Neres gelooft in stunt in Madrid: 'We speelden zoals we hoorden te spelen'
Vrijdag, 15 februari 2019 om 13:25

Ajax ging woensdagavond met 1-2 onderuit in de achtste finales van de Champions League tegen Real Madrid. Het bereiken van de kwartfinales wordt na de verliespartij op eigen veld een hels karwei. David Neres gooit de handdoek nog niet in de ring. De Braziliaanse aanvaller geeft in gesprek met FOX Sports aan dat hij nog altijd vertrouwen heeft in een goede afloop.

Ajax speelde een sterke eerste helft en leek via Nicolás Tagliafico zelfs op voorsprong te komen. Na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. "We speelden zoals we hoorden te spelen. We hadden het in ons om Real Madrid te verslaan en hebben alles gegeven", aldus Neres, die aan de kant van Ajax werd verkozen tot man of the match. "Ik ben daar erg blij mee want ik heb het maximale gegeven. We wilden dolgraag winnen, maar jammer genoeg gebeurde dat niet."

Real Madrid kwam via Karim Benzema op voorsprong. Hakim Ziyech tekende nog voor de gelijkmaker, waarna invaller Marco Asensio de eindstand op 1-2 bepaalde in het voordeel van de Spanjaarden. De return staat op dinsdag 5 maart op het programma en Neres heeft er nog steeds vertrouwen in dat de kwartfinale gehaald kan worden. "Het is aan ons om het tij te keren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de kwartfinale van de Champions League gaan bereiken." Ajax komt dit weekend in actie in de Eredivisie. Zondagmiddag om 12.15 uur komt NAC Breda op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
10
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
21
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
origineel
 
59
15 februari 2019 om 13:49
Natuurlijk verdient Neres een basisplaats. Die moet mits hij zich volledig inzet altijd spelen. De enige met snelheid, diepgang, een dribbel én overzicht. Pure waanzin dat hij niet beter gebruikt word dit seizoen, beter speelt Tadic een stuk vaker in de spits voortaan.
 
Jonkmans
 
13
15 februari 2019 om 15:09
Waarom iets veranderen wat nou juist erg goed loopt? Tadic heeft by far het meeste rendement van alle spelers op de linksbuiten positie. Ben meer voorstander ervan om Ziyech weer terug op het middenveld te zetten. Zodat Neres ook kan spelen.
 
siepie
 
8
15 februari 2019 om 15:43
Ik vind alleen wel dat Tadic zijn beste wedstrijden in de spits heeft gespeeld en laat dat nou net de positie zijn waar de basisspeler erg wisselvallig is. En daarmee zou je een plek inruimen voor Neres, die voor de diepgang zorgt die niemand anders heeft.
 
origineel
 
5
15 februari 2019 om 15:51
Precies siepie. Ik ben niet overtuigd van Dolberg en Huntelaar dit seizoen, ze hebben hun waarde maar steken er niet bovenuit als bijv De Ligt, Nico, Frenkie, Ziyech en Tadic. En Tadic was weergaloos in de spits, erg balvast ook. Bovendien mist Tadic wat snelheid op de flank, iets dat hem met de jaren steeds meer gaat opbreken. Hem nu al klaarstomen voor een rol in het centrum kan hem makkelijk 2-3 jaar langer op hoog niveau houden.
 
NL_Modric
 
2
15 februari 2019 om 16:02
Niet te vergeten dat balletje met buitenkant voet, waarmee hij Dolberg voor Courtois zette. Geweldige aanvaller en moet (zoals je aangeeft) altijd spelen.
 
Le Papillon
 
15
15 februari 2019 om 13:50
Hopelijk zit EtH nu eindelijk een keer in dat hij gewoon met Neres moet spelen. Maar hem kennende het vast te houden aan zijn vriendjes, zal hij Neres dit weekend op de bank laten plaats nemen. Want achja van NAC wordt er toch wel gewonnen en heeft hij toch weer een klein beetje zijn gelijk gehaald dat het ook 'zonder' Neres kan
 
Judgment
 
10
15 februari 2019 om 14:19
Precies dit. Ik vind EtH niet een slechte coach maar niet per se een goede. Wss zet hij Neres op de bank om ‘andere systemen te testen’ of om andere ‘spelvormen’ te zien. Hij doet dit om een beetje interressant te doen en om uit te stralen dat hij er enorm veel verstand van heeft.
 
AFCA_Leiden
 
17
15 februari 2019 om 13:52
Ik snap dat al die gasten nog geloven in een goede afloop, dat moet je ook hebben wil je uberhaupt een goede wedstrijd kunnen spelen, maar dit gaat toch wel heel moeilijk worden hoor. Je moet daar minimaal 2x scoren en op basis van 1 goede helft thuis en een wat mindere tweede helft heb ik hier toch weinig vertrouwen in.
 
