New York Red Bulls pikt gewenste versterking op bij FC Utrecht
Woensdag, 29 januari 2020 om 16:31

David Jensen vertrekt per direct bij FC Utrecht, zo maakt de club woensdagmiddag wereldkundig. De Deense doelman vervolgt zijn loopbaan in de Major League Soccer bij New York Red Bulls. Over de transfersom zijn geen mededelingen gedaan. Jensen speelde sinds 2016 voor de Domstedelingen. Eerder dit seizoen raakte de 27-jarige sluitpost zijn basisplaats kwijt aan Maarten Paes.

"We hebben David de afgelopen periode de kans gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij nu gevonden in de Verenigde Staten", legt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht de tussentijdse deal uit. "David heeft de voorbije jaren veel betekend voor FC Utrecht, maar gezien de huidige doelmannenpikorde was een overgang naar een andere club voor hem op dit moment het beste. Met New York Red Bulls hebben we een overeenstemming kunnen bereiken over de transfer waarmee alle partijen tevreden zijn."

Jensen werd in de zomer van 2016 door de FC Utrecht overgenomen van het Deense FC Nordsjaelland, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Na aan FC Fredericia en Akademisk Boldklub te zijn verhuurd, speelde de sluitpost 85 wedstrijden in de hoofdmacht van de Deense club. In de afgelopen drieënhalf jaar kwam Jensen tot 112 wedstrijden voor FC Utrecht, al moest hij het voorbije halfjaar voornamelijk stellen met een reserverol. Na de blessure van Paes haalde FC Utrecht Jeroen Zoet op huurbasis binnen als eerste doelman.

De Scandinavische doelman had in Utrecht een contract tot medio 2021, maar kreeg desondanks toestemming om met andere clubs te praten. Jensen ging onlangs ook al niet mee op trainingskamp in Spanje. Hij verlaat de Domstad met 112 wedstrijden achter zijn naam. Jensen moet bij New York Red Bulls gaan concurreren met Ryan Meara.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
2
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
burwatti
 
7
29 januari 2020 om 16:50
Prima keeper, en een zeer mooie uitdaging!
 
Formus
 
17
29 januari 2020 om 16:50
Van Utrecht naar New York.... kan me slechtere stappen bedenken. On: geen slechte keeper, maar leek me té lief voor een echte topsporter
 
puntnaarachter
 
4
29 januari 2020 om 16:53
Het is net wat de mens wilt hé. Ik zou er niet aan moeten denken om in zo'n drukke bedoeling als New York te wonen.
 
Texeira
 
3
29 januari 2020 om 17:00
Scheelt dat de Nyrb trainen op een uur rijden van Manhattan en je daar rustig kan wonen, zonder alle drukte van de stad. Is daar misschien nog wel rustiger wonen dan in de randstad.
 
Formus
 
4
29 januari 2020 om 17:11
Puntnaarachter, heb het genoegen gehad er een aantal maanden te mogen vertoeven en vond het echt gewéldig! Zou echter niet mijn hele leven er willen wonen. Maar als je geld hebt en je bent in de bloei van je leven, zoals deze Jensen, dan is het in mijn optiek een geweldige stad om tijdelijk te wonen. Maar idd, ieder zijn ding (gelukkig ??)
 
Gibson FCU
 
4
29 januari 2020 om 19:13
Het is andersom. FC Utrecht is te lief geworden voor Jensen. Onder ten Hag was Jensen een top-3 keeper in de Eredivisie. Die vent was niet te passeren in zijn eerste seizoen...Toen ging ten Hag weg en stortte hij in, net zoals zoveel andere spelers bij de FC nooit meer het niveau hebben gehaald als in het topsportklimaat onder ten Hag. Het Red Bull concern staat bekend om de geniale scouting...Die weten echt pre-cies wat ze met Jensen in huis halen en reken maar dat deze topkeeper in het topsportklimaat aldaar weer helemaal tot leven gaat komen. Jensen pas niet meer in het slappe zooitje dat Utrecht nu is.
 
paterpeter
 
0
29 januari 2020 om 16:54
Zegt wel genoeg over de MLS dat ze bij de op dit moment 3e keeper van Utrecht uit komen.
 
DieHalveMalle
 
0
29 januari 2020 om 17:34
*Gedeeld 2e keeper
 
Aardappel FcU
 
3
29 januari 2020 om 16:55
Was toch niet zo`n slechte keeper. Wel nu voorbij gestreefd door Paes. Succes in NY
 
tikkietoe
 
1
29 januari 2020 om 17:35
De transfersom zal wel niet overhouden, maar alle ruimte in het salarishuis is nu welkom om een vervanger te vinden voor de geblesseerde aanvoerder Willem Janssen. Bedankt David Jensen en veel succes in New York.
 
Gibson FCU
 
1
29 januari 2020 om 19:04
Ruimte in het salarishuis? Omdat we de ene na de andere peperdure speler en trainer binnenhalen komen we alweer 4 miljoen tekort per jaar...Je denkt toch niet serieus dat Jensen en Makienok hier meer dan 4 miljoen per jaar verdienen waarmee pas weer ruimte zal ontstaan? We vreten momenteel het tafelzilver op. Aandelen verkocht...en nu spelers verkocht. Alleen maar om gaten te dekken die niet gevuld kunnen worden met het bataljon aan waardeloze middelmaat- en schier onverkoopbare spelers die de club voor veel geld aantrok (Maher, Overeem, Ramselaar, Gustafson, Bergstrom, Dumic, Emanuelson, Dalmau, Bahebeck, Cerny, etc etc)...Nog los bezien van alle nog veel matigere huurspelers. We mogen blij zijn dat we dankzij Bleuming en TD ten Hag nog wat geld weten binnen te halen en wat salaris weten te besparen...
 
tikkietoe
 
1
29 januari 2020 om 21:19
De 4 miljoen schuld ieder jaar is inderdaad schrikken en waarschijnlijk bieden de besparingen van Jensen en Makienok geen soelaas in het salarishuis. Maar voor Willem Janssen moet toch een waardige vervanger komen anders voorzie ik een sportief probleem.
 
edzel
 
0
29 januari 2020 om 20:23
Mooie stap. Het niveau van de MLS is, ondanks verschillende redelijke namen, vaak van een bedenkelijk niveau, maar het Amerikaanse sport sfeertje en sportklimaat heeft wel charme. Tel daar bij op dat je naar NY verkast.