Mourinho botst hard met journaille: 'Verkondig geen bull***t'
Vrijdag, 16 februari 2018 om 15:15

José Mourinho heeft vrijdagmiddag tijdens zijn wekelijkse perspraatje gebeten gereageerd op een vraag die hij van een journalist kreeg gesteld over de toekomst van Paul Pogba. Laatstgenoemde zou ontevreden zijn bij Manchester United en daarom een zomers vertrek overwegen, maar volgens Mourinho klopt er niets van die geruchten.

Ofschoon Pogba in twee van de laatste drie wedstrijden van Manchester United vroegtijdig naar de kant werd gehaald door Mourinho, ontkent de Portugese manager dat er problemen zijn. "Je bent vriendelijk als je spreekt over speculaties. Je zou moeten spreken over leugens", reageerde Mourinho volgens onder andere de Daily Mail toen hem werd gevraagd naar de situatie rondom de Franse middenvelder. "Ik kan voor Paul spreken als ik zeg dat hij accepteert dat hij recentelijk niet goed gespeeld heeft, maar dat is alles."

"Wees niet beschaafd, wees objectief en spreek van leugens als je het hebt over hetgeen je leest en hoort", vervolgde de oefenmeester. Volgens Mourinho is zijn relatie met Pogba allesbehalve wankel. "Ik hoef het niet met jou te hebben over de gesprekken die ik voer met mijn spelers. Het is mijn probleem en dat van mijn speler. Het is een grote leugen dat mijn relatie met hem niet goed is, we niet communiceren, we het niet eens zijn over zijn positie en rol in het team. Dus wees objectief en zeg wat we allemaal weten, namelijk dat hij de laatste wedstrijden niet goed speelde. Einde verhaal. Nu is het mijn probleem en dat van Paul om zijn prestaties te verbeteren. Jij hoeft geen leugenaar te zijn."

Mourinho ging daarna ook nog in op de discussie die in Engeland momenteel gaande is over de positie van Pogba op het middenveld van Manchester United. De Portugees zou zijn pupil volgens analisten tekort doen door hem in een tweemansmiddeveld op te stellen. "Het is belachelijk om er over te spreken. Ik wil niet lelijk praten over het analistenpanel van een ander land, maar in geen enkel ander land zijn er zoveel analisten als hier. Er zijn er honderden van, met een voetbalachtergrond en kennis over het voetbal."

"Ik zou graag horen op welke positie Pogba speelde tegen Newcastle United. We speelden met Nemanja Matic als nummer zes, Jesse Lingard op rechts en Pogba op links. Weten jullie wat het favoriete systeem van Pogba is? 4-3-3? Weten jullie zijn favoriete rol in dat systeem? Als nummer acht, op links. Het is terecht om te constateren dat Paul niet goed speelde tegen Newcastle, maar sommigen van deze gasten krijgen miljoenen betaald. Laat mensen geen dingen verkondigen die niet waar zijn. Jullie worden betaald om de wedstrijd te kijken en het uit te leggen. Verkondig geen bull***t", besloot Mourinho.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Roda JC ondanks uitgestelde promotie hofleverancier
0
   
14:50
14:50
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
1
   
14:07
14:07
'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
16
   
13:55
13:55
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
78
   
13:32
13:32
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
33
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Chygrynsky
 
25
16 februari 2018 om 15:34
Het lijkt me zo ontzettend vermoeiend als trainer/speler om constant jezelf te moeten verdedigen en dingen moet uitleggen over informatie die gebaseerd zijn op geruchten of leugens.
 
PeterVermeuIen
 
3
16 februari 2018 om 15:47
Dan ligt het aan Mourinho zelf. Dat is ook een spel van Mourinho.Peter Bosz had het ook met Gudelj, Tete, Riedewald, Bazoer en nog wat paar spelers. Toen was Bosz gewoon heel helder, dat kan ook he? Bosz is goed met de media.Ik heb Pogba nooit hoog zien zitten jin presteert meestal goed in een goed draaiende elftal.
 
Chygrynsky
 
7
16 februari 2018 om 17:12
Dat ligt absoluut niet aan Mourinho hoor. Ze doen dat bij Conté, Guardiola,, Zidane etc. Kijk maar naar de interviews van de laatste 2/3 maanden van ze. Ze zijn constant zichzelf aan verdedigen tegen dingen die nergens op gebaseerd zijn. (Perfect voorbeeld: Isco die bij real weg mocht maar Zidane moest opnieuw zeggen dat er niks waar van is)
 
Boghossian
 
13
16 februari 2018 om 15:51
Het lijkt mij vermoeiend om Mourinho te zijn. Wanneer gaat die gast eens met pensioen? Irritant figuur. Snap ook niet dat een club als Man Utd die man aanstelt, hij doet de reputatie van je club geen goed.
 
