'Mourinho hoort budget voor Özil; Duitser verlangt riant weeksalaris'
Zondag, 7 januari 2018 om 09:07

Mesut Özil loopt komende zomer uit zijn contract bij Arsenal en naar verluidt heeft de middenvelder de clubs voor het uitkiezen. Ook Manchester United is zeer geïnteresseerd in de Duitser en volgens de Daily Mirror heeft José Mourinho te horen gekregen dat de club een bedrag van ongeveer veertig miljoen euro mag spenderen aan Özil.

Mourinho zou liever zien dat zijn voormalig pupil, met wij hij bij Real Madrid samenwerkte, pas komende zomer zich gaat aansluiten bij the Red Devils. De Portugese oefenmeester vreest echter dat onder meer Paris Saint-Germain en Bayern München al eerder hun slag proberen te slaan en de 29-jarige creatieveling pogen te paaien met een hoog salaris.

In totaal mag Mourinho ruim negentig miljoen euro spenderen deze transferperiode. Naar verluidt verlangt Özil een weeksalaris van ruim 300.000 euro en United zou bereid zijn hieraan te voldoen als de club een overeenstemming heeft bereikt met Arsenal. Özil speelt sinds de zomer van 2013 voor Arsenal en de international is tot dusver tot 179 wedstrijden gekomen voor the Gunners, waarin hij 36 keer het net trof en 62 assists afleverde.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
KEIZER!
 
28
7 januari 2018 om 09:30
Als Ozil een beetje hersens heeft gaat ie niet naar United. Als er ergens totaal geen aantrekkelijk voetbal wordt gespeeld dan is het bij United. PSG en Bayern zou ik dan eerder voor kiezen.
 
AjaxCunian
 
27
7 januari 2018 om 09:33
Zo onwaar gewoon, wanneer gaan mensen praten voordat ze kijken. Tegen topclubs wordt er weer onaantrekkelijk gespeeld geef ik toe, al mistten we Pogba in elke topper afgezien van tegen Arsenal wat een factor daarbij meespeelt, onze enige middenvelder van gewenst niveau. Maar daarnaast speelt United altijd met de intentie om te winnen, zo jammer van deze mythes.
 
cesc4ars
 
39
7 januari 2018 om 09:44
Dat Utd speelt om te winnen zal niemand betwisten. Het stukje entertainment ontbreekt alleen. Dat is niet erg als je supporter bent, maar de liefhebber van het spelletje heeft gewoon weinig lol van een middagje Man Utd.
 
PeterVermeuIen
 
7
7 januari 2018 om 09:57
Ja de aantrekkingskracht wordt dan steeds minder bij een club waar Mourinho traint.
 
KEIZER!
 
9
7 januari 2018 om 10:06
Je speelt toch voetbal voor de toppers.. dat zijn over het algemeen de aller mooiste wedstrijden.. behalve als Mourinho je coach is dan niet.
 
Bon Jovi
 
11
7 januari 2018 om 10:56
Logisch dat je 'offensief' speelt tegen de Stokes van deze wereld, tegen ploegen met 10x minder kapitaal en kwaliteit op het veld. Je kan ook moeilijk anders want die ploegen graven zich in ter hoogte van hun 16m gebied. Als Mourinhi dan hetzelfde doet, ligt de bal 90 minuten lang onaangeroerd in de middencirkel.Zijn ware intenties worden pas echt duidelijk in de toppers.
 
 
4
7 januari 2018 om 11:05
United speelt toh geen aantrekkelijk voetbal. Tegen Leicester en Bristol was het ook kudt met peren. Als ik kon kiezen tussen united of Bayern / Psg zou ik het wel weten.
 
gloryUnited
 
4
7 januari 2018 om 12:18
De keuze Bayern / united is een lastige maar de keuze united psg zou ik ten alle tijden voor united kiezen.
 
Sammerens
 
10
7 januari 2018 om 09:50
Het lijkt me toch vrij evident dat Ozil juist gehaald wordt voor zijn creativiteit. Dat resulteert dan toch ook in aantrekkelijker voetbal. Er missen gewoon nog schakels bij United. Als je de wedstrijden kijkt dan zie je gewoon duidelijk de intentie om dominant en aanvallend te spelen, alleen is het veelal nog te stroperig in de aanval.
 
