'Napoli praat met wereldkampioen als alternatief voor peperdure James'
Zondag, 21 juli 2019 om 13:35

Napoli wil James Rodriguez nog steeds weghalen bij Real Madrid, maar de Italianen hikken aan tegen de vermeende vraagprijs van vijftig miljoen euro. Nabil Fekir wordt gezien als alternatief voor de Colombiaanse middenvelder, zo verzekeren verschillende Franse media zondag. Naar verluidt hebben i Partenopei reeds contact opgenomen met het management van de middenvelder van Olympique Lyon

Fekir, die voor zijn laatste contractjaar staat in Lyon, leek op weg naar Real Betis, dat circa 25 miljoen euro overheeft voor de aanvallende middenvelder. RMC meldt echter dat de Fekir een voorkeur heeft voor een club met een plaatsbewijs voor Europees voetbal. Napoli plaatste zich dankzij de tweede plaats in de Serie A voor de Champions League, waardoor het over goede papieren beschikt om de Fransman over te nemen.

L'Équipe weet toe te voegen dat Napoli een week geleden al is begonnen met de onderhandelingen over deal met Fekir, die naar verluidt al heeft gesproken Aurelio De Laurentiis en Carlo Ancelotti, respectievelijk voorzitter en trainer van Napoli. De verwachting is dat de gesprekken tussen de betrokken partijen komende week worden hervat.

Fekir werd een jaar geleden genoemd bij Liverpool, al kwam een transfer naar the Reds nooit van de grond. Het is aannemelijk dat Lyon de middenvelder deze transferperiode verkoopt, daar hij over een jaar transfervrij kan vertrekken. De 26-jarige aanvoerder staat op 193 wedstrijden voor de Franse club, waarin hij 69 keer scoorde en 46 assists verzorgde. Vorig jaar maakte hij bovendien deel uit van de Franse selectie die zich in Rusland tot wereldkampioen kroonde.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
PeerBerwers
 
26
21 juli 2019 om 13:36
Ik snap überhaupt niet waarom je James liever zou hebben dam Fekir.
 
PerPSV
 
3
21 juli 2019 om 13:43
Blessure gevoeligheid met name. Ik moet zeggen dat ik de franse competitie niet of nauwelijks volg, dus ik heb hem zelden zien spelen. Op voetballend niveau kan ik dus weinig over hem zeggen tov James, maar ik weet wel dat Fekir een zwakke knie heeft en dus sws meet risico's met zich meebrengt
 
PeerBerwers
 
3
21 juli 2019 om 15:27
Daar heb je zeker een punt.
 
Dejan
 
38
21 juli 2019 om 13:48
Omdat James nog altijd een betere speler is dan Fekir, zich ook op een hoger niveau heeft bewezen. Fekir is natuurlijk ook een fantastische speler, maar ik heb sterk het gevoel dat veel mensen hem hoger inschatten dan zijn daadwerkelijke kwaliteiten. Er wordt bijna het beeld geschetst alsof Fekir probleemloos zichzelf in de basis zou spelen bij Barça, Real of City. Ik denk dat het boekdelen spreekt dat toch blijkbaar niet zoveel clubs interesse in hem hebben, helemaal dan als je hierin de problemen met zijn knie meeneemt die hem schijnbaar nogal parten spelen. Zou Fekir een aanwinst zijn voor Napoli? Absoluut, ik denk dat hij een fantastische keus zou zijn. Maar beter dan James betwijfel ik ten zeerste.
 
PeerBerwers
 
0
21 juli 2019 om 15:29
Met "bewezen op een hoger niveau" ben ik het helemaal niet eens. James heeft in 2014 een fantastisch WK gespeeld en heeft daarmee een transfer naar Real verdiend, maar daarna is hij nooit meer echt uit de verf gekomen. Bij geen enkele coach heeft hij vast in de basis gedaan, terwijl Fekir bij Lyond altijd 1 van de eerste spelers op het wedstrijdformulier is.
 
JeoNowIt
 
6
21 juli 2019 om 14:01
Jij hebt duidelijk James niet zien spelen op de Copa America. Je ziet duidelijk dat hij bij Colombia gewoon weer zijn plezier in het spel terug vind, iets wat maar niet wilt lukken in clubverband. Overigens is James een echte 10, een spelmaker een tovenaar. Terwijl Fekir prima in een Firmino rol kan spelen. Als ik kon kiezen had gewoon voor de zekerheid Fekir gekozen omdat hij een harde werker is en niet zo duur is, maar als je echt een gok wilt nemen en je als trainer James die vrijheid kan geven zoals bij Colombia dan kies ik voor James.
 
