Mourinho: 'Mensen doen alsof de Europa League-finale 20 jaar geleden was'
Woensdag, 24 april 2019 om 19:24

José Mourinho staat open voor een nieuwe club. De oefenmeester werd in december 2018 ontslagen door Manchester United en zit sindsdien zonder baan, afgezien van zijn werkzaamheden als tv-analist. In gesprek met DAZN vertelt Mourinho dat hij de afgelopen maanden heeft gebruikt om tijd voor bezinning te nemen. Hij woont weer in Londen en gaat zich beraden op de volgende stap in zijn trainerscarrière.

"Ik ben terug in Londen: mijn startpunt", vertelt Mourinho. "Ik denk niet dat mijn volgende stap in de Premier League zal zijn." In januari sloot de trainer een terugkeer naar Benfica nog uit. Hij zei niet de intentie te hebben om in Portugal te werken; in 2000 was Benfica de eerste club waar hij als trainer aan de slag ging. Daarna stond hij voor de groep bij onder meer FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid en Manchester United. "De prijzen die ik heb gepakt zijn het bewijs van mijn succes, zelfs voor degenen die er alles aan doen om ze te vergeten. Dat is niet mogelijk."

"Mijn laatste prijs was de Europa League, anderhalf jaar geleden (23 maanden geleden, red.). Sommigen doen alsof dat twintig jaar geleden was", doelt Mourinho op de gewonnen finale met Manchester United tegen Ajax. "De laatste finale die ik speelde, in de FA Cup, was acht maanden geleden (elf maanden, red.)." Hoewel Mourinho al een paar maanden zonder club zit, heeft hij niet het gevoel dat hij zijn tijd 'verdoet'. "Ik heb niet het gevoel dat ik mijn tijd verdoe. Ik heb achttien jaar lang nagenoeg aan één stuk door gewerkt. Dan heb je niet veel tijd om na te denken over de fouten die je hebt gemaakt."

"De maanden zonder werk zijn heel nuttig geweest voor me. Waar ik heen ga? We zullen het zien, ik laat me niet opjagen. Ik zal zo goed mogelijk voorbereid zijn", belooft The Special One. Eind maart meldde Foot Mercato nog dat Bayern München overweegt om Niko Kovac na dit seizoen te vervangen door Mourinho. "Ik heb nog nooit in Duitsland gewerkt, dus waarom niet?", zei Mourinho daar zelf over tegen Record. Hij sprak de ambitie uit om 'voor de derde keer, met een derde club' de Champions League te winnen en 'een vijfde landstitel in een vijfde land' te veroveren.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Kolbeinn_Sigi
 
18
24 april 2019 om 19:30
“Mijn laatste prijs was de Europa League, anderhalf jaar geleden (23 maanden geleden, red). “ Hahaha, heb hier toch even om moeten lachen. Hoop dat ie nog even met pensioen blijft want elke mooie club maakt ie onsympathiek, ook al is of was het natuurlijk een toptrainer.
 
tubby
 
2
24 april 2019 om 20:17
Haha niet alleen jij, heerlijk.
 
zeidzwolle
 
14
24 april 2019 om 19:32
Ik ben benieuwd welke club hij gaat trainen. Door hoeveel mensen hij ook gehaat wordt, je kunt niet ontkennen dat deze man een absolute toptrainer is met het meest tactische brein in de voetballerij.
 
NG87
 
15
24 april 2019 om 19:34
Of was. Soms is iets ook uitgewerkt. Hij zich na een paar magere jaren toch echt opnieuw moeten bewijzen als toptrainer.
 
bochherief
 
18
24 april 2019 om 19:35
een gigant, ik hoop dat psg voor hem kiest, hij past daar perfect bij, weer dat vlijmscherpe countervoetbal als bij real. ik ben ervan overtuigd dat psg met mourinho de cl wint.
 
falcao
 
2
24 april 2019 om 21:21
Bij PSG past hij denk ik inderdaad heel goed. En in Parijs wonen geloof ik een miljoen Portugezen.
 
Bon Jovi
 
6
24 april 2019 om 20:34
Dit kan ik wel gewoon ontkennen. Hij is (was?) inderdaad een absolute toptrainer, maar geen legendarisch tacticus - verre van. Mourinho zijn grote kracht is (of was, want bij United en het laatste jaar bij Chelsea liep het moeizamer) dat hij spelers voor zich kon winnen en ze voor hem duur het vuur gingen. Maar dit lijkt hem niet meer te lukken, misschien door de generatiekloof. Ben erg benieuwd wat zijn volgende club wordt.
 
zeidzwolle
 
7
24 april 2019 om 21:09
Geen tacticus? Misschien niet dezelfde filosofie als jij, maar zijn tactisch vermogen is het beste
 
kleinegeneraa7
 
0
25 april 2019 om 08:43
Je bedoelt de bus parkeren?
 
Bon Jovi
 
0
25 april 2019 om 20:12
Zeker niet, Cruijff, Guardiola... zijn grote tactici. Mourinho is geen groots tacticus. Hij kent er meer van dan jij en ik maar niet meer dan de gemiddelde toptrainer. Is geen schande.
 
SpeedyAFC
 
0
24 april 2019 om 21:33
Vind het wel meevallen. De EL was helemaal niets in Engeland. Niemand nam daar de EL ooit serieus. Toen Man United onder Fergusson na de CL poule fase doorging in de EL noemde Fergusson het een prima straf voor zijn spelers. Maar ja, toen kwam Mourhino, na de dolksteek in de rug bij van Gaal. Moest het na honderden miljoenen te hebben uitgegeven natuurlijk wel beter doen dan van Gaal. Dus werd de EL ineens tot een hoofdprijs gebombadeerd want verder werd er helemaal niet gepresteerd.
 
geekuu
 
2
24 april 2019 om 22:20
Je praat als Mourinho, je verwart een mening met een feit. Je hoeft echt niet uit de bocht te vliegen door te stellen dat Mourinho het meest tactische brein heeft in de voetballerij, het is niet alleen onbewijsbaar, het is zeer betwistbaar.
 
Naranja Mecani
 
4
24 april 2019 om 20:24
Veel prijzen gewonnen, maar een ramp voor het voetbal! Als persoon vind ik het wel een mooie kerel, maar als trainer-coach een ongelooflijke zakkenwasser!