Neville kiest beste speler uit Premier League: 'Hij herinnert me aan Beckham'
Zondag, 8 januari 2017 om 15:50

Ruim zeventig miljoen euro telde Manchester City anderhalf jaar geleden neer om Kevin de Bruyne los te weken bij Wolfsburg, maar de middenvelder heeft de verwachtingen tot op heden behoorlijk ingelost, zo is het oordeel van Phill Neville. De oud-speler van Manchester United en Everton komt superlatieven tekort voor de 25-jarige Belg, die volgens de analist op dit moment de beste speler in de Premier League is.

''Hij heeft zijn spel naar een nieuw niveau getild'', zegt Neville op de website van de Premier League. "Ik zag hem spelen op Old Trafford (tegen Manchester United, red.) en hij was sensationeel. Zijn houding is goed en ik houd van de manier waarop hij zich over het veld beweegt, zijn uithoudingsvermogen."

"De manier waarop hij de standaardsituaties verzorgt, herinnert me aan David Beckham", vervolgt Neville, die in zijn periode als voetballer jarenlang samenspeelde met de voormalig specialist. ''Hij gaat erop uit om voetbal te spelen, hij simuleert niet en is een in het oog springende speler.'' De Bruyne was dit seizoen in negentien competitiewedstrijden voor City betrokken bij elf doelpunten: negen keer fungeerde hij als aangever, scoren deed hij tweemaal.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
 
13
8 januari 2017 om 16:00
De Bruyne de beste? En ook nog op dit moment? Hij speelt de laatste tijd als een natte dweil, denk dat Neville met zijn ogen dicht nar de PL kijkt anders wist hij zelf ook wel dat er zat spelers zijn die het beter doen dan De Bruyne.
 
Fiodor
 
3
8 januari 2017 om 18:57
Ach kom op, tegen Arsenal speelde hij nog werelds een paar weken geleden. Hij was net als de rest van City slecht tegen Liverpool. Dat is alles. De Bruyne is zeker de beste in de PL, ik zou niet weten wie er in de buurt komt. Maar als je je baseert op die ene wedstrijd kan je natuurlijk alle richtingen uit. Wel grappig hoe iedereen het in Engeland er over eens is dat Hazard en De Bruyne bij de allerbeste horen. En dat men in Nederland niet verder komt dan Sanchez, Ozil, Aguero, Dele Alli, Kante, Costa en Janmaat.
 
Rodeduivelfan
 
7
8 januari 2017 om 16:01
De Bruyne is een geweldige speler. Als er gescoord wordt bij City dan is hij meestal betrokken. Heeft een goede steekpass, een goed schot en denk ik zelfs de meeste assists dit seizoen in de PL. doet het gewoon zeer goed sinds dat hij daar is. En zoals Neville zegt heeft hij een goed uithoudingsvermogen. Is altijd de eerste om te jagen op de bal.
 
Bon Jovi
 
5
8 januari 2017 om 16:23
Klopt, alleen verkeert hij nu in een mindere vorm en zijn dit dan wel vreemde uitlatingen.
 
Rodeduivelfan
 
3
8 januari 2017 om 16:51
Steekt inderdaad in een slechte vorm nu. Maar zijn uitspraken zullen niet enkel op de laatste wedstrijden gebaseerd zijn. Er zijn genoeg spelers die een paar slechte wedstrijden hebben gespeeld en KDB heeft dat nu.
 
Fiodor
 
2
8 januari 2017 om 19:04
Wat een complete onzin die slechte vorm. Laten we allemaal geen wedstrijden kijken en elkaars reactie blind kopieren.
 
Rooney_10
 
0
8 januari 2017 om 19:12
De cijfers zijn er momenteel niet. Ik vind De Bruyne eigenlijk nooit 'echt' slecht spelen. Door zijn loopvermogen en inzet haalt hij altijd wel een 7. Anders als Hazard bijvoorbeeld, die kan wel totaal door het ijs zakken. De Bruyne heeft dat minder, vind ik. Lijkt inderdaad heel hard op Beckham. Loopvermogen, fantastische cross, ouderwetse traptechniek, niet echt snel, inzet,... Alleen heeft Kev net die extra touch en iets meer inzicht denk ik.
 
Hulk12
 
6
8 januari 2017 om 16:06
in mijn ogen is Alexis Sanchez toch echt de beste, neemt toch niet weg dat Kevin De Bruyne een goede tweede kan zijn
 
SMK88
 
8
8 januari 2017 om 16:16
Laat me raden.. Dat komt of omdat je Arsenal fan bent of omdat je niet verder kijkt dan aanvallers die veel goals maken? Ja, Sanchez is geweldig, maar is hij nou zoveel beter dan Hazard of De Bruyne? Persoonlijk vind ik Aguero ook op dat niveau zitten en als we echt algemeen gaan kijken, dan kan je De Gea er ook tussen zetten. Echter is die laatste een keeper, dus die valt eigenlijk al af, want hij scoort nooit.
 