Fc Scheidsrech
 
0
21 juli 2019 om 15:15
Zowel James als Lozano en Fekir zijn andere spelers... Lozano is echt flanken speler links en of rechts. Fekir kan en staat spits, op cam en eventueel cm. James volgens whoscored stond afgelopen seizoen 8x basis als CM en haalde daar 4 goals en 2 assists uit. Ook speelde hij 9x als invaller en rest max 1a2x als linksbuiten en half en rechts buiten en half. Het zijn allemaal veel zijdige spelers hebben ze gemeenschappelijk maar niet zelfde.
 
 
9
21 juli 2019 om 13:36
Zijn ze nu dus definitief afgehaakt voor Lozano ga ik vanuit.
 
Sparta_Praag
 
9
21 juli 2019 om 13:39
Fekir en Lozano zijn inderdaad exact dezelfde types, die lijken echt als twee druppels water op elkaar qua speelstijl!
 
AlexDelPiero10
 
34
21 juli 2019 om 13:46
Je hoeft toch niet per definitie op zoek te zijn naar dezelfde types? Napoli kan best naar diverse aanvallende opties op zoek zijn, beetje lompe reactie.
 
Sparta_Praag
 
27
21 juli 2019 om 13:47
Hoezo een lompe reactie? Als Napoli op zoek is naar een type Lozano, dan haken ze toch niet af op het moment dat ze Fekir vastleggen? Dat zijn totaal andere type spelers. Waarschijnlijk ken jij Lozano niet goed. 180 graden verschil met Fekir. Counterspeler vs iemand die goed is in de kleine ruimte. Als je als club twijfelt tussen Fekir en Lozano dan kan ik stellen dat je een lachwekkend beleid voert, want beiden vragen een totaal maar dan ook totaal andere speelstijl.
 
RamonDiaz
 
4
21 juli 2019 om 13:48
@sparta_praag Niet helemaal, Fekir is doelgerichter en veel sterker in de kleine ruimte terwijl James een hele fraaie lange pass heeft en verder bij de aanval vandaan kan spelen terwijl je Fekir juist dicht tegen je aanvallers wilt hebben. Verder heeft James meer loopvermogen terwijl Fekir zijn tegenstanders 1 op 1 vrij makkelijk voorbij komt, ik vind de stijlen redelijk verschillend zonder te zeggen dat de 1 verder boven de ander uitsteekt, beide gewoon erg goede voetballers. Twijfelgeval bij Fekir is wel of hij fysiek helemaal in orde is.
 
sprokkie
 
3
21 juli 2019 om 14:35
De voorzitter van Napoli heeft aangegeven dat zij James of Lozano wilde kopen. Dat Fekir nu wordt genoemd als alternatief voor James kan dus wel degelijk wat zeggen over de interesse in Lozano. Daar hoef je niet zo neerbuigend voor te reageren.
 
sportweek86
 
2
21 juli 2019 om 13:41
Dan blijven er niet veel clubs over die het gewenste bedrag kunnen betalen. Alleen de lager geklasseerde Engelse clubs, aangezien ik niet verwacht dat de top geïnteresseerd is.
 
Jaspertju
 
8
21 juli 2019 om 13:42
Ze hebben natuurlijk niet precies dezelfde speelstijl. Ik vind zelf eigenlijk iemand als Fekir nuttiger, minder balverlies en erg efficiënt bij het uitspelen van kansen. Daarbij begrijp ik uit andere artikels dat Fekir belachelijk goedkoop is (30 a 40 miljoen). Het zou imo een uitstekende aanwinst zijn.
 
Cyberize7x
 
0
21 juli 2019 om 22:37
25 miljoen zelfs is zijn actuele afkoopsom.
 
khalid3073wx
 
3
21 juli 2019 om 13:42
Dit zou ik een mooie stap vinden dan Betis Napoli js een betere club en speelt jaarlijks cl.
 
STORING
 
0
21 juli 2019 om 13:52
Lozano is dus helemaal geen optie meer daar? De Laurentiis gaf laatst nog aan dat het of James of Lozano zou worden. Waarbij de coach een voorkeur heeft voor James. Nu hoor je opeens verschillende namen en is het verdacht stil rondom Lozano. De kans dat hij en Bergwijn alsnog in Eindhoven blijven is aanzienlijk.
 
