Mokthar geeft De Boer en Atlanta United laatste zetje richting uitschakeling
Woensdag, 22 juli 2020 om 07:20

Het MLS is Back Tournament is allesbehalve een succes gebleken voor Atlanta United. In de nacht van dinsdag of woensdag verloor het elftal van trainer Frank de Boer namelijk alweer voor de derde keer op rij, deze keer van Columbus Crew: 0-1. Younes Mokhtar tekende na ruim eenkwartier spelen voor het enige doelpunt in het ESPN Wide World of Sports Complex nabij Orlando. Atlanta United verloor onlangs ook al van het FC Cincinnati van Jaap Stam (0-1) en de New York Red Bulls (0-1).

De vanaf de linkerflank opererende Mokhtar schoot al in de achttiende minuut raak, na fraai combinatiespel met ploeggenoot Milton Valenzuela. Eerstgenoemde ontving vervolgens de bal weer in het strafschopgebied en schoot gelijk op doel. Verdediger Miles Robinson probeerde nog met alle macht om redding te brengen, maar de verdediger van Atlanta United kon de openingstreffer van de uitspelende ploeg niet voorkomen. In het restant van de eerste helft was de formatie van De Boer niet bij machte om de vroeg opgelopen achterstand ongedaan te maken.

De Boer greep in de rust in en bracht de aanvallend ingestelde Jon Gallagher binnen de lijnen, terwijl ook collega-middenvelder Eric Remedi speeltijd kreeg. Wat volgde was een ware belegering op het doel van Columbus Crew. De Boer zag zijn team maar liefst dertien maal op doel schieten. Doelman Andrew Tarbell groeide uit tot held van de wedstrijd met vijf zeer fraaie reddingen. Het afstoppen van Anton Walkes in blessuretijd viel het meest in het oog. Door de nieuwe nederlaag eindigt Atlanta United op de vierde plaats in groep E van het MLS is Back Tournament in Florida, waardoor uitschakeling een feit is. Het toernooi geldt als opwarmertje richting de start van het door de coronacrisis uitgestelde seizoen in de Major League Soccer.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
bochherief
 
14
22 juli 2020 om 08:17
Slechte generale voor Frank de boer waarbij verliezen van jaap stam het meest schandalig is. Het blijft een beperkte coach die ondanks een paar successen nooit zn stempel heeft weten te drukken op zn ploegen. Plan b is er niet , man management skills zijn ook afwezig, succes komend jaar atlanta
 
Jayjay20
 
24
22 juli 2020 om 08:34
Wederom laat de beste man zien dat hij gewoon een matige trainer is. Sinds zijn vertrek bij Ajax is hij overal gefaald.
 
AjaxxxLove
 
8
22 juli 2020 om 09:03
Omdat hij, na het bereiken van de MLS finale van vorig jaar, nu een vriendschappelijk en nietszeggend toernooitje verliest? Overigens ben ik het met je eens dat hij in Italie en Engeland gefaald heeft. Maar om een vriendschappelijk toernooi nog maar een keer aan te grijpen als argument dat hij een matige trainer is slaat gewoon nergens op.
 
bochherief
 
15
22 juli 2020 om 09:10
Het gaat verder dan dit toernooitje. Er is geen duidelijke visie in zijn masterplan, cohesie ontbreekt in de groep vaak, zie je terug bij al zn clubs, en het is logisch dat de fans beginnen te morren altijd
 
AmazingNinja
 
8
22 juli 2020 om 10:44
Kijk dat je warme gevoelens koestert als ajacied voor De Boer dat snap ik wel. Maar nu je het zo voor hem opneemt ben je wel een leugentje aan het vertellen dat je nog al stellig als feit brengt. Hoe kom je erbij dat dit een vriendschappelijk toernooi is? Volgens de officiele toernooi website: 1) Each of the 36 group-stage games will count for points toward the 2020 regular-season standings.2) In a one-time change to MLS berths to the annual Scotiabank Concacaf Champions League, the MLS is Back Tournament winner will earn a spot in the 2021 Scotiabank Concacaf Champions League, regardless of whether it is a U.s. or Canadian club. This berth replaces the one traditionally awarded to the regular-season conference leader that did not win the Supporters’ Shield.3) In addition to matches that count in the regular-season standings and competing for bragging rights, the MLS is Back Tournament will give players the opportunity to earn additional bonuses as part of a $1.1 million prize pool. Dus hoezo vriendschappelijk?
 
AlifuruFR
 
6
22 juli 2020 om 10:52
Vriendschappelijk toernooi? Die 3 wedstrijden tellen gewoon mee voor de reguliere competitie. Verre van vriendschappelijk
 
burgos
 
8
22 juli 2020 om 08:43
Mogen we nooit vergeten he, heeft voor alle miljoenen bij Ajax gezorgd.
 
mrpuma
 
23
22 juli 2020 om 08:48
Niet overdrijven hij nam het van Jol over met een team met spelers als eriksen, vertonghen, siem de jong, alderweirld, blind etc. Hij had gewoon goed materiaal. Zodra die spelers weg waren en hij zijn eigen team ging bouwen kwamen zijn beperkingen te boven.
 
Soccerfan_1
 
8
22 juli 2020 om 09:33
Heeft voor alle miljoenen gezorgd???? Dat was overmars hè niet F. de boer. Die heeft ons vooral lopen vervelen met vreselijk voetbal wat niet om aan te zien was terwijl hij prima materiaal had. Zelfs Cambuur speelde in die tijd beter voetbal. Zijn voor mij nog steeds de minst aansprekende kampioenschappen gezien het slaapverwekkende voetbal en de concurrentie die alle ruimte kreeg om het beter te doen maar nog dramatischer presteerde.
 
Sarvesh50
 
2
22 juli 2020 om 10:41
Vond het altijd bizar om te zien dat heracles met mindere spelers het mooiste voetbal speelde.. wel onder Peter Bosz natuurlijk.