Nederlands Juve-talent heeft 'klik' met Ronaldo: 'Ik zie hem als mijn mentor'
Vrijdag, 14 juni 2019 om 10:30

Leandro Fernandes ruilde de jeugdopleiding van PSV vorig jaar in voor die van Juventus. De talentvolle middenvelder tekende een contract tot medio 2022 en hoopt op een grote doorbraak in Turijn. Vlak nadat hij zijn handtekening had gezet bij la Vecchia Signora presenteerde Juventus met Cristiano Ronaldo zijn voorbeeld. Vanaf hun eerste ontmoeting hadden Fernandes en Ronaldo een goede klik, zo vertelt hij in gesprek met FunX. "Juventus is geen club, Juventus is een familie. Daar heb ik écht gevoeld wat liefde is voor voetbal."

"Voor twee weken wilde ik het niet geloven, zo'n grote club... Dat verwacht je niet", aldus Fernandes over het moment dat hij hoorde van de interesse van Juventus. Hij maakte de overstap van PSV naar Juventus en tekende voor vier jaar. "Ik werd opgevangen door Paulo Dybala, Douglas Costa, Gonzalo Higuaín, Pavel Nedved. Dat zijn jongens waar ik mee speel op FIFA, en dan komen ze naar mij om me welkom te heten."

Zijn eerste ontmoeting met Ronaldo kan Fernandes zich nog goed herinneren. Hij was net klaar met douchen toen hij rumoer op de gang merkte. "Ik had een handdoek om mijn heup, slippertjes aan, zat op mijn telefoon en zag ineens honderd camera's op de gang. Ik rook sterke parfum en zie ineens iemand boven de rest uitsteken. Ik keek, keek nog een keer, en nog een keer en dacht: nee.... Hij kwam de kleedkamer in en ik werd voorgesteld aan hem. Hij zei: 'Laten we er een mooi jaar van maken.' Toen begon ik Portugees te praten tegen hem en toen kregen we een soort van klik", aldus Fernandes, die door zijn Angolese afkomst de Portugese taal beheerst.

"Ik heb een goede band met Ronaldo en praat vaak met hem", vervolgt de Nederlandse jeugdinternational. "Ik zie hem als mijn mentor. Als ik hem na de training in de gym zie, dan doe ik mijn schoenen aan en ga ik ook meteen de gym in. Omdat hij mij motiveert. Hij zei het heel mooi: 'Waar zie jij jezelf over vijf jaar? Je moet niet denken aan vijf jaar. Je moet denken aan de dag. Elke dag moet je honderd procent geven en harder trainen dan de rest. Zorg dat je tegen jezelf kan zeggen: 'Ik train.' Een paar keer je biceps trainen, dat is geen trainen. Elke dag moet je twee uur van tevoren aanwezig zijn, voor een massage en je warming-up. Daarna wil ik je weer twee uur na de training zien. Als jij een mentaliteit hebt om écht een winnaar te zijn, en niet alleen zegt dat je een winnaarsmentaliteit hebt, maar het ook echt laat zien aan de buitenwereld, dan pas ben je een winnaar.'"

Fernandes kwam door een knieblessure acht maanden niet in actie. Voor zijn blessure mocht hij regelmatig meetrainen met het eerste elftal. "Als je op achttienjarige leeftijd mee mag trainen met het eerste van Juventus... Dat is een jongensdroom", aldus Fernandes, die van Ronaldo ook advies kreeg over zijn knieblessure. "Hij zei dat dit normaal is. Elke grote speler heeft wel eens een blessure gehad. Nu is het aan mij om daar bovenop te komen. Een trainer kan je alles zeggen, maar een speler die naast je staat en ook vanaf nul is begonnen en vijf keer de Ballon d'Or heeft gewonnen... Ik kan niet níét naar hem luisteren. Ik móét naar hem luisteren. Als ik niet naar hem zou luisteren, dan zou ik geen profvoetballer willen worden."

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
2
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
17
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
90
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
JSH88
 
40
14 juni 2019 om 10:45
Geweldig verhaal! Vroeg weggaan uit Nederland is vaak een doodzonde voor de supporters van de club waar je vertrekt. Ook ik baal van het vertrek van een Aké en Chong voordat ze het eerste halen bij Feyenoord. Maar het is toch prachtig voor jonge kereltjes om met een Ronaldo of Pogba te mogen trainen en van te leren. Deze jongen zal alleen maar profijt hebben van de woorden en daden van Ronaldo, een beter voorbeeld kan je niet hebben om alles eruit te halen wat er in zit!
 
