Molenaar tipt Alfred Schreuder: 'Hij hoort gewoon te spelen bij Ajax, altijd'
Zondag, 13 november 2022 om 11:10

Keje Molenaar is allesbehalve onder de indruk van Calvin Bassey, en vindt dat Daley Blind altijd zou moeten spelen bij Ajax. De Volendammer zegt in Goedemorgen Eredivisie dat het onbegrijpelijk is dat Alfred Schreuder de 32-jarige verdediger in de afgelopen vier wedstrijden niet als basisspeler heeft gebruikt. Blind kwam zaterdagavond tegen FC Emmen (3-3) als invaller voor Bassey in het veld, maar met de linkspoot in de ploeg kon Ajax niet voorkomen dat een 1-3 voorsprong werd weggeven.

"Bassey schiet voetballend gewoon ernstig tekort", aldus Molenaar, die vervolgens in de bres springt voor Blind. "De discussie gaat elke keer over Daley, maar ik wil eigenlijk wel een lans breken voor hem. We weten allemaal dat hij verdedigend niet honderd procent is, met zijn snelheid heeft hij zo zijn zwaktes. Maar in het voetballende gedeelte, Ajax heeft altijd zeventig tot 75 procent balbezit. Dan moet je zorgen dat Daley in ieder geval gewoon speelt, altijd. Of dat nou als linksback of in het centrum is. Daar begint het voetbal bij Ajax in de afgelopen jaren."

Molenaar vindt dat Ajax het elftal om Blind heen moet bouwen. "Als beleidsmakers moet je ervoor zorgen dat er daaromheen een paar jongens staan die het verdedigende tekort schieten van Blind compenseren. Jongens die te allen tijde achterblijven. Vitesse kon afgelopen week twee keer het hele veld oversteken zonder iemand tegen te komen."

Molenaar sluit zijn boodschap aan Schreuder vervolgens kraakhelder af, waarbij hij ook opkomt voor de regelmatig bekritiseerde Dusan Tadic. "Ik vind echt gewoon dat Daley hoort te spelen bij Ajax. Dat geldt ook voor Tadic, die hebben de afgelopen jaren gewoon fantastisch gepresteerd voor de club." Hans Kraay junior geeft aan dat het ook een keer klaar kan zijn voor het duo. Molenaar is het daar niet mee eens. "Het is niet op! Ik vind dat Ajax het op dit moment niet kan maken om Daley op de bank te zetten."

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
0
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
59
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
Voetbalvincent
 
49
13 november 2022 om 11:21
De twee artikelen die ik vandaag van deze man lees vind ik echt totale onzin. Het lijkt er een beetje op alsof deze man helemaal geen voetbal verstand heeft . Als je dit seizoen ajax heb gekeken dan snap je dat blind er naast staat. En bassey is zo een makkelijk doelwit terwijl die, als hij in zijn kracht wordt gebruikt de beste verdediger van ajax is + mensen moeten snappen dat Martinez niet vervanger kan worden want hij is een van de beste verdedigers van de wereld
 
Shahubsie
 
13
13 november 2022 om 12:06
Ik zit nu de uitzending terug te luisteren en deel volledig jouw mening. Wat een onnozel gebazel van deze meneer. Heeft het alleen maar over een ‘knoepert’ en denkt te weten wat Ajax mist. Hij is echt aangeschoven met in het achterhoofd de gedachte om even lekker wat stevige one-liners neer te zetten.
 
FCVoetbal23
 
12
13 november 2022 om 12:33
Het moet niet gekker worden. Een team om een verdediger heen bouwen omdat hij zo lekker kan voetballen, dat hij niet kan verdedigen maakt niet uit…
 
IkWeetAlles11
 
12
13 november 2022 om 13:29
Molenaar en Blind sr kennen elkaar natuurlijk ook helemaal niet......
 
