Nederlander uit twijfels over Gareth Bale: 'Hij vormt altijd een risico'
Dinsdag, 11 juni 2019 om 09:30

Gareth Bale staat voor een vertrek bij Real Madrid. De aanvaller was de afgelopen jaren vaak belangrijk voor de Spaanse grootmacht, maar werd nimmer beschouwd als de sterspeler die Real tot grote hoogte stuwde. Manchester United zou belangstelling hebben voor Bale, maar René Meulensteen uit zijn twijfels over de aanvaller van Wales.

Bale kampte de voorbije seizoenen constant met blessures, waardoor de aanvaller een risico zal zijn voor elke club, aldus de voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij the Red Devils. "Je hebt het wel over een topspeler, maar is Gareth Bale nog steeds in zijn top?", vraagt de Nederlander zich af in gesprek met talkSPORT.

"We weten allemaal dat hij aardig wat blessures heeft gehad, dus hij vormt altijd een risico. Aan de andere kant is een topspeler als Bale altijd een toegevoegde waarde bij Manchester United. Hij brengt kracht en snelheid, creëert mogelijkheden en scoort ook regelmatig. Het is nu alleen lastig inschatten hoe hij ervoor staat", aldus Meulensteen.

Trainer Zinédine Zidane zou aan de 29-jarige aanvaller hebben medegedeeld dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Bale, die sinds de zomer van 2013 actief is in het Santiago Bernabéu, ligt nog tot medio 2022 vast in Madrid. Tot op heden kwam hij tot 231 wedstrijden voor de Koninklijke, waarin hij 102 goals en 64 assists produceerde.

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Nick428
 
1
11 juni 2019 om 09:37
Nederlander bedoelt men of spreekt Meulensteen voor heel het land ?
 
MikeUtrecht
 
41
11 juni 2019 om 09:41
Ben ik de enige die Bale gewoon nogsteeds een prima voetballer vind? In mijn opzicht is hij gevaarlijker dan die Diaz en zeker niet minder dan Vasquez.
 
Professor Oak
 
14
11 juni 2019 om 09:45
Sorry, ik heb Bale het afgelopen seizoen echt vaak zien voetballen bij Real en het is een schim van wat hij was. Hij oogt zeer lui en ontevreden en waggelt maar een beetje door het veld. Ik snap dan ook dat Vazquez en Diaz de voorkeur krijgen omdat zij wel graag willen en hard werken. Sinds zijn transformatie naar bodybuilder is Bale zijn vlammende snelheid verloren en daarmee ook zijn behendigheid. Eerst was hij veel leniger en kon ook nog redelijk goed voetballen in de kleine ruimte. Hier is niks meer van over. Zeer jammer, want zijn eerste seizoenen was hij wel echt goed en hij is ook belangrijk geweest toen Ronaldo geblesseerd was en Bale pakte toen de leiding op voorin, iets wat hij afgelopen seizoen had moeten doen.
 
MikeUtrecht
 
4
11 juni 2019 om 09:48
Hmm, als jij het zegt zal het wel. Ik heb niet zo'n hoge pet op van Real Madrid dus kijk het niet vaak. Zag laatst toevallig zijn statistieken (proberen op te zoeken, kon ze zo 123 niet vinden) maar deze waren toch qua doelpunten en gewonnen prijzen zeer behoorlijk. Ben benieuwd waar hij eventueel heen gaan, hoop dat een transfer hem goed zal doen want bij Spurs was hij geweldig.
 
Professor Oak
 
1
11 juni 2019 om 09:53
Dat is ook het probleem, zijn salaris van 17 mio is voor vele clubs een struikelblok en met zijn blessures en huidige vorm, gaan ze toch voor iemand anders. Zijn statistieken zijn natuurlijk geweldig, maar dat was tot 2016. De laatste 2 jaar heeft hij weinig laten zien en veel last van blessures. Alleen de finale tegen Liverpool zag je weer een beetje de oude Bale.
 
Vegitosan
 
6
11 juni 2019 om 10:39
Heb Real Madrid dit seizoen niet echt gevolgd. Enkel een paar samenvattingen. Maar in de CL tegen Ajax was juist Bale de enige die inzet toonde. Constant drukken , vel , energiek. Zelfs toen die geblesseerd raakte bleef die als enige door gaan (real had toen al 3x gewisseld volgens mij), en toen stond het al 3 of 4-1.
 