Sta plaats
 
22
14 juni 2019 om 10:55
Ronaldo en Pogba is natuurlijk een wereld van verschil. Houd het maar gewoon bij Messi en Ronaldo, de twee spelers die een decennia, en dus hun puberteit, hebben gedomineerd.
 
JSH88
 
49
14 juni 2019 om 11:18
Ik denk dat het voor veel jonge gasten een droom is om met Pogba te voetballen, ondanks dat ik hem ook niet zo geweldig vindt. Voetbal bestaat niet alleen uit Messi en Ronaldo dat weet je wel toch? Het gaat in mijn verhaal toch niet wat de beste spelers zijn? Maar fijn je toevoeging, bedankt!
 
el_barca
 
8
14 juni 2019 om 11:59
Hij zegt toch ook nergens dat die het over de 2 beste voetballers heb? Hij noemt in ze verhaal een chong bijv die speelt toch bij utd met pogba!! En k kan heel goed begrijpen dat dat voor zon jongen een droom kan zijn
 
Sta plaats
 
2
14 juni 2019 om 12:07
Ik denk dat het eerder de club United is dan Pogba.
 
JSH88
 
4
14 juni 2019 om 12:17
Daar gaat toch de hele essentie van mijn verhaal niet om. Het kan toch prachtig zijn voor jonge jongens om te trainen met spelers van statuur en inderdaad bij een club van statuur..
 
gloryUnited
 
5
14 juni 2019 om 13:38
Messi lijkt heel introvert te zijn. Zie hem niet 1 2 3 op een jeugdspeler afstappen en hem bij de hand te nemen met trics en tips
 
baloog
 
3
14 juni 2019 om 12:09
Dat ligt er natuurlijk aan hoe de situatie was rondom de speler toen hij wegging. Bij Fernandes had ik echt het idee dat hij helemaal stil stond in zijn ontwikkeling, hij werd ook aan alle kanten voorbij gestreefd door andere spelers de laatste seizoenen bij Psv. Een vertrek leek me het beste voor hemzelf, even de omgeving resetten en opnieuw proberen. Dat dat dan kan bij een topclub als Juve, tja dan heeft hij alleen maar te winnen en niks te verliezen.
 
Nick_10
 
4
14 juni 2019 om 13:29
Nou dat is een beetje overdreven he. HIj werd echt niet voorbijgestreefd door andere jongens van zijn elftal. Hij was voetballend gezien misschien wel een van de betere alleen zijn mentaliteit was niet altijd top. Als hij dat kan veranderen zie ik nog best een mooie profcarriere voor hem. Er zijn jongens van zijn lichting die bij psv spelen en totaal niet aan de bak komen nu en waarvan ik denk; dat gaat niks worden. Zonden dat hij is gegaan.
 
baloog
 
0
14 juni 2019 om 17:42
Hij ging van vaste basisspeler naar wisselspeler in hetzelfde elftal(de a’s), dat is zeker bij de jeugd achteruitgang aangezien je weer een jaar ouder bent. Had hem graag nog bij psv gehad, maar dit was beter voor hem.
 
Rick1o1
 
0
14 juni 2019 om 16:11
Tja ik blijf het toch apart vinden. Ik kan geen enkele speler opnoemen die jong naar een grote club is gegaan, daar de jeugd doorlopen heeft, een basisplek in het eerste heeft veroverd en daar de grote man is geworden. Geen enkele. Misschien van persie maar die was eigenlijk doorgebroken bij feyenoord. Misschien hasselbaink in een verder verleden? Voor de rest niemand. Ja je hebt wel de Bruma's en Rekiki's enzo maar die zijn ook niet bij Chelsea of Man city doorgebroken.
 
football033
 
5
14 juni 2019 om 20:03
Messi is toch behoorlijk doorgebroken.
 
Dutchred
 
0
15 juni 2019 om 17:09
Ik denk ook niet dat het doel per se doorbreken in het eerste moet zijn. Het niveau van de Premier League bijv. ligt vele male hoger dat je echt uitzonderlijk goed moet zijn om door te breken. Als je uit de jeugd komt van een premier club en niet doorbreekt heb je vaak nog wel redelijke en betere alternatieven heeft dan wanneer diegene in de eredivisie was gebleven.