AbdelHamid
 
7
13 november 2022 om 13:49
Wij van WC eend.... Blind is een aflopend verhaal, meer dan alles uit zijn carriere gehaald. Nu lekker genieten van je pensioen.
 
PaulR_1982
 
75
13 november 2022 om 11:22
Misschien kan Keye nog even de 2e helft van FC Emmen tegen Ajax kijken. En dan nog even bepalen of Daley altijd hoort te spelen.
 
PaulR_1982
 
31
13 november 2022 om 11:32
Ja, dat is ook juist mijn hele punt. Keye Molenaar zegt dat ajax een elftal om Blind heen moet bouwen en ik zeg tegen hem dat als hij dat echt vind, hij nog even naar de 2e helft van gisteren moet kijken. Dan weet je dat dat een heel slecht plan is.
 
993410
 
7
13 november 2022 om 12:02
Is een beetje makkelijk, volgens mij mist Blind het vertrouwen en zie je dat aan zijn spel. Neemt niet weg dat Bassey anders moet worden gebruikt. Bassey moet zich minder met de opbouw bezig houden.
 
Soccerfan_1
 
24
13 november 2022 om 12:12
Blind mist vooral de wil om echt in te grijpen. De wil om lui staan toe te kijken die is er wel.
 
toonvs
 
14
13 november 2022 om 12:08
Je leest het niet goed mijnheer. Verleden jaar kon Blind goed voetballen omdat Martinez al het vuile werk deed. Dat geldt ook voor Timber die kon rustig mee naar voren gaan en rustig terug wandelen omdat Martinez het verdedigend werk deed. Timber speelt nu werkelijk als een drol. Dus wel degelijk sterke verdedigers om Blind heen zetten.
 
DolorAsinum
 
10
13 november 2022 om 12:24
"je leest het niet goed mijnheer. Verleden jaar kon Blind goed voetballen omdat Martinez al het vuile werk deed". Blind heeft zijn beste wedstrijden gespeeld toen Martinez er nog niet was. Dus je conclusie klopt niet. Dat Ajax ondanks de onmiskenbare kwetsbaarheid van Blind verdedigend zelden in problemen kwam en niet overdreven veel doelpunten tegen kreeg, kwam door de ploegentactiek. De ploeg was toen nog een homogeen geheel, stond altijd compact als de tegenstander in balbezit was, had de restverdediging goed op orde bij balverlies, wist de tegenstander altijd goed onder druk te houden als die in balbezit was en wist de bal meestal weer snel te heroveren als die verloren was. Van al die aspecten is helemaal niets meer over en als er geen sprake meer is van een collectief en het team als los zand aan elkaar hangt, is het onvermijdelijk dat een speler die op zich al kwetsbaar was dat nog meer wordt.
 
AmerRansing
 
6
13 november 2022 om 15:40
Toen waren er tagliafico, de ligt en frenkie die zn rommel opruimden idd
 
PaulR_1982
 
6
13 november 2022 om 16:34
@toonvs: Dan zou ik met een beetje eigendunk ook kunnen zeggen dat Ajax een team om mij heen kan bouwen. Koop de 3 beste verdedigers ter wereld en ik ga me staande houden in de ED.
 
