Nederlands elftal kent eerste oefentegenstander van 2020
Woensdag, 8 juli 2020 om 12:11

Het Nederlands elftal komt op 11 november op vriendschappelijke basis in actie tegen Spanje, zo maakt de KNVB woensdagmiddag bekend. De oefeninterland tussen Oranje en la Furia Roja stond in eerste instantie op de agenda voor 29 maart, maar kon destijds geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis.

Plaats van handeling wordt de Johan Cruijff ArenA. De voetbalbond maakte onlangs bekend dat het Nederlands elftal alle resterende interlands in eigen land in het stadion in Amsterdam af zal werken. Dit gegeven leidde weer tot enige ontevredenheid bij PSV, dat erop had gerekend Oranje ook in het Philips Stadion te mogen ontvangen.

Het treffen tussen Nederland en Spanje is vooralsnog de enige oefeninterland die dit jaar voor Oranje gepland staat, al is er op 7 of 8 oktober nog ruimte voor een tweede oefenwedstrijd. Hier heeft de KNVB echter nog geen tegenstander voor weten te vinden. Verder staan er al een aantal wedstrijden in de Nations League op de agenda. De equipe van bondscoach Ronald Koeman begint het interlandjaar op 4 september met een thuiswedstrijd tegen Polen.

Drie dagen later, op 7 september, is ook Italië in Amsterdam de tegenstander in de Nations League. Vervolgens wordt er op 14 oktober voor de Nations League in het Giuseppe Meazza gespeeld tegen Italië. Een thuiswedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina en een bezoek aan Polen op 15 en 18 november zijn vooralsnog de laatste twee duels die Oranje dit jaar af zal werken.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
11
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
10
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
29
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Delpay96
 
24
8 juli 2020 om 12:36
Nederland - Spanje, zal voor altijd speciaal blijven. Hopelijk maakt Robben niet tegen Spanje zijn rentree voor Nederland.
 
YusufÖzdemir
 
0
8 juli 2020 om 12:41
??????????
 
FCG95
 
4
8 juli 2020 om 12:43
Dat zal Ramos leuk vinden.
 
Poeheeej!
 
2
8 juli 2020 om 12:47
Hoezo? Kan hij mooi de 5-1 weer binnen schieten ??. Nee maar Spanje is een leuke tegenstander. Op papier een leuke wedstrijd en dan kan Oranje weer een beetje meten waar ze staan.
 
Sanderr
 
3
8 juli 2020 om 14:17
"is 't zo'n dag?! Is 't zo'n dag?! Jahaaa!!!" Nog altijd kippenvel als ik terug denk aan die dag. Stond in het Philips Stadion bij Guusje Meeuwis met die pot, woonde toen nog in Eindhoven voor m'n studie.. Vingers gekneust (zo bleek de dag erna) tijdens het juichen bij een van de goals. Nog een wildvreemde kerel op m'n schouders gehad, helemaal doorweekt van het bier. Was een mooi avondje ja!
 
AndréKooij
 
7
8 juli 2020 om 12:39
Toch nog een gaatje in de voetbalkalender kunnen vinden. De kalender zit (voor spelers die interlands en Europees spelen) al overvol, ongetwijfeld zal er straks weer gezegd worden dat het belachelijk is dat spelers teveel belast worden. Dan kunnen deze oefeninterlands toch wel een keer overgeslagen worden?
 
TilburgAjax
 
2
8 juli 2020 om 13:05
Deze oefeninterland tegen Spanje lijkt me wel een goede `warming up` voor de 2 duels in de Nations League kort daarna tegen Bosniã« en Polen. Interessante tegenstander (spanje) die onze Oranjemannen weer even goed op scherp kan zetten.
 
mengers
 
3
8 juli 2020 om 13:27
Helemaal mee eens. Kap eens met die nutteloze oefen interlands.
 
 
0
8 juli 2020 om 13:41
Als je kijkt naar het drukke programma dan kun je toch concluderen dat ook bij de Fifa geld belangrijker is dan het belang van de spelers. Die hele nations league hadden ze volgens mij beter een jaar in de ijskast kunnen zetten.
 
MichielMolenberg
 
4
8 juli 2020 om 16:57
Nations League is van de UEFA
 
gomes1psv
 
0
8 juli 2020 om 14:00
Mooie tegenstander om eens te zien waar 'we' nu staan. Ben erg benieuwd; onderhand zitten we al met al toch ongeveer op hetzelfde niveau als in 2014 denk ik. Overigens kleinzerig van PSV in de discussie van speelstad zeg. Zit geen hond op de tribune en dan nog moeilijk doen.
 
Grovertje
 
0
8 juli 2020 om 15:58
"Op hetzelfde niveau als in 2014".... wat een geweldige onzin sla jij hier uit. Robben en Van Persie zijn toch niet te vervangen voor wat er nu rondloopt met alle respect. Robben was zo bizar doorslaggevend dat WK. Zo'n speler hebben we nu niet hoor. Verder wel met je eens wat betreft de houding van PSV. Inderdaad triest dat ze daar nu een punt van maken.
 
gomes1psv
 
0
8 juli 2020 om 18:29
'al met al', pipo. Er beweert hier niemand dat we een gelijke speler als Robben hadden, die gaat er op zijn positie de eerste tien jaar ook niet meer komen als niet langer. Terwijl we d e glansrol van Van Persie - die in de openingswedstrijd tegen Spanje vooral schitterde - niet moeten overdrijven, laat de doorslag die de Robben-factor gaf ook zien hoe pover de rest van het elftal was. Van Persie speelde eindelijk eens een sterk toernooi, maar ik zie niet in waarom Depay voorin niet tot hetzelfde in staat is. Frenkie de Jong streep ik moeiteloos weg tegen Sneijder destijds, die maar ternauwernood fit was om er uberhaupt bij te zijn. De Wijnaldum van toen was een anonieme speler vergeleken met de wereldster die hij nu is en Donny van de Beek is nu absoluut geen mindere speler dan Jonathan de Guzman. Het spreekt verder voor zich dat de verdediging van grotere klasse is; De Vrij was vanzelfsprekend basisspeler in het Oranje van 2014, maar moet nu voorrang verlenen aan twee van 's werelds beste centrumverdedigers. Dus ja, 'al met al' zijn op zijn we op zijn minst op hetzelfde niveau als toen wat betreft de aanwezige kwaliteit en dan heb ik het nog niet eens over de kwaliteiten in de breedte gehad. Volgens mij ben jij de degene die geweldige onzin uitslaat, want verder is zo'n beetje iedereen het erover eens dat het een godswonder, een wereldprestatie was om met dit toen al toegetakelde Oranje derde te worden op een WK.
 
Grovertje
 
0
8 juli 2020 om 20:02
Op de teentjes getrapt zie ik? Depay heeft nog lang niet, en zal waarschijnlijk ook nooit de klasse hebben van een Robin van Persie. Verder zeg je in je betoog niets wat echt onjuist is. Alleen moet ik erg lachen om je laatste zin, want dat is nou precies waar ik op doel. De enige reden dat je uberhaupt zo ver komt is vanwege een robben, in combinatie met de heldere tactiek. Verder was het allemaal niet zo speciaal. Op andere posities is de kwaliteit zeker toegenomen, met name middenveld en achterhoede. Alleen voorin is het echt pover hoor. Je hebt gewoon geen spits of een ander type speler de ze er zo makkelijk inlegde als Robben.
 
Boca2005
 
0
8 juli 2020 om 16:33
Het ging PSV om de belangen van de sponsoren. Ze wilden een uitvinding testen, een soort van armband. Wedstrijden zijn juist wel met publiek.