BenNL
 
29
15 februari 2019 om 14:27
Ajax had thuis zeker 4 x moeten scoren. Ziyech 2 x, Tagliafico 1 x en Dolberg nog een x. Dat waren 100 procent kansen. Dat biedt hoop. Het is mogelijk.
 
Medalofhonor
 
27
15 februari 2019 om 13:53
Ajax moet zich lekker op de competitie focussen, ze speelde een perfecte wedstrijd in Amsterdam en nog kwamen ze tekort hoe wil je dan met alle respect in Bernabeu 2 goals maken, geen tegenkrijgen? De Ultras gaan ook ‘wraak’ nemen en het zelfde doen wat de fans deden van Ajax bij het hotel waar Real zat. Ook was er ergens sprake van onderschatting bij Real maar dat zal je thuis ook niet meer zien. Nee het is jammer voor Ajax want ze waren fantastisch maar het is 99% over.
 
ninjakai
 
33
15 februari 2019 om 14:00
Nou bij een perfecte wedstrijd hadden ze minimaal 3 tot 4 keer gescoord. Dus zo perfect was het niet. Dit is Europees al veel langer een probleem trouwens. Bayern uit zelfde verhaal. Veel grote kansen, slechts 1 goal. Of het in Madrid goed komt betwijfel ik, maar mazzel dat alles mee zit kun je altijd hebben. En ramos doet niet mee, toch echt de rots in de branding in Amsterdam. Dat het moeilijk wordt is zeker waar, maar het is nou ook weer niet zo dat ze met 5-0 eraf geveegd zijn.
 
Westend
 
12
15 februari 2019 om 14:05
Bij een perfecte wedstrijd waren de verdedigers van Real (met name Ramos) ook nog steeds in de baan van het schot geweest. Dat niveauverschil is gewoon te groot. Daarbij zal een perfecte wedstrijd van Ajax ook een perfect Real uitlokken.
 
AjaxxxLove
 
0
15 februari 2019 om 18:52
Dan was het geen perfecte wedstrijd, of wel?
 
Steven West
 
26
15 februari 2019 om 14:07
@medal En waarom zou Ajax geen kans meer maken? Heb eerdere berichten van jou gelezen dat Ajax geen partij zou zijn voor Real aangezien Real in vorm lijkt en Ajax niet. Het tegendeel is toch waar gebleken. Natuurlijk hebben zij gewoon gewonnen maar daar moest men wel echt hun best voor doen. Hopelijk onderschat Real de komende wedstrijd Ajax. En heeft Ramos een inschattingsfout gemaakt door het te laten afweten tegen Ajax. Het zou een mooie stunt zijn en is gewoon mogelijk ondanks dat Real de betere papieren lijkt te hebben. En wat een sneer dat Ajax zich beter op de competitie moet richten. Moet Real zich nu ook maar beter gaan richten op het toernooi en niet op de eigen competitie???
 
C.F-Granada
 
9
15 februari 2019 om 14:09
Normaal gesproken is het inderdaad zo goed als over met Ajax. Toch is het wel zo dat mocht Ajax snel scoren in Madrid, het nog wel een hele gekke wedstrijd kan gaan worden. Vooral zonder Ramos (El Patron).
 
curtazimo
 
7
15 februari 2019 om 14:12
Tekort... Mwah, dat vind ik zoals Adriaanse t ooit noemde; scorebordjournalistiek. Je zou ook kunnen zeggen dat Real tekort kwam maar met mazzel heeft gewonnen. En onderschatting? Volgens Courtois en Solari hadden ze Ajax goed geanalyseerd. Dat ze, vooral de 1e helft, niet of nauwelijks aan voetballen toe kwamen kun je toeschrijven aan het spel van Ajax. Real mocht niet klagen met een 0-0 ruststand. Niemand gaf Ajax een kans in de Allianz Arena, en na de 1-0 nam Ajax het spel volledig over, dus waarom zou het in Bernabeu niet kunnen? Heracles en Feyenoord zouden ook geen kans maken tegen Ajax, maar op het 1e kwartier na had Ajax in de Kuip helemaal niets in te brengen. De bal blijft rond, dus je blijft altijd kans maken.
 
