'Misschien vertrekt hij bij Liverpool om verder te gaan bij Bayern München'
Zondag, 7 februari 2021 om 13:31

Jamie Carragher vraagt zich na recente opmerkingen van Jürgen Klopp af of de Duitse manager nog lang aan Liverpool verbonden zal zijn. De openhartige trainer van de huidige nummer vier in de Premier League gaf onlangs te kennen niet de eindbeslissing te hebben op het gebied van inkomende transfers. Een bijzondere constatering, zo oordeelt Carragher, jarenlang een vertrouwd gezicht in het hart van de defensie van Liverpool.

"Natuurlijk neemt iemand anders de beslissingen op transfergebied, zo is het ook altijd geweest", liet Klopp ruim twee weken geleden optekenen in de Engelse media na de 0-1 nederlaag van Liverpool tegen Burnley, de eerste verliesbeurt op eigen veld in de Premier League sinds april 2017. "Ik kan er verder niets aan doen dat mensen daar verbaasd over zijn. We kijken altijd naar spelers die eventueel wat kunnen toevoegen en aan de hand daarvan doe ik aanbevelingen. Maar het transferbudget wordt niet door mij uitgegeven, zo werkt het niet. Die beslissing ligt niet bij mij en dat heb ik in het verleden ook nooit gedaan."

Carragher omschrijft de uitspraken van de openhartige Klopp als 'zeer interessant'. "Ik bespeur frustratie bij hem, want Klopp wilde echt heel graag een nieuwe speler aantrekken", verklaart de analist in de studio van Sky Sports. "Het grote probleem was alleen: wie kan Liverpool aantrekken om Virgil van Dijk te vervangen? Je kan niet zestig tot zeventig miljoen euro uitgeven aan een speler terwijl je weet dat je beste speler in april terugkeert van een zware blessure. Dat had meer problemen opgeleverd dan het waard was geweest om een aankoop te doen", aldus de bezorgde Carragher, die openlijk vraagtekens zet bij de toekomst van Klopp bij Liverpool.

Guardiola haalt uit naar Klopp: 'Ik dacht dat Jürgen niet dat type manager was'

De manager van Manchester City maakt korte metten met enkele uitspraken van zijn Duitse collega.Lees artikel

"De woorden van Jürgen kwamen echt als een verrassing. Misschien kiest hij binnen enkele jaren voor een vertrek bij Liverpool om verder te gaan bij een club als Bayern München", zo vervolgt Carragher zijn relaas over de manager van the Reds. "Het lijkt erop dat die club altijd een grote voorkeur heeft voor spelers en trainers uit Duitsland." Desondanks verwacht de voormalig stopper niet dat Klopp op korte termijn al vertrekt bij Liverpool. "Hij was duidelijk gefrustreerd, maar ik weet zeker dat als de beste spelers aan het einde van het seizoen weer terugkeren dat we dan weer met de oude Jürgen te maken krijgen", zo besluit Carragher.

Liverpool haalde in de slotfase van de transferperiode Ben Davies (Preston North End) en Ozan Kabak (Schalke 04) binnen, om zo de problemen in verdedigend opzicht enigszins te verlichten. Davies bleef negentig minuten op de bank in de midweekse thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (0-1), terwijl Kabak nog niet bij de selectie van Klopp zat. Liverpool neemt het zondag op tegen koploper Manchester City, dat een voorsprong van zeven punten heeft opgebouwd. Daarnaast hebben the Citizens een wedstrijd minder gespeeld.

Meer nieuws
   
07:50
07:50
Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
3
   
07:21
07:21
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
10
   
07:00
07:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
12
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
VanErp2012
 
18
7 februari 2021 om 13:56
Klopp weg bij Liverpool einde oefening. Deze trainer weet het beste uit zijn spelers te halen die daardoor misschien wel boven zichzelf kunnen uitstijgen. Maar ook Klopp kent z’n grenzen want ook hij is afhankelijk van echte topspelers. Zonder Virgil is dit Liverpool natuurlijk al stukken minder. Laatst speelden ze zonder Mane tegen Brighton en kom je er opeens achter hoe ongelofelijk belangrijk die Mane ook is. De belangrijkste aanvaller. Maar mocht Klopp vertrekken dan raak je ook de ziel kwijt. Gewoon een levenslang contract aanbieden zoals Simeone bij Atletico en kijk wat die daar presteert. Ook Liverpool is een cult club, en daar hoort een cult coach bij.
 
