Modric, Ronaldo en Salah strijden om titel Europees Speler van het Jaar
Maandag, 20 augustus 2018 om 14:40

De UEFA heeft maandagmiddag bekendgemaakt welke voetballers in aanmerking komen voor de titel Europees Voetballer van het Jaar. De voetbalbond heeft Luka Modric, Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah genomineerd en de award wordt op 30 augustus op een gala in Monaco uitgereikt.

Modric en Ronaldo werden met Real Madrid dit seizoen voor de derde keer op rij kampioen van Europa door wederom de Champions League te winnen. Daarnaast bereikte Modric met Kroatië de WK-finale, die werd verloren van Frankrijk. Salah imponeerde in zijn debuutjaar bij Liverpool, brak verschillende records en pakte reeds tientallen individuele prijzen.

De Europese voetbalbond maakt daarnaast de zeven andere spelers bekend die in de top tien zijn geëindigd. Sergio Ramos (12 punten), Eden Hazard (15), Raphaël Varane (23), Kevin De Bruyne (28), Kylian Mbappé (43), Lionel Messi (55) en Antoine Griezmann (72) completeren de top tien. De shortlist met drie spelers is voortgevloeid uit de beoordelingen van 80 trainers en 55 journalisten.

Naast de genomineerden voor de mannen is ook de shortlist bij de vrouwen bekendgemaakt. Pernille Harder (VfL Wolfsburg), Ada Hegerberg (Olympique Lyon) en Amandine Henry (Olympique Lyon) maken kans op de prestigieuze prijs. Lieke Martens, de winnaar van vorig jaar, en Shanice van de Sanden zijn met achtereenvolgens zeventien en zeven punten op de zesde en tiende plek terechtgekomen.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
5
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
13
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (251)

 
Tuurlijk wel
 
30
20 augustus 2018 om 15:11
,Ronaldo scoorde maar liefst 47 uit 47 wedstrijden, en Salah scoorde 44 uit 52 wedstrijden (hoger goal-per-game ratio dan Messi) Messi scoorde 45 uit 54 wedstrijden, dus Messi was goed dit jaar, helaas net niet goed genoeg.Salah heeft trouwens ook het premier league topscorer record aller tijden verbroken. Prestatietje hoor. Modric scoort uiteraard niet vaak als middenvelder maar speelt wel vaak topwedstrijden.Op Twitter krijgt Salah de meeste stemmen gaat trouwens aan kop.Het "legendarische" totaal niet gehypede ultra super fenomeen Mbappe (nieuwe Pele) scoorde er een verbazingwekkende 21 (!!)Eat that Salah Messi en Ronaldo met jullie 40+.... *Mbappe heeft wel potentieel trouwens*
 
The_best-1
 
37
20 augustus 2018 om 15:21
Perfect argument Ronaldo heeft 47 gescoord Salah heeft 44 gescoordEn Messi heeft 44 gescoord. Hoeveel heeft Modric gescoord als wij naar goals moeten kijken?
 
Marega88pace
 
18
20 augustus 2018 om 15:28
Je kunt ook scoren terwijl je een dramatische wedstrijd speelt wat Ronaldo best vaak doet
 
H075_
 
12
20 augustus 2018 om 15:45
Dat is nog steeds beter dan een dramatische wedstrijd spelen en heletijd wandelen en willen dribbelen tussen 8 man.
 
 
3
20 augustus 2018 om 16:07
Ja en je kunt zeker ook scoren terwijl je een fantastische wedstrijd speelt ofniet @marega88pace? Zeker wat Messi best vaak doet?
 
Goldenboy
 
1
20 augustus 2018 om 17:11
Je kan ook dramatisch spelen en niet scoren (ala huntelaar) of geweldig spelen en niet scoren zoals modric. Het kan allemaal. Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat.
 
JDG84
 
3
20 augustus 2018 om 17:37
Grappig dat er zoveel duidelijkheid is in cijfers, maar dat toch iedereen met andere cijfers kan komen. Ronaldo44 goals 8 assist, salah 44 goals en 16 en messi 45goals en 18 assists.
 
19messi33
 
1
21 augustus 2018 om 01:48
@modricmagic.. Jij probeert zijn doelpunt aantal als middel te gebruiken om hem omhoog te praten. Hij was belangrijk in de CL tot aan de 2e wedstrijd in de Kwartfinale daarna verdween hij als sneeuw voor de zon en was het met heel veel geluk dat ze alsnog door zijn gegaan naar de halve finale en ook de finale. Op het Wk heeft hij echt 1 goede wedstrijd gespeeld vs Spanje maar lag er vervolgens net als Messi al heel snel uit. En in La Liga wil ik niet eens beginnen met je domme statistiek...waarom haal je niet aan dat hij de eerste 4 maanden amper wist te scoren in La Liga??? Toen hij begon met scoren was La Liga voor Real al afgelopen.en was de druk ook direct verdwenen. Dit speelt bevrijdend en wist daardoor veel goals te maken in niets zeggende wedstrijden. Messi was het hele jaar in La Liga op zijn best en was de hoofdreden dat Barcelona weer de titel wist binnen te slepen...mensen noemen Ronaldo ook de speler die La Liga heeft veroverd...maar hij stond in al die jaren in de schaduw van Messi.. Ook al weet ik dat deze prijs meer gaat over de CL (europa League en Wk). is het voor mij onbegrijpelijk dat Ronaldo is geselecteerd op 2 echt goede wedstrijden volgens de standaard die Messi meer dan 12x heeft laten zien in het zelfde seizoen. Alleen veel mensen kijken niet alle wedstirjden en roepen hier altijd maar wat onzin. Mo Salah is wel een speler die nu bij de perfecte club zit om zijn kwaliteiten helemaal eruit te krijgen. Hij speelde uitstekend vorig seizoen en na mijn mening ook veel beter dan Ronaldo heeft gedaan over het gehele seizoen. Je mag een afmaker ook niet vergelijken met een speler die alles doet op het veld (messi) Mo Salah is ook meer een afmaker maar is ook een betere voetballer dan Ronaldo...om nog maar niet te beginnen over Modric die Real en Kroatie bij de hand heeft genomen...ondanks dit is het echt onbegrijpelijk dat Messi er niet bij zit. Maar de promotie om Ronaldo weer een prijs te laten winnen is echt extreem....welke coaches hebben gestemd ???bondscoaches of club Coaches??? Want het zou me niks verbazen als ze wat zwart geld hebben gekregen van de Eufa om de promotie (die puur is gericht op Ronaldo goed te laten verlopen)...vele artikelen over individuele prijzen gaan toch alleen maar over Ronaldo.. Het zou ook echt belachelijk zijn als er later mensen zijn die denken omdat Ronaldo meer individuele prijzen heeft gewonnen dat hij beter was dan Messi...want dat zal die nooit zijn en nooit worden...alleen het feit dat dit gaat gebeuren doordat jongen kinderen kijken naar de highlights en niet het geniale van Messi en het spel van Messi hebben gezien....het gemak waarmee hij alles doet. het zou echt heel erg zijn voor jonge kinderen dat een afmaker wordt vergeleken met de beste voetballer allertijden.
 