FcNeutraliteit
 
2
8 januari 2017 om 16:22
Sanchez heeft wel 63 paar longen, en enorme dosis vechtlust. Daarom zou ik hem ook sowieso boven De Bruyne zette. Hazard en Aguëro zijn ook geweldig. Mooie top 3 naar mijn mening.
 
Dani17
 
1
8 januari 2017 om 17:49
Sanchez vind ik ook beter. De energie die hij in de wedstrijd stopt is enorm. Verder oogt De Bruyne nogal laks bij balverlies en heeft hij zich de laatste tijd ontpopt tot een 'mooiweer voetballer'. Leuk als het meezit maar als er strijd moet worden geleverd laat hij meestal als eerste het koppie hangen.
 
TheJurgenKlopp
 
8
8 januari 2017 om 16:12
Ik vind hem eerlijk gezegd maar een mooiweervoetballer die als hij z'n dag heeft fenomenaal is, maar als het tean dramatisch speelt helemaal niets klaarspeelt. Vooral tegen Liverpool, waar hij niet verder kwam dan slechts een afstandschot, vond ik hem erg tegenvallen. Zo iemand kun je niet de beste van een competitie noemen.
 
Rodeduivelfan
 
10
8 januari 2017 om 16:54
Dit vind ik onjuist. De Rode Duivels hebben heel veel slechte wedstrijden gespeeld, maar KDB was meestal éã©n van de weinige spelers die voor het verschil zorgde. Bij Wolfsburg heeft hij dat ook gedaan en dit seizoen ook nog tegen Arsenal. Vorig seizoen was City echt niet geweldig tegen PSG in die kwartfinale, maar hij was degene die zijn ploeg over de streep trok toen. KDB is heel vaak aanwezig in topwedstrijden en is nu al een paar seizoenen 1 van de beste aangevers in Europa.
 
Videla
 
7
8 januari 2017 om 16:32
Wat een grap, Alexis Sanchez is op dit moment natuurlijk overduidelijk de beste.. 13 goals en 8 assists. Dele Alli is momenteel ook beter en Özil normaal gesproken ook.
 
gdoxu
 
0
8 januari 2017 om 16:32
Dacht even dat hij beide spelers vergelijkbaar vond, maar heeft het alleen over vrije trappen. Of hij de beste in de PL is, is ook een kwestie van smaak
 
JJUnited
 
0
8 januari 2017 om 17:36
Hazard, Costa en in mindere mate Wilian zijn in mijn ogen de beste spelers uit de Premier League tot nu toe. Wat een voetballer is Hazard toch als hij het op z'n heupen krijgt en ook Costa gun je alles, vooral na alles wat hij over zich heen heeft gehad.
 
 
2
8 januari 2017 om 17:55
Alle drie zijn idd geweldig bezig, maar als je het hebt over de beste speler van de PL en je kijkt verder dan alleen aanvallers, dan zie je dat Kante met afstand de beste speler van de PL is.
 
Glory
 
2
8 januari 2017 om 18:14
Kante de beste speler van de Epl, met afstand nog wel! Ik ben erg benieuwd naar je onderbouwing.
 
 
1
8 januari 2017 om 18:37
Kante is de enige speler die letterlijk elke week een geweldige wedstrijd speelt. Hij was zowel bij Leicester als bij Chelsea de beste man. Hij onderschept belachelijk veel ballen en levert die weer in bij een speler die aanvallend meer kan. En hij blijft 90 minuten lang door gaan. Spelers als Hazard, Willian, Pedro den het geweldig hoor maar Kante is degene die hun rotzooi opruimt achterin. Een van de belangrijkste redenen waarom Leicester kampioen werd en een van hetzelfde doet hij nu bij Chelsea
 
Bon Jovi
 
0
8 januari 2017 om 18:51
Letterlijk elke week, behalve vorige week bij Spurs dan. Balafpakkers en verdedigers zijn bij de meeste teams de meest constante spelers terwijl vooraan de minder constante spelers spelen. Dat is logisch. Het is een stuk makkelijker en je bent ook minder afhankelijk van het team dan een aanvaller.
 
JJUnited
 
0
8 januari 2017 om 22:30
Ik heb Kante ook wedstrijden zien spelen waarvan mijn ogen pijn gingen doen dus vandaar dat ik hem niet opnoem. Costa en dan vooral Hazard laten zien over exceptionele kwaliteiten te beschikken en zijn zowat altijd beslissend voor Chelsea.