Mourinho baalt van 'slechte' vraag: 'Het lijkt alsof het mijn fout was'
Zaterdag, 9 september 2017 om 22:00

Stoke City en Manchester United deelden zaterdagavond de punten in een enerverende wedstrijd in het Britannia Stadium (2-2). Na afloop van het duel ging het echter vooral over een incident dat zich vlak na het laatste fluitsignaal voordeed langs de zijlijn. Mark Hughes en José Mourinho kozen ervoor elkaar niet de hand te schudden, al hadden beide managers het voorval anders ervaren.

Volgens Hughes had hij Mourinho zijn hand aangeboden, maar ging de flamboyante Portugees daar niet op in. "Ik weet niet precies waarom hij mij niet de hand wilde schudden", werd de coach van Stoke City geciteerd door diverse Engelse media. Beide managers kregen het gedurende het duel al met elkaar aan de stok aan de zijlijn. "Hij betrad mijn trainersvak en ik vertelde hem weg te gaan. Misschien was dat wat hem boos heeft gemaakt."

Mourinho had zelf weinig zin om over het voorval te spreken. "Het is een slechte vraag, het lijkt alsof het mijn fout was, maar dat was niet het geval", meende hij. "Ik houd me niet bezig met dommigheden zoals dit, daar ben ik te oud voor. Domme mensen praten over zulke dingen." The Special One zag zijn elftal uiteindelijk voor het eerst dit seizoen punten morsen in de Premier League.

Mourinho kon uiteindelijk wel leven met het gelijkspel. "Een ploeg probeerde te winnen en de andere ploeg probeerde een punt te pakken. Ze hebben echter hard gevochten voor dat punt. Stoke heeft goed verdedigd, ze hebben op de tegenaanval gespeeld en ze waren sterk bij standaardsituaties", besloot hij. Dinsdagavond neemt United het in eigen huis op tegen FC Basel in de groepsfase van de Champions League.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Reservebank
 
16
9 september 2017 om 22:23
Wat een antwoord weer Deze man zal altijd hetzelfde blijven. En ik zal ervan blijven genieten, vooral die sneer naar Stoke weer haha
 
Samcro
 
14
9 september 2017 om 22:45
Past niet bij Utd, als je Ferguson gewend bent. Die had ook zijn streken met opmerkingen, maar altijd recht doorzee, niet met steken onder water.
 
Kaassie
 
6
10 september 2017 om 01:12
Ik vraag me toch af hoe je kan genieten van een 50 plusser die zich elke keer weer gedraagt als een verwende kleuter die niet kan slapen zonder iemand een sneer uit te delen.
 
barca070
 
2
10 september 2017 om 02:50
Geweldige coach en Master psycholoog; geniet het meest van die sneertjes naar Wenger, Mourinho is voor hem een ware nachtmerrie! Haha
 
Remcob
 
2
10 september 2017 om 08:26
Een masterpsycholoog? Ik vind het eerder een psychopaat met een gespleten persoonlijkheid. Zijn opmerkingen en gedrag richting andere coaches is in veel gevallen simpelweg respectloos, vooral tegen Wenger. En een geweldige coach, daar ben ik het wel mee eens. Er zijn weinig coaches die zo goed met sterspelers overweg kunnen. Wat alleen jammer is, is dat hij alleen aan de korte termijn denkt en alle clubs waar hij gewerkt heeft als een soort brandende puinhoop achterlaat. Persoonlijk zou ik Mourinho dan ook niet aanstellen als coach van een grote club, tenzij je op korte termijn een prijs moet winnen (ten koste van de jaren daarna).
 
SpeedyAFC
 
5
9 september 2017 om 22:43
Vond de Analyse van Mulder vrij sterk, Mourhino heeft zijn elftal teveel aangepast aan Stoke en dardoor liep het gewoon minder dan in de voorgaande wedstrijden. Beetje flauw van Mourhino om dan de interland break de schuld te geven.
 
Chimo
 
0
10 september 2017 om 10:23
Je hoeft echt geen Messi of Robben in je team te hebben om een verdedigende ploeg stuk te spelen. Beetje onzin. Dribbelen heeft juist totaal geen zin als tegenstander een muur opzet. Moeten gewoon twee spelers op de zijlijn staan om het veld breed te houden en dat balletje laten gaan. Er staan daar genoeg goede spelers in het veld om een wedstrijd te beslissen. Maar dit is dus het nadeel als je zelf ook graag vanuit een gesloten verdediging speelt en allemaal grote, zware, logge gasten in je team hebt. En gokt op de snelle uitbraken. Dan ben je niet gewend om tegen dit soort ploegen een gaatje te vinden zoals City en Barcelona wel kunnen. Dan heb je technische en wendbare spelers nodig die goed zijn in de kleine ruimte.