Kluivert09
 
7
20 augustus 2018 om 16:27
Salah geen enkele prijs gewonnen, en zit wel in de top 3. Messi kampioen van spanje, en europees topscorer is er niet bij. Ik denk dat er voor Messi andere normen zijn. Ronaldo tot in januari was een ramp, na januari begon hij te scoren wanneer het niet meer belangrijk was in la liga. In de champions leauge was ronaldo ook niet goed, op de wedstrijden tegen juve na. Voor Messi zijn het gewoon andere normen.
 
liverpoolallez
 
13
20 augustus 2018 om 15:14
Het is inderdaad onbegrijpelijk dat Messi niet bij de top 3 zit, maar ik denk dat het wel duidelijk is wie er moet winnen.. Modric heeft zowel Real Madrid als Kroatie echt gedragen in de CL en WK. Die verdient het echt overduidelijk. Zonder zijn inbreng waren beide ploegen nooit zo ver gekomen, daar ben ik echt van overtuigd. Salah vind ik een goede tweede. Een bijna onmogelijk doelpuntenaantal bereikt in de Premier League met goed spel en assists. Tevens een groot aandeel gehad in de finaleplaats van Liverpool in de CL. Door zijn blessure tijdens die finale heeft hij helaas niks kunnen laten zien tijdens het WK, maar daar kon hij zelf niets aan doen. Ronaldo heeft misschien dan wel zijn goals weer gemaakt dit seizoen, maar was in de meeste wedstrijden eigenlijk onzichtbaar. Tegen Spanje speelde hij goed, maar de rest van het WK eigenlijk niet gezien. In de CL zijn wondergoal tegen juventus, maar tegen bayern en Liverpool eigenlijk ook niets laten zien. In de competitie was hij eigenlijk vrij anoniem. Ik snap dat hij weer wordt genomineerd, want hij heeft volgens mij net zoveel goals gemaakt als wedstrijden gespeeld en dat blijft een bizarre statistiek. Vandaar de derde plaats die net zo goed van Messi had kunnen zijn. Zou het echt onbegrijpelijk vinden als Modric hem niet krijgt. Maar goed, de Uefa en Fifa hebben zich de afgelopen jaren wel vaker belachelijk gemaakt, dus ik ben benieuwd.
 
Leiders
 
3
20 augustus 2018 om 17:41
Yep!! In mij ogen is Modric winnaar hij heeft geweldig CL gespeld hij was elke wedstrijd in de top CL gewonnen ook. Geweldig WK gespeeld en final ook. Ronaldo heeft weinig gepresenteerd in CL final, en in Wk hij was maar een keer in de top. En snel gediscalifeerd! Mo Salah goede gedaan met Liverpool helaas in wk was hij echt minder door die blesseer. Dus in feit Modric is de winnaar.
 
JeoNowIt
 
117
20 augustus 2018 om 14:43
Oeh geen Lionel, dat komt hard aan bij de Barca fans. Maar goed dit is zeker geen verkeerde top 3 in mijn mening, Modric heeft het verdient!
 
bartomeu-out
 
123
20 augustus 2018 om 14:44
Ik denk niet dat je barca fan moet zijn om het raar te vinden.
 
JeoNowIt
 
52
20 augustus 2018 om 14:45
Zeker niet, maar dit komt het hardst aan bij hun.
 
Goalski
 
3
20 augustus 2018 om 15:56
Zeker wel, en ik had Ronaldo ook niet genomineerd, ook al was het wederom een fenomeen. Modric, griezmann, Salah, de Bruyne speelden allemaal een beter seizoen. Daar kortbij zitten wel Ronaldo en Messi, maar zij waren toch wat minder afgelopen seizoen. En ja veel doelpunten, maar minder aanwezig dan de jaren voorheen voor hun club. En dat waren de 4 spelers die ik opnoem zeker wel, heel het seizoen bepalend.
 
NL_Modric
 
5
20 augustus 2018 om 16:17
Hoe kun je niet bepalend zijn wanneer je 47 doelpunten in 47 wedstrijden hebt gemaakt ? On: Logisch keuze, waarbij mijn voorkeur uiteraard naar Modric gaat. Al ben ik ook blij wanneer Salah de trofee in ontvangst neemt. Ronaldo en Messi waren de beste voetballers van de wereld, maar wel beide met een minder seizoen. (op de bepalende momenten)
 
culemayor
 
1
20 augustus 2018 om 16:21
Het zou pas hard komen als Ronaldo het wint in plaats van Modric aangezien hij de gehele CL campagne belangrijk was en Ronaldo alleen tegen juventus en psg
 
JeoNowIt
 
2
20 augustus 2018 om 20:09
Heh? Ronaldo scoorde in ALLE wedstrijden tot de halve finale, hoe is dat niet belangrijk? Als hij niet scoorde zou Real sowieso niet door de groepfase zijn gekozen. Real moet echt hopen dat ze in een makkelijke poule komen dit jaar, want anders haal je het niet.
 
ZodzEh
 
75
20 augustus 2018 om 14:44
Ik vraag me alleen af waarom. Ik vond Messi afgelopen jaar zeker niet in zijn beste vorm, maar heeft de gouden schoen, primera division, beker en supercup gewonnen. Dan is het raar dat hij geen nominatie heeft gekregen?
 
False9
 
38
20 augustus 2018 om 14:48
Beker en supercup zijn troostprijzen. Messi had goed seizoen natuurlijk maar er waren gewoon spelers met een beter jaar.
 
JeoNowIt
 
11
20 augustus 2018 om 14:50
Hoor wel vaker op VZ dat de prijzen niet mogen meetellen en ja dan is het eigenlijk best terecht. Messi had minder goals dan Salah en Ronaldo maar wel meer wedstrijden volgens mij (verschil van 2 of 3 goals). Modric had een fantastisch jaar en was 1 van de beste spelers op het WK, terwijl Messi niet te bekennen was maar dat is op intercontentinentaal vlak en niet Europees. Ik als Liverpool en Madrid fan kan alleen genieten van deze lijst, maar wel jammer dat Lionel er niet bij zit...
 
ZodzEh
 
19
20 augustus 2018 om 14:50
Je mag het noemen hoe je het wilt. Gouden schoen met 2 prijzen, dan is een nominatie wel terecht?
 
barcajax14
 
50
20 augustus 2018 om 14:52
Messi was toch echt wel de topscorer van Europa afgelopen seizoen.
 
Ramos.93
 
4
20 augustus 2018 om 14:56
Nooit meer wint? Vorig seizoen nog gewonnen toen ze jullie voetballes gegeven hebben. Het verschil alleen is dat het niet énkel supercopa is maar alsook de belangrijkste prijs: Cl.
 
Isco24
 
22
20 augustus 2018 om 14:57
Messi had 45 goals en 18 assists bij Barca, Ronaldo 44 goals en 8 assists bij Madrid. In 2017 had Messi voor land 4 goals en 0 assists, Ronaldo 11 goals en 4 assists. In 2018 had Messi voor land 4 goals en 3 assists, Ronaldo had 6 goals en 1 assist. Al met al staan ze ongeveer gelijk, waar Ronaldo meer met land heeft gevoetbald en Messi meer in de competitie. De doorslag zal de CL zijn. Ik kan er wel mee leven en gun Modric de prijs eigenlijk wel.
 
