Mourinho looft tweetal van Juventus: 'Ze moeten les geven op Harvard'
Woensdag, 24 oktober 2018 om 07:26

Manchester United was dinsdagavond in de Champions League niet opgewassen tegen Juventus. De ploeg van Massimiliano Allegri zegevierde met 0-1 op Old Trafford en bezorgde José Mourinho daarmee een nederlaag die voor hem niet als een verrassing kwam. "Juventus is de laatste zeven jaar landskampioen geworden, ik denk zeven jaar op rij en heeft in de laatste vier of vijf jaar twee keer de Champions League-finale gehaald. Juventus is nooit tevreden en wil altijd meer, meer en meer", vertelde Mourinho na de nederlaag.

Een doelpunt van Paulo Dybala in de eerste helft gaf de doorslag in de topper in Groep H, al had een inzet van Paul Pogba op de paal in de slotfase een beter lot verdiend. "Ze hadden Gonzalo Higuain, ze hebben Mario Mandzukic, Dybala…ze willen meer. Ze willen Cristiano Ronaldo. Ze hebben Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Daniele Rugani. Ze zijn niet blij en willen meer. Ze halen Leonardo Bonucci terug. Ze gaan voor de beste spelers ter wereld."

"Juventus is een grote, grote club met een rijk verleden, maar ook met een grote wens om een schitterende toekomst tegemoet te gaan en ze doen er alles om dat te bewerkstelligen", besefte Mourinho. "Ik denk niet alleen het winnen van de Champions League. Ik denk dat het winnen van de treble hun doelstelling is. In eigen land winnen ze doorgaans. Maar de treble is, helaas voor deze jongens, van mijn Internazionale. Maar ik moet eerlijk zeggen dat Juventus hierin stappen maakt."

Mourinho kreeg de vraag waar Manchester United zich in het proces bevindt. Hij repliceerde met vragen. "Om het niveau van Juventus te bereiken? Het niveau van Barcelona? Het niveau van Real Madrid? Hoe kun je dat niveau bereiken? Het niveau van Manchester City? Hoe kun je dat niveau bereiken? Ja, met de beste spelers. Maar het is niet makkelijk. De beste spelers behoren tot deze teams. Dus we moeten werken met datgene wat we hebben en proberen om beter te worden. Maar kwaliteit is kwaliteit."

"Als ik het over kwaliteit heb, heb ik het niet alleen over een creatieve speler of juist een mooie voetballer. Chiellini en Bonucci waren schitterend, absoluut schitterend. Ze zouden naar Harvard moeten gaan om les te geven over hoe je een centrumverdediger moet worden", besloot Mourinho. "Maar Chris Smalling en Victor Lindelof speelden ook zeer positief. Het was voor Victor de eerste keer dat hij zo'n wedstrijd meemaakte. Het is voor iedereen een goede ervaring. Ik ben blij met de prestaties van mijn spelers."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
Aliiev
 
33
24 oktober 2018 om 07:58
Oh god, kwalitatief is United idd wat minder dan Juve. Maar deze man doet serieus alsof hij met een amateur team tegen Juve moest spelen (als het goed vertaald is). Zet een Guardiola bij United en ik zie ze binnen een jaar net zo goed voetballen als bij City. Het lijkt mij als speler op dit moment niet fijn om Mourinho als trainer te hebben, het lijkt alsof hij zijn spelers alleen maar demotiveerd
 
vialuna
 
61
24 oktober 2018 om 08:06
Kijk eens wat guardiola aan spelers heeft binnen gehaald sinds hij is gekomen. Tot tweemaal toe een hele verdediging gewijzigd. Want ook Guardiola weet dat je daar goede spelers nodig hebt. Dat terwijl hij een team overnam dat halve finale CL speelde en mou nam een team over dat 5de is geworden. Vind het wel makkelijk om dat te roepen.
 
Isco24
 
34
24 oktober 2018 om 08:18
Je doet net of Guardiola alleen maar Top-10 spelers heeft weggekocht? Ederson was bijvoorbeeld nog niet de keeper die hij nu is, Bernardo Silva was geweldig bij Monaco, maar vorig seizoen niet eens basisspeler bij City. Sterker nog, van de spelers die hij gekocht heeft sinds zijn aanstelling, zijn er maar 4 spelers die basisspelers waren in het kampioensjaar. Ederson, Walker, Stones,leroy Sane. Sane was een groot talent bij Schalke, maar dat hij het zo zou doen bij City kon niemand voorspellen. Stones werd uitgelachen door alle liefhebbers van het Engelse voetbal, want hij zou te kort komen. Maar nu doe je net alsof hij Neymar, Ronaldo, Chiellini, Busquets etc. heeft aangetrokken. Feit is wel dat Pep met het spelersmateriaal van United heel ander voetbal op de mat kan brengen dan Mourinho doet.
 
