Mourinho ziet Casillas als brein achter 'lastercampagne' tegen De Gea
Zaterdag, 24 november 2018 om 10:57

Dat David de Gea kritiek te verduren krijgt in Spanje, komt volgens José Mourinho door Iker Casillas. Zonder de naam van Casillas te noemen, suggereert de manager in gesprek met diverse media dat de recordinternational van Spanje achter een lastercampagne jegens De Gea zit. Onlangs raakte De Gea zijn basisplek kwijt in de nationale ploeg van Spanje.

De sluitpost van Manchester United speelde een wisselvallig WK en heeft ook na het toernooi zijn topvorm niet weten te hervinden. Hij werd bekritiseerd na het late, winnende doelpunt van de Kroaat Tin Jedvaj in de onderlinge wedstrijd in de Nations League (3-2), vorige week donderdag, en drie dagen later kreeg Kepa Arrizabalaga de voorkeur in een oefenwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (1-0 zege). Volgens Mourinho hangt de kritiek op De Gea samen met de wens van Casillas om terug te keren onder de lat van la Furia Roja.

De routinier van FC Porto gaf afgelopen weekend toe dat hij 'ja' zou zeggen, als de kans op een terugkeer zich zou voordoen. Zijn laatste interland dateert van 2016. "Waarom klinkt er kritiek in Spanje? Weet je dat?", aldus Mourinho. "Ik weet het wel. Er is daar iemand met veel invloed, die weer een sprong wil maken. Maar dat wordt een heel moeilijk verhaal, als je de beste doelman ter wereld voor je hebt." De trainer van Manchester United denkt evenwel dat de 'campagne' geen invloed uitoefent op bondscoach Luis Enrique. "Nee, niet op de trainer. Ik ken hem erg goed. We zijn heel goede vrienden."

Vrijdag haalde Mourinho al uit naar Casillas. De 37-jarige keeper had in een interview gezegd dat hij er bij Real Madrid bewust voor koos om de confrontatie met Mourinho niet aan te gaan, toen de twee een problematische relatie hadden. "Een dergelijk interview is een typisch interview van iemand die aan het einde van zijn loopbaan bezig is", reageerde Mourinho in Record. "Even terugkomend op datgene wat hij over mij zegt: het klopt niet dat hij de confrontatie met mij niet heeft opgezocht. Dat heeft hij wel gedaan. Op een manier waar hij werkelijk de allerbeste in is: achter mijn rug om."

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
12
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
73
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
knapper83
 
25
24 november 2018 om 11:05
Mourinho was ooit een goede coach maar nu is het me toch een vervelende kwast geworden iedereen zwart maken en nooit naar zich zelf kijken. En dit met de grootste spaanse doelman ooit schandalig.
 
MoHamed
 
23
24 november 2018 om 11:08
Hij beschermt enkel zijn doelman
 
Intermilito
 
34
24 november 2018 om 11:14
Iedereen weet dat Casillas informatie doorgeeft aan zijn journalist vriendinnetje. Lekte destijds ook veel info bij Real. Vooral Mourinho blijven afkraken terwijl het duidelijk is dat Casillas een grote rat is.
 
pedrovasquez
 
13
24 november 2018 om 12:29
@intermilito Ik vind het raar dat jij zo een uitgesproken mening hebt over Casillas als je voor Internazionale bent. De echte Real Madrid fans en volgers zouden hem nooit een rat noemen. Dit is typisch zo’n artikel waar je lekker ongefundeerd zonder argumenten maar wat kan roepen. Mensen zoals Intermilito zijn er dan als de kippe bij hun ‘mening’ te geven, de Albert Verlindes van dit forum. On: Casillas heeft veel betekend voor Real Madrid en is jaren lang kapitein geweest, een echte madridista. Toen Mourinho kwam leek het wel alsof Casillas niet meer kon keepen, vond het niet vreemd dat hij gezien zijn vorm uit de basis werd gezet. Maar dat Mourinho dit nu zegt verklaart een hoop. In de tijden dat de Clásicos uit de hand liepen door Mourinho waren het Casillas en Xavi die ervoor wilde zorgen dat deze wedstrijd weer een voetbal evenement zou worden en geen knokpartij. Maar ze spraken elkaar ook om de hegemonie in het nationale elftal te bewaren, dat hij nu aan Degea’s poten zaagt klinkt voor mij daarom ongeloofwaardig.
 