JeoNowIt
 
7
20 augustus 2018 om 14:59
Klopt maar dat waren vooral La Liga goals, in de CL had hij maar 6 goals en dat waren geen belangrijke (0 goals over 2 wedstrijden vs Roma). Salah scoorde tegen City en Roma. Ronaldo scoorde in elke CL wedstrijd tot de halve finale en werd CL topscorer.
 
Professor Oak
 
11
20 augustus 2018 om 15:04
Dan is de Champions League voor Barca een troostprijs, haha!
 
Eendensnavel
 
3
20 augustus 2018 om 15:07
Elke voetballer op aarde is genomineerd, alleen op basis van stemmen van trainers en journalisten halen slechts 3 spelers de top 3. Heb je het artikel überhaupt gelezen voor je je bedacht om een reactie te schrijven?
 
Lebuffon
 
3
20 augustus 2018 om 15:21
Jeonowlt Zo ver ik me kan herinneren was Messi met 3 doelpunten en 1 assists betrokken bij alle doelpunten tegen Chelsea. Dus wat betreft de cl was Ronaldo belangrijk in de achtste finale en kwart finale en Messi alleen de achtste finale. En daarnaast was Messi in de Liga met afstand de beste speler. Je vergeet nog bij te vermelden dat Ronaldo in de finale ook slecht was
 
lujnelmessie
 
11
20 augustus 2018 om 14:49
Valt wel mee hoor. Ik vond die prijzen al erg lang onzin. Vind het nu eerder hilarisch
 
Sanderr
 
27
20 augustus 2018 om 14:50
Heeft niets met hard aankomen te maken. Als je Messi, Europees topschutter van het jaar, 3 prijzen gewonnen met Barca, niet bij de beste 3 schaart dit jaar is er iets mis met je lijstje wat mij betreft. OT: ik vind dat Modric de prijs verdiend heeft, enorm constant seizoen, de motor van CL-winnend Real en zijn Kroatië voor het eerst in de historie naar een modiale finale geloodst.
 
Djabber
 
10
20 augustus 2018 om 14:59
Wie had volgens jou dan niet op het lijstje mogen staan? Salah niet? Die de revelatie van het jaar was. Ronaldo niet? Die Real Madrid persoonlijk naar wéér een CL heeft geloodst? Van de ene kant ben ik het met je eens dat Messi hier ook bij hoort, maar van de andere kant zou ik niet durven zeggen in plaats van wie.
 
Lebuffon
 
9
20 augustus 2018 om 15:18
Haha persoonlijk? Waar was hij dan in de halve finale en finale? En dan ga ik het niet hebben over de eerste helft van het seizoen.
 
Sanderr
 
15
20 augustus 2018 om 15:34
Ik had eerder Salah of Ronaldo er af gelaten inderdaad. Ronaldo heeft helemaal niet persoonlijk de CL gewonnen, de geweldige teamprestatie van Real geeft daarin de doorslag. Modric vond ik dit jaar echt belangrijker voor Real dan Ronaldo. Het is moeilijk om er 3 te kiezen, daar ben ik het mee eens. Maar een rasvoetballer als Messi schrijf ik persoonlijk gewoon altijd als eerste op, zeker in een jaar waarin hij gewoon weer Europees topscorer is geworden en 3 prijzen pakt met Barca. Nee, op het WK was hij niet goed, maar Ronaldo en vooral Salah ook niet. In de CL zijn ze verrast door AS Roma, die wedstrijd speelde Leo erg matig inderdaad, maar de prijs gaat over een vol jaar, dan vind ik hem toch echt gewoon in de top-3 horen. Maar ieder heeft zo zijn mening natuurlijk!
 
 
5
20 augustus 2018 om 16:13
"ronaldo heeft helemaal niet persoonlijk de CL gewonnen, de geweldige teamprestatie van Real geeft daarin de doorslag." Ja, Real heeft de CL gewonnen en Messi La Liga zeker? "maar een rasvoetballer als Messi schrijf ik persoonlijk gewoon altijd als eerste op" N.v.m; je verklikt het al!
 
Sanderr
 
3
20 augustus 2018 om 17:47
Ik zeg er duidelijk bij: 'ik persoonlijk' en 'iedereen heeft zo zijn mening' Nolimit, wat is je probleem daarmee? En nee, La Liga won ook Barcelona als team natuurlijk, niet alleen Messi. Deze prijs wordt gewonnen op basis van meningen van trainers, journalisten, etc. Die hebben dit jaar blijkbaar een andere mening dan ik. Dat kan, dat geef ik ook duidelijk aan. Persoonlijk vond ik Modric de beste speler van dit seizoen overall en zou ik de top 3 completeren met Messi en Ronaldo (toch nipt voor Salah, ondanks zijn PL record). Gewoon een mening, that's all, don't worry.
 
MaceReal
 
0
20 augustus 2018 om 20:57
Ronaldo heeft ook in de eerste helft van het seizoen in de CL elke wedstrijd gescoord dus waar heb je het over of gaat het alleen om de competitie's waarin Messi goed speelt?
 
Sanderr
 
2
20 augustus 2018 om 22:49
Ik zeg toch ook helemaal niet dat Ronaldo niet of weinig heeft gescoord in de CL haha, ik zeg ook zelfs dat ik hem ook gewoon in de top 3 zou zetten als CL topscorer. Mensen lezen echt selectief zeg haha!
 
lucas1234
 
14
20 augustus 2018 om 14:50
Het is een UEFA prijs en zal dus vooral de CL meenemen en daarin heeft Messi helaas niet uitgeblonken afgelopen seizoen in tegenstelling tot die andere 3 spelers.
 
Tuurlijk wel
 
19
20 augustus 2018 om 14:51
Nou, Salah zijn Goal-per-game ratio was afgelopen seizoen hoger dan Messi. Salah scoorde 44 uit 52 wedstrijden. Bovendien heeft Salah Liverpool eigenhandig naar de Champions League finale geschoten. Letterlijk. Messi faalde in de kwartfinale om Barcelona op het sleeptouw te nemen. In tegenstelling tot de hoofdrol voor Salah in de halve finale.Bovendien heeft Salah het topscorer record aller tijden verbroken in de premier league, hetgeen Ibrahimovic Ronaldo Gerard Henry of Suarez niet in lukte.
 
Objectief7
 
8
20 augustus 2018 om 14:54
Salah heeft gewoon een beter seizoen gehad dan Messi, klaar. Denk dat Ronaldo hem wederom zal winnen, maar gun hem Modric eigenlijk het meest.
 
JeoNowIt
 
20
20 augustus 2018 om 14:55
Eigenhandig? Man man man, ik bedoel Salah had een fantastisch jaar voor ons maar laten we niet vergeten dat Mane 4x scoorde tegen Porto en ook Firmino 10x scoorde in de champions league. Ja je leest het goed, onze 3 aanvallers hadden allemaal 10 doelpunten, dus eigenhandig was het zeker niet maar hij had wel het grootste aandeel van de 3.
 