Aliiev
 
12
24 oktober 2018 om 08:21
Makkelijk om te roepen? Heb je wel gezien hoe City speelde zonder Guardiola? Ik zou ook maar eens opzoeken hoeveel Mourinho heeft uitgegeven sinds hij er is. Buiten dat, heeft het met meer dingen te maken. Zoals ik zei, lijkt het alsof Mou alleen maar zijn spelers demotiveerd. Spelers zoals Pogba, Lukaku en Alexis lijken veeel slechter te spelen onder Mourinho, dan dat ze dat ervoor deden. Het is juist heel makkelijk om te roepen dat het spel van City alleen maar door veel geld uit te geven zo goed is
 
JDG84
 
16
24 oktober 2018 om 08:42
Guardiola heeft aan verdedigers laten gaan Demichelis, Mangala, Kolarov, Zabaleta, Clichy, en Sagna. 6 verdedigers van 30+. Verdedigers gehaald: Stones, Laporte, Mendy, Walker en Danilo. 6 verdedigers weg en 5 gehaald, hoe is dat "tot tweemaal toe een hele verdediging wijzigen"?
 
sinterklazah
 
17
24 oktober 2018 om 09:00
Mangala is op het moment 27, dus geen 30+
 
Marranr1
 
5
24 oktober 2018 om 09:12
Guardiola heeft inderdaad wat spelers gehaald maar Mourinho ook dus hij moet niet zo zeuren en die jongens beter laten spelen en dat doet hij al 2 jaar niet!!!! Daarnaast heeft hij gelijk betreft Juve. Achterin is hoge school verdedigen. Beter ga je bijna niet vinden en ik zeg al tijden dat Lukaku geen top spits is. Hele goede spits maar geen Aquero, geen Suarez etc etc , Maar hij werd me toch onschadelijk gemaakt, heb hem geen duel zien winnen. Geweldig Chiellini en Bonucci. Wat een grootmeesters in verdedigen zijn dat en wat een heerlijk team heeft Juve met natuurlijk de beste speler van de wereld. CR7 wat een baas..............
 
DonCoXxX
 
1
24 oktober 2018 om 10:11
Die spelers had Mourinho ook kunnen halen, want United is de rijkste club ter wereld(check de Deloitte Money League), maar Mourinho haalt liever brekers. Hij hemelt hier Juventus alleen maar op om zichzelf te beschermen. Juventus staat overigens "slechts" tiende qua omzet, met ca 400 miljoen, en voert derhalve gewoon beter beleid. United wilde resultaat en heeft derhalve Mourinho gehaald, maar men had van Gaal beter zijn gang kunnen laten gaan. Die had allang een prima ploeg opgebouwd
 
DavidDein
 
10
24 oktober 2018 om 08:12
Guardiola heeft ook wel iets meer geld in zijn selectie mogen steken dan Mourinho. Ik denk dat Guardiola deze ploeg beter zou laten presteren dan Mourinho, maar echt bij lange na niet zo goed als Manchester City. Guardiola heeft in 2 jaar tijd bijvoorbeeld meer dan 300 miljoen mogen investeren in de verdediging, dan wordt het je ook wel makkelijk gemaakt als trainer.
 
Aliiev
 
12
24 oktober 2018 om 08:29
Zoek ook maar eens op hoeveel Mourinho heeft mogen uitgeven sinds hij er is. Zal miss wel minder zijn dan Guardiola, maar Guardiola speelt met een visie en wilt spelers die echt zijn spel kunnen spelen. Dat zie ik zeker niet terug bij Mou. Hij heeft Alexis nu en laat hem meer verdedigen dan aanvallen? Buiten dat, heeft hij dus Alexis, Pogba, Lukaku, Martial, Rashford, Smalling, De Gea etc. Zij kunnen veeel hoger niveau halen met een trainer die vertrouwen in ze heeft ipv de billen van de spelers van de tegenstanders helemaal schoon te likken.
 