Master D
 
6
16 februari 2018 om 16:47
Een garantie op prijzen Mourinho. Daar had United behoefte aan en in zijn eerste seizoen heeft ie geleverd met 3 prijzen.
 
 
9
16 februari 2018 om 16:51
Die drie troostprijzen zijn natuurlijk leuk, maar het gaat bij een club als United natuurlijk maar om twee prijzen, de CL en de premiership. De FA cup is ook geinig en natuurlijk is het leuk om voor het eerst de EL te winnen, maar volgend jaar moet hij gewoon een hoofdprijs winnen. Zeker de community shield en league cup zijn gewoon niets,
 
PeterVermeuIen
 
9
16 februari 2018 om 16:51
Een garantie op saai voetbal. Manchester United heeft behoefte aan aantrekkingskracht. Voor niets liet Real Mourinho vertrekken.
 
mikeldihno
 
5
16 februari 2018 om 17:21
Dit komt van een jongen die claimt dat mou geen trainer was van chelsea in 2014-15 en dus geen kampioen daar was geworden en de man die denkt dat mou pas in 2016 naar chelsea ging en porto pas in 2006 verliet en inter pas in 2010 begon te coachen tot 2012. Dus ik betwijfel of jij uberhaupt united kijkt of mou volgt.
 
 
0
16 februari 2018 om 16:09
Er moet toch een reden zijn dat Pogba het maar mondjesmaat laat zien bij United. Of het aan het systeem ligt of aan z'n gemoedstoestand is uiteraard gissen, maar dat het niet lekker loopt is evident. Aan z'n talent zal het niet liggen toch?
 
Voetbalgogme
 
13
16 februari 2018 om 16:30
Dit is precies wat Mourinho bedoelt. Door de media komt het voor mensen die niet iedere week naar United kijken over alsof Pogba het maar ``mondjesmaat`` laat zien, terwijl hij gewoon bijna iedere week de beste speler is aan de kant van United afgezien van een aantal potjes dan. Het is niet voor niets dat de media een aantal weken geleden nog lovend over hem waren, en nu na 2 matige wedstrijden is hij weer de slechtste speler ooit. Pogba kan nog groeien, maar hij laat gewoon fantastische dingen zien bij United. Helaas worden er onmogelijke dingen van hem verwacht, puur door dat prijskaartje van 105 miljoen. Die hele media zooi is een vies wereldje. Mourinho heeft groot gelijk wanneer hij die journalisten leugenaars noemt.
 
 
2
16 februari 2018 om 16:44
Ik kijk vrijwel alle wedstrijden van United. Iets waar ik als neutrale fan overigens best trots op ben. Het is namelijk echt niet om aan te gluren als het resultaat je niet kan schelen, maar dat terzijde. Als jij vindt dat Pogba genoeg fantastische dingen laat zien om te gelden als een van de beste ter wereld, is dat je goed recht. Dan zijn we het daar over oneens. Dat bedoelt Mourinho overigens niet. Hij bedoelt dat mensen geen onzingeruchten moeten verspreiden als Pogba even minder presteert. Dus hij is het zelfs met me eens dat ie onder maat speelt. Overigens vindt niemand hem de slechtste speler ooit, hij was gewoon duur en wordt door fans gezien als een van de beste, dat brengt druk en schept verwachting. Dat is gewoon logisch, dat begrijpt Mourinho ook heus wel. De media af doen als vies wereldje slaat ook nergens op. Veel plezier met voetbal kijken zonder die vieze media.
 
Voetbalgogme
 
5
16 februari 2018 om 16:57
Mourinho geeft aan dat Pogba heel het seizoen fantastisch heeft gespeeld, en nu hij 2 mindere wedstrijden gespeeld heeft wordt hij beschreven als matig. Mourinho is het dus niet met je eens. Iedereen wil Pogba op 8 aan de linkerkant zien. Waar speelde Pogba tegen Newcastle? Op 8 aan de linkerkant. Wat waren de verhalen? Pogba moet op 8 aan de linkerkant spelen!! Waarom verpest Mourinho hem???? Pogba heeft gewoon 2 mindere wedstrijden, totaal geen reden om in paniek te raken. Mourinho en Pogba kunnen het nooit goed doen. Het zou fijn zijn als er naar de feiten gekeken zou worden. Pogba is ontzettend belangrijk voor United kijkende naar winstpercentages en assists. Hij heeft vaak als verdedigende middenvelder gespeeld en is lang geblesseerd geweest en alsnog is hij een van de top assistgevers op de Europese velden. Zoals ik al zei vind ik dat Pogba het heel goed doet, maar is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Jammer dat de media dit niet gewoon erkent en hier geen middenweg in kan vinden, in plaats van dat Pogba de ene week briljant is en de andere week verschrikkelijk doordat Mourinho hem verprutst.
 