DolorAsinum
 
5
13 november 2022 om 12:14
"misschien kan Keye nog even de 2e helft van FC Emmen tegen Ajax kijken. En dan nog even bepalen of Daley altijd hoort te spelen". Dat doet Keje niet omdat het geen opportunist is en zijn oordeel op 1 optreden baseert. En in tegenstelling tot die opportunisten die de daadwerkelijke blinden zijn, begrijpt dat het niet aan een individuele speler ligt dat het niet draait bij Ajax maar omdat de ploeg als los zand aan elkaar hangt en op geen enkele manier meer op de homogene ploeg lijkt die het voorgaande seizoenen was. Blind is niet ineens langzamer geworden, dat is hij altijd al geweest, maar dat heeft hen niet belet om ook in de wedstrijden tegen topploegen als Real, Juve, Chelsea, Bayern en noem ze allemaal maar op, niet alleen moeiteloos overeind te blijven maar zelfs tot de uitblinkers te behoren. Dat hij ondanks zijn kwetsbaarheid overeind kon blijven was omdat zijn coaches die kwetsbaarheden wisten te compenseren door een goede ploegentactiek. Door compact te staan als de tegenstander balbezit had, collectief druk te zetten als de tegenstander balbezit had en de bal weer zo snel mogelijk terug te veroveren als die was verloren. Daardoor kreeg Ajax ondanks de defensieve kwetsbaarheid van Blind niet overdreven veel doelpunten tegen en omdat er dit seizoen helemaal niets meer over is van al die aspecten van het Ajax spel en de coach van Ajax voortdurend klaagt dat de spelers hun taken niet naar behoren uitvoeren en afspraken niet na komen, is het gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg dat Blind het nu moeilijk heeft. Er zijn mensen die dat niet kunnen zien omdat ze daarvoor het inzicht missen, zoals er ook mensen zijn die het niet willen zien omdat ze in Blind de zondebok zien waar ze hun teleurstelling over het matige spel en dito resultaten van Ajax op af kunnen reageren. Eerst was Veldman daarvoor uitgezocht en na diens vertrek werd Blind "uitverkoren" om die rol te vervullen. Blind zal zijn carrière niet willen laten uitdoven als een nachtkaars en mogelijk al van de winter zijn conclusies trekken. Maar dan zullen de mensen die behoefte hebben aan een zondebok om die overal de schuld te kunnen geven, waarschijnlijk snel een opvolger aanwijzen. Ik gok dat de keuze daarbij zal vallen op Klaassen omdat het om de een of andere reden altijd clubiconen zijn die het moeten ontgelden. Al zou het mij ook niet verbazen als ook Klaassen het bij Ajax voor gezien houdt en zijn koffers pakt. Zoals het me ook niet zou verbazen als het Antwerp van Marc Overmars hun bestemming zou worden.
 
mickey12
 
13
13 november 2022 om 12:54
Jouw conclusie dat het allema organisstorisch minder staat en Blind daardoor meer in de problemen komt klopt. Maar dat Blind en Klaassen als zondebok worden gezien , daar sla je de plank volledig mis. Ik adviseer je om wat vaker 90 min lang ajax te kijken en dan zie je ook dat klaassen geen enkele.bal opeist en mega traag is geworden. Zelfde geldt voor Blind. Blijkbaar ben jij hier degene die het inzicht mist als je dat niet ziet.
 
Musi26
 
2
13 november 2022 om 14:16
Eindelijk iemand die het begrijpt. 99% van de mensen hier missen het inzicht om dit te kunnen inzien.
 
DolorAsinum
 
0
15 november 2022 om 11:05
"ik adviseer je om wat vaker 90 min lang ajax te kijken en dan zie je ook dat klaassen geen enkele.bal opeist en mega traag is geworden. Zelfde geldt voor Blind". Wellicht zou je je eigen advies eens ter harte moeten nemen. En je ogen open houden als je kijkt. En proberen logisch na te denken. Ik heb centrale verwarming waardoor het niet nodig is om zelf hout te hakken. Dat wil echter niet zeggen dat ik het daarom niet zou kunnen. Net zoals het feit dat iemand minder snel beweegt, natuurlijk niet automatisch inhoudt dat hij trager is geworden. Daar zijn talrijke andere mogelijkheden voor aan te wijzen, bijv. dat zijn medespelers maar wat doen en geen idee hebben waar ze mee bezig zijn en elkaars looplijnen af snijden. En laat het probleem van Ajax nu juist zijn dat er werkelijk geen enkele lijn in valt te ontdekken en dat ik allesbehalve de enige ben die tot die conclusie is gekomen. Als één schaap zich aan de kudde onttrekt, kan het zijn dat dat over het hoofd is gezien, als de kudde net als die bij Ajax helemaal uit elkaar is gevallen, is het raadzaam om eens aan een andere herder te denken.
 
