Misgelopen transfer zat Jörgensen dwars: 'Het bezorgde me veel stress'
Zaterdag, 21 april 2018 om 08:05

Nicolai Jörgensen is er niet in geslaagd de indrukwekkende vorm uit zijn debuutjaar bij Feyenoord door te trekken naar zijn tweede seizoen. De Deense spits maakte een stuk minder doelpunten en liep in de winterstop bovendien een transfer naar Newcastle United mis. Jörgensen geeft toe dat die afgeketste transfer zijn weerslag heeft gehad op zijn spel.

Newcastle United had in januari zeventien miljoen euro over voor de aanvaller, maar Feyenoord weigerde destijds mee te werken aan een transfer. Ofschoon Jörgensen nog altijd gelukkig zegt te zijn bij de havenclub, heeft hij de situatie niet als prettig ervaren. "De manier waarop het allemaal is gegaan rond de interesse van Newcastle United, bezorgde me achteraf wel veel stress", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat wil ik niet meer meemaken. Het haalde de focus weg van dat wat ik het liefste doe: lekker voetballen."

Jörgensen was vorig seizoen met 21 doelpunten in 32 competitiewedstrijden een van de uitblinkers in de kampioensploeg van Feyenoord. Hij wist die doelpuntenproductie deze voetbaljaargang niet door te trekken: in 25 Eredivisie-duels kwam hij vooralsnog niet verder dan 10 treffers. "Mijn vorm was in de eerste maanden van het seizoen gewoon niet goed genoeg. Daar begint het mee", vervolgt hij. "Waarom dat zo was, is lastig te zeggen. Ik werkte hard, maar het liep niet. En ja, er waren omstandigheden in de privésfeer. Maar wat gebeurd is, is gebeurd."

Jörgensen heeft zondag de kans om een teleurstellend seizoen met Feyenoord toch nog van kleur te voorzien, wanneer AZ de tegenstander is in de finale van de KNVB Beker. "In de voetballerij is niets echt voldoende. Vorig seizoen werden we kampioen, iedereen was trots. Ik merkte hoe groot dat was voor Rotterdam. Dit jaar waren we te wisselvallig. Maar als je dan toch de beker kunt winnen en in de competitie toon je het herstel dat wij de laatste weken tonen, dan geeft dat vertrouwen voor komend jaar. Dat zal een opwindend seizoen worden, dat wat ik zeker."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Glory
 
5
21 april 2018 om 08:29
Ach je moet je volgende keer gewoon niet gek laten maken door wat interesse, dan heb je die stress ook niet.
 
Ronalddebier
 
5
21 april 2018 om 08:32
Wow, ik dacht dat hij het geen probleem vond om de rest van zijn carrière bij feyenoord te blijven. Nu heeft hij toch last van het feit dat de transfer naar Newcastle niet door is gegaan. Vreemd hoor
 
Arnout108
 
11
21 april 2018 om 08:34
Welkom in de wereld van voetbal. Een wereld vol met populistische praatjes voor de bühne.
 
FCU75
 
1
21 april 2018 om 09:08
Iemand zou natuurlijk ook door ervaring van gedachten kunnen veranderen. Je weet wel, zoals een mens wel eens doet.
 
Arnout108
 
0
21 april 2018 om 10:42
Natuurlijk kan dat. Daarom vind ik de uitspraak dat je nog jaren bij een club wil blijven ook altijd zo onhandig. Dat soort uitspraken blijven je achtervolgen als je later toch weg wil.
 
Master D
 
4
21 april 2018 om 08:37
Hij zal meer last van het feit hebben dat hij het drievoudige salaris is misgelopen bij Newcastle. Ik begrijp best dat ie tevreden is bij Feyenoord, maar dat het toch een klap is als zo'n mogelijke financiele verbetering niet doorgaat.
 
Feynzo
 
0
21 april 2018 om 10:32
Niet stressen Nicolai. Als je je vorm komend seizoen hervindt maak je misschien nog wel een mooiere stap.
 
Sirius
 
0
21 april 2018 om 15:49
Misschien in het vervolg wat beter nadenken voor je iets in de media verkondigt. Ik kan me nog een uitspraak herinneren dat hij z'n hele carriere bij Feyenoord wou spelen en een jaar later raakt hij ineens uit vorm omdat hij een transfer naar Newcastle is misgelopen. Persoonlijk heb ik het niet met dat soort spelers. Dat neemt niet weg dat hij in vorm natuurlijk een prima spits is voor Eredivisie begrippen. Voor de Premier League acht ik hem te slecht.