Mulenga keert zes jaar na vertrek bij FC Utrecht terug op Nederlandse velden
Maandag, 7 september 2020 om 16:58

Jacob Mulenga wordt dit seizoen mogelijk speler van Go Ahead Eagles. RTV Oost en Voetbal International melden maandagmiddag namelijk dat de 36-jarige spits momenteel een proefstage afwerkt bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Mulenga geniet in Nederland vooral bekendheid vanwege de periode dat hij onder contract stond bij FC Utrecht. De Zambiaan droeg tussen 2009 en 2014 het shirt van de Domstedelingen en kwam uiteindelijk tot 113 wedstrijden namens FC Utrecht, waarin hij goed was voor 45 doelpunten.

Mulenga verliet de Eredivisionist in 2014 voor het Turkse Adana Demirspor en speelde daarna in China voor Shijiazhuang Ever Bright en Liaoning FC. De routinier vertrok begin dit jaar echter met een aflopend contract bij laatstgenoemde club en zit daardoor al negen maanden zonder werkgever.

De 22-voudig international van zijn land krijgt nu de kans om zich te bewijzen aan trainer Kees van Wonderen en zijn staf. Mulenga is al de tweede speler van naam die deze zomer op proef is bij Go Ahead. De club verwelkomde eerder al Douglas op het trainingsveld, maar de Braziliaan verbond zich uiteindelijk aan het Duitse Würzburger Kickers.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
   
22:55
22:55
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
   
22:53
22:53
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
EA Guingamp
 
12
7 september 2020 om 17:16
Was in zijn tijd bij Utrecht altijd wel een leuke speler, ik weet niet hoe het nu is maar kan voor Go-ahead natuurlijk nog wel een speler van waarde zijn. Toevallig een paar weken geleden nog opgezocht of hij nog steeds voetbalde.
 
SoccerinoFCU
 
12
7 september 2020 om 17:57
Ik zocht hem laatst ook op, puur uit nieuwsgierigheid. Het is een spits die geslaagd is bij ons en vooral in mooie tijd bij ons heeft gespeeld. Hij heeft wedstrijden in de EL gespeeld tegen Liverpool en Napoli o.a. En ook in de knotsgekke 6-4 tegen Ajax was hij van de partij. Daarnaast heeft hij samengespeeld met goede spelers zoals Mertens, Strootman, Asare en van Wolfswinkel. Met laatstgenoemde vormde hij een sterk tandem in de Eredivisie.
 
Brinkgeverweg
 
12
7 september 2020 om 17:21
Een spits is broodnodig, maar of een 36 jarige die al bijna een jaar niet meer voetbalt nu de oplossing is... Wel weer typisch Eagles dit. Kost waarschijnlijk niet veel maar de kans dat dit wat is, is niet heel groot natuurlijk. Z'n laatste clubs zijn ook niet echt van fantastisch niveau.
 
Orwell
 
1
8 september 2020 om 01:50
Ik acht de kans dat Mulenga met kop en schouders boven de rest van de selectie zal uitsteken veel groter.
 
Master D
 
1
7 september 2020 om 17:44
Ik ben benieuwd wat hij nog kan, Was bij Utrecht altijd een leuke speler. Zo te zien in het buitenland toch ook met regelmaat zijn doelpuntjes meegepakt, dus het is niet dat hij daarna geen knikker meer heeft geraakt. Wel al een tijdje clubloos en al 36 jaar. Aan de andere kant kun je in de KKD relatief langer mee op oudere leeftijd. Neem aan dat hij ook een EU-paspoort heeft, anders wordt het toch een dure kracht.
 
bdb030
 
3
7 september 2020 om 18:20
Jacob was één van mijn favoriete spelers toentertijd bij onze FC. Vaak heb ik hem leuke dingen zien doen in het stadion. Hij was echter zo goed als elk seizoen geblesseerd voor langere periode, dus het is er zeker niet voor de volle 100% uitgekomen bij hem. Als hij blessurevrij was gebleven, dan had het me niks verbaasd als de Nederlandse top of de Europese subtop belangstelling voor hem had getoond!
 
tyuin
 
0
8 september 2020 om 01:34
Europese subtop? Welnee man. Mulenga was een speler met leuke uitschieters en een cult status, nooit echt pure klasse in hem gezien. Zoals hierboven al aangegeven speelden toen ook strootman, mertens, v wolfswinkel etc bij Utrecht, dat was toen gewoon een goed team. Verder een leuke toevoeging aan het NL voetbal geweest, niks mis mee. Een Everton bijv had hem echter nooit gehaald denk ik.
 
fcu_030
 
9
7 september 2020 om 18:20
Ik had toen een docu gezien waar Mulenga vertelde hoe hij bij Utrecht binnen kwam iedereen dacht dat hij heel arm was en uit een arm gezin en land kwam maar het bleek juist dat de familie van Mulenga (voor begrippen in Zambia) er heel goed bij zaten een prachthuis enzo haha. Vond hem in zijn tijd bij Utrecht altijd heel goed enorm sterk en werk keihard. Toen we de finale in de kuip tegen Feyenoord speelde had hij ook met een gulle gift bijgedragen aan de sfeeractie en hij feliciteerde de club voor zijn 50 jarig bestaan. Goede spits en een mooi persoon.