Milan wil niet dat Ibrahimovic tussen 2 en 6 maart steeds 550 kilometer reist
Vrijdag, 12 februari 2021 om 15:27

AC Milan treft voorbereidingen voor de aanwezigheid van Zlatan Ibrahimovic op het Festival van San Remo. Het populaire liedjesfestival wordt tussen dinsdag 2 en zaterdag 6 maart georganiseerd en Ibrahimovic zal iedere avond aanwezig zijn. Volgens de Corriere dello Sport wordt het verblijf van de spits in San Remo tot in de puntjes voorbereid door Milan.

In december werd bekend dat Ibrahimovic een van de prominente gasten wordt bij het festival, al is de invulling van zijn rol nog niet volledig duidelijk. Het was na zijn openlijke ruzie met Romelu Lukaku in de derby tussen Internazionale en AC Milan (2-1) van dinsdag 26 januari even twijfelachtig of de deelname van Ibrahimovic zou doorgaan. De Italiaanse presentator Amadeus bevestigde deze week echter dat de Zweed aanwezig zou zijn. "Wat hij precies gaat doen? Hij is een type dat zich niet makkelijk laat raden. Je zult erachter komen zodra het festival begint", beloofde de Italiaanse mediapersoonlijkheid.

Amadeus en komiek Rosario Fiorello tijdens het Festival van San Remo in 2020.

San Remo is een badplaats in de regio Ligurië, in het noordwesten van Italië. Met de auto is de afstand tussen Milaan en San Remo circa 275 kilometer: een autorit van drie à vier uur. Milan ziet liever niet dat Ibrahimovic iedere dag na de training zo'n lange reis maakt en vervolgens 's avonds of 's ochtends weer terugkeert bij de club voor de training van de volgende dag. Men vreest dat hij daardoor vermoeid zal raken. De club kiest er daarom voor om Ibrahimovic gedurende het festival in San Remo te laten verblijven, vergezeld door een persoonlijke trainer.

Ibrahimovic zal tijdens het festival wel één keer op en neer reizen voor de competitiewedstrijd tegen Udinese van woensdag 3 maart. De 39-jarige clubtopscorer, dit seizoen goed voor veertien treffers in elf Serie A-wedstrijden, zal zich daarna met zijn individuele trainer voorbereiden op het uitduel met Hellas Verona van zondag 7 maart. Milan wil dat hij zo fit mogelijk blijft gedurende de cruciale weken in de strijd om de landstitel. I Rossoneri gaan momenteel met 49 punten aan kop in de Serie A; Internazionale volgt met 47 punten. Juventus staat derde met 42 punten en heeft een wedstrijd tegoed.

Het Festival van San Remo is een populair liedjesfestival in Italië. Het is een van de best bekeken televisieprogramma's in het land; voor artiesten als Eros Ramazzotti, Andrea Bocelli en Laura Pausini betekende hun deelname het begin van een grote carrière. Met regelmaat geven internationale bekendheden acte de présence bij het festival. Zo was Patty Brard in 1985 een van de co-presentatrices. Het festival, dat dit jaar vanwege het coronavirus voor het eerst zonder publiek plaatsvindt, diende in de jaren vijftig als blauwdruk voor de opzet van het Eurovisiesongfestival.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Rossoneri27
 
47
12 februari 2021 om 15:39
Is toch leuk om te zien hoe Milan omgaat met Zlatan, het juweel van ons team op dit moment. Man wat hoop ik dat hij ons kampioen maakt, dan vervangen ze de Madonnina boven op de dom van Milaan met een standbeeld van Ibracadabra. Ben al heeel lang fan van Milan, waarvan de meeste jaren de mindere jaren waren, maar je blijft toch fan van de club. Nu heb ik voor het eerst dat ik fan ben niet alleen van de club, maar het bestuur, de coach, elke speler en de speelwijze. Het jonge team vol vrienden (dit krijg je via instagram allemaal goed mee) die zich laten leiden door Zlatan. Gazidis en Maldini die samen met Pioli een titelkanditaat uit de grond stampen terwijl we vorig jaar nog coaches aan het ontslaan waren na 10 speelronde met een focus gericht op goedkope talenten mixen met ervaren krachten als Zlatan en Kjaer. Ben blij dat ik in al die slechte jaren elke wedstrijd gekeken heb, want het pad van hoe we toen waren en nu is echt magisch om te zien. Al zijn we er natuurlijk nog lang niet, heb ik een goed gevoel voor de toekomst.
 
maurootje
 
4
12 februari 2021 om 15:54
Als Donnarumma eens bijtekenend, dan ja. Anders ben ik bang dat Milan een slappe hap keeper koopt en zijn we net zo ver van huis. Jammer dat Plizarri er nog niet aan toe is, (denk ik). Werd door sommige zelfs als een NOG groter talent beschouwd
 
SanMarcos
 
5
12 februari 2021 om 15:55
Vind dit juist wel bizar. Weet niet wat ze over dergelijke activiteiten hebben afgesproken, maar spreekt weinig focus op de wedstrijden uit. Mooi voor Zlatan maar lijkt me niet goed voor zijn prestaties en het teamgevoel.
 