stepha_n
 
4
15 februari 2019 om 14:16
Hoe durf je dit de perfecte wedstrijd te noemen? Blind en Ziyech speelden onder hun kunnen, Tadic was niet top en Dolberg viel matig in. De enigen die ik echt top vond was Neres. Tuurlijk is Real beter, maar met een beetje geluk en een goede wedstrijd kan het nog prima daar. Real heeft laten zien dat het kwetsbaar is. Wanneer je de kansen afmaakt die je 100% gaat krijgen geloof ik erin dat het nog kan. Daarbij doet Ramos niet mee, iets wat ook nog eens enorm scheelt. Varane is natuurlijk ook een geweldenaar, al zie ik in hem niet de leider die Sergio Ramos is. Ik vraag me trouwens ook hardop af of de “ultras” van Madrid iets gaan doen. Die staan nou niet bepaald bekend als “bad boys”. Ik ga er ook vanuit dat de F-side het Madrileense vak minimaal 70 minuten overstemt. Vooral met het grote aantal dagjes mensen en toeristen daar. Nogmaals je bent geen favoriet, maar het kan zeker!
 
origineel
 
7
15 februari 2019 om 14:59
Tadic was weergaloos in de eerste helft. Won zelfs de 1 tegen 1 duels bij lange ballen van Onana. Hopelijk mag hij vaker in de spits. Ben niet overtuigd van Dolberg en Huntelaar en zo creëer je gelijk ruimte voor Neres, win-win.
 
Sanderr
 
14
15 februari 2019 om 14:36
Hoezo zou Ajax al opgeven? Real met 2x Barca in de benen, de aanvoerder en absolute uitblinker van vorige keer geschorst en Ajax met een alles of niets instelling. In Amsterdam was Ajax zeker 70 minuten de betere ploeg en 1-2 was natuurlijk een onterechte uitslag. Ajax zal in Madrid even fel en gedreven aan de wedstrijd beginnen, mocht je dan snel een goal maken is er echt nog niets gespeeld. Natuurlijk is de kans veel groter dan Real door gaat, maar op de competitie focussen en dit maar laten schieten, no way. Gewoon vol gas erop, laat Real maar op z'n minst keihard werken voor een kwartfinale plek dan, als het toch zo'n makkie voor ze is!
 
Jonkmans
 
7
15 februari 2019 om 14:56
Ze kwamen tekort dankzij een corrupte scheidsrechter en een corrupte VAR. Anders had Ajax verdiend gewonnen.
 
Geniale
 
10
15 februari 2019 om 15:20
Het is nu wel bekend dat iedereen, behalve Ajacieden, roepen dat de Var/scheids het top hebben gedaan. Als Amsterdammer kijk ik verder dan wat er door mijn omgeving wordt geroepen en sluit me aan bij de rest. De scheids en VAR hebben alles volgens het boekje gedaan en dus een pluim aan hen. En Ajax....volgende wedstrijd er gewoon opklappen en kijken waar het schip strand, zou mooi zijn als ze het kunnen omdraaien.
 
Jonkmans
 
3
15 februari 2019 om 15:39
Niet met je eens. Real wordt namelijk al jarenlang duidelijk bevoordeeld door de Uefa. Afgelopen woensdag was dus ook absoluut geen toeval dat in het voordeel van Real werd beslist.
 
Sanderr
 
8
15 februari 2019 om 15:43
Dit is echt zuivere kwats. Tal van buitenlandse media trokken het optreden van de VAR in twijfel. Het is gewoon een dubieus geval. Want dat hij (1 centimeter) buitenspel stond valt niet te ontkennen, echter het gaat juist om het deel dat WEL interpreteerbaar is: wat het hinderlijk ja ofte nee? Jij mag het best terecht vinden, dat vinden wel meer mensen. Maar doen alsof buiten Ajacieden iedereen het een logische beslissing vond is gewoon onzin. Ik heb gisteren ook al een heel overzicht gepost van allerlei uitspraken in verschillende media, dat ga ik niet weer doen, maar onder andere L'equipe, Gazetta dello Sport, Bild, Sky Sports, AS en Marca waren echt niet zo eenduidig in hun berichtgeving, en dan heb je toch een aantal toonaangevende sportmedia te pakken. Ook gewoon hier op de site heb ik bijvoorbeeld overigens gewoon Psvers en Feyenoorders gezien (in live meepraten en latere topics) die het allemaal een beetje overdreven vonden.
 