251
 
6
7 februari 2021 om 14:03
Idd zonder mane heb je geen speler die z’n man kan passeren. Firmino presteerd om onverklaarbare redenen niet meer. En ik zit nu ff na te denken wanneer ik salah voor het laatst een speler voorbij heb zien dribbelen maar kom er serieus niet op. Is meer een afmaker geworden imo. Daarom liep het zo lekker met jota, en dan salah of firmino in de spits en mane links
 
Sirius
 
7
7 februari 2021 om 15:13
Firmino presteert min of meer hetzelfde als andere jaren. Een prima speler, maar wel zo wisselvallig als het weer. Salah doet het gewoon uitstekend. Met de voorhoede is ook niet veel mis, maar verdedigend zijn ze kwetsbaar zonder Van Dijk. Ze hebben nu na 22 wedstrijden maar 8 tegendoelpunten minder dan vorig jaar in een heel seizoen. Dit is gewoon niet het seizoen van Liverpool.
 
SjakieNYC
 
0
7 februari 2021 om 17:13
Mooi voorbeeld van Atletico...waar ze de coach 43 miljoen per jaar betalen. Het niks met loyaliteit te maken..is meer een soort Messi achtste situatie waar iemand de club helemaal heeft uitgeknepen omdat de bestuurders het niet aandurven de geliefde coach/speler te verliezen.
 
realfan2.0
 
2
7 februari 2021 om 14:31
Real madrid is de volgende logische/ verstandige stap
 
APPELSAP12
 
10
7 februari 2021 om 14:37
Zie hem graag bij Real maar denk dat hij Duitsland zal coachen na Liverpool. Al krijg ik wel water in mijn tanden bij de gedachte dat Real misschien ooit met Mbappe en Rodrygo op rechts en links gegenpress speelt met een enthousiaste Klopp langs de zijlijn , champagnevoetbal.
 
falcao1984
 
7
7 februari 2021 om 14:44
Klopp vind ik niet passen bij clubs als Real, Barca of Bayern. Hij lijkt me beter te gedijen bij een volksclub die het liefst lichtelijk vanuit een underdogrol opereert. Atletico bijvoorbeeld wanneer Simeone daar een keer vertrekt. Of Inter omdat die ook graag snel willen counteren.
 
bpreal
 
3
7 februari 2021 om 15:36
Jawel past perfect bij ons, k wil hem al zolang bij real zien! Real zijn cultuur is vrij direct voetbal en hij is er perfect voor. Ik weet ook dat hij zeker dat hij het vertrouwen van de jongelingen omhoog kan krijgen en met de snelheid voorin wat kan doen.
 
falcao1984
 
0
7 februari 2021 om 18:26
Dat directe voetbal klopt. Alleen zie ik een Real-trainer nog niet permanent met trainingspak en cap langs de lijn staan. Af en toe kan, dat doet Koeman nu ook wel. Maar permanent?
 
Japie_Krekel
 
7
7 februari 2021 om 15:03
Moet je dan meteen elke trainer ontslaan na een minder seizoen? Guardiola had vorig jaar ook een zaadseizoen en City staat dit jaar weer eerste met mooi en overtuigend voetbal
 
Sirius
 
9
7 februari 2021 om 15:21
Maar wie heeft het over een ontslag? Carragher doelt op een eventueel vertrek,.niet op een ontslag. Echter vind ik het nogal vergezocht om de uitspraken van Klopp te verbinden aan het argument dat Klopp gefrustreerd zou zijn terwijl hij een doodgewoon antwoord geeft. Klopp snapt zelf ook vast heel goed dat je geen 70 miljoen euro uit kunt geven voor een vervanger van een geblesseerde speler die over een aantal maanden weer fit raakt. Liverpool zit dit jaar gewoon in de hoek waar de klappen vallen. Eerst valt de leider achterin weg met een zware blessure en vervolgens raakt Joe Gomez ook nog eens zwaar geblesseerd. Dan ben je plots twee basiskrachten centraal achterin kwijt.
 
bpreal
 
2
7 februari 2021 om 15:33
Perez, als je dit leest!!!! Wij hebben klopp nodig en hij past 100% bij ons, Zidane out klopp In!