Musi26
 
0
13 november 2022 om 14:13
Ik adviseer jou hetzelfde, want dan weet je waar het probleem precies zit en dat is niet bij Blind.
 
PaulR_1982
 
5
13 november 2022 om 16:37
Was fijn geweest als je even had uitgelegd wat volgens jou het probleem was, maar dat zal wel te veel gevraagd zijn.
 
noyb
 
55
13 november 2022 om 11:23
Denk dat Molenaar beter voor zn zondagswandeling had kunnen gaan. Een elftal om Blind heen bouwen?? Volgens mij is ie dement aan het worden
 
jeroen 123
 
10
13 november 2022 om 11:56
Een team om hem heen bouwen hij stopt er bijna mee haha die man kan je ook niet serieus nemen.
 
Beastman
 
8
13 november 2022 om 11:24
Onzin want waar moet je hem neerzetten. Centraal achterin hebben we gisteren weer gezien, geen snelheid en geen duelkracht. Ajax heeft gewoon blunders begaan om Botman en Schuurs te laten gaan. Aan Botman zie je dat als je een tijd laat spelen het prima is en hij zich heeft ontwikkeld. Schuurs was ik niet bepaald van onder de indruk hoor, maar die bleef wel vaker achterin hangen dan Bassey en Timber die denken dat ze ook maar blindelings naar voren mogen waardoor de tegenstander vaak zo kan doorlopen. Blind zou je pas kunnen opstellen als je met twee nummers zes speelt waar hij er dan 1 van is.
 
santos792
 
15
13 november 2022 om 11:26
Leuk dat opbouwen tot je er 3 om je oren krijgt omdat blind gewoon snelheid mist. Centraal kan helemaal niet, links misschien met een goeie cb ernaast. Deze man zit hier compleet naast imo
 
krovikan
 
24
13 november 2022 om 11:26
Afgezien van die laatste 5 minuten voor rust waar Bassey niet fit oogde, speelde hij gewoon een prima pot gisteren. Tegen Vitesse was hij ook niet het probleem, toen stond Timber te schutteren. En gisteren tegen Emmen, Blind komt erin, en gelijk bij dat doelpunt staat hij een beetje te kijken hoe die bal voorgegeven wordt aan Zivkovic die bijna al in het doel staat. Keye kan beter gewoon zijn mond houden
 
Oelie Wapper
 
16
13 november 2022 om 11:28
Ach joh, ga toch weg. Blind is gewoon in een dramatische vorm óf dit is zijn huidige niveau, maar hoe je het ook wendt of keert, het feit dat hij momenteel niet in de basis speelt is volledig te rechtvaardigen.
 
dvh5981
 
11
13 november 2022 om 11:29
Dit is gewoon politiek: hij zegt feitelijk: 'de beleidsbepalers van nu doen het fout, straks komt Blind sr., dus Blind jr. zal spelen en dan komt alles goed.' Niet dat het zo zal zijn, maar hij steekt alvast veren in de reet van een toekomstige beleidsbepaler.
 
Oortap
 
3
13 november 2022 om 11:30
Ik geloof dat er op Pasveer, het centrale duo en misschien Berghuis na er nog geen twee wedstrijden op rij is geweest dat de overige spelers op de zelfde positie hebben gestaan. Ene wedstrijd Brobbey of Kudus, Tadic/Bergwijn op links of rechts, Taylor of Klaassen, en nu weer linksachterin met Blind, Wijndal en Rensch.Hoe wil je in hemelsnaam een team bouwen als je na een halfjaar nog niet eens weet welke spelers waar moet staan?
 
Denn01
 
21
13 november 2022 om 11:31
Het elftal om Daley Blind heenbouwen zegt hij. Kom op zeg dat kan toch niet. Hij is al niet in vorm en dan moet hij de belangrijkste speler gemaakt worden als linksback. Keje Molenaar roept ook maar wat.
 