JDG84
 
5
24 oktober 2018 om 09:08
Het ligt er toch aan wie je koopt en wat je ermee doet? Mourinho koopt een back voor 22 miljoen en die heeft 1 wedstrijd gespeeld. Mourinho wilde Lukaku en kreeg die voor 85 miljoen, is misschien wel de slechtste man bij United week in week uit. Matic zoals gisteren bijvoorbeeld, is onherkenbaar in vergelijking met jaren hiervoor. Alexis Sanchez is de duurst betaalde wissel op aarde. Mourinho heeft Lindelof, maar die vind die nog niet goed genoeg, betaalde ze wel 35 miljoen voor. Mhkytarian is alweer weg. Bailly begon fantastisch maar ook onbetrouwbaar geworden. Pogba kwam binnen als superster maar heeft ook nog niet 3 wedstrijden achter elkaar zijn klasse laten zien. Fred wordt voor bijna 60 miljoen gehaald, maar speelt vaker niet dan wel. Het is niet heel gek dat de kraan op een gegeven moment dichtgedraaid wordt en hij maar een keer wat met de spelers moet doen die hij wel heeft staan. Martial, Rashford zijn beide geen stap beter geworden, Smalling was een van de betere centrale verdedigers in de pl voor mourinho kwam, maar die schijnt er ook ineens niet zoveel meer van te kunnen. Je kan zeggen wat je wil van de hoeveelheid die uitgegeven is, maar de aankopen van Guardiola voegen daadwerkelijk iets toe en worden beter. Guardiola heeft ook geen wereldsterren gehaald, maar heeft ze wel naar die groep toegebracht.
 
DavidDein
 
3
24 oktober 2018 om 09:35
@aliiev Ik heb het opgezocht en het Guardiola heeft ongeveer 200 miljoen meer uitgegeven. Maakt verder niet uit, verdient hij alle credits voor. Maar het ging mij meer om de opmerking dat Guardiola dit United binnen jaar net zo goed zou laten spelen als Manchester City, dat is gewoon niet waar. Verder ben ik het redelijk met je eens dat hij niet het maximale uit spelers haalt. Alhoewel dat voor een keeper niet opgaat, die moet gewoon de ballen uit het doel halen, daar wordt hij op beoordeeld. Meevoetballende kwaliteiten zijn leuk, maar niet leidend. Ook Alexis vind ik niet Mourinho's schuld, die is al 1,5 jaar uitgeblust, en lijkt net als Rooney op jonge leeftijd al te zijn uitgespeeld door het enorme aantal gespeelde wedstrijden in zijn carrière. Smalling is gewoon matig, heeft 1 of 2 goed jaren gekend. Maar Martial, Pogba, Rashford en Lukaku kan je inderdaad veel meer uithalen en dan vergeten we er nog waarschijnlijk een paar.
 
VIvalasvegas
 
1
24 oktober 2018 om 09:36
Mourinho is nooit tevreden en wil meer, hij wil meer en meer, hij haalt Pogba, Mkhitaryan, Bailly en Ibrahimovic, maar hij wil meer, hij haalt Sanchez, Lukaku, Matic, Lindelof maar hij wil meer, hij haalt Fred en Pereira. Guardiola wil meer en meer, hij haalt Ederson, Walker, Stones,leroy Sane, Mahrez. Beetje hetzelfde laken het pak toch? Met beide managers heb ik niet heel veel medelijden als het gaat om transfers. Enige wat je kunt zeggen is dat sommige aankopen wellicht beter renderen dan andere (met als grootste voorbeeld Sanchez) maar beide teams hebben vrij aardig geïnvesteerd lijkt me. Het gaat denk ik vooral om speelstijl. Mourinho geniet van Juve omdat deze 2 mannen ongelooflijk goed verdedigen (wat Mourinho belangrijk vind in zijn tactische keuzes) terwijl Guardiola juist weer een betere voetballer op die positie wilt hebben. Wat ik bedoel te zeggen is dat beide heren spelers hebben gehaald die naar hun mening passen binnen hun voetbalfilosofie. Enige wat me verbaasd is dat Mourinho zo open is over gebrek aan kwaliteit van zijn eigen verdediging. Het is misschien wel de waarheid maar ik betwijfel of ze er beter van gaan spelen maar goed, ik ben ook geen coach, slechts een voetbalfan.
 