Angwaterslang
 
4
20 augustus 2018 om 14:55
Salah topscorer PL en liverpool naar CL finale gebracht. Zo gek vind ik het niet
 
Voetbaltempel
 
2
20 augustus 2018 om 15:05
Leuk dat allemaal maar welke prijzen heeft Salah binnen geharkt voor zijn team? Heel schuin allemaal
 
Goalski
 
1
20 augustus 2018 om 16:03
Indien je real Madrid in de competitie achter je laat ben je al kampioen in Spanje, kijk even naar de concurrentie die Liverpool heeft in Engeland, dat is toch ietsje meer. Salah nummer 2, modric nummer 1. Modric is het gehele seizoen top geweest. Salah was wat meer afhankelijk van andere spelers, maar modric dicteerde het spel bij real Madrid en bij Kroatië. Die man verdient het gewoon te winnen
 
JeoNowIt
 
2
20 augustus 2018 om 20:12
Leuke concurrentie, maar geen van de clubs in Engeland is op het niveau van Real, Barca of Atletico.
 
Quirento
 
27
20 augustus 2018 om 14:43
Nou, duimen voor Modric. Zou mooi zijn als iemand anders hem eens wint en dit jaar zou dat nog is terecht zijn ook.
 
LucasAndersen
 
15
20 augustus 2018 om 14:43
Salah is toch geen Europeaan? Of gaat het om voetballen in Europa? In dat geval: waar is messi?
 
NicoJorgensen9
 
13
20 augustus 2018 om 14:50
Messi is ook geen Europeaan maar ik begrijp wat je bedoelt.
 
Cholo10
 
1
20 augustus 2018 om 15:22
Denk dat dit een prijs is voor de beste voetballer op de Europese velden.
 
culemayor
 
0
20 augustus 2018 om 16:23
Omdat dit puur gebasseerd is op de prestaties in de CL
 
LucasAndersen
 
0
21 augustus 2018 om 14:57
Dat is niet waar, ik heb het opgezocht en het gaat om spelers van europese clubs waarbij ze prestaties in alle competities meenemen.
 
ZodzEh
 
25
20 augustus 2018 om 14:43
Puur uit nieuwsgierigheid, waarom is Messi niet genomineerd? Meest prijzen van iedereen gepakt?
 
Lebuffon
 
5
20 augustus 2018 om 15:24
Dat Modric meer presteerde klopt, maar Ronaldo was gewoon een half jaar niet te bekennen in de Liga. En ook in de cl was hij nergens te bekennen in de halve finale en finale.
 
ModricMagic
 
3
20 augustus 2018 om 15:48
Dus omdat hij niet scoorde in de halve finale en finale was zijn CL slecht? Topscorer van dat hele toernooi en elke wedstrijd scoorde hij tot aan de halve finale. Barcelona heeft niet eens de halve finale en finale gehaald dus wat is je punt? Ronaldo staat er zeker terecht bij.
 
Kluivert09
 
3
20 augustus 2018 om 16:59
Ronaldo was helemaal niet beter dan Messi, ronaldo had juist een heel zwqk jaar, daardoor stond Real zoveel punten achter op Barca. In de cl was hij goed tegen Juve, maar tegen Bayern en in de finale had Real ook zonder Ronaldo gewonnen, want hij was gewoon de zwakste speler bij real in die wedstrijden
 
Ibrameyang
 
14
20 augustus 2018 om 14:43
Ik had Messi toch wel boven Salah verkozen, al ben ik een CR7 fan, apart dit..
 
Les Gones
 
32
20 augustus 2018 om 14:48
Salah zit er toch gewoon terecht bij. Kijk wat hij gepresteerd heeft in de Premier League en de Champions League. Die man heeft een ongekend seizoen gedraaid.
 
LucasAndersen
 
17
20 augustus 2018 om 14:52
Wat heeft ie dan precies gepresteerd in de premier league? Een 4e plaats? Of gewoon veel doelpunten? Want messi heeft meer gescoord. Messi was gewoon beter afgelopen seizoen maar omdat we voor messi zo'n hoge standaard hebben lijkt het alsof hij een matig seizoen had.
 
ModricMagic
 
7
20 augustus 2018 om 14:54
Topscorer Premier League voor zijn 1e jaar is uiterst knap en dan ook doorslaggeven in de CL dat leidde naar een finale plek.
 
lujnelmessie
 
12
20 augustus 2018 om 14:57
Denk vooral dat ze het bij salah niet verwacht hadden en bij messi wel. Daarom lijken salahs prestaties nu beter.
 
Tuurlijk wel
 
11
20 augustus 2018 om 14:57
Hij heeft het gepresteerd om het topscorer record ALLER TIJDEN te verbreken in de premier league. Letterlijk heeft hij geschiedenis geschreven door iets te doen wat nog nooit iemand is gelukt. Liverpool eigenhandig naar de finale van de Champions League schieten is een bijzonder knappe prestatie naar mijn bescheiden mening.
 
Les Gones
 
6
20 augustus 2018 om 15:15
Presteren doe je met z'n alle maar wat hij heeft gedaan is ongekend. Als nieuwkomer direct topscorer van de Premier League worden en records verbreken. Tel daar nog eens bij op wat ie heeft betekend voor Liverpool in de Champions League (finale plaats bereikt) en door zijn land naar het WK te schieten en je bent een heel eind. Niemand maar dan ook niemand had verwacht dat Salah zo goed zou gaan presteren. Hij zit er terecht bij.
 
Youngeagle
 
6
20 augustus 2018 om 14:44
Oehh.. ik denk dat niet iedereen het hiermee eens zijn... Desondanks mag er gezegd worden dat deze 3 spelers echt een fantastische jaar achter de rug hebben!
 
False9
 
20
20 augustus 2018 om 14:44
Ronaldo zal het vast wel weer winnen. CL topscorer en daardoor CL winnaar en alleen Kane scoorde op het WK meer. Op het allerhoogste niveau doorslaggevend.
 
The_best-1
 
9
20 augustus 2018 om 14:51
Daardoor is geen CL winnaar want Halve finale en finale was hij zwaar onder de mat. Als anderen niet hadden gescoord dan was Real nooit CL winnaar.
 
Objectief7
 
5
20 augustus 2018 om 15:17
Met mijn objectieve blik zeg ik dat Ronaldo zeker grotendeels heeft bijgedragen aan de 3e CL winst op rij, maar spelers als Modric, Kroos en Benzema mag je absoluut niet uitvlakken. Is een teamprestatie waarbij Ronaldo vaak het eindstation was. Denk dat er maar 2 winnaars mogelijk zijn, Ronaldo en Modric (ook gezien zijn WK prestatie). Leuk dat Salah erbij komt als derde, hij was met Kane degene die dicht achter deze twee staan, maar maken geen kans op de prijs natuurlijk.
 
ModricMagic
 
26
20 augustus 2018 om 14:44
Zeer terecht gewoon hoor. Europees waren Modric, Ronaldo en Salah het beste. Ik hoop dat Modric hem wint maar denk Ronaldo.
 
