Mourinho haalt uit: 'Verschrikkelijk, de eerste helft was een ramp'
Zaterdag, 3 november 2018 om 17:12

Manchester United leek zaterdag punten te verspelen in het Vitality Stadium, maar in de blessuretijd maakte Marcus Rashford de winnende 1-2 tegen Bournemouth. José Mourinho was na afloop blij met de overwinning, maar toonde zich ook kritisch op de verdediging van zijn ploeg.

Mourinho vond de nieuwe nummer zeven van de Premier League in de eerste helft 'rampzalig' spelen: "Dat was de hele eerste helft zo. Ik heb tijdens de rust gezegd dat ik de gelukkigste manager in de Premier League ben, want het had al 5-2 of 6-2 moeten staan", aldus de Portugees voor de camera van BT Sport.

"We waren verdedigend verschrikkelijk. We zetten als team geen druk en deden niets wat we deze week hebben getraind. De mensen die de eerste helft hebben gezien, zullen nooit geloven dat we hard hebben getraind. De eerste helft was een ramp. De tweede helft was een stuk beter. We creëerden veel kansen en verdienden het om te scoren.""

Manchester United kan zich nu richten op het vervolg in de Champions League. The Mancunians gaan woensdag op bezoek bij Juventus en staan na drie speelronden met vier punten op de tweede plaats in Groep H.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
abaaiid7
 
16
3 november 2018 om 17:25
Het ligt echt niet aan Mourinho. Ik snap dat mensen kritiek hebben op de “persoon” mourinho. Maar hij wil echt wel succesvol zijn bij Man Utd. Je ziet ook gewoon dat hij fouten toegeeft. Kijk Shaw, kijk Martial ... totaal geen kans .. maar als ze hun best doen tijdens trainingen krijgen ze gewoon van hem de kans. Als ik het zo bekijk is er gewoon echt een probleem bij Man Utd en dat is gewoon captain. Young als captain is ook niks. Bij zulke wedstrijden heb je gewoon een captain nodig die in het veld de spelers hard kan aanspreken. Dat moet wel iemand zijn waar spelers tegenop kijken.
 
Sirius
 
1
3 november 2018 om 19:21
Mourinho doet veel verkeerd, maar je kunt natuurlijk niet alles wijten aan de coach. De spelers vallen ook gewoon flink door de mand. Ook merk je heel duidelijk dat de aanvallend ingestelde spelers zich niet prettig voelen bij de manier van spelen. Dat mag je wel weer aan Mourinho wijten. Verder is het grootste probleem, los van Mourinho, simpelweg een gebrek aan kwaliteit. Ze hebben een aantal prima spelers, maar ze hebben ook een hele matige verdediging en weinig spelers die in de absolute top van Europa mee kunnen komen. United is misschien wel de kapitaalkrachtigste club van de wereld, maar heeft een selectie waarin minstens 85 van de spelers hoogstwaarschijnlijk tribuneklant of wisselspeler was bij een Europese topclub. Dat zegt op zich al heel veel over het verval van United. Ook heeft de club niet echt leiders in de ploeg en heeft het heel veel geluk dat ze De Gea in de goal hebben staan. Als je daar bijna elke andere doelman had staan, was de schade de afgelopen jaren voor United aanzienlijk meer geweest.