Intermilito
 
0
24 november 2018 om 17:43
Pedrovasquez ‘een echte real fan zou Casillas nooit een rat noemen’. Gelukkig ben ik geen Real fan en dus zeg ik nogmaals: Casillas is een rat. Kan je een lang verhaal gaan typen maar veranderd er niks aan. Matennaaier 1ste klasse is het.
 
Remcob
 
16
24 november 2018 om 11:11
Verrassend zeg! Onze internationale clown ziet weer een complot dat tegen hem of 1 van zijn spelers wordt opgezet. Wanneer leert Mourinho nou eens dat er werkelijk niemand geïnteresseerd is om zijn carrière te maken of te breken? Het enige waar iedereen een oordeel over heeft is of hij zijn teams leuk voetbal laat spelen en of hij spelers beter maakt. Beide doet hij niet en dus volgt er kritiek. Zelfde geldt voor de Gea. Als hij goed keept krijgt hij lof. Bij slechte prestaties de kritiek.
 
sinterklazah
 
18
24 november 2018 om 11:11
De Gea is zijn basisplaats kwijt omdat hij een keer niet speelt in een oefenwedstrijd? Zo'n wedstrijd is juist een kans om eens wat andere spelers te laten spelen (Wat Enrique ook veelvuldig deed). Als De Gea in de volgende wedstrijden ook niet speelt, dan pas kan er sprake zijn van het kwijtraken van een basisplaats
 
TheRoscoe
 
12
24 november 2018 om 12:25
Eens. Het is echt een publiek geheim dat Casillas zo is en dit al eerder heeft gedaan toen De Gea net kwam kijken en Casillas veel langer zijn plek behield bij Spanje dan had gemoeten.Nu is er kritiek op De Gea en Casillas zegt dat hij zou kunnen terugkeren? 1 + 1 = 2.Mourinho kan paranoïde overkomen, maar dat je paranoïde bent, hoeft niet automatisch te betekenen dat mensen je niet proberen te pakken.
 
Andonis
 
6
24 november 2018 om 12:55
De Gea heeft bij het Spaanse elftal nooit de vorm getoond die hij bij united haalt. Daarbij heeft Spanje veel goede keepers en is het vanzelfsprekend dat hij niet onaantastbaar is. Casillas daarentegen steeg boven zichzelf uit bij La Roja. Dat zogenaamde publieke geheim is een fabeltje. Casillas heeft zich altijd voorbeeldig gedragen en buiten zijn problemen met Mourinho is er nooit een probleem met een andere trainer geweest. Dat Mourinho wat regelmatiger botst hoef ik niet uit te leggen geloof ik? Het is gewoon terecht dat de Gea even pas op de plaats moet maken. Dat brengt of het beste in hem boven, of laat zien dat anderen beter zijn.
 
Peter1984
 
6
24 november 2018 om 13:21
Keept hij nog? Mourinho heeft groot gelijk in deze. De druk op de Gea is ook niet normaal bij Spanje, natuurlijk is hij ook niet foutloos maar hij zou nooit ter discussie moeten staan. Wel grappig trouwens. Mensen noemde hem beter dan van der Sar maar nu op zijn 37ste is hij nergens terwijl van der Sar in 2008 (39 jaar) een van de beste ter wereld was bij de beste club ter wereld op dat moment. Lachertje die Casillas.
 