Superscoorder
 
12
13 november 2022 om 11:33
Goeie tip man. Een elftal bouwen om een speler die elk jaar minder wordt en binnen een paar iaar met pensioen gaat. Als je eindelijk klaar bent met dat elftal bouwen is ie met pensioen en heb je er niets meer aan. Het is geen Lionel Messi. Het is Daley Blind, die behalve een bovengemiddelde inspeelpass geen ene zak meer toevoegd aan een team als Ajax. Bij Volendam kan je best je elftal om hem heen bouwen maar ik mag hopen dat er bij Ajax meer dan 1 goede voetballer instaat die het spel kan bepalen
 
mvbfan
 
8
13 november 2022 om 11:47
Keje heeft het maar over Ajax dat 120 miljoen heeft geïnvesteerd en heeft vooral kritiek op Bassey en Sanchez, maar laat Bergwijn achterwege. Ten eerste was het 105 miljoen en geen 120. Ten tweede, Bergwijn heeft 31 miljoen gekost, en laat echt niks zien. Alleen Bergwijn is al bijna 1/3e van alle transferkosten afgelopen zomer. En hij blijft maar Blind verdedigen. De man spoort niet. Zijn argument is dat andere mannen de tekortkomingen aan snelheid van Blind maar moeten opvangen.. Lekker makkelijk hoor. Met zo’n argument is het wel makkelijk voetballen. Zo krijgen andere mensen kritiek en blijft Blind buiten schot.
 
Soccerfan_1
 
10
13 november 2022 om 12:11
Dus precies hoe Blind het zelf ook graag ziet. Zelf niet willen rennen en dan wijzen naar een ander als die het niet op kan vangen. En iedereen die erachteraan loopt alles en iedereen de schuld te geven behalve blind want hij kan zo goed een balletje naar een medespeler passen.
 
Bobbel75
 
4
13 november 2022 om 11:51
Het is altijd een beetje een gok wanneer ga je doorselecteren. Bijvoorbeeld Liverpool, vorig jaar bijna alles gewonnen had misschien dit jaar nog 2 extra top aankopen moeten doen. Ajax vorig jaar al wat minder had misschien ook door moeten pakken. Maar het is nogal wat om spelers die altijd geleverd hebben (is tegenwoordig hot om dit woord te gebruiken) te laten banken of vertrekken. Dat kan goed of slecht uitpakken. En soms heb je ook even een tussenjaar nodig om de boel weer op de rit te krijgen. Er is nog niks verloren voor Ajax, ze doen overal nog aan mee. En kwalitatief hebben ze nog steeds de sterkste selectie. Het is nu ook niet dat de concurrenten de pannen van het dak spelen.
 
Ducktaildo
 
9
13 november 2022 om 11:59
Eigenlijk oppert hij dus gewoon dat Ajax met 12 spelers mag spelen? Want hoe wil je anders Blind opvangen?
 
Frenke
 
3
13 november 2022 om 12:03
Ik kan me niet voorstellen dat Bassey en Timber zelf bedenken om naar voren te gaan bij elke aanval, dat Schreuder toch influisteren neem ik aan. Het grote probleem is dat Ajax in balbezit gewoon met 10 man rond de 16 van de tegenstander gaat staan, als je dan de bal kwijtraakt en niemand ook maar in de buurt van de middenlijn staat, je gewoon geslacht wordt (zie Vitesse). Blind gaat onder Louis gewoon basis spelen op llinksback omdat dat in een 5-mansdefensie wel kan. Centrale verdedigers geven elkaar rugdekking wanneer de verdedigende taken van de backs opgepakt moeten. Bovendien word er bij het Nederlandse elftal gedoseerd aangevallen, er word niet door iedereen als een malle naar voren gerend zoals bij Ajax.
 