 
3
16 februari 2018 om 17:03
Daar komt het ook op neer. Jij vindt dat Pogba het heel goed doet, ik vind dat hij het gezien zijn talent en prijskaartje niet meer dan redelijk doet. Je haalt iemand van meer dan 100 miljoen om hoofdprijzen te winnen. Niet om te strijden voor CL voetbal.
 
Boghossian
 
3
16 februari 2018 om 17:15
@ Mufc-Pogba Ah, natuurlijk, Pogba is wel een geweldige speler, maar het is gewoon de schuld van 'de' media dat wij dat niet allemaal zien... Het komt zeker ook door de media dat iedereen Messi zo goed vindt?
 
Boghossian
 
5
16 februari 2018 om 17:12
Pogba is gewoon overschat. Zijn transferbedrag was veel te hoog (ook in deze markt) en daarom slaan mensen hem te hoog aan, en wordt er gedacht dat hij de beste speler van Man Utd moet zijn nu. Als ik een top 5 zou maken van beste middenvelders in de PL of een top 10 van beste middenvelders in Europa zou hij daar niet eens in staan. Het is gewoon een goede, technische en fysiek sterke speler, maar je moet van hem niet verwachten dat hij het spel gaat bepalen, dat deed hij trouwens bij Juve ook niet.
 
mikeldihno
 
1
16 februari 2018 om 17:23
Bij juve bepaalde hij het spep niet maar bij united zeker wel pas sinds sanchez zijn komst doet hij dat niet.
 
Busby
 
2
16 februari 2018 om 17:48
Pogba kan schitteren als hij veel vrijheid krijgt, wat concreet betekent dat mensen achter hem moeten stofzuigen. Mourinho stelt echter niemand vrij van defensieve taken en Pogba kan nu eenmaal niet verdedigen en tegelijk het spel bepalen maar wie wel? Bij Real kunnen Modric en Kroos hun gang gaan omdat Casemiro alles opkuist, bij Tottenham hetzelfde met Eriksen want Dembele doet de rest etc.... Daarnaast zijn spelers als Dembele in staat om naar voor te spelen en openingen te forceren,hetgeen noch Matic,noch Herrera kunnen. United moet een speler zoals Naingolan hebben naast Matic en achter Pogba dan zul je de kwaliteiten van Pogba zien. Tot dan kan Mourinho hem op de maan zetten en hopen op het beste.
 
Boghossian
 
2
16 februari 2018 om 17:53
Ik zie Pogba juist eerder als een speler die net als Casemiro en Dembele naast een spelmaker kan spelen, net zoals hij bij Juve deed met Pirlo. Hij is niet een speler met de kwaliteiten van bijvoorbeeld Kroos, Eriksen, of de Bruyne, die je het spel laat bepalen. Ze maken hem te belangrijk bij Man Utd (mede omdat ze teveel voor hem betaald hebben).
 
Busby
 
1
16 februari 2018 om 17:58
Pogba houdt van dribbels, steekballetjes. Heeft ook goeie traptechniek en overzicht en maakt het zichzelf vaak ook ingewikkelder dan het moet. Terwijl spelers als Casemiro het redelijk eenvoudig houden, het spel goed lezen en bij veroveren van de bal het zo snel mogelijk afgeven.
 
 
3
16 februari 2018 om 18:39
@boghossian??Pogba is wel 10 miljoen meer waard dan Kroos en dat zegt al heel wat wat voor speler goed in de markt ligt??
 
Boghossian
 
1
19 februari 2018 om 15:31
Kan best zijn dat Pogba daar van houdt, maar dan moet je hem als trainer leren om simpel te spelen en de rest over te laten aan de spelmaker die je er naast zet.
 
Boghossian
 
0
19 februari 2018 om 15:33
Wat bedoel je nou precies? Toch niet dat Pogba beter is dan Kroos? Zelfs als Pogba meer kost, dan zou ik echt altijd zonder enige twijfel voor Kroos kiezen hoor.