Andonis
 
1
24 november 2018 om 14:01
De Gea is bij Spanje nooit dezelfde keeper geweest als bij united en krijgt al vanaf het begin kritiek. Terecht, want het lijkt nergens op. De suggestie dat Casillas daar iets mee te maken heeft is belachelijk. Dat heeft de Gea volledig aan zichzelf te danken. Dat je Casillas een lachertje noemt terwijl de Gea nog nooit iets noemenswaardig gepresteerd heeft, helpt de discussie niet echt. Dan twijfel ik toch een beetje aan jouw geloofwaardigheid.
 
TheRoscoe
 
3
24 november 2018 om 14:55
Voor wie moet De Gea banken? Casillas? Casillas ging ook 4 jaar te lang door bij Spanje en altijd als er iets is rondom zijn positie, dan komen er geluiden in de media dat heel negatief is rondom de mensen die daar invloed op hebben. Bij Real Madrid werd de opstelling continu gelekt, het is een feit dat ze daar een mol hadden, dat werd erger toen Casillas werd gebankt en de media keerde zich toen ook tegen Casillas en die staat erom bekend dat hij banden heeft met de media. Alles rondom De Gea werd ook enorm aangedikt toen Casillas zijn plek leek te verliezen en uitgerekend nu gebeurt dit weer. Je kan het een fabeltje noemen, maar iemand die letterlijk manager was van Real Madrid in die periode, hint nu naar precies dit soort taferelen rondom Casillas. Tenzij je hem een leugenaar noemt. En je kunt ook zeggen dat de manier hoe Real Madrid hem wegtrapte naar Portugal normaal gesproken niet gebeurt met top-profs met een staat van dienst zoals Casillas die had. Spelers die daar politieke spelletjes spelen, mogen daar snel opkrassen. Dat winnen ze niet van een Perez. Dat Casillas zich altijd voorbeeldig heeft gedragen, zegt niets. Dat Mourinho vaak ruzie heeft met personen, zegt ook niets. Het zegt niets over deze situatie, het zijn alleen redenen om een bepaald persoon het voordeel van de twijfel te geven, maar uiteindelijk is dat een onderbuikgevoel. Dat De Gea het minder doet, kan. Dat hij niet boven kritiek staat, klopt ook. Maar Casillas is een gluiperd, die bovendien al 7 jaar slecht aan het keepen is. Zijn tijd is geweest en ik ben blij dat Mourinho het aandurft om dit naar buiten te gooien, want Casillas krijgt te veel lof. Schijnheilig.
 
Andonis
 
1
24 november 2018 om 15:06
Voor de duidelijkheid. Ik denk dat Casillas niet zijn beste periode had toen hij gepasseerd werd door Mourinho. Dat was dan ook het goed recht van Mourinho. Ik heb het vermoeden dat je je vooral laat informeren door Nederlandse en Engelse media. Want de verhalen die jij brengt worden vooral in die media zo gepresenteerd. Het lijkt me duidelijk dat de relatie tussen die twee behoorlijk beschadigd is, en als je de interviews er op na leest kan ik niet anders concluderen dat alleen Casillas zich respectvol uitdrukt en de polemiek ontwijkt. Dan nog maar even over de Gea. Die krijgt al vanaf het begin kritiek omdat hij slecht speelt. Het interview met Casillas van afgelopen week staat daar los van. De kritiek is terecht, en alternatieven zijn er. Ook ik zou dan niet eerst aan Casillas denken, neeCasillas heeft een enorme staat van dienst door weinig andere keepers geëvenaard. De Gea komt niet in de buurt, en het ziet er naar uit dat hij dat niveau ook nooit zal halen. Dat is geen schande, want in tegenstelling tot jouw bewering verdient Casillas voor zijn prestaties alle lof.
 
