Neraysho Kasanwirjo verlaat Ajax voor binnenlandse transfer
Maandag, 10 mei 2021 om 17:03

Neraysho Kasanwirjo maakt na dit seizoen transfervrij de overstap van Ajax naar FC Groningen. De negentienjarige verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract in Groningen. In het contract is een optie opgenomen voor nog een jaar. De voormalig jeugdspeler van Zeeburgia speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte in augustus 2019 zijn debuut in het betaalde voetbal namens Jong Ajax.

Kasanwirjo speelde tot dusver 37 wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Hij werd door hoofdtrainer Erik ten Hag al twee keer opgenomen in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. Het talent zat op de bank bij de wedstrijden tegen sc Heerenveen en RKC Waalwijk, maar tot speelminuten kwam het niet. Na Radinio Balker, Michael de Leeuw en Peter Leeuwenburg is Kasanwirjo de vierde aanwinst van FC Groningen voor het nieuwe seizoen.

"Nana - zoals zijn bijnaam luidt - is een jonge, talentvolle, moderne verdediger. Daarmee bedoel ik dat zijn fysieke voorwaarden heel behoorlijk zijn, hij goed aan de bal is en hij aardig tweebenig is", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus over de aanwinst. "Het grote voordeel dat Nana heeft, is dat hij op meerdere posities in de verdediging inzetbaar is, maar bijvoorbeeld ook controlerend op het middenveld zou kunnen spelen."

Volgens Fledderus kiest Kasanwirjo 'heel bewust' voor FC Groningen. "Omdat hij zich graag verder wil ontwikkelen en hij FC Groningen als een ideale club ziet om door te groeien. Het zegt iets over zijn persoonlijkheid dat hij weloverwogen deze stap maakt, terwijl hij ook veel andere opties had. We zijn heel blij dat Nana voor onze visie heeft gekozen en hebben veel vertrouwen in zijn talent. Wij gaan er binnen FC Groningen alles aan doen om hem te helpen de volgende stappen in zijn carrière te laten maken."

Meer nieuws
   
13:32
13:32
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
18
   
13:05
13:05
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
57
   
12:39
12:39
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
   
12:24
12:24
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
7
   
12:00
12:00
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Obstwasser312
 
6
10 mei 2021 om 17:09
Ken hem niet eerlijk gezegd. Kan iemand mij meer vertellen over hem?
 
wolterx
 
85
10 mei 2021 om 17:21
Rechtsbenige CV bij Ajax in de jeugd, laatste jaar ook wel eens op rechtsback gespeeld. Nog wat druistig maar gezien leeftijd niet vreemd. Als hij fit was ook vrijwel altijd bij Oranje jeugd. Heeft best een prima trap (nam ook wel eens penalties) maar mag die meer gebruiken om tempo te maken. Goedkoop gokje voor Groningen mits hij fit blijft en zich rustig door blijft ontwikkelen. Stap van jeugdvoetbal naar KKD ging nog niet vlekkeloos maar dit Jong Ajax is geen pretje om CV te zijn.
 
ajaxf1
 
43
10 mei 2021 om 17:27
Dit is een talent dat het gaat maken. Vond hem en Rensxh samen op de cv toen op future cup ( of ABN Amro cup, hoe het ook heet) echt goed samen. Alderweireld-Vertonghen achtig duo. Geweldige aanwinst voor Groningen, gewoon te druk bij Ajax op de CV. Gefeliciteerd Groningen supporters, hele goede aanwinst. Categorie hoger dan Azpr zou ik zeggen op talent.
 
Chefvoetbal
 
9
10 mei 2021 om 17:37
Kasanwirjo was in de jeugd inderdaad best een aardig talent, maar heeft mede door blessures zijn ontwikkeling niet door kunnen zetten. Ik heb nagenoeg elke beschikbare wedstrijd gekeken en Kasanwirjo was het hele jaar zeer zeer matig. Samen met Musampa een belangrijke reden dat er achterin zo veel onrust was.
 