NoWay
 
8
20 augustus 2018 om 14:48
Van mij mag Modric het winnen, maar ik had Messi toch boven Salah gekozen, ondanks dat Salah een fantastisch jaar had.
 
bakkert
 
4
20 augustus 2018 om 14:52
Als het alleen om de CL zou gaan dan waren deze 3 terecht geweest. Het gaat hierin om alle competities en op basis daarvan hoort Messi er gewoon bij. Gouden schoen winnaar, hoogst verantwoordelijk voor het kampioenschap en de beker in de grootste / beste competitie. Alleen niet ver gekomen in de cl (waar die qua goals en assists ook gewoon 1 op 1 liep) en dan niet bij de top 3. Belachelijk maar goed.
 
DavitDavtyan
 
8
20 augustus 2018 om 15:07
Van mij mag Modric het ook wel winnen, beste middenvelder van het afgelopen seizoen. Ik vind het niet terecht dat Messi niet bijzit. Meer goals dan wie dan ook, meeste assists en meeste kansen gecreëerd in Laliga. Dan hoor je gewoon bij te zijn. Omdat het Messi is, verwachten mensen veel meer, maar als je meer goals maakt dan Salah en Ronaldo, meer kansen creëert dan Modric, Salah en Ronaldo, en meer assists geeft dan deze 3, hoor je gewoon bij te zijn. Modric was een beest op het wk en in de CL. Ronaldo was beslissend in de CL en Salah kende een geweldig jaar in de PL, maar Messi liet toch echt meer zien dan tenminste Salah. Dus, niet heel objectief van je imo. Modric verdient het wel, daar ben ik tenminste met j e eens .
 
ModricMagic
 
2
20 augustus 2018 om 15:13
Niet objectief ik kan het er wel in vinden hoor en 80 trainers in het Europees voetbal kiezen deze 3 dus die hebben echt wel gezien wat Messi deed en deze 3. Salah top jaar gehad voor zijn eerste seizoen Liverpool. Topscorer PL, Diverse individuele prijzen en CL finale plek. Modric fantastisch WK, CL en enige constante in het drama 1e seizoenshelft. Stats zeggen niks wat Modric heeft gedaan. Zijn invloed is gewoon heel groot geweest. Ronaldo topscorer CL, Cl gewonnen en 1 op 1 gelopen. Tuurlijk kan Messi er bij maar in deze 3 kan ik het me zeker vinden.
 
DavitDavtyan
 
3
20 augustus 2018 om 15:42
Natuurlijk zijn stats niet belangrijkste en daarom zeg ik ook dat Modric het heeft verdiend. Maar wat betreft Ronaldo en Salah, Messi heeft minstens evengoed gepresteerd als Ronaldo (meegerekend het begin van het seizoen) en heeft veel meer laten zien dan Salah. Sorry hoor, maar ik kan me er niet in vinden dat Messi buiten boot valt hier.
 
knapper83
 
14
20 augustus 2018 om 14:44
Dit is toch een pure aanfluiting dit de topscorer van la liga niet erbij schijn vertoning #uefa tegen eerlijk voetbal
 
030U
 
11
20 augustus 2018 om 14:49
Moet de topscorer van Frankrijk, italie en alle andere competities dan ook standaard erbij?
 
Eendensnavel
 
3
20 augustus 2018 om 15:02
Wat heeft ‘eerlijk voetbal’ hier nou weer mee te maken? Lol
 
maurootje
 
16
20 augustus 2018 om 14:44
Prima 3, Modric heeft bij zn club EN land bizar goed gepresteerd, Ronaldo is Ronaldo, en Salah heeft bizar goed gepresteerd,zoveel goals en CL finale. Terecht rijtje
 
NouryAlmis
 
45
20 augustus 2018 om 14:44
Wat een grap haha, Messi 2 titels met Barca en bij meer goals + assists betrokken in 2018 dan wie dan ook.
 
Tuurlijk wel
 
11
20 augustus 2018 om 15:00
Niet waar, Ronaldo heeft vaker gescoord dan Messi, 47 uit 47 matches, en Salah zijn Goal-per-game ratio (44 goals uit 52) is hoger dan Messi.
 
GerrianHuibers
 
14
20 augustus 2018 om 14:45
wat heb ronaldo beter gedaan dan messi naar mijn meing helemaal niets??
 
030U
 
43
20 augustus 2018 om 14:47
Er staan in de champions league
 
Quirento
 
10
20 augustus 2018 om 14:47
Wel presteren in de CL? Messi stond er niet, kan een keer gebeuren. Heeft wel weer een bizar goed seizoen gehad maar de wedstrijden op het hoogste niveau maken hier het verschil. Wat mij betreft wint Modric hem. Die vond ik absoluut de beste.
 
False9
 
16
20 augustus 2018 om 14:59
Messi staat er al jaren niet, het is geen incident meer.
 
Quirento
 
15
20 augustus 2018 om 15:09
Jou kan ik ook niet serieus nemen dus.
 
StijnLommers
 
15
20 augustus 2018 om 14:47
Messi de meeste goals en meeste prijzen, maar we kennen UEFA tegenwoordig wel
 
030U
 
5
20 augustus 2018 om 15:17
Ik ken ze niet, wie van de uefa ken jij precies? En wie zijn ‘we’ dan?
 
maurootje
 
22
20 augustus 2018 om 14:48
Mensen die verbazen waarom messi niet erbij staat, Messi heeft een wanprestatie geleverd bij zn Land, en als het moeilijk werd zag je hem niet de extra meters maken hoor, EUFA heeft goed gehandeld
 
maurootje
 
7
20 augustus 2018 om 14:49
UEFA* tuurlijk wel goed bij zijn club, maarja dat deden deze 3 ook
 
aajaxx
 
13
20 augustus 2018 om 14:51
Een wanprestatie? 4-3 verliezen van de wereld kampioen is toch niet zo gek lijkt mij en zonder messi waren ze uberhoud niet op het wk
 
lujnelmessie
 
5
20 augustus 2018 om 14:51
Een wanprestatie is een tikkeltje overdreven vind je niet? Heeft een beslissende goal gemaakt en twee assists in de achtste finale. Het was inderdaad niet geweldig maar wanprestatie gaat veel te ver
 
LaManita5
 
9
20 augustus 2018 om 15:07
Het enige wat mij verbaast is de onzin die jij steeds weet neer te schrijven Maurootje. Een wanprestatie, waar haal je het zelf vandaan? Dat de CL als belangrijkste maatstaf wordt genomen kan ik zeker inkomen, maar als het de enige maatstaf is, kan de Uefa beter ophouden met deze individuele prijzen. De Champions League heeft uiteraard het meeste aanzien, maar het is en blijft een momentopname en vaak geen waardemeter voor constante prestaties van een speler. In La Liga was Messi belangrijker dan ooit voor Barcelona en was hij betrokken bij de overgrote meerderheid van de doelpunten. Op 1 collectieve wanprestatie in Rome na, speelde hij eigenlijk een uitstekend seizoen met een double als gevolg. Het lijkt voor mij alsof sommige waarnemers dit gewoon zijn geworden van Messi en het daarom niet meer naar waarde kunnen schatten...
 
maurootje
 
3
20 augustus 2018 om 15:22
En laat je het nationale team maar voor het gemak erbuiten? Dar mmt zal zeker (terecht) hebben meegeteld. Maar gezien je pf zal je vast heel objectief zijn *kuch*
 
LaManita5
 
0
20 augustus 2018 om 16:18
Mocht je mijn reactie eens deftig lezen, zou je merken dat ik dat niet erbuiten laat. Maar ik begrijp dat het voor jou makkelijker is om de objectiviteit kaart te trekken dan inhoudelijk te reageren.
 
