NAC verliest talent aan Manchester United: 'Zeven scouts hebben hem bekeken'
Maandag, 1 juli 2019 om 10:43

NAC Breda verliest Björn Hardley aan Manchester United, zo bevestigt zaakwaarnemer Orlando Engelaar maandagochtend in gesprek met BN DeStem. De zestienjarige middenvelder heeft zondag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij de Engelse topclub en beleeft meteen maandag zijn eerste dag als speler van the Red Devils. NAC kan een 'flinke opleidingsvergoeding' tegemoet zien, daar het een internationale transfer bedraagt.

"Björn is vandaag begonnen bij Manchester United en start bij het Onder-18-team", zo laat Engelaar weten. "Vanaf september, oktober zijn ze hem intensief gaan volgen. In totaal zeven scouts hebben Björn aan het werk gezien, ook de hoofdscout van Manchester United. Het is een goed doordachte stap, hij is lang gevolgd door Manchester United dat echt een plan met hem heeft."

Hardley had ook voor een stap naar een Nederlandse club kunnen kiezen, maar gaat bewust voor een avontuur bij de Engelse grootmacht: "Er was genoeg interesse. Bij United is er heel veel vertrouwen in hem, zijn komst is breed bedragen. Vanaf september is hij wekelijks aan het werk gezien. Als het goed gaat, kan hij op termijn ook met de Onder-23 gaan trainen."

Hardley speelde voor amateurclubs Advendo en DIA, alvorens hij in 2014 op elfjarige leeftijd in de jeugdopleiding van NAC terechtkwam. De geboren Bredanaar is na Tommy van Butselaar, die onlangs naar FC Utrecht vertrok, het tweede talent van NAC Onder-17 dat binnen korte tijd de club verlaat. Eerder dit jaar raakte de degradant ook de jonge verdedigers Sabir Agougil en Daan Reeuwijk kwijt aan Ajax.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
6
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
FunckyU
 
5
1 juli 2019 om 10:47
Hoe kan NAC gedegradeerd zijn? Eã©n uitgaande transfer naar Barã§a en éã©n naar Man U! Jammer dat hij naar Man U gaat en niet naar een Nederlandse club met een goede jeugdopleiding en ontwikkelplan. Ik vrees dat hij in Manchester niet de tijd en ruimte krijgt.
 
kleinegeneraa7
 
16
1 juli 2019 om 10:58
Want bij united hebben ze geen jeugdopleiding? Daar is het 'jongens hier heb je een bal en vermaak je maar 2 uur'? Volgens mij denken sommige hier dat er alleen spelers in Nederland worden opgeleid.
 
Tjeu25
 
3
1 juli 2019 om 11:10
Tuurlijk is er in manchester wel een opleiding. Maar het vervolg traject naar het 1ste team is bijna onmogelijk. Niet veel spelers krijgen de kans in 1. Worden daarna maar verhuurd aan een of andere club ergens in de wereld. Met wat geluk kom je er zo ook wel. Maar dan zie ik toch een speler liever debuteren bij nac dan 4× worden uitgeleend aan onbekende clubs.
 
Realmezut
 
6
1 juli 2019 om 11:15
Orlando Engelaar! Ik wist niet dat hij nu zaakwaarnemer is. Er zijn een hoop plannen voor spelers bij de grotere clubs. Wel jammer dat er vaak weinig van terecht komt.
 
Stua
 
2
1 juli 2019 om 11:21
In 99 procent van alle talenten komt ook in Nederland weinig van terecht. Als je het daar vanaf moet laten hangen, dan is een mooi avontuur gewoon heel begrijpelijk. Als het moeilijker is in het buitenland, dan kan je er ook van leren, misschien zelfs beter dan hier...
 
misseva88
 
2
1 juli 2019 om 11:32
Bij de Knvb zullen ze blij zijn dat deze jongen niet naar een andere Nederlandse club vertrekt. Want dat lijkt voor die lui een groter horrorscenario te zijn dan dat deze jongen naar het buitenland vertrekt.
 
DinoHardley
 
0
1 juli 2019 om 13:35
Gefeliciteerd Björn, het beste aan jouw en tante