Japie_Krekel
 
0
24 oktober 2018 om 09:43
@davidein nou, tot dit seizoen had een club als Liverpool bv veel minder geld uitgegeven als United onder Mourinho maar daar zag je wel goed voetbal met een idee erachter wat ze zelfs tot de finale bracht van de Champions League vorig jaar United heeft onder Mourinho veel geld uitgegeven maar is simpelweg niet beter geworden. niet qua voetbal iig en dit seizoen zijn de resultaten ook niet best. dat mag je toch ook wel de coach aanrekenen want die is eindverantwoordelijk, ook voor een hoop voor de spelers die er nu in staan die hij zelf heeft gekocht
 
Remcob
 
0
24 oktober 2018 om 10:00
@daviddein, je hebt gelijk dat Guardiola meer heeft uitgegeven dan Mourinho. Maar als we heel eerlijk zijn, moeten we ook zeggen dat als Mourinho nog 200 miljoen zou uitgeven hij nog steeds geen team zou kunnen hebben als City. Dat komt doordat er niet met een bepaalde visie wordt ingekocht en er ook niet gebouwd wordt aan een team met een spelwijze en idee. Guardiola heeft kwaliteiten ingekocht die passen bij zijn spelopvatting en die ontbraken in de selectie. Mourinho daarentegen heeft vooral namen gekocht die helemaal niet passen bij zijn speelwijze. Spelers als Pogba, Sanchez, Lukaku en Fred passen niet bij zijn speelstijl en kosten gezamenlijk een godsvermogen. Ook had Mourinho bij zijn aantreden al een jonge selectie met een ontzettend potentieel. Jongens als Martial, de Gea, Rashford, Lingard, Smalling en Shaw waren allemaal uitstekende talenten, waarvan er in al die tijd maar 1 beter is geworden (de Gea). Dat is het grootste probleem van Mourinho, hij kan geen spelers beter maken. En laat het verbeteren van de spelers met deze op hol geslagen transfermarkt nou net hetgene zijn wat essentieel is om tot de echte top te komen. De enige ploeg die het op een andere manier kan is Psg, maar die kennen klaarblijkelijk geen enkele financiele grenzen. Nee, als je het mij vraagt is de tijd van Mourinho voorbij. De enige club waarmee hij nog succes zou kunnen boeken is Psg, omdat Mou 1 kwaliteit heeft, en dat is het werken met wereldtoppers. En PSG is volgens mij de enige club die de mogelijkheden en de wil hebben om een team met alleen maar topspelers bij elkaar te kopen.
 
JeoNowIt
 
1
24 oktober 2018 om 08:25
Het is zeker geen amateurploeg maar de spelers zijn duidelijk slechter dan die van Juve en qua mentaliteit zijn sommige echt amateuristisch. Pogba die in de laatste seconde van blessuretijd een sombrero over Matuidi wilt gooien wat nog lukte maar dan uiteindelijk raak je alsnog de bal kwijt man man man, mijn oud trainer zou me hebben uitgescholden na zo schandalig domme actie. Had Juve gescoord na die actie pfff, denk dat Mourinho zelf zou afstappen met als enige commentaar: Paul Pogba, clown.
 
Isco24
 
24
24 oktober 2018 om 08:06
"maar de treble is, helaas voor deze jongens, van mijn Internazionale. " Kan iemand Mourinho vertellen dat we inmiddels in het laatste kwartaal van 2018(!) zitten. Hij blijft maar praten over de prestaties die hij heeft geleverd in het verleden. En toegegeven, dat waren geweldige prestaties maar het wordt tijd dat de beste man eens in de spiegel kijkt en toegeeft dat hij gewoon niet meer bij de top trainers van het moderne voetbal hoort.
 
Intermilito
 
9
24 oktober 2018 om 09:00
Mijn favoriete moment van de wedstrijd was toen Mourinho 3 vingers in de lucht stak naar de Juve supporters. Maar ligt het echt aan Mou dat United niet presteert? Want hoeveel trainers heeft United in de afgelopen jaren ontslagen? Volgens mij zijn er meer mensen die Woodward Out roepen dan Mourinho Out.
 