665
 
4
12 februari 2021 om 15:57
Ik volg AC Milan niet altijd eerlijk gezegd, maar ik zie wel dat ze goed hebben ingekocht afgelopen zomer. Dit is voora opmerkelijk vergeleken met voorgaande jaren waar vooral over gehypte oudere spelers werden gekocht en nu vooral jongere talentvollere spelers in de vorm van Tonali, Dalot etc. Is het bestuur eigenlijk veranderd de laatste jaren of is er gewoon gekozen om een hele andere route te varen?
 
maurootje
 
8
12 februari 2021 om 16:09
Jep. Maldini en Masara doen nu het aankoop beleid en die zitten er pas sinds 2 jaar
 
Rossoneri27
 
10
12 februari 2021 om 16:15
Tot 2017 had Berlusconi de club en de jaren van 2010-2017 kwam er eig helemaal geen geld binnen en alle spelers die gehaald werden waren dus kwalitatief heel slecht. Daarna kwam een chinese eigenaar waarna er 150miljoen besteed werd aan nieuwe spelers, die eerlijk gezegd allemaal wel te begrijpen waren maar het was los zand op het veld. De chinese eigenaar had geld geleend om Milan te kopen en kon dit niet terugbetalen aan Elliot Hedgefund investment, die toen de club overnamen. Elliott heeft de club nu nog steeds. Eerst hadden we nog Leonardo maar die viel uit met de eigenaar waarna Gazidis van Arsenal samen met Boban en Maldini kwamen. Onder hun kwam de strategie om de salarissen flink in te korten, en te focussen op talent en deze in waarde te laten stijgen. Boban is wel nog weggegaan na een ruzie omdat hij tegen de media zei dat alles met Rangnick rond was. Deze is vervangen door Massara en Massara, Maldini en Gazidis werken nu perfect samen. Elliott zou eigenlijk alleen Milan laten groeien tot ze winst had en dan verkopen maar het blijkt nu dat ze echt een interesse hebben in de club en niet voor een snelle winst weg willen doen. Dit is alleen maar goed nieuws en hopelijk blijft deze groeiende lijn doorstijgen.
 
665
 
2
12 februari 2021 om 21:39
Bedankt voor de reactie allebei, wist niet dat Maldini ook de aankopen nu doet. Wel mooi om te zien dat het nu allemaal goed gaat. Mis de tijden wel van Inter en AC Milan dat ze samen aan de top stonden met echt goede voetballers en als je in het San Siro speelde je als club bij voorbaat kansloos was.
 
Lekkerspelen
 
7
12 februari 2021 om 16:19
Geweldige reactie, en als Feyenoord fan volledig te begrijpen. Je houdt altijd hoop voor je cluppie en mooi als het dan voor (mijn mening) een mooie club als Milan weer de goede kant op valt. Benieuwd hoelang ze dit vol kunnen houden en of ze structureel weer het Juventus moeilijk kunnen maken. On: Zlatan blijft toch altijd een bijzonder figuur soms weet ik niet zo goed wat ik er van moet vinden, maar hij is wel voor erg grote waarden voor Milan natuurlijk. Bij andere voetballers zou ik wel sneller denken dat dit soort zaken afleiden maar Zlatan is natuurlijk wel op en top professioneel dus ik verwacht dat het wel goed komt.
 
MGMV
 
2
12 februari 2021 om 18:50
Haha, als Feyenoorder inderdaad goed aan te relateren. Vooral om dit: ''ben blij dat ik in al die slechte jaren elke wedstrijd gekeken heb, want het pad van hoe we toen waren en nu is echt magisch om te zien. '' Het gevoel dat ik in 2017 - na al die bizar slechte jaren - had was ongeƫvenaard. En ik hoop vurig dat Milan het ook gaat lukken. Maar gezien de manier waarop de club momenteel geleid wordt komt het sowieso wel goed met de club in de nabije toekomst.
 
maurootje
 
5
12 februari 2021 om 15:52
Uitstekend bedacht van Milan. Heel goed. Alles aan doen om hem fit te houden. We komen in een zware schema komende weken
 
WQSMilan
 
11
12 februari 2021 om 17:38
Nooit gedacht dat Zlatan ooit nog in een speciale lijst met Patty Brard zou komen te staan ??