PeterVermeuIen
 
10
7 januari 2018 om 09:58
Mourinho gebruikt de kwaliteiten van de creatieve en of aanvallende spelers niet. Ze moeten eerst verdedigend gaan denken dan pas...
 
Sammerens
 
11
7 januari 2018 om 10:03
Wellicht haalt Mourinho er niet alles uit in aanvallend aspect, maar dat ze eerst verdedigend moeten denken is onzin. Maar goed, dat krijg je als mensen op basis van overgenomen reputatie gaan oordelen over zaken bij clubs waarvan ze niet wekelijks de wedstrijden zien.
 
cesc4ars
 
3
7 januari 2018 om 11:47
Juan Mata is misschien iets minder dan Ozil , maar een vergelijkbare speler. Ook Mikhitaryan is een creatieve jongen. Samen met Pogba zou je heerlijk moeten kunnen voetballen. Maar als je dan weer Young,Lingard , Fellaini enz ziet staan, weet je dat het niet zal sprankelen.
 
el_barca
 
6
7 januari 2018 om 11:58
Ozil werd toch aardig goed gebruikt bij real door oja mourinho als trainer?
 
gloryUnited
 
11
7 januari 2018 om 12:20
Lingard speelt de pannen van het dak de laatste weken. Dat je hem Noemt verraadt dat je geen wedstrijden van united kijkt of volgt
 
mikeldihno
 
2
7 januari 2018 om 16:45
Peter hoe kan je altijd zoveel onzin praten over mourihno? Je weet niet eens welke jaartallen hij begon bij clubs. Sneijder, Ozil,fabregas waren allemaal beesten onder hem. Grappig dat ze nooit meer dat niveau hebben gehaald sinds hij wegging.
 
JSH88
 
7
7 januari 2018 om 10:05
Özil komt ook spelvreugde brengen bij United dat is waar hij sterk in is en wat ze missen bij United. Daarnaast weet Özil precies wat hij aan Mourinho heeft dus dat zal vooral van belang zijn tot zijn keuze.
 
UltimateFreak83
 
5
7 januari 2018 om 09:34
Hoewel Arsenal spelers gaat verliezen, hoeft het financieel nog niet rampzalig uit te pakken. €85m voor twee spelers met een half jaar contract, datis niet slecht. Ozil bij Man United zou Man united wel strker maken, maar het gaatje met Man C wordt er niet mee overkomen.
 
Iniestajax
 
0
7 januari 2018 om 13:09
Financieel misschien niet, in eerste instantie. Maar als je de transfermarkt van de laatste tijd kijkt, wat gaan hun vervangers kosten? Want zonder Sánchez en Özil is de creativiteit wel ver te zoeken bij het huidige Arsenal. Ik ben bang, dat als deze twee vertrekken, het vrijwel onmogelijk wordt om de Champions League plaatsen te gaan halen.
 
cesc4ars
 
9
7 januari 2018 om 09:39
Weg bij Arsenal, oke, maar dan naar Utd? Waar alle stylisten moeten wijken voor atleten en werkpaarden als de tegenstander in het rechterrijtje staat? Ik hoop dat Mesut verstandiger is.
 
 
0
7 januari 2018 om 11:07
3 ton per week en dan zeuren dat andere clubs zoveel geld uitgeven. Wat is dat toch ook suf. En dan soms ook afvragen waarom het Nederlands voetbal niet veel meer voorstelt.Wellicht omdat je aan de andere kantvan de zee een jaarsalaris per week kan verdienen.
 
 
3
7 januari 2018 om 13:20
Wat heeft het Nederlandse voetbal hier nou weer mee te maken? De Eredivisie boeit ook helemaal niemand, behalve de supporters van de clubs die d'r spelen.
 