Isco24
 
6
24 oktober 2018 om 09:15
Nou ja dat is misschien wel een terechte vraag. Of het echt aan Mourinho ligt, maar wat je wel ziet is dat men niet meer door het vuur voor hem gaat en blijkbaar worden er ook vanuit de staf of misschien wel spelers opstellingen en tactieken naar de media gelekt. Dus iemand wil Mourinho dwarsbomen en misschien wel meerdere mensen. Mourinho zijn wapen was spelers die voor hem door het vuur wilde gaan. Milito bij Inter, Drogba bij Chelsea, Eto'o niet te vergeten. Dat heeft hij blijkbaar niet meer, maar tactisch en technisch blijkt hij niet zo'n goede trainer dus blijft er weinig over van de chemie van Mourinho op de groep.
 
Sammerens
 
1
24 oktober 2018 om 09:57
Inmiddels mag je dat wel concluderen denk ik. Er was in eerste instantie sprake van progressie bij United, maar dit seizoen zijn ze een stuk minder dan vorig seizoen. Dan moet je toch naar de trainer kijken. Heeft flink mogen sleutelen aan de selectie en het resultaat is 0,0. Gisteren was wederom dramatisch en de spelopvatting was om te huilen. Er zat echt helemaal niets in gisteren. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook bizar dat Lukaku nooit gewisseld wordt. Die raakt echt geen pepernoot momenteel en was gisteren echt dramatisch. Maar Mourinho kiest er onbegrijpelijk voor om überhaupt niet te wisselen.
 
Davy de Pauw
 
22
24 oktober 2018 om 08:09
Voor een ploeg (& trainer) die 105 miljoen aan Pogba, 85 miljoen aan Lukaku en 60 miljoen aan Fred heeft uitgegeven, plus nog eens ruwweg 180 miljoen aan spelers als Lindelof, Bailly, Matic en Mkhitryan mag je toch wel verwachten dat ze iets dichter tegen het niveau van Barcelona, Real of Juventus aan zouden zitten.
 
BellaPartita
 
6
24 oktober 2018 om 08:58
Kan je beter over psg roepen... Die spenderen dat totale bedrag aan 1 speler
 
JDG84
 
13
24 oktober 2018 om 09:09
Maar die zitten toch ook een stuk dichterbij dat niveau dan United.
 
Davy de Pauw
 
10
24 oktober 2018 om 09:12
Maar die zijn dan al wel 5 van de laatste 6 jaren kampioen geworden. Hebben al 4 jaar op rij beide bekers + de Trophee des Champions gewonnen en hebben al 6 jaar overwinterd in de CL. Zijn voornamelijk uitgeschakeld door goede ploegen als Real en Barcelona. Natuurlijk hadden ze het beter kunnen doen, maar Man Utd. komt hier niet in de buurt. Het is natuurlijk appels met cementwagens vergelijken, maar daar vroeg je om.
 
MR_United
 
4
24 oktober 2018 om 10:05
Kampioen worden in Frankrijk is dan ook wel iets totaal anders dan in Engeland. Als PSG in Engeland zou spelen zouden ze ook niet standaard kampioen worden.. doet echter niets af aan de slechte vorm van United.
 
Davy de Pauw
 
2
24 oktober 2018 om 10:10
De Lique 1 en de Premier League zijn inderdaad niet te vergelijken, maar Bella Partita vraagt er om. Het enige vlak waar je PSG en Man Utd op kunt vergelijken is in de CL. En daar presteert PSG beduidend beter .
 
BellaPartita
 
0
24 oktober 2018 om 12:28
Dat komt ook omdat PSG 2 van zulke spelers heeft, dat is dus al het dubbele van United. Dan mag je ook wel meer van verwachten ja. En dat rijtje zou jij zelfs nog op je CV kunnen zetten als jij trainer was van Psg, maarja blijkbaar vraag ik daarom?
 
Warabe
 
36
24 oktober 2018 om 08:19
Wat je ook van Mourinho vindt...die opmerking over Chielini en Bonnuci is gewoon heerlijk. Smalling en Lindelof zijn vergeleken met die twee gewoon amateurs.
 
Remcob
 
2
24 oktober 2018 om 10:12
En hij heeft er nog helemaal gelijk in ook. Wat die 2 gister lieten zien was inderdaad hogeschool verdedigen. De aanval van United was werkelijk kansloos. De enige echte mogelijkheid van United was een afstandschot van Pogba, waar de keeper overigens gewoon bij had gezeten als die binnen de palen was geweest. Verder was Juventus volledig in control. Wat des te opvallender was, is dat United niet eens zo slecht speelde. Ze verdedigden heel behoorlijk. De Gea was goed en Juventus kreeg niet eens heel veel kansen. Al met al een volkomen terechte winnaar.
 
