Mourinho verdedigt aankoop van 59 miljoen: 'Dat gaat stap voor stap'
Vrijdag, 7 december 2018 om 15:23

Frederico Rodrigues de Paula Santos, kortweg Fred, maakte afgelopen zomer voor een slordige 59 miljoen euro de overstap van Shakhtar Donetsk naar Manchester United. De Braziliaanse middenvelder is bij the Red Devils voorlopig nog geen vaste waarde. José Mourinho stelt dat het heel normaal is dat een speler zich moet aanpassen bij een nieuwe club.

"Dat gaat stap voor stap. Andere spelers hadden ook hun tijd nodig om zich aan te passen en speelden misschien nog wel minder dan Fred. Ik denk dat de situatie voor hem verandert als we in defensief opzicht sterker zijn. In dat geval hebben we op het middenvelder spelers nodig die balans brengen, in plaats van spelers die in aanvallend opzicht iets kunnen creëren", tekenen verschillende Engelse media op uit de mond van Mourinho tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Fulham.

In aanloop naar het treffen met the Cottagers kampt Manchester United met de nodige personele problemen. "Op de training zal moeten blijken of Chris Smalling, Phil Jones, Anthony Martial en Eric Bailly kunnen spelen. Over Victor Lindelöf en Alexis Sánchez hoeven we het niet eens te hebben. Het is zeker dat we met spelers zullen aantreden die hun potentie nog niet maximaal kunnen benutten."

"We moeten het hebben van spelers die zichzelf opofferen voor het team, zoals Jones tegen Southampton deed. Het gaat om spelers die het moeilijk hebben, maar een stap vooruit kunnen zetten en zo het team kunnen helpen", besluit Mourinho. Zijn ploeg wist de laatste vier competitiewedstrijden, tegen Arsenal (2-2), Southampton (2-2), Crystal Palace (0-0) en Manchester City (3-1), niet te winnen. Mede daardoor is Manchester United momenteel de nummer acht van de Premier League.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
18
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Joey91
 
12
7 december 2018 om 15:29
Dit is gewoon een erg domme, onnodige aankoop van United. Maar dat doet United wel vaker de laatste jaren
 
RomanEmpire010
 
9
7 december 2018 om 16:04
Niets mis met de aankoop Fred. Hij voegt wel degelijk iets toe, maar het was niet de juiste aankoop. Als je Pogba en Matic als hebt, moet je een echte creatieveling ervoor hebben. Ja, Pogba creeert kansen, maar doet dit vooral vanuit wat verder naar achteren, terwijl hij iemand voor hem nodig heeft die aanvallers van dichterbij in stelling brengt (lees: in en rond de box en Pogba vanaf ca. 30-35 meter)
 
Rikkie7
 
0
7 december 2018 om 16:59
Ja dat zou je wel zeggen, maar dan heb je wel nog Mata en die kan toch wel aardig spelen op die positie.
 
alex.utd
 
1
7 december 2018 om 16:54
Onnodig? Want United heeft zo een ijzersterk middenveld?
 
Japie_Krekel
 
1
7 december 2018 om 17:06
@alex.utd dat niet maar ze hadden een creatieve middenvelder moeten halen. controleurs hadden ze al in overvloed
 
Samcr7
 
0
7 december 2018 om 20:02
Had dat geld nou aan 1 of 2 goede verdedigers besteed. United weet het echt niet meer, ze geven miljoenen uit de laatste jaren, maar er komt niks voor in de plaats. Morrende supporters, morrende spelers, de coach die met iedereen bekvecht, en geen enkel bidon is veilig bij hem. Wat is er met hem gebeurd? Bij porto, chelsea(2004-2007) en Inter was het een wereldcoach. Zoo.. als je tegen mourinho moest, dan wist je dat winnen heel moeilijk zou worden. Bij Real deed hij het wisselend, terugkeer Chelsea idem dito. Maar nu bij United, het lijkt alsof hij gewoon maling heeft, maar hij ziet er ook zo ongelukkig uit. Hij is zelf verantwoordelijk voor de spelers die hij heeft. Lukaku, met alle respect, een beer van een spits, scoort zowieso 20 per jaar in Engeland bij elke ploeg, maar komt tekort voor United. Als je hem laatst ziet struikelen... het vertrouwen is weg. Pogba was een baas bij Juve, maar lijkt het plezier totaal kwijt zijn geraakt. Sanchez? heel eerlijk? wat heeft hij betekend? Als je een speler haalt zodat hij niet naar de concurrent haalt, dat is geen manier van leiding geven. Zijn salaris zorgt voor scheve gezichten binnen de selectie. Het is dat De Gea een wereldkeeper is he, anders stond United er nog erger voor.
 
DaveyAjax4
 
15
7 december 2018 om 15:31
Gewoon met je sterkste opstelling beginnen en niet je tactiek bepalen gebaseerd op de zwakte van je verdediging. Als je je defensie zo zwak vind, zorg dan dat je met 5-2 of 4-3 wint. United’s defensie is echt niet minder dan die van Southampton, Burnley of Watford.
 