MoniqueVerschoor
 
3
24 november 2018 om 13:39
Ik heb het al vaker gezegd en benadruk het weer:Iker was een zeer groot probleem aan het worden voor Real Madrid.Capello bevestigde dit eerder al. Die jongen werd letterlijk aanbeden door heel Spanje. Tuurlijk gaat dat op den duur naar je hoofd stijgen en waan je jezelf God.Alleen het probleem was dat hij het op het einde zichzelf als God profileerde, maar z`n prestaties waren er niet naar.En geen enkele coach durfde hem er meer uit te halen. Het zegt genoeg dat de ultra`s van real toentertijd mourinho s naam scandeerden ten tijde van de spanningen tussen hem en Iker.Iedereen die dicht op de club zat wist dondersgoed dat hij een enorm probleem was geworden en blijkbaar ook niet schroomde om de club te beschadigen met z`n vriendin, omdat hij niet meer de absolute macht had in de kleedkamer.Ik ben trouwens verrast dat de Gea blijkbaar nu al gepasseerdd is door LE.
 
Andonis
 
1
24 november 2018 om 14:06
Er zijn veel mensen die, in mijn ogen, Mourinho op een overdreven manier bekritiseren, maar gezien jouw ongelooflijke pro Mourinho houding op deze site, lijken me dit soort commentaren meer een soort propaganda. Wat Mourinho heeft gedaan kun je heel lang over discussiëren. Daar zaten zeker goede dingen bij. Waaronder het tot leven brengen van het bernabeu wat in de periode daarvoor zijn glans verloren leek te zijn. Dat spreekt de harde kern natuurlijk aan. Verder is Casillas een buitengewone prof geweest bij Real. Dat Mourinho de slechte prestaties van de Gea probeert te verdoezelen door Casillas erbij te betrekken getuigt maar weer van hef gebrek aan klasse bij Mourinho. Kleinzielig.
 
MoniqueVerschoor
 
1
24 november 2018 om 14:48
Dat overdreven pro mourinho is simpelweg niet waar.Alleen omdat ik hard tegen de stroom in ga hier, lijkt dat zo.Wat heb ik ooit betoogd, zonder de feiten er bij te halen?Vraag jezelf eens af waarom dus die ultra`s van real toen mourinho steunden, terwijl bijna alle real fans op vz just zwaar anti mourinho waren.Bij united zie je grotendeels exact hetzelfde patroon. In het stadion scanderen ze z`n naam en op vz lees je constant van United fans dat hij de club verpest. Wederom puur toeval?Het verschil is dat wij wekelijks aanhoren hoe slecht hij is voor z`n clubs, door mensen als Kieft,. Derksen, van Gelder en weet ik het.Hoe graag mensen het ook willen ontkennen, realiteit is dat de media zo makkelijk mensen kan brainwash en en een bepaalde kant op kan sturen, zonder dat ze zelf ook maar iets door hebben.
 
Andonis
 
1
24 november 2018 om 14:57
Ben ik grotendeels met je eens. Hoewel ik al lang niet meer in Nederland leef, merk ik wel die tendens op deze site. Ik ben zelf geen fan van de stijl die Mourinho vaak met zijn ploegen speelt, maar dat doet niets af aam zijn curriculum. Hij wordt vaak ten onrechte afgerekend op zijn stijl, waarbij men voorbij gaat aan de orde van de dag. In deze vind ik dat Casillas helemaal niets met de prestaties van de Gea bij het Spaanse elftal te maken heeft en Mourinho de aandacht probeert te verleggen. De kritiek op de Gea is niets nieuws. De vraag van Valdano hoe Casillas zou reageren op een uitnodiging voor de nationale ploeg staat niet los van de prestaties van de Gea, maar het antwoord van Casillas wel.
 
TheRoscoe
 
3
24 november 2018 om 15:03
Zelfs toen Mourinho weg was, werd Casillas regelmatig uitgefloten door de Real-fans. Mourinho is geen idioot. Hij weet wat hij suggereert en dat je het niet zomaar kan zeggen tenzij je heel zeker van je zaak bent. De ultras daar kennen het verhaal.
 
Japie_Krekel
 
1
24 november 2018 om 14:44
waar houd deze man zich mee bezig? zorg nou eens dat je goed gaat voetballen met United en dat je eindelijk eens een keer een voetbalvisie verzint waarin het potentieel van je spelers eruit komt ipv je bezig te houden met dit soort randzaken