Dante
 
39
24 oktober 2018 om 08:38
Iedereen hier weer de tekst ontleden om iets te vinden om Mourinho af te zeiken. Maar hij geeft gewoon de tegenstander een berg respect, en legt tegelijkertijd uit dat de ambities van United niet op orde zijn. Beide lijkt me weinig tussen te krijgen.
 
Peter1984
 
8
24 oktober 2018 om 08:55
Mee eens maar om daar te komen ben je nog ff bezig hoor
 
Japie_Krekel
 
0
24 oktober 2018 om 09:47
@dante het is altijd makkelijk om met je vinger naar anderen te wijzen als het slecht gaat en om veren in je eigen reet te steken als het goed gaat en daar is Mourinho een meester in
 
Dante
 
6
24 oktober 2018 om 10:03
@japie Ja daar heb je op zich geen ongelijk in, maar dat geldt voor de meeste trainers. Wat hij zegt wordt trouwens ook gewoon door de meerderheid hier geroepen. De club maakt er een potje van, zowel voor als tijdens Mourinho.
 
Japie_Krekel
 
0
24 oktober 2018 om 15:12
@dante dat ben ik zeker met je eens en dat het bestuurlijk bij United niet goed zit ook, maar toch vind ik dat Mourinho ook niet vrijuit gaat toen spelers als Mane, Firmino, Salah, Wijnaldum etc. neerstreken bij Liverpool waren dat allemaal nog geen Europese topspelers maar dat zijn ze wel geworden onder Klopp. spelers als Sanchez, Lukaku, Rashford, Pogba en Martial die in het verleden wel goed presteerden vind ik juist allemaal minder geworden onder Mourinho. dan vraag ik me toch af of Mourinho nog in staat is om spelers beter te maken. bij spelers die worden gecoacht door Pochettini, Guardiola en Klopp zie je dat namelijk wel vaak en dat zie je dan ook terug in het voetbal dat er gespeeld word
 
Dante
 
0
24 oktober 2018 om 17:05
Maar Japie je hoort toch ook niemand zeggen dat Mourinho het naar behoren doet? Ik hoor hem dat zelf zelfs niet zeggen. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet als trainer toch ook andere zaken mag belichten. Ik hoor hier zo vaak dat deze man werkelijk nergens een mening over mag hebben omdat hij niet goed presteert of geen aanvallend voetbal speelt.
 
Japie_Krekel
 
0
24 oktober 2018 om 17:24
@dante resultaat behalen in een competitie gaat natuurlijk wel gepaard met goed voetbal spelen over het algemeen. natuurlijk mag hij een mening hebben maar die mening gaat altijd ten koste van anderen zonder ooit een hand in eigen boezem te steken. dan krijg je elke keer triomfen uit een ver verleden die hij aanhaalt als er kritiek komt maar Mourinho moet zich realiseren dat voetbal de actualiteit is. je word terecht afgerekend op prestaties uit het heden en als coach ben je eindverantwoordelijk voor de resultaten en of er vooruitgang in het voetbal zit en dat is momenteel allemaal niet best een grote mond hebben en kritiek leveren op anderen terwijl je momenteel zelf ook niks klaar speelt tast je geloofwaardigheid aan. soms moet je op zo een moment even een toontje lager zingen en dat lijkt Mourinho niet te snappen
 
MoniqueVerschoor
 
12
24 oktober 2018 om 09:38
Noem me gek, maar ik ben niet eens zo heel ontevreden met gisteren.Op die storm van die eerste 20 minuten na heeft United redelijk goed stand gehouden.Voor de duidelijkheid: we hebben het hier wel over met afstand sterkste team van de wereld.En als je dan even kijkt: na die goal van Dybala, was de eerste echte volgende kans dat schot van Ronaldo....vanuit de tweede lijn...in de tweede helft.Voor de rest was het vooral balbezit.Smaldini en Lindelof zullen nooit een Bonucci en Chiellini worden, maar vooral Lindelof was ongekend gisteren.Oh en mourinho verloor ooit eens eerder in de groepsfase kansloos 2x van het sterkste team ter wereld, we zagen toen waar dat toe leidde XD
 
Sammerens
 
1
24 oktober 2018 om 10:02
Lijkt me niet echt dat je de kansen van Juventus als graadmeter zou moeten nemen. Dat zijn meesters in verdedigen en ze staan met 0-1 voor tegen de op papier sterkste tegenstander in de poule. Natuurlijk gaan ze dan niet vol gas door en spelen ze gewoon verder wat behoudend. En dat was ook niet lastig, want United maakte nauwelijks aanstalten om de bal te veroveren. Het was gewoon weer dramatisch gisteren, met uitzondering een enkele individuele prestatie die wel in orde was, zoals de door jou genoemde Lindelof en natuurlijk de Gea weer.
 