ElCapitan4
 
8
11 juni 2019 om 09:57
Bedoel je Mariano Diaz of Brahim Diaz? Brahim is een van de grootste talenten op dit moment en zeker beter dan Bale. Geloof me, het is op dit moment echt niet moeilijk om beter te zijn dan Bale. Eerst scoorde hij nog wel als je hem de hele wedstrijd niet zag, maar dat doet hij ook niet eens meer. Het grootste probleem wat Real fans hebben met Bale is dat hij totaal niet werkt en heel ongeïnteresseerd overkomt terwijl hij het meest verdient van iedereen binnen het team.
 
MikeUtrecht
 
2
11 juni 2019 om 10:03
Ik bedoel die ene die nu met nummer 7 speelt (deze gaat naar Hazard toch?). Deze is ergens midden 20 als ik me niet vergis dus geen talent. Als ik het verkeerd heb hoor ik het graag haha
 
ElCapitan4
 
2
11 juni 2019 om 10:10
Je bedoelt dan Mariano Diaz inderdaad. Hij is dit seizoen vaak geblesseerd geweest helaas, maar hij is ook een heel andere type speler dan Bale. Mariano is een echte spits. Prima hardwerkende wisselspeler, niet basiswaardig inderdaad. Maar zoals ik zei, het probleem van Bale is dat het hem allemaal niet lijkt te interesseren. Er is vaak kritiek op Real fans (soms ook terecht hoor), maar een speler als Mariano en Vazquez worden vrijwel nooit uitgefloten, juist omdat ze hard werken. Bij Bale is het probleem dat hij er niks voor lijkt te doen.
 
MikeUtrecht
 
1
11 juni 2019 om 10:14
Ben benieuwd hoe het volgend seizoen gaat met Real Madrid, met Hazard, Jovic en Mendy heb je toch zeker wel 3 basisspelers gecontracteerd (mendy twijfel ik over maar andere 2 gegarandeerd). Hoop zelf dat Real bij Chelsea in de poule komt met de CL, zou leuk zijn voor Hazard. Echter vrees ik toch weer een roemloze 2e plek achter Barca.
 
Richdinho
 
7
11 juni 2019 om 10:11
Vasquez. Dat die gast zovaak het Real shirt heeft mogen dragen blijft onbegrijpelijk voor me.
 
MikeUtrecht
 
0
11 juni 2019 om 10:15
vind Vasquez ook geen geweldenaar inderdaad, zie denk liever Asensio gewoon op de flank dan of bijvoorbeeld Isco
 
Mister Objecti
 
0
11 juni 2019 om 10:10
Meulensteijn slaat hier de spijker op zijn kop maar vergeet 1 essentieel punt, namelijk zijn salaris. Voor zijn salaris moet je een speler krijgen die het team op sleeptouw neemt, minimaal 30 goals maakt en zelden geblesseerd is. Ik zou het niet doen tenzij er een creatieve constructie bedacht wordt. Real wMadrid is namelijk ook niet gek.
 
gloryUnited
 
11
11 juni 2019 om 10:46
231 wedstrijden met 102 goals en 64 assists? Hier ben ik zeer verbaasd over.
 
xmelissa
 
1
11 juni 2019 om 11:13
Het is wat met onze vriend Gareth.. ik hoop voor hem dat er een mooie club komt en dat hij zelf wat wilt inleveren qua salaris, want in deze vorm gaat geen 1 club die 17 miljoen betalen. Ook zijn leeftijd en blessuregevoeligheid kunnen allemaal roet in het eten gooien. Het is er gewoon niet helemaal uitgekomen bij Real maar ik ben bang dat als er geen club komt voor hem, hij genoegen neemt met een plek op de tribune. Zijn familie vindt het heerlijk in Madrid en Bale wilt zijn salaris niet kwijt (geef hem eens ongelijk). Zeer moeilijke situatie voor beide partijen maar voor Gareth zelf lijkt het me beter om die miljoenen even te laten gaan en voor het sportieve aspect te kiezen. Mocht hij niet vertrekken kost dat Real onnodige centen die ze ook in andere spelers hadden kunnen investeren. We gaan het zien, maar ik denk dat hij volgend seizoen gewoon nog bij ons is... maar dan wel op de bank.
 
Alcantara91
 
1
11 juni 2019 om 11:37
Als ier naar een andere topclub wil zal hij wat salaris moeten afstaan... niemand gaat veel betalen voor hem