Mourinho geeft duidelijk signaal af: 'Mijn giften zijn duur, niet goedkoop'
Dinsdag, 21 februari 2017 om 21:30

Manchester United had in de zomer van 2014 een kleine veertig miljoen euro over om Luke Shaw los te weken bij Southampton, maar de linksback is er nog altijd niet in geslaagd zijn belofte in te lossen. Mede door blessureleed speelde Shaw in drie seizoenen pas 42 wedstrijden voor the Red Devils. Inmiddels is hij weer volledig fit, maar manager José Mourinho heeft de 21-jarige Engelsman voorlopig niet nodig.

Shaw is buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het Europa League-duel van woensdagavond met Saint-Étienne. "Hij is achtergebleven in Manchester. Op dit moment geef ik de voorkeur aan Daley Blind, Marcos Rojo en Matteo Darmian en zij spelen allen zoals ik dat wil van een vleugelverdediger", liet Mourinho dinsdag weten op een persconferentie. "Luke moet op zijn kans wachten. Hij moet harder werken en zich realiseren dat ik niets voor niks weggeef."

"Als ik de spelers iets geef, dan is dat een dure gift van mij, het is niet goedkoop", vervolgde de oefenmeester. "Ze moeten elke dag hard werken en goed spelen, dus Luke moet voorlopig afwachten. Op dit moment heeft hij anderen voor zich in de pikorde. In potentie beschikt hij over veel kwaliteiten die mij aanspreken, maar hij moet die kwaliteiten ook op het veld laten zien. Hij moet hard blijven werken, zoals Henrikh Mkhitaryan ook lange tijd heeft gedaan", besloot Mourinho, die woensdag in Frankrijk een 3-0 voorsprong met United zal verdedigen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
ModricMagic
 
0
21 februari 2017 om 21:48
Jammer voor Shaw. Terugknokken is het enige wat hij moet doen.
 
Mancunian10_
 
4
21 februari 2017 om 22:00
Verwacht hem binnen een paar maanden of weken wel gewoon in de basis. Is in potentie een van de beste linksbacks ter wereld.
 
Sammerens
 
4
21 februari 2017 om 23:14
Dit verhaal kennen we wel. Beetje bluffen om de speler extra te motiveren. Waar het mijn inziens vooral op neerkomt is dat Shaw in deze belangrijke fase door zijn blessures totaal geen ritme heeft. Met 3 opties die dat meer hebben is het vrij logisch dat hij gewoon keihard moet werken op de training om zich weer terug te knokken voor zijn plek. In het begin van het seizoen waren er nog vroege cup rondes tegen zwakke tegenstanders of EL wedstrijden die nog eens verloren mochten worden. Daar konden spelers ritme opdoen, maar die luxe is er niet meer.
 
Skede
 
3
22 februari 2017 om 01:06
Goede uitsmijter wel. Water is nat, niet droog. Mourinho weet toch keer op keer zichzelf onderwerp van gesprek te laten zijn. Heb niet zoveel met deze man.
 
benvanarnhem34
 
0
22 februari 2017 om 14:09
Dat is juist de bedoeling Daarom heb ik wel veel met deze man.
 
wolkje
 
1
22 februari 2017 om 06:05
Ik vind het jammer dacht echt in het begin dat Manchester United weer een team aan het opbouwen was dat lang bij elkaar zou blijven. Ze hadden in potentie echt geweldige spelers gehaald maar helaas maken ze het niet allemaal waar. Een verdediging met Shaw en Rojo zou aan de linkerkant 14 jaar mee moeten gaan maar Rojo kwam in de problemen en Shaw kreeg die rot blessure. Rojo hebben heel veel mensen niet hoog zitten maar ik was zwaar onder de indruk dat Wk waar we in de halve finale van hun verloren.
 
Peter1984
 
0
22 februari 2017 om 07:52
Helemaal eens over Rojo en hij doet het uitstekend dit jaar. Ik zou zelf Darmian en Blind laten gaan en bijvoorbeeld een Lindelof er bij halen. Heb je zowel rechts centraal als links genoeg opties. Dat elftal bouwen kan nog steeds. Shaw komt wel terug en met een aantal slimme aankopen kunnen we lange tijd mee. Zelf maak ik mij meer zorgen over de vervanging van Zlatan. Die man is geniaal en op dit moment niet te vervangen. De enige die ik een goede optie zou vinden op dit moment is Leawandovski maar verder niet. Nu de jeugd gaan inpassen met Gribbin, Chong, Whelan en Gomes en dan komt het echt wel goed
 
Sammerens
 
2
22 februari 2017 om 09:16
Rojo doet het bij United veel beter centraal achterin dan op linksback. Dat is verder ook geen probleem. Voetballend gewoon te matig om op en neer op de flank te gaan. Shaw zou ik zeker nog niet afschrijven. Het is natuurlijk niet raar dat hij dit seizoen niet heel bijzonder geimponeerd heeft, aangezien hij telkens weer van de 1 in de andere blessure valt. Tot aan deze fase is het wel zo geweest dat hij direct in de basis stond als hij fit was, dus Mourinho ziet het ook echt nog wel in hem. Hij gaat nu alleen geen risico nemen omdat iedere wedstrijd gewoon keihard telt momenteel.
 
Checko
 
0
22 februari 2017 om 07:56
Puur op talent is hij beter dan z'n concurrenten. Zal dus wel een kwestie van tijd zijn voordat hij weer speelt. Hoewel je het met zo'n rare vogel als Mourinho nooit weet..