de enige ben. Maar puur rationeel gezien heb je gelijk en was de Red Bull deal goud geweest.
 
wandering
 
0
1 juni 2020 om 23:43
Dat de Twentse ros niet terug zou komen zou ik een dealbreaker vinden, voor mij is dat een groot deel van de identiteit van Twente, als ik richting de Veste ga en ik kom in de regio en zie de op een km of 10 voor de Veste de eerste vlag hangen met de witte ros, dan begint het al te kriebelen, voor mij is als ik het stijgerend paard zie zoiets van ja dit is het toch echt, kan het niet goed uitleggen, maar ik weet zeker dat jullie het begrijpen. Vind ook dat de kleur rood terug hoort te komen op de shirts, alhoewel mijn verzameling meer uit dan thuisshirts bevat ??
 
twente-watcher
 
0
2 juni 2020 om 00:17
Bij City zitten er maar en paar duizend zonder beleving op de tribune begrijp ik?
 
geelblack
 
2
1 juni 2020 om 19:35
Hahaha ja die gaat even zijn baan bij Standard Luik opgeven om degradatie voetbal te spelen met Twente. Na al die jaren voert de grootheidswaanzin in Enschede nog steeds de boventoon. Ongelofelijk.