Nations League Final Four: wie sluiten later aan door de CL-finale?
Vrijdag, 31 mei 2019 om 10:26

De strijd om de eindzege in de Nations League gaat volgende week van start, terwijl de finale van de Champions League aanstaande zaterdag op het programma staat. De voorbereiding op de Final Four in Portugal is voor sommige internationals derhalve niet ideaal. Een overzicht van alle spelers die pas laat aansluiten bij de nationale ploeg door de finale van het miljardenbal.

De halve finales van de Nations League beginnen aanstaande woensdag 5 juni, terwijl vier dagen eerder, op zaterdag 1 juni, de finale van de Champions League wordt afgewerkt. Het Engelse onderonsje tussen Liverpool en Tottenham Hotspur bezorgt bondscoach Gareth Southgate kopzorgen op weg naar het duel met Oranje, maar ook bondscoach Ronald Koeman mist belangrijke spelers ter voorbereiding op het duel met the Three Lions. Nederland en Engeland staan op donderdag 6 juni tegenover elkaar in Guimaraes, terwijl het duel tussen Zwitserland en Portugal 24 uur eerder wordt afgewerkt. De finale vindt plaats op 9 juni, net als het duel om de derde plaats.

De grootste problemen op weg naar de wedstrijden in de Nations League zijn voor Southgate. Omdat ook de finale van de Europa League tussen twee Engelse clubs gaat, moet hij ook nog eens de Engelse internationals van Chelsea en Arsenal missen in zijn voorbereiding. Uiteindelijk heeft alleen Ross Barkley (Chelsea) de definitieve selectie gehaald. "Voor onze jonge spelers is het geweldig dat ze zulke wedstrijden kunnen spelen, waarin veel op het spel staat. Daar gaan wij in de toekomst van profiteren", zei Southgate eerder deze week. "Maar voor nu is het wel een tikkeltje gecompliceerd. Daar moeten we mee omgaan, dat is voor de spelers ook een les. We staan als ploeg voor een flinke uitdaging."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
kleinegeneraa7
 
10
29 mei 2019 om 16:31
Gewoon deze cup gijpen. Heb er al zin in.
 
Buitenspelgoal
 
7
29 mei 2019 om 17:03
Heb zo'n gevoel dat het gewoon Portugal gaat worden die dat ding in eigen huis met Ronaldo gaat pakken, of het nou uiteindelijk verdiend is of niet.
 
DonCoXxX
 
1
30 mei 2019 om 19:53
Ik vind het niet zo fraai dat spelers die voorronde CL moeten spelen hun vakantie moeten uitstellen voor een oefentoernooitje. Uiteindelijk betalen de clubs die voorronde CL moeten spelen de tol. Overigens heb ik het niet over mijn club, want hoewel Ajax voorronde CL moet spelen, stroomt Ajax pas in als het nieuwe seizoen van de Eredivisie al gestart is. Ik vind dat de voetbalkalender te vol raakt omdat de Uefa en Fifa(gaat WK clubs uitbreiden) meer poen willen scheppen en met name de clubs uit de kleinere competities worden hier de dupe van.
 
kleinegeneraa7
 
2
31 mei 2019 om 10:42
Anders hadden we kwalificatie wedstrijden gehad? Dus wat is nu precies je punt?
 
Aqua1
 
15
29 mei 2019 om 16:32
Onhandig gepland van de UEFA . Snap ook niet waarom de CL finale pas in juni wordt dat is wel erg laat...
 
Zermatt_Person
 
1
30 mei 2019 om 18:58
Omdat dan alle competities zijn afgelopen. Barcelona speelde afgelopen weekend bijvoorbeeld een Copa Del Rey finale. Stel dat Barcelona finalist was, dan had de Uefa nooit in het weekend van de Spaanse bekerfinale kunnen spelen.
 
R.madridista
 
3
31 mei 2019 om 00:31
Zermatt je weet wel dat bijv. Spaanse bekerfinale afhangt van wanneer CL finale is toch?
 
Buitenspelgoal
 
5
29 mei 2019 om 17:07
Heb zo het gevoel dat Portugal hem gewoon gaat winnen in eigen land, maar heb hier toch wel zin in. Wat zou het bijzonder zijn als we hem winnen. Het zou nota bene pas de tweede prijs ooit zijn voor het Nederlands elftal. Heel erg benieuwd naar de sfeer tijdens deze wedstrijden. Heb er in ieder geval zin in en vertrouwen dat Oranje zich waardig zal presenteren. Man, wat voelt het fijn om weer te geloven in Oranje.
 
RickVan Dijk
 
1
30 mei 2019 om 12:08
Heb echt het gevoel dat het stugge Zwitserland gaat verrassen.. Die zouden hem zo maar eens kunnen winnen.. Echt een lastige ploeg om tegen te spelen.
 
barryballs
 
1
30 mei 2019 om 19:13
Jaah wat moe tik zeggen, zie het zelf niet als een hoofdprijs ala ek of wk, dan sta ik echt te juichen en is het één groot feest. Maar zal toch wel heerlijk zijn om deze mee te nemen, gaan we sowieso de boeken in als land die hem ook nog eens als eerste gepakt heeft :D