PeerBerwers
 
5
10 mei 2021 om 18:08
Ik heb hem dit jaar vrij veel zien spelen, maar hij en Musampa waren in mijn ogen veruit de zwakste schakels bij Jong Ajax. Het is niet voor niets dat Llanssana ineens als CV werd gebruikt.
 
Chefvoetbal
 
3
10 mei 2021 om 17:25
Een verdediger die op bijna alle posities uit de voeten kan in de verdediging, maar het beste is als CV. Jongen met een goede mentaliteit die altijd hard werkt, maar Imo geen bijzondere kwaliteiten heeft. Hij is behoorlijk snel en heeft een aardige tackle, maar is vrij zwak in de lucht en heeft ook een gebrek aan inzicht.Voetballend is hij (voor Ajax begrippen) zeer matig. Hij dribbelt vaak als een kip zonder kop naar voren en verliest regelmatig de bal op gevaarlijke plekken. Inspeelpass en lange passing ook niet bijzonder.Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een aardige mannetjesputter, maar heeft wel mensen om zich heen nodig die hem coachen en compenseren voor zijn gebrek aan voetballend vermogen.
 
Texeira
 
5
10 mei 2021 om 17:33
Opzich prima dus voor Groningen. Buijs heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij verdedigende spelers beter kan maken en ja, hij coacht ook veel natuurlijk
 
Oilslick
 
2
10 mei 2021 om 17:36
Dat 'mannetjesputter' gaf hij zelf ook wel aan in zijn kennismakingsfilmpje. Klinkt al met al als een logische move van Groningen, aangezien er de laatste jaren meer nadruk wordt gelegd op het fysieke aspect in de scouting en ontwikkeling. Dat ie nog druistig is en voetballend niet goed genoeg is (voor Ajax begrippen) hoeft dan geen probleem te zijn. Zeefuik is na een twijfelachtig begin ook aardig opgedroogd...
 
siepie
 
38
10 mei 2021 om 17:09
Goede zet van Groningen! Kan na Zeefuik en Matusiwa de volgende zijn die vanuit Jong Ajax een volgende stap gaat zetten bij Groningen.
 
Douwe Dabbert
 
5
10 mei 2021 om 18:44
En Reiziger
 
Dominicsolanke
 
72
10 mei 2021 om 17:09
Ajax afdankertjes zijn vaak een prima niveau voor andere clubs (in de Eredivisie). Matusiwa, Doekhi, Zeefuik (deyovaisio), Lang etc. hebben dat allemaal bewezen.
 
afca0233
 
2
10 mei 2021 om 17:10
Gaat lekker qua talenten
 
Chefvoetbal
 
27
10 mei 2021 om 17:19
Dit is geen bijzonder talent. Heeft echt een heel matig jaar achter de rug. Voetballend veel te matig voor hetgeen wat Ajax nastreeft en ook verdedigend doet hij rare dingen.
 
Jaapvan Haafte
 
6
10 mei 2021 om 17:10
Ik dacht dat Ajax hem ook als talent zag maar blijkbaar niet een groot talent dan. Kan Wolterx misschien wel toelichten, die volgt jeugd ook. Ik heb ook geen idee of er nog (veel) meer jongeren weg mogen / gaan.
 
Robinde Bruyn
 
1
10 mei 2021 om 18:28
Hij heeft wat pittige blessures gehad. Daarnaast is hij in no time voorbij gestreefd door Rensch en Timber. Uiteindelijk blijft Ajax niet eeuwig een plekje vrij houden in jong. Ik hoop voor hem op een Zeefuik route. Verder gaan er wel weer wat spelers weg, zoals elk jaar. De komende weken zul je de berichten zien als ze onderdak hebben.
 
wolterx
 
44
10 mei 2021 om 17:11
Vooral benieuwd of hij heel kan blijven. Laatste paar jaar toch paar flinke blessures gehad. Op dit moment kan ik mij niet voorstellen dat hij basisspeler gaat zijn komend seizoen, daarvoor nog te veel een risico. Wel interessant dat ze hem ook als optie zien voor het middenveld, dan had ik Llansana een meer logische keuze gevonden. Loopt ook uit contract en is veel meer een 6 dan Kasanwirjo en kan ook op CV spelen. Hoop dat hij het er goed gaat doen iig.
 