 
2
7 januari 2018 om 14:10
Simpel gesteld:Mourinho doet weehhhhhh wehhhh City heeft meer geld we hebben geen kans.Voor de EL finale vraagt dezelfde Mou zich af waarom Ajax geen topclub meer is. Goh, hoe zou dat komen.En tja niemand boeit de Eredivisie, beetje net als dat niemand Chelsea boeide tot een schimmige Russische oliemiljardair een speelte zocht
 
Dante
 
2
7 januari 2018 om 15:47
Waarom vergelijk je een competitie met een club? Chelsea was voor Roman idd nog geen topclub, maar de premier league was wel een/de topcompetitie.
 
 
0
7 januari 2018 om 17:45
Als 2 sjeiks Ajax en feyenoord kopen wat er voor zorgt dat ze in de komende 20 jaar 6 keer de CL winnen, gaan mensen uit China ook massaal kijken. De wereld kijkt echt niet naar de PL omdat ze zo begaan zijn met Engelsen, maar gewoon omdat daar het meeste geld in om gaat waardoor er veel dure, succesvolle spelers spelen.Nu die gevestigde orde opeens concurrentie krijgt van financiers uit het midden oosten, wordt er opeens gesproken over een verziekte markt en gaan managers van steenrijke clubs janken over geld en dat het niet eerlijk is.Ik vind dat persoonlijk hilarisch en gaf puur aan dat ik het grappig vind dat dit soort trainers zich soms wel ook afvragen waarom Nederlandse clubs (en tal van andere vroegere grootmachten) nu niet meer zo goed zijn. Als niemand ged in Chelse en City had gestoken was de PL ook vee minder interessant, daarom maak ik die vergeliking.
 
Dante
 
0
7 januari 2018 om 18:10
Dat was niet mijn vraag. De premier league was trouwens al de populairste competitie, voor de buitenlandse investeerders. En denk je echt dat mensen in China massaal ligue 1 kijken? Laat staan eredivisie! Daar zullen 2 sjeiks weinig aan veranderen.
 
 
0
7 januari 2018 om 18:28
In mijn originele post zeg ik ook allleen dat ik het vreemd vind dat coaches niet snappen waarom onvermogende clubs niet meer meekunnen, terwijl dat duidelijk om geld gaat. Zeker als ze nu zelf gaan janken als er iemand nog meer geld heeft. Ik betrek daar door mijn personelijke referentiekader dan Nederland bij.Daarop word ik afgebrand door iemand die zich afvraagd wat Nederland ermee te maken heeft. Denk jij dat als Psg en City in de komende 20 jaar vrijwel alle CL’s winnen echt sat buitenlandse kinderen nog steeds een united shirt kopen? Natuurlijk niet, dat wordt dan een PSG of City shirt.90% van de supporters zijn successupporters. Met aanhoudned succes vergaar je de grootsteachterban. Eng voor et oude geld, maar het is gewoon zo.Verder kan me de PL of Chelsea of welke club of xompetitie in het bijzonder me niet schelen, het punt is het verband tussen geld, succes en kijkers. Want dat is evident.
 
Dante
 
1
7 januari 2018 om 20:07
Ik heb de indruk dat je gewoon graag een punt wilt maken, al heeft dat niet zoveel met dit topic te maken. Behalve dat het over geld gaat dan. En je hebt nog steeds m'n vraag niet beantwoord.
 
 
0
7 januari 2018 om 20:34
Sorry, ik probeerde het wel Voor zowel een club als een competitie draait het om geld. Hoe meer geld er in een competitie om gaat hoe meer kwaliteit en hoe meer fans. Hetzelfde geld voor een club. Ik heb er geen cijfers voor, maar ik denk dat bijvoorbeeld Chelsea nu veel meer internationale fans heeft dan twintig jaar geleden. Net zoals dat de Nederlandse competitie nu veel minder fans heeft dan in de tijd dat Ronaldo hier bijvoorbeed nog speelde.Met de exacte inhoud van dit topic heeft het misschien niet echt te maken, maar het topic gaat over geld en mijn punt ook.Hopelijk beantwoordt dit je vraag?
 
GunneRo
 
1
7 januari 2018 om 12:52
We kunnen allemaal klagen dat Arsenal niet ‘daadkrachtig’ genoeg is in de onderhandelingen, maar deze 3 ton is twee keer zoveel als zijn huidige contract (en Ozil is grootverdiener met zijn huidige contract).