RodyTeulings
 
10
7 december 2018 om 16:13
Beloof me alsjeblieft dat je nooit trainer wordt...
 
DaveyAjax4
 
3
7 december 2018 om 17:00
Dit is natuurlijk een overdreven voorbeeld maar ja, als ik trainer was zou ik altijd spelen om te winnen. Ik heb liever dat mijn team 5 keer gescoord en 2 keer incasseerd dan dat ik met 1-0 win. Voetbal is puur vermaak van het hoogste niveau maar tegenwoordig moet alles zo tactisch mogelijk. Lekker aanvallen, kansen creëren en scoren. Soms krijg je de deksel op je neus maar dat krijg je met dat trieste tactiek van Mourinho ook. Ik zou ten alle tijden 11 voetballers opstellen. Geen houthakkers, geen zagers, gewoon puur voetballers. De enige die voor mij moeten kunnen verdedigen zijn de 4 verdedigers en 1 middenvelder moet een balletje kunnen afpakken maar dat zou voor mij niet zijn uitblinkende kwalitieit moeten zijn. Kijk naar het Barca van Xavi en Iniesta. Speelde iedereen kapot met goed voetbal.
 
Maestrop
 
9
7 december 2018 om 15:33
Prima speler, maar hij heeft het moeilijk maar wie niet in dit dolend United met deze (slechte) trainer. Snap eigenlijk niet dat United deze man niet al lang ontslagen heeft. Zolang hij blijft zitten, wordt de top 4 een utopie. De selectie is namelijk klaar met hem en dan houdt het gewoon op. Mourinho lijkt dat ook wel te beseffen en enkel te wachten op zijn afkoopsom. Toch vrij bizar maar ook triest dat dit blijven aanmodderen kan bij een club als United.
 
Rikkie7
 
2
7 december 2018 om 16:55
Wat een onzin. Vorig jaar werden ze nog 2e, dus tot zover je utopie. Ik denk dat het vanuit de club ook lastig is om een alternatief voor Mourinho te vinden op dit moment. Het team draait inderdaad niet goed, maar wij kunnen niet oordelen over wat de spelers vinden zonder dat ze iets zeggen. Ik zag tegen Arsenal bijvoorbeeld wel weer strijd op het begin, maar het wilde niet lukken. Heel jammer, maar wel een positief punt. Zolang de spelers gas geven heb ik er vrede mee, hoe frustrerend het ook kan zijn. Helaas gebeurt dit wel te weinig en hebben ze vaak een tegengoal nodig om wakker geschud te worden.
 
Maestrop
 
0
7 december 2018 om 17:01
Volgens mij heb ik het toch echt over het huidige seizoen. Dat United vorig jaar 2e werd koop je nu niks voor he... Volgens mij staan ze nu toch echt 8e...en ja ik denk dat top 4 een utopie is met deze man aan het roer. Dus wat nou ''tot zover je utopie''? De selectie van United is veel, maar dan ook veel te goed om te staan waar ze nu staan. United is verworden tot het lachertje van de Pl....zet daar een goede trainer neer, en je doet geheid weer mee voor de top 4.
 
Rikkie7
 
1
7 december 2018 om 17:08
Het huidige seizoen gaat inderdaad niet goed, maar ik wilde zeggen dat deze trainer toch wel geschikt is gebleken om een top 4 plek te bereiken. Als het 1x niet goed gaat is hij opeens weer ongeschikt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet blij met de huidige gang van zaken, maar dit kun je niet alleen Mourinho aanrekenen. Daarnaast ben ik ook niet zo van het vele trainers wisselen na al die jaren Ferguson. Met hem is het ook op het begin wel minder gegaan.
 
Dejan
 
4
7 december 2018 om 15:58
In dit huidige team van United is het momenteel gewoon lastig spelen, helemaal voor een nieuwe speler. Het is daarom nu ook nog te vroeg om Fred definitief te beoordelen. Ik denk dat Mourinho zowaar daarom hier helemaal niets vreemds zegt.
 
stravven
 
1
7 december 2018 om 17:05
Van een speler van 5.9 miljoen kan je verwachten dat het even duurt, van een speler van 59 miljoen mag je toch verwachten dat hij er gelijk staat. Natuurlijk komt hij binnen in een team wat niet lekker loopt, maar dat deed Torreira ook bij Arsenal en die kan het blijkbaar wel, en ook Jorginho kan het bij Chelsea.
 
Rikkie7
 
0
7 december 2018 om 17:13
Die spelers kunnen er zelf ook niks aan doen dat ze zoveel geld kosten haha. Maar het een pakt nou eenmaal beter ut dan het ander. Misschien vindt die zijn draai nog wel!
 
GJ7300
 
0
7 december 2018 om 17:39
Zo bekeken is 75 mln voor Frenkie nog niet eens zo gek. ManU is echt helemaal de weg kwijt