MrGuide
 
5
10 mei 2021 om 17:18
Ben benieuwd, de overstap van Ajax naar Groningen voor jongere spelers heeft de afgelopen jaren niet verkeerd uitgepakt.
 
Texeira
 
3
10 mei 2021 om 17:19
Het gerucht gaat dat Groningen nog een speler transfervrij van Jong Ajax gaat halen. De naam Reiziger wordt dan vaak genoemd omdat Groningen nog opzoek is naar een keeper, maar zou ook Llansana kunnen zijn natuurlijk. Nog even afwachten dus.
 
wolterx
 
21
10 mei 2021 om 17:24
Ze zijn bekend met Llansana in Groningen ja. Reiziger gezien familiebanden eigenlijk heel voor de hand liggend. Zelf daar in jeugd gezeten, broertje zat tot voor kort in de opleiding en vader is ook bekend bij de club schijnt. Zou Llansana wel interessant voor Groningen vinden. Is wel heel temperamentvol en pakt nog wel eens dom kaarten zo (niet in laatste plaats wegens praten) maar is wel harde werker met prima techniek. Ook prima leeftijd om stap naar Eredivisie te zetten.
 
binny
 
7
10 mei 2021 om 17:14
Prima talent hoor, heeft last gehad van blessures. Ik dacht eerlijk gezegd dat deze jongen dichtbij zijn debuut was, maar als je kijkt naar wie er op zijn plekken spelen begrijp ik best dat hij niet veel toekomst ziet.
 
Janta
 
2
10 mei 2021 om 17:39
Je merkt gewoon dat de lat om een stap naar het 1e te maken veel hoger gelegd is en dan gaan spelers eieren voor hun geld kiezen. Je moet nu heel bijzonder zijn zijn zoals bv Rensch en Timber om tot het 1e door te dringen.
 
HakimZiyach22
 
5
10 mei 2021 om 17:21
Hele snelle verdediger volgens mij, maar in Jong Ajax maakte hij best veel fouten achterin. Na doorbraak van Timber begrijp ik wel dat je voor een andere route kiest. Ik denk wel dat ie bij Groningen kan slagen, op termijn. Wel goed dat de afvallers van Jong in de Eredivisie blijven, dan profiteert de hele Eredivisie ervan als ze slagen.
 
dolletje
 
4
10 mei 2021 om 17:26
Daar heeft Groningen goed aan gedaan,heel goede speler maar moet zijn tijd krijgen.
 
Janta
 
3
10 mei 2021 om 17:34
Groningen rooft onze alle talenten weg en nu zeker zeggen zelf opgeleid?????
 
Texeira
 
14
10 mei 2021 om 17:41
Roofden we alle talenten maar weg, Gravenberch en Timber zijn prima spelers voor Groningen Maar heeft Groningen of een Groninger ooit gezegd dat ex Ajaxspelers als Zeefuik/matusiwa/burnet/kappelhof e.d. zelf opgeleid zijn? Volgens mij niet.
 
Oilslick
 
4
10 mei 2021 om 17:43
Zeker! Pistool op het hoofd van Overmars, geblinddoekt in een busje gegooid en met piepende banden weggescheurd bij de Arena... En als hij bijvoorbeeld eenzelfde ontwikkelpad doorloopt als bv. een Zeefuik, dan kun je inderdaad zeggen dat Groningen medeverantwoordelijk is voor zijn opleiding, al kun je ook stellen dat van opleiden al geen sprake meer is zodra iemand boven de 18 is.
 
justmark
 
1
10 mei 2021 om 18:58
We moeten reƫel blijven he, uit deze vijver moet FC Groningen tegenwoordig gewoon vissen.. de echte jonge talenten worden al snel opgekocht en dan is dit gewoon een aanvaardbaar risico, zit rek in, al behoorlijk wat wedstrijden in de benen. We gaan het zien.
 
DikkieDickie
 
2
10 mei 2021 om 22:27
Zeeburgia, daar moet toch een hoop talent vandaan zijn gekomen