MoniqueVerschoor
 
0
24 oktober 2018 om 10:20
Dramatisch? Wat had jij dan verwacht? United ging redelijk mee hoor, na die 20 minuten. Dat merkte je ook aan het publiek, dat trouwens ook echt geweldig was.Het ging telkens op en neer, waarbij beide teams telkens bij de 16 gestopt werden.Overall was United zeker de mindere, maar zoals ik ook al zei: als Juventus echt zo machtig was, hadden ze iets meer echte kansen gehad.Of je hebt iets te veel naar die Schelvis zitten luisteren. Werkt hij voor Juventus oid?Bovendien speelt Valencia gelijk, waardoor United zich dus voor het tweede jaar op rij op kan gaan maken voor Ko fase CL. Ze hebben andere tijden gekend in de recente jaren...
 
Samcro
 
1
24 oktober 2018 om 10:36
Met afstand sterkste team ter wereld? Het is mooi om te zien hoe je de positieve punten eruit haalt, maar feitelijk gezien heeft Utd vrijwel niets te vertellen gehad en hebben ze thuis gewoon weer verloren.
 
MoniqueVerschoor
 
0
24 oktober 2018 om 10:42
Dat heb ik ook in beide reacties gezet.Maar zoals ik al zei: wat hadden jullie dan precies verwacht?Het gaat hier om een team dat na real de meeste cl finales heeft gespeeld de afgelopen jaren tegen een team dat tot een paar jaar geleden achter elkaar niet eens CL voetbal kon halen.
 
Samcro
 
0
24 oktober 2018 om 10:51
Ik had niets anders verwacht, vind het alleen opmerkelijk dat je Juve 'met afstand het sterkste team ter wereld noemt' en daar de criteria van gehaalde finales bij gebruikt. Dan is Real toch nu met afstand het sterkste team ter wereld, aangezien zij hem meerdere malen daadwerkelijk gewonnen hebben. Daarnaast heb je het over de knock-out fase halen, terwijl het Valencia waar jullie bloedeloos tegen gelijk speelden bijna verloor van Young Boys. Ik zou dan niet eens raar staan te kijken als je tegen 1 van beiden nog een zeperd oploopt en zomaar knock out misloopt. Maar dat is mijn realisme, wellicht dat mensen er anders tegenaan kijken.
 
MoniqueVerschoor
 
0
24 oktober 2018 om 10:59
Haha, goed opgemerkt!Normaal gesproken verdiende real die titel ook, maar gezien de recente prestaties kun je hun die kwalificatie moeilijk geven hè!En draai je verhaal nu eens om. Valencia speelt gelijk tegen het team dat met 0 3 klop kreeg.Uiteraard is de bal rond en dat soort meuk. Maar ik denk dat iedereen het erover eens is dat de kaarten er momenteel redelijk voor staan voor United
 
Samcro
 
0
24 oktober 2018 om 11:06
En dus geef je die titel aan Juve? Ik zie niet hoe, maar jouw goed recht. Dan draai ik het weer om, waarom winnen jullie niet van een Valencia dat bijna verliest van een team dat jullie met 3-0 verslagen hebben? Maar zo kunnen we als scorebordjournalisten natuurlijk bezig blijven
 
Juveitalia
 
0
24 oktober 2018 om 14:57
Monique@ Je zegt het zelf, united speelde tegen juventus. Juventus is een team die na 1-0 terug gaat naar de verdediging en balbezit ( het is gewoon in de genen??). Juventus is niet een team die voor 4-0 gaat. Wij hebben liever 1-0 dan 6-1. Ik denk dat als real madrid of barca op de plek van juve waren( en dan met dezelfde kwaliteit als juve ), dat de stand er heel anders uit zag.
 
Juveitalia
 
1
24 oktober 2018 om 14:53
Chiellini beste verdediger op dit moment zonder concurrentie. Als barzagli nog volle 90 min kan houden, heb je aan deze 3 verdedigers genoeg om de clean sheet te houden.