Sanderr
 
4
20 augustus 2018 om 16:25
Bij het nationale team schopte hij ze hoogstpersononlijk met een hattrick naar het WK. Zijn WK was, net als dat van Ronaldo en Salah, vrij matig. Maar Argentinië werd uitgeschakeld door wereldkampioen Frankrijk, dus een wanprestatie is overdreven. Maar dat zijn we gewend van jou mauro, je hebt meestal een mening die zeer overdreven is (bijvoorbeeld met droge ogen beweren dat Feyenoord en Trencin exact gelijkwaardige clubs zijn ofzo: allemaal een beetje over the top die meningen van jou).
 
maurootje
 
4
20 augustus 2018 om 17:10
Ach je kan lullen wat je wilt, maar na meningen van 80 trainers en journalisten kwam dit uit de bus; en ik durf te wedden dat zij wel wat meer kijk op het spelletje hebben dan jij, ik en iedereen hier. Case closed.
 
MohamedRoudette
 
8
20 augustus 2018 om 14:48
Jullie weten toch wel dat dit gaat om de Champions League en niet om andere competities of Wereld Cup.. daar is de Ballon Dor voor Real Madrid en Liverpool beide finalisten.. Messi was zwak in de Cl vergeleken met de andere 3
 
BigGuwop
 
3
20 augustus 2018 om 14:49
Absolute terechte top 3, al had ik liever Mbappe ipv van Ronaldo gezien, omdat Mbappe echt zijn stempel op zowel het nationale team, wat wereldkampioen werd, en PSG heeft gedrukt. Modric zou de terechte winnaar van 2018 zijn, niet alleen vanwege zijn prestaties maar ook voor het feit dat niet alleen aanvallers waardering en erkenning verdienen, waar deze prijs natuurlijk voor staat als m wint. Modric, Salah, Ronaldo is in mijn optiek de top 3 van 2018 als ik uit deze 3 moest kiezen.
 
BigGuwop
 
1
20 augustus 2018 om 14:53
Oeps, zie nu dat het de CL betreft, zal nu de hele top 3 omdraaien haha.
 
Quirento
 
3
20 augustus 2018 om 14:50
Gaat deze prijs overigens over het seizoen of over het jaar 2018?
 
Ramos.93
 
11
20 augustus 2018 om 14:50
Meer dan terecht! De enige die er stonden wanneer hun ploeg/land hun nodig hadden.
 
Quirento
 
0
20 augustus 2018 om 14:52
Mbappe hoort er wat dat betreft dan nog meer bij dan Salah.
 
Tuurlijk wel
 
2
20 augustus 2018 om 15:04
Mbappe heeft `slechts` 21 x gescoord, vergeleken met Salah zijn 44x. Dat is letterlijk 2x zoveel gescoord. Mbappe scoorde 2x tegen een matig Argentina, scoorde niet en vaak balverlies in de halve finale, en scoorde 1 van de 4 in de finale. Media hype is allemaal leuk en aardig, maar feitelijk en statistisch behoort Mbappe afgelopen seizoen nog geen eens in de Europese top 15. Letterlijk! Zidane drukte pas een stempel op een WK, zie 98.
 
Quirento
 
1
20 augustus 2018 om 15:11
Zo kan je over elke goal wat zeggen. Punt is dat Salah nergens was op het WK en Mbappe een van de beste spelers was. Dat Salah in clubverband een beter seizoen heeft gedraaid staat natuurlijk niet ter discussie.
 
Imesut
 
4
20 augustus 2018 om 15:41
''punt is dat Salah nergens was op het Wk'' Ja, laat Mbappe maar bij zo'n matige ploeg als Egypte spelen en je zult zien dat hij daar ook niet zoveel gaat presteren. Salah, ondanks een matig WK met een matige ploeg toch 2 keer gescoord uit 2 wedstrijden.
 
RealMadrid_Fan
 
14
20 augustus 2018 om 14:51
Ronaldo gaat hem denk ik winnen. Salah heeft de kleinste kans en Modric heeft ook een kans om hem te winnen. Ronaldo verdient hem toch wel omdat hij zich heeft bewezen op het Wk en UCL.
 
Les Gones
 
5
20 augustus 2018 om 15:19
Terecht natuurlijk maar men moet niet doen alsof Ronaldo zo'n geweldig WK heeft gespeeld want dat heeft ie absoluut niet.
 
Aqua1
 
0
20 augustus 2018 om 15:53
Ja heeft een matige Portugal naar de achtste finale geloodst is razend knap.
 
Sanderr
 
7
20 augustus 2018 om 16:28
Huh, dát is razendknap, maar een matig Argentinië dat 4-3 van de latere wereldkampioen verliest in diezelfde 8e finales is voor Messi ineens een 'wanprestatie' lees ik hier boven. Dat moet iemand me toch eens ff uitleggen..
 
Madvillain
 
14
20 augustus 2018 om 14:54
Is het weer zover dat er niet geaccepteerd kan worden dat er spelers waren die meer hebben laten zien dan Messi? Gewoon terechte finalisten in mijn ogen.
 
Quirento
 
1
20 augustus 2018 om 14:56
Ik snap wel dat hij er buiten is gevallen maar heeft Salah nou echt veel beter gespeeld? Misschien is het leuk dat hij een 'new kid on the block' is en dat Messi (en Ronaldo) het alleen nog maar goed kunnen doen als ze de CL winnen.
 
Madvillain
 
1
20 augustus 2018 om 16:25
Salah heeft een fenomenaal seizoen gehad in de premier league, week in week uit gepresteerd tegen teams als arsenal, city, united, chelsea en het topscorers record verbroken. Daarnaast in de champions league het ook uitstekend gedaan. Ronaldo heeft wederom een topjaar gehad in de champions league en op het wk toch wat meer dan messi laten zien. In de liga was ronaldo overall degelijk en messi juist weergaloos. Modric in de liga eigenlijk hetzelfde als ronaldo een vormcrisis gehad, in de champions league degelijk en op het wk juist weergaloos. Messi alleen gepresteerd in de copa en de liga. Met andere woorden de rest heeft het dit jaar simpelweg op een hoger podium laten zien. Laten we ook niet vergeten dat griezmann ook nog voor Messi is geëindigd.
 
Madvillain
 
1
20 augustus 2018 om 16:41
Ik begin me nu trouwens wel af te vragen of het wk meetelt aangezien die niet onder de uefa valt.
 
aajaxx
 
4
20 augustus 2018 om 14:55
Ze moeten toch wat verzinnen bij de uefa Als het nou een prijs was voor de beste voetballer van europa had messi hem 15x achter elkaar gewonnen.
 