Homelander
 
8
13 november 2022 om 12:07
Blind maakte gister in de eerste 10 minuten na rust 5 fouten waar een aanval van Emmen uit kwam, gewoon heel snel doorselecteren want die hele houding van hem zint me ook niet, denkt dat hij groter is dan de club.
 
Soccerfan_1
 
6
13 november 2022 om 12:08
Dus heel AJax moet aangepast worden voor een speler op zn retour die het niet meer kan belopen en vooral ook vaak niet meer wil belopen. Dacht het ff niet he. Bovendien staat hij gister gewoon weer niet de duels aan te gaan. Weer geen voet uitsteken, weer niet die 2 meter extra lopen. Je kan niet alles aan de kant schuiven om Blind te laten spelen. Zijn passing was gister ook weer niet abnormaal goed. Je moet gewoon door selecteren. Het is jammer maar het is gewoon een keer klaar he.
 
kaka_kaka
 
2
13 november 2022 om 12:22
Schreuder hoeft helemaal geen tips te ontvangen, want hij moet er gewoon uit. Ik ben echt heel erg teleurgesteld als hij voor het WK nog steeds trainer is....
 
Cas1
 
4
13 november 2022 om 12:26
Hij moet altijd spelen".....lulkoek. Hij is geen Romario of zo Nu gaan we weer de andere kant op slaan. Eerst is het Blind eruit, te oud enz Nu is het Blind erin. Hij heeft zo een goede lange bal en zicht. Nou dat inzicht zag ik vlak na rust. Inzicht in het geven van de bal moet je hebben, maar ook inzicht hoe je moet staan, hoe je moet verdedigen hoe je je medespelers moet sturen. Ik zag hoe Blind zich opstelde toen hij Bassey kwam vervangen; meer linksback, behalve vlak na rust toen hij een gat liet vallen in het midden. Bassey is misschien nu nog te onstuimig (jong), maar hij gaat er wel voor.
 
cato2
 
5
13 november 2022 om 12:41
Wat een onzin uitspraken van molenaar zeg! Hoe kun je nou zeggen dat je het elftal om een 32jarige blind moet bouwen. Andere jongens moeten zijn tekortkomingen dan maar oplossen Hij heeft op dit moment wel aardig wat tekortkomingen hoor, en wie moet dat gaan doen dan? Zijn allemaal met zichzelf bezig en hebben geen vertrouwen dus totale onzin. Tadic wordt ook steeds minder maar die heeft niet 2 potjes op rij op zijn eigen plek gestaan. Laat keje zich maar op volendam en zijn schoonzoon richten maar met dit soort adviezen hebben die het al moeilijk zat
 
miki1959
 
3
13 november 2022 om 13:10
Ajax 27 miljoen betaald voor een hele matige speler als Bassey. Dan hebben wij het toch echt wel beter gedaan door voor 6 miljoen een goede speler te halen met Hancko. Maar daarvan zullen ze bij Ajax wel zeggen. Niet goed genoeg. Terwijl die bij Ajax natuurlijk gewoon in de basis staat
 
JK-Ajax
 
6
13 november 2022 om 13:24
Die hoeven we ook niet serieus te nemen op voetbal vlak, deden we al niet. Heeft hij de tweede helft de bril niet op gehad? Kijk anders ieder tegendoelpunt van Ajax dit seizoen en let specifiek op Blind.
 
VoetbalGod20
 
2
13 november 2022 om 13:28
Moeten we jou wel serieus nemen?
 
VoetbalGod20
 
9
13 november 2022 om 13:25
Daley Blind mag nog niet eens in de keuken divisie spelen. Zonder zijn vader, was tegen jongen gewoon een glazenwasser of automonteur geworden. Totaal ongeschikt om te voetballen.
 
HakimZiyach22
 
2
13 november 2022 om 16:00
 
Super Gooner
 
3
13 november 2022 om 16:16
Wat een idioot.