Marc Juventus
 
1
21 juli 2019 om 15:40
Waarschijnlijk zijn ze afgehaakt door de vraagprijs van 50 miljoen euro. Napoli vindt James voor zo'n 42 miljoen euro al gortig om in 1 keer te betalen (naast zijn forse salaris). Lozano is niet veel goedkoper. Een Fekir wel met zijn eenjarige contract.
 
JoshuaK_
 
2
21 juli 2019 om 14:23
James zou ik met een vraagprijs van 50 miljoen niet peperduur willen noemen. Is nog altijd een geweldige voetballer & heeft bij Bayern ook gewoon een prima moyenne kunnen overleggen. Als ik zie dat jongens als Bergwijn, Lozano & vd Beek in dezelfde prijsklasse zitten zou ik het zelfs een koopje vinden, in vorm behoort James tot de beste spelmakers ter wereld met oa Messi & De Bruyne.
 
Marc Juventus
 
2
21 juli 2019 om 14:44
Ik vind James ook niet peperduur, maar we praten hier over Napoli. Napoli heeft al wat aankopen gedaan, waaronder Manolas. Daarbij is het salaris van James ook niet mals en wil Napoli ook nog een doelpuntenmaker halen. Vandaar dat Napoli het liefste James huurt. Het is begrijpelijk dat Real daar niet mee akkoord gaat en nu een keer geld wilt zien voor James.
 
JoshuaK_
 
1
21 juli 2019 om 15:53
Helemaal correct Marc, al hoop ik zelf toch dat James naar Napoli gaat. Dan speelt hij weer onder Ancelotti die hem het vertrouwen geeft en kan hij uitgroeien tot de ster van Napoli. Gun James nu echt weer een paar jaren met stabiliteit waarin hij belangrijk kan zijn voor een ploeg.
 
Marc Juventus
 
2
21 juli 2019 om 16:25
Ancelotti wil James ook erg graag hebben en verscheidene Napoli spelers gaven al aan James graag te zien komen. James zou ook wel willen komen, echter is de voorzitter van Napoli behoorlijk koppig. Hij vindt James erg duur en hekelt het als clubs veel vragen voor spelers (deed dit ook bij Manolas, die ook niet echt peperduur was), maar vraagt zelf wel ongelooflijk veel voor zijn eigen spelers.
 
Yeisoonnn
 
1
21 juli 2019 om 16:57
Bayern wel maar Kovac niet. Vorig jaar heeft James zich terug in de basis gevochten bij Heynckess, die noemde hem een geschenk uit de hemel.
 
JoshuaK_
 
0
21 juli 2019 om 19:07
James wilde zelf niet in Duitsland blijven, was daar ongelukkig. Zoals vermeld wilde de directie hem wel overnemen, alleen heeft het weinig zin om dat te doen indien de speler daar helemaal niet wil zijn.
 
Yeisoonnn
 
0
21 juli 2019 om 22:08
Slaat echt totaal nergens op, dan zijn alleen trainers zoals Fergie & Wenger etc geen passanten.. Daar heb je er nog nauwelijks van. Bayern had gewoon de intentie om James te kopen, al zou het alleen zijn omdat die 42 miljoen een koopje is. James heeft zich bij Heynckess gewoon prima aangepast, en veel gespeeld. Dat Kovac zoals Zidane niet met een creatieve 10 speelt is gewoon de pech voor James, en dan helpt het niet als je ook niet altijd fit bent a la Messi/Ronaldo..
 
Leicester
 
1
21 juli 2019 om 15:36
Dit blijft merkwaardig dat Fekir nog steeds geen transfer te pakken heeft. Die jongen heeft alles om voor heel veel clubs een echte aanwinst te zijn.
 
andre-royo
 
0
21 juli 2019 om 18:56
Beetje zoals Ziyech, apart inderdaad.. maar denk dat hij mikt op de absolute top en daar net iets onder moet mikken (Milan, Roma, Dortmund, Arsenal, Sevilla.. dat soort clubs zou die geweldig zijn)
 
andre-royo
 
0
21 juli 2019 om 18:56
Wacht even.. deze jongen was toch al zo goed als zeker naar Betis?