BarcaIcon
 
3
20 augustus 2018 om 14:58
Ik als Messi fan vind dit heel jammer en raar. Ik wil en had hem aan Salah gegeven.
 
s.sanchez
 
3
20 augustus 2018 om 15:04
Messi hoort natuurlijk wel gewoon in de top 3 maar goed. Je zal maar zo beperkt zijn dat je serieus denkt dat Salah moet winnen... Hij heeft een exceptioneel seizoen achter de rug en enkele individuele prijzen gepakt in Engeland (maar geen club prijzen). Hij heeft zeker de gun-factor maar er zijn kwalitatief en statistisch aantoonbaar toch zeker wel 10 spelers beter dan hem...
 
Elevn
 
1
20 augustus 2018 om 15:09
Ik ben het met je eens, Messi heeft niet alleen goed gepresteerd en de landstitel gepakt, etc. Maar ik vind dat Messi er sws in moet vanwege zijn naam alleen al.
 
Arsenallz
 
1
20 augustus 2018 om 20:14
Statistisch aantoonbaar tien spelers beter dan hem? Ik ben benieuwd naar je lijst. De goal ratio van Salah lag gedurende het jaar namelijk o.a. hoger dan dat van Messi maar ik ben benieuwd hoor.
 
Elevn
 
4
20 augustus 2018 om 15:06
Alhoewel het vrij zeker is dat Cristiano deze wint.. Hoop ik toch met hart en ziel dat Modric hem wint, CL gewonne en WK finale gehaald in 1 seizoen is toch wel genoeg om te winnen. Dat hoop ik althans.
 
Majoros
 
0
20 augustus 2018 om 15:15
Kan er maar een winnen; Modric! CL en WK finale.
 
Marchello020
 
2
20 augustus 2018 om 15:33
Modric verdient hem, maar ook bij de gratie dat Ronaldo hem al zo vaak heeft gewonnen Als je puur objectief kijkt zou Ronaldo hem meer verdienen, op grond van zijn doelpunten in de Cl Maar Modric speelt in hetzelfde team dat de CL heeft gewonnen, en heeft een beter WK gespeeld Puur op grond van: "nu eens iemand anders" zal Modric hem wel krijgen
 
Jiren
 
1
20 augustus 2018 om 15:45
Als we hier puur objectief naar performance en consistentie kijken over een heel seizoen, is Modric mijn topfavoriet. Was letterlijk elke wedstrijd de cruciale motor van Madrid op het middenveld. Cristiano daarentegen was geweldig in met z'n goals tot aan de halve finales. Daarna hebben we helaas niets meer van hem vernomen. Vind het overigens vreemd dat Salah hier verkozen wordt boven Messi. Tuurlihjk Salah draaide een top seizoen, maar Messi werd wederom kampioen van Spanje en pakte ook nog eens de Gouden Schoen, Copa del Rey en Supercup.
 
Arsenallz
 
1
20 augustus 2018 om 20:15
Copa del Rey en Supercup kun je nauwelijks echte prijzen noemen. Daarnaast heeft Messi het in de CL laten afweten. Salah heeft een hoger goal-ratio en deed het beter in de CL. Ik kan de keuze voor Salah wel begrijpen eerlijk gezegd.
 
JeffPaeter
 
5
20 augustus 2018 om 15:55
SCHANDALIG! Messi heeft het hele seizoen door gedomineerd, is topschutter Europa, stond bij iedere grote match, meerdere keren Barça en Argentinië geredt, in El classico gescoort (winning goal), tegen Atletico winning goal (vrije trap), Juve 2 keer (in zn eentje), binnengevallen net voor het einde tegen Sevilla uit toen het 2-0 achter was: goal en assist, 5x gescoort in één wedstrijd, meeste goals in La Liga, meeste assists in La Liga, winnaar La Liga (15! punten op Madrid), Copa del Rey en Supercopa, IN ZN EENTJE ARGENTINIË NAAR T WK GEBRACHT (hattrick laatste match), 1/8ste finale bereikt met dit pover Argentinië (1 goal, 2/3 assists), meeste kansen gecrëeerd, meest contineïteit enz. enz. Slechts één slechte match (Roma) toen iedereen slecht speelde. Ronaldo de eerste helft vh seizoen DRAMÀTISCH, alles op alles op Champions League en al direct favoriet Ballon dor (=merchandising) Modric heel het seizoen dramatisch in Spanje, verdiende zelfs niet beste WK speler (1 goal, 1/2 assist, penalty gemist, Finale dmv makkelijke route tegen over Hazard: 3/4 goals, 3/4 assists en beste speler iedere match waaronder schitterende prestaties tegen Brazilië, Engeland, Panama, Tunesië, remontada vs Japan, beste speler tegen Frankrijk, meest succesvolle dribbels WK...) Messi was gewoon beter dan Modric en Ronaldo. FIFA is gewoon een grap.
 
Eendensnavel
 
3
20 augustus 2018 om 16:22
Je hebt volgens mij niet eens geprobeerd om een enigszins leesbare reactie te plaatsen, maar dat terzijde. Trainers en journalisten hebben democratisch besloten dat Messi dit jaar niet bij de top 3 hoort, daar zullen deze mensen ongetwijfeld hun redenen voor hebben. Kan me ook wel voorstellen dat zij iets objectiever zijn dan jij, aangezien jij behoorlijke oogkleppen op hebt. Btw, de Fifa heeft hier niets mee te maken, dit is een prijs van de Uefa. Zien we direct hoeveel verstand jij hebt van wat je hier allemaal verkondigd.
 
AN34
 
6
20 augustus 2018 om 16:10
Waarom staat Messi niet eens op de 4e plek maar op de 5e ACHTER GRIEZMANN?? Was Griezmann dan zoveel beter? Ik snap dat Messi niet in de top drie is geplaatst, omdat hij zijn hoge verwachtingen niet heeft waar gemaakt, maar het blijft me een raadsel waarom Griezmann boven hem is geëindigd.
 
Horwi
 
1
20 augustus 2018 om 16:43
Het betreft hier Europese competities, dat zou de enige verklaring zijn. Griezmann heeft Atletico persoonlijk de Europa League bezorgd, en won ook de supercup. Messi viel voor zijn doen tegen in de CL dit jaar.
 
_Buffalo_
 
1
20 augustus 2018 om 17:06
Dat is de bedenking die ik me ook maakte. Voor iedereen in de top 3 valt er wel wat te zeggen dat ze daar staan, weet niet 100% zeker of ik er Ronaldo had ingezet maar ik snap het wel. Maar wat heeft Griezmann nu laten zien afgelopen seizoen? Ja hij was goed bij zowel Atletico als Frankrijk, maar zo geweldig vond ik hem nu ook weer niet. Ik had zowel Messi, Mbappé als De Bruyne boven hem gezet.
 
