Mourinho liet onlangs zijn droombaan lopen: 'Ik heb een fout gemaakt'
Woensdag, 8 mei 2024 om 20:32

José Mourinho droomt ervan om aan de slag te gaan met het Portugese nationale elftal. De coach, die in januari werd ontslagen bij AS Roma, heeft tot twee keer toe de kans gehad om bondscoach te worden van zijn vaderland. "Ik heb een foute beslissing genomen", aldus Mourinho in gesprek met de Zuid-Koreaanse tak van EA Sports FC.

"Ik heb twee kansen gehad om bij Portugal aan de slag te gaan, maar het kwam niet op het juiste moment voor mij."

De laatste keer dat Mourinho benaderd werd door Portugal was in zijn tijd als coach van Roma, waar hij vanaf 2021 werkzaam was. "Ik heb de laatste keer mijn keuze een beetje emotioneel gemaakt. Ik besloot om bij Roma te blijven. Ik heb een fout gemaakt."

Mourinho won in 2022 met Roma de Conference League ten koste van Feyenoord en stond een jaar later in de finale van de Europa League, die verloren werd van Sevilla. In het derde seizoen van Mourinho bij Roma vielen de resultaten tegen. Eind januari werd de Portugees de laan uitgestuurd.

Mourinho baalt ervan hoe het gelopen is. "Ik voelde me heel erg verbonden met de fans daar."

Tot nu toe was Mourinho alleen werkzaam als clubcoach, maar als het aan de trainer zelf ligt komt daar snel verandering in. "Ik denk dat Portugal me een derde keer gaat vragen. Dan zal ik de baan aannemen. Hopelijk zal de generatie van dan net zo goed zijn als die van nu."

Mourinho heeft hoge verwachtingen van zijn vaderland komend EK. "Portugal heeft een geweldig team. Het is een van de beste drie teams in Europa, zou ik zeggen, en een van de beste vijf in de hele wereld."

Meer nieuws
   
23:44
23:44
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
3
   
23:28
23:28
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
   
23:09
23:09
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
8
   
22:59
22:59
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
5
   
22:43
22:43
Mooi fragment: tranen over wangen bij Radio 1-commentator op slotdag Eredivisie
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
ZLuuk
 
18
8 mei 2024 om 20:48
Zou perfect bij hem passen, voor zo'n toernooi die groep compleet focussen moet hem wel liggen.
 
Kuna_Mila
 
31
8 mei 2024 om 20:55
Zeker! Krijgen we een elftal vol vreselijke toneelspelers met de grootste acteur aan het roer. Dat wordt genieten!
 
barryballs
 
2
9 mei 2024 om 11:18
Dat is Portugal zonder Mourinho al vaak genoeg geweest, dus top combi!
 
NoNameBoy
 
1
9 mei 2024 om 16:44
Waarom zijn de meeste Nederlands zo jaloers? Dat komt waarschijnlijk omdat Nederland nooit wint tegen Portugal haha. Meestal wint Portugal vanwege mentaliteit omdat Nederland met ‘hún prachtige aanvallend voetbal’ (die ze al 10 niet meer spelen) maar niet door de goed neergezette verdediging komt. Nederlanders moeten stoppen met huilen en zich een keer gaan vermannen. Misschien wint Nederland dan wel een pot. Daarnaast is Van Gaal de mentor van Mourinho en die heeft zeker wat van hem geleerd!
 
wiezie
 
6
8 mei 2024 om 20:58
Ach Mourinho ze tijd is toch voorbij met alle respect. Roma heeft hem het hand boven het hoofd gehouden als je kijkt naar de nieuwe trainer en ten opzichte van de punten die Mourinho liet liggen, heeft de Rossi het echter wel op een rijtje met dezelfde spelers. Ik denk dat Mourinho beter de wedstrijden kan gaan analyseren en lekker ze centen pakken bij een sport zender. Misschien heeft ziggo nog een job voor hem liggen
 
Tijger-wit
 
15
8 mei 2024 om 21:35
Voor clubvoetbal ben ik het met je eens. Maar die Ek's en Wk's worden altijd gewonnen door de teams met de beste verdediging. Daar is José nog steeds een meester in. Trouwens, gister heb ik niemand gehoord over het park the bus voetbal van Bvb. Die kritieken zijn dus persoonsgebonden, iedere trainer mag zo spelen alleen als Mourinho het doet is hij een lul.
 
Ijsmuts
 
6
8 mei 2024 om 22:16
Dat park the bus speelt mourinho dus ook met een kwalitatief sterker roma tegen een feyenoord, dat maakt het voor zovelen irritant. Als je als coach over het beste materiaal beschikt maar er zelf niets aanvallends van kan maken dan is dat best triest
 
THenry_228
 
1
9 mei 2024 om 09:43
Real (Ancelotti) kreeg nochtans ook heel wat kritiek na hun ‘park the bus’ wedstrijd uit bij City…
 
Primetime
 
0
9 mei 2024 om 12:48
@tijger-wit, niet alleen de persoon speelt mee, ook de club. Velen hopen zo dat PSG eruit gaat, dat het ze niet meer uitmaakt op welke manier. Al had BVB het op zijn Getafes gedaan. Ik heb het idee dat de haat tegen PSG nog net iets groter is dan tegen Mourinho, dus ik denk dat zelfs Mourinho er mee weg zou zijn gekomen in dit geval
 
YoeriCFC
 
1
8 mei 2024 om 21:40
Zeker gezien zijn contractsituatie vond ik het een erg optimistische keuze. Als hij na de Europa League finale vertrokken was had hij “gewoon” weer overal aan de bak gekund, nu is hij verder beschadigd geraakt en zijn de opties geslonken. Het is prijzenswaardig dat hij niet vertrokken is, helaas heeft hij niet dezelfde hoeveelheid respect terug gekregen van de Amerikaanse eigenaren van Roma.
 
maxpayne
 
10
8 mei 2024 om 21:55
Dit staat in de sterren geschreven. Mourinho zijn tactiek kan op een EK of WK perfect zijn om voor de eindzege te gaan. Daarnaast hebben Portugezen van nature ook geen moeite om verdedigend te spelen, terwijl ze ironisch genoeg geweldige aanvallend en technische begaafde spelers hebben. Ik denk dat ze een goede kans maken voor het komende WK als ze breken met Martinez en Mourinho aanstellen.