curtazimo
 
0
15 februari 2019 om 20:25
Lekker generaliseren met “iedereen” en “behalve Ajacieden”... Ik vond de scheids prima fluiten, maar ik zie in t VAR-moment serieus geen (hinderlijk) buitenspel. Wat mij betreft maakt ie daar n foute beslissing en dat is niet omdat ik n Ajax-bril op heb of omdat ik geen Amsterdammer ben(...) Ik zie er gewoon niets onregelmentairs in... wat hij wel had moeten affluiten in mijn ogen is de overtreding op De Jong voorafgaande aan de 1-2. Verder niets negatief over de man. Ik geloof niet in complotten om Real door te laten gaan. Als Ajax ‘gewoon’ 3x scoort in de 1e helft dan heeft Real niets te zeggen en wil ik weleens zien wat de ‘UEFA maffia’ gaat doen om Real te helpen. Helaas zijn de kansen niet benut en schreeuwen we ze over 3 weken naar een 1-3 overwinning. Dromen mag... ;-)
 
Rochester
 
8
15 februari 2019 om 14:01
Als Ajacied hoop ik natuurlijk ook dat Ajax alsnog kan stunten in Madrid over een paar weken, maar ik verwacht niet dat dat zal gebeuren. Ajax moet minimaal 2 goals gaan maken, maar dat zal denk ik niet gebeuren. Ik denk dat het in Madrid een gemakkelijke overwinning voor Real Madrid zal worden en als Ajax wel kansen krijgt, dan ben ik bang dat ze er slordig mee om zullen gaan net als afgelopen woensdag. Want afgelopen woensdag speelde Ajax gewoon prima, alleen was het balen dat Ajax hun kansen die ze kregen niet wisten te benutten en dat telkens net de laatste pass niet goed was bij Ajax.
 
Westend
 
8
15 februari 2019 om 14:04
Real gaat dat heel zakelijk afmaken. Met alle respect van de wereld. Geld koopt geen team, maar tegen die spelers kan je simpelweg niet op. In eigen huis zet Real een paar keer aan en je krijgt er 4 om je oren. Ik denk dat Ajax op het oog gaat domineren, maar Real het simpel uitspeelt.
 
albert333
 
5
15 februari 2019 om 14:04
Ajax speelt altijd thuis heel goed maar uitwedstrijden zijn ze altijd ietsje minder dan home. Dus ik zie Ajax echt geen 2 á 3 goals maken in Madrid. En Real is ook niet echt om dit uit hand te geven. Geloven mag altijd en zo geloof Real erin dat dit gedaan is dusja.
 
bambinoo
 
0
15 februari 2019 om 14:20
Ik zeg gewoon eigen spel blijven spelen en volgende keer maar hopen dat de kansen wel verzilverd worden. Juist het geloof bij Real dat dit al een gedane wedstrijd is geeft hoop. Ook CSKA heeft eerder dit seizoen met 0-3 gewonnen in Madrid.
 
Rochester
 
0
15 februari 2019 om 14:20
Eerder dit seizoen speelde Ajax in de poulefase uit bij Bayern München juist een hele goede wedstrijd en verdiende Ajax zelfs om te winnen, maar helaas werd het toen 1-1. Hopelijk kan Ajax dat uit tegen Real Madrid ook opbrengen.
 
Japie_Krekel
 
2
15 februari 2019 om 14:06
het word een extreem lastig verhaal om daar te winnen maar dan zal je dit keer ook echt je kansen moeten afronden. ook verdedigend moet het dan veel geconcentreerder. hoe Frenkie De Jong zich als een kind van de bal laat afzetten bij die 2e tegengoal dat kan echt niet op dit niveau en die fout daarna van Onana ook niet. ook Mazraoui zag er niet goed uit bij die eerste goal. in de Eredivisie kom je nog met zulke dingen weg maar op Champions League niveau worden zulke fouten genadeloos afgestraft
 
beckhamie
 
1
15 februari 2019 om 14:37
Totaal mee akkoord, ajax speelde een geweldige match ze gaven alles. Ze miste realisme van voor. Real speelde niet slecht maar ook niet top. Maar ze hebben wel 2 goals gemaakt op een pure aanval. Het waren geen doelpunten op een corner, vrijtrap of peno. Wat ik alleen maar wil zeggen is stel dat real echt op 100% speel dan zie ik het echt niet goed komen op real. Ajax kan winnen hoor maar de 0 houden neen dat denk ik niet.
 
Japie_Krekel
 
0
15 februari 2019 om 15:26
@beckhamie mee eens! Ajax speelde geweldig maar je moet jezelf dan wel belonen en dat hebben ze niet gedaan. dat VAR moment was discutabel maar dat was de goal van Ziyech ook omdat Tagliafico voorafgaand aan die goal een overtreding maakt waar je eigenlijk ook voor had moeten fluiten. dat VAR moment kan je daarom ook wegstrepen imo en dan zie je dat Real Madrid veel effectiever is is de afronding en verdedigend een stuk stabieler
 
Nelson01
 
14
15 februari 2019 om 14:08
Gewoon schijt hebben als je daar over een kleine 3 weken op het veld stapt en gewoon weer lekker ballen. Niks te verliezen, alles te winnen. En dan maar zien waar het schip strandt. In ieder geval nog 90 minuten proberen te knallen.
 