Nelson01
 
1
20 augustus 2018 om 16:30
Modric en Salah hebben beiden vrijwel een heel seizoen uitstekend gepresteerd, dus laat 1 van hun 2 de prijs maar in ontvangst nemen. Ronaldo bakte er de eerste seizoenshelft helemaal niks van, pas na de winterstop begon hij los te komen, dus ik zou een uitverkiezing voor hem persoonlijk niet terecht vinden. Het gaat tenslotte om de beste voetballer over een heel seizoen, Salah heeft bijvoorbeeld geen enkele prijs gewonnen met zijn club, maar hij speelde daarentegen wel formidabel. Hoop dan ook dat hij hem wint.
 
RedondoNo5
 
0
20 augustus 2018 om 16:43
Onbegrijpelijk. Ik zeg niet dat Messi moet winnen, maar kijk eens wat voor een seizoen hij heeft gespeeld. Dat mensen alleen de wedstrijd tegen Roma aanhalen tekent het beperkte vermogen van veel leden hier en de mensen binnen Uefa. Hij hoort minimaal tot de top 3 genomineerden.
 
PorQue
 
1
20 augustus 2018 om 16:53
Als het niet naar Salah gaat maar Ronaldo dan weet je weer hoe politiek het allemaal is. Salah is 100% de betere speler geweest in het afgelopen seizoen.
 
Tuskii
 
0
20 augustus 2018 om 17:02
Ronaldo? Belachelijk. Met de andere twee ka ik leven. Zet dan een kevin de bruyne erbij
 
Arsenallz
 
1
20 augustus 2018 om 20:18
Waarom kun je niet leven met de nominatie van Ronaldo na een sterk CL seizoen en een degelijke prestatie met zijn land? De Bruyne heeft het in zowel de CL als voor zijn land minder gedaan. België kwam dan wel verder maar niet perse door Kevin.
 
Tuskii
 
1
20 augustus 2018 om 23:17
Ik vond ronaldo gewoon niet beter of het jaar gezien dan de bruyne. Die noem ik trouwens maar gewoon als voorbeeld. Zo zou ik bijvoorbeeld ook mbappe hoger zetten dit jaar dan ronaldo. Was niet onder de indruk van hem gewoon dit jaar sorry haha
 
Sanderr
 
0
20 augustus 2018 om 23:44
Sterk CL seizoen: absoluut (buiten de halve finale en finale dan, maar wel wederom topscorer). Degelijke prestatie met zijn land: nee absoluut niet. Goede pot tegen Spanje, indrukwekkend met 3 goals. Verder gewoon erg matig in de overige 3 duels en in de eerste knock out wedstrijd direct uitgeschakeld. Degelijk lijkt me dat niet toch?
 
Emile Hesky G
 
0
20 augustus 2018 om 17:22
Modric zou een dik terechte winnaar zijn. Speelde een weergaloos seizoen bij Real en de manier waarop hij Kroatie naar de finale leidde was waanzinnig, ala Zidane in 2006
 
Arsenallz
 
2
20 augustus 2018 om 20:18
Nogal overdreven. Modric heeft niet elke pot extreem sterk gespeeld en ook op momenten gefaald. Denk bijvoorbeeld aan zijn gemiste penal tegen de Denen. Iedereen gaat de rol van Modric plots extreem overdrijven.
 
19messi33
 
1
20 augustus 2018 om 17:30
Dit is toch niet de prijs voor de gouden bal? Maar Ronaldo wel en Messi niet? Wat heeft Ronaldo dan gedaan dat hij het meer verdiend dan Messi? Juist helemaal niks..
 
Madvillain
 
2
20 augustus 2018 om 18:04
De vier mensen boven Messi hebben gewoon veel meer laten zien in de Europese competities. Die tellen nou eenmaal zwaarder dan de nationale.
 
VoetbalPassie
 
0
20 augustus 2018 om 18:34
Een groot aandeel in de CL winst van Real wat veel meer waard is dan de La liga winnen.
 
VoetbalPassie
 
1
20 augustus 2018 om 18:29
Dit is terecht hoor, Modric, Ronaldo en Salah hebben veel betekend voor hun clubs en land, natuurlijk verwachten wij altijd Messi erbij maar buiten zijn prestaties in Spanje was hij niet zo belangrijk zowel voor Barça als Argentinië.
 
ImadHamidi
 
0
20 augustus 2018 om 18:51
C Ronaldo en Salah voor hun land????? 3 finales kwam Argentinië door Messi. Klopt. Messi is inderdaad slecht!
 
Arsenallz
 
0
20 augustus 2018 om 20:17
Het gaat over nu. Dit jaar heeft Messi dit jaar niet naar 3 finales gebracht met Argentinië. Ronaldo heeft bijvoorbeeld zijn land onder andere geholpen aan het Europese kampioenschap, Messi heeft Argentinië niet geholpen naar de winst bij een Copa. Je maakt jezelf lichtelijk belachelijk.
 
Sanderr
 
3
20 augustus 2018 om 23:46
En zowel Ronaldo's gewonnen finale (die hij niet eens speelde) als Messi's 3 verloren finales hebben hier geen ster mee te maken dus wie maakt zichzelf nou belachelijk Arsenallz? Het gaat om 17/18, de rest doet er niet toe.
 
zepp123
 
1
20 augustus 2018 om 18:42
blijft grappig om te lezen dat mensen salah aanwijzen als de beste. Ronaldo en messi zijn duidelijk nummer 1 en 2 daarna verdient modric echt een podiumplek. Mensen lijken nog steeds niet te zien dat messi en ronaldo enorm veel beter zijn dan de rest van de wereld. Niemand komt daarbij in de buurt.
 
WinodScheveningen
 
0
20 augustus 2018 om 20:36
Ik stem niet mee aan unfair chosen players ,Salah en modric boven Messi is totaal iets nieuws in de voetballerij en persoonlijk Messi hoort dit te winnen laat staan nominatie,schande
 
TobiasSluijter
 
1
20 augustus 2018 om 21:18
modric was beter dan messi, salah en ronaldo dit jaar. daarnaast heeft messi dit jaar te vaak niks laten zien in grote wedstrijden (messi fan hier dus geen bias)
 
MaceReal
 
3
20 augustus 2018 om 20:50
En terecht! Had geen betere top 3 kunnen maken. Wie hem wint kan me dan ook niks schelen, ze verdienen het allemaal.
 
TobiasSluijter
 
0
20 augustus 2018 om 21:17
modric hoort gew te winnen ongeachte wie de andere genomineerde zijn. wat een geweldige speler is dat. maar ja in 2010 zagen we ook al dat middenvelders nooit winnen (toen iniesta of sneijder 100% had moeten winnen)
 
Moyashi
 
2
21 augustus 2018 om 00:02
Ik ga hier vaak niet meer op in, maar dat ze Messi dit jaar er niet in hebben toont aan hoe serieus ik die prijs voortaan kan nemen hahahahaa. Wat Messi weer heeft laten zien was zeker weten van hoger niveau dan Ronaldo en helemaal dan die van Salah lol. Je wint de freaking topscorer van Europa niet zomaar en daarnaast win je niet zomaar met 10 punten of meer verschil van Real Madrid of Atletico Madrid over een heel seizoen. Wat de fuck dachten ze aan toen ze gingen stemmen? Keken ze toevallig alleen het WK ofzo??? Belachelijk voor woorden lol.