Müller en Lewandowski voeren Bayern voorbij degradatiekandidaat
Zondag, 21 januari 2018 om 17:25

Bayern München heeft zondagmiddag, ondanks dat het in eerste instantie op achterstand kwam, geen fout gemaakt tegen Werder Bremen. Thomas Müller en Robert Lewandowski namen beiden twee treffers voor hun rekening en poetsten zo de goal van Jérôme Gondorf en het eigen doelpunt van Niklas Süle weg voor een overtuigende 4-2 overwinning op de huidige nummer zestien van de Bundesliga.

Bayern zag RB Leipzig zaterdag al verliezen van SC Freiburg en wist dat het in een geval van een overwinning zestien punten los zou komen te staan van het achtervolgende trio Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en die Roten Bullen. De eerste kans van het duel was echter voor de bezoekers. Max Kruse mocht na acht minuten inkoppen, maar zag zijn poging vlak lang het doel van Sven Ulreich vliegen.

Meer: Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern

Kruse was een dik kwartier later wel betrokken bij de openingstreffer van die Grün-Weißen, toen Gondorf een steekpass van de middenvelder op waarde schatte en de bal via Ulreich binnen gleed. Bayern stelde via een knappe goal van Müller voor rust echter nog orde op zaken en nam met nog een klein half uur te gaan via Lewandowski de leiding. De Pool sprong het hoogst bij een corner en kopte hard raak.

Een ongelukkig moment van Niklas Süle dreigde met een kwartier voor tijd echter voor een domper te zorgen: de verdediger kreeg bij een hoekschop een bal tegen zich aan gekopt, waardoor hij de eigen goal op zijn naam kreeg. Lewandowski wierp zich echter een paar minuten later opnieuw op als reddende engel door een voorzet van Müller binnen te koppen. De aangever gooide zeven minuten later het duel definitief in het slot na een knappe bal over de verdediging van James Rodríguez.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
lewangowlski
 
0
21 januari 2018 om 17:31
Eindelijk weer een heerlijke wedstrijd van Thomas Müller!! En Robert Lewandowski blijft hoe dan ook geweldig! Super Bayen!
 
BBayern1990
 
9
21 januari 2018 om 17:35
De beste op het veld bij Bayern was terug James! Hij dicteert namelijk het huidige spel van Bayern. Een waar genot om er naar te kijken.
 
MarkBayern
 
1
21 januari 2018 om 17:49
Ik vind dat hij steeds beter op zijn plek is. En het lijkt wel alsof hij Thiago aan het vervangen is tijdens diens blessure. Wat Thiago vorig seizoen deed doet James nu goed na. Kan niet wachten tot ze samen op het middenveld staan
 
Lebuffon
 
2
21 januari 2018 om 18:48
Zal het middenveld niet te druk worden met de komst van Goretzka? Bayern heeft dan met James, Thiago, Vidal, Tolisso en Goretzka 5 top middenvelders en dan kan je Muller ook nog op het middenveld zetten. Ik zou als Bayern zijnde Thiago verkopen aan Barcelona, want je kan hem toch wel vervangen met die andere top middenvelders ??
 
Medalofhonor
 
0
21 januari 2018 om 19:17
Het voelt fijn om te horen dat James het heel goed doet bij een prachtig club als Bayern maar tegelijk pijnlijk dat hij dan waarschijnlijk definitief gekocht zal worden door Bayern. Jammer dat Zizou niks in die jongen ziet terwijl het talent in hem zo duidelijk is. Hij ademt en leeft voetbal.
 
MamiDemirci
 
4
21 januari 2018 om 18:20
Worden interessante confrontaties met Bayern in de CL. Kijkend naar de resultaten in de Bundesliga en de stand zullen mensen Bayern natuurlijk als favoriet zien, maar mits in vorm kan Besiktas het ze nog erg moeilijk maken. Ik hoop het zeer zeker. Denk dat het vooral leuke wedstrijden zullen worden om te kijken voor alle toeschouwers. Müller vind ik echt een geweldige speler trouwens. Goed dat hij 2 keer scoort, zou leuk zijn om hem op het WK te zien schitteren.
 
ArazZaxoyi
 
5
21 januari 2018 om 18:42
Haha besiktas word ingemaakt
 
SebasZapata
 
2
21 januari 2018 om 21:08
Word een ware voetbal les voor besiktas