Westend
 
3
15 februari 2019 om 14:51
Een blik open deuren. Op zich kunnen ze de wedstrijd en de volgende ronde (inclusief een premie) verliezen en omgekeerd precies dat winnen. Dus het is geen 'gespeelde' wedstrijd voor des keizers baard. Het gaat verdorie om de knikkers. Daarom ben je toch ook in de champions league.
 
Nelson01
 
1
15 februari 2019 om 17:44
Mee eens, maar Ajax was en is nu helemaal zwaar de underdog natuurlijk. Vandaar de open deuren. Ik hoop slechts dan ze daar over 3 weken ook lak aan hebben en er wederom vol opklappen, want een stunt sluit ik persoonlijk niet uit.
 
ajaxrkc33
 
2
15 februari 2019 om 14:21
Ramos heeft er woensdag veel uitgehaald dus wie weet gaan de kansen er nu wel in. Maar daar 0-2 winnen gaat natuurlijk nooit lukken. Begin maart zit het CL avontuur erop masr die kunnen ze wel met opgegeven hoofd verlaten. Wat heeft Ajax zich laten zien.
 
Barcca
 
4
15 februari 2019 om 14:39
Ik geloof niet dat ze dit gaan rechtzetten. Real Madrid is nu wel ontwaakt en zullen ook alles geven. Daarnaast krijgt Real Madrid ook kansen waarbij ik er 1 of 2 wel erin zie vliegen. Dan wordt het bijna onmogelijk. Ik ben ieder geval zeer benieuwd.
 
Jonkmans
 
8
15 februari 2019 om 14:58
Bij Bayern uit kreeg Ajax ook voldoende kansen om meer te scoren dan 1 keer. Dus waarom ook niet bij Real uit die het zonder hun beste speler Ramos moeten doen?
 
Barcca
 
3
15 februari 2019 om 15:12
Ik begrijp wat je bedoeld. Maar verwacht jij dat Real geen enkele keer gaat scoren en geen kansen gaat krijgen? Dan zou je wellicht gelijk hebben. Maar Real Madrid gaat ook kansen krijgen en voldoende mogelijkheden krijgen om meer dan 1 keer te scoren. Ten tweede hebben ze de eerste wedstrijd al gewonnen met twee uitdoelpunten. Verder zal Real Madrid thuis veel sterker zijn dan in de Arena. Als laatste hebben ze jaren CL ervaring en weten als geen ander hoe je de overwinning over de streep moet trekken. Je hebt gelijk dat Ramos een belangrijke schakel is, maar als ik dit dan zo optel, zie ik het persoonlijk somber in.
 
Jonkmans
 
2
15 februari 2019 om 15:16
Als het dan 1-2 wordt of 2-3 is het ook prima krijgen we een verlenging of Ajax gaat door Real zal ook zeker kansen krijgen om de score uit te breiden maar hopelijk gaat Ajax dan wel effectiever om met zijn kansen.
 
JMPR
 
1
15 februari 2019 om 15:09
Het zal uiteraard normaal gesproken heel moeilijk worden in Madrid. Ik ga echter we in zoverre met Neres mee, dat een Real verdediging met of zonder Ramos een wéreld van verschil is. Die houdt in z'n eentje het verdedigende deel van Real overend. Ik denk dat ze bij Real misschien toch ook wel het idee hebben dat het misschien toch niet zo handig was om opzettelijk die gele kaart te pakken. Nogmaals, Real is de topfavoriet, maar wel een heel stuk als mét Ramos.
 
FCB_Catalunya
 
0
15 februari 2019 om 15:51
Het is natuurlijk 95% klaar, maar Neres kan natuurlijk ook niet verkondigen dat het een kansloze missie is en ze niet eens hoeven te gaan. Daarnaast, maak je een vroege goal... Woensdag was verre van een perfecte wedstrijd, zo goed vond ik het allemaal helemaal niet. Vooral de invalbeurt van Dolberg was abominabel en Ziyech buiten zijn doelpunt ook onzichtbaar.
 
 
1
15 februari 2019 om 16:20
Beetje het verhaal van Ajax de latste jaren; wel de bloemen, niet de punten. Ik hoop dat ze het spannend kunnen maken, maar ik kan me niet voorstellen dat ze Real nog een keer zo kunnen afbluffen. Want ze werden bij tijd en wijlen echt zoek gespeeld.