Newcastle United wil Champions League in met sterspeler uit de Bundesliga
Zaterdag, 3 juni 2023 om 17:22

Newcastle United heeft zijn interesse in RB Leipzig-middenvelder Dominik Szoboszlai geconcretiseerd, zo meldt de Duitse tak van Sky Sport. De Hongaar heeft een afkoopclausule van zeventig miljoen euro in zijn contract staan, maar Newcastle hoopt die prijs nog te kunnen verlagen. Szoboszlai zelf heeft oren naar een overstap naar the Magpies.

Sky-journalist Florian Plettenberg laat zaterdag weten dat Szoboszlai er meer dan open voor staat om Leipzig te verlaten, nadat bekend werd dat Newcastle concreet werd. De technicus wordt door de club gezien als absolute topprioriteit. Het is nu de vraag of Newcastle daadwerkelijk zeventig miljoen euro op tafel moet leggen, of dat de Engelsen nog wat van de vastgestelde prijs af kunnen snoepen. Als hij daadwerkelijk voor zeventig miljoen euro de overstap maakt naar Newcastle, zou hij samen met Alexander Isak de duurste aankoop in de geschiedenis van de club worden

Een verlaging van de transfersom zou mogelijk een must kunnen blijken te zijn voor Newcastle, daar het bedrag van zeventig miljoen als een potentiële struikelblok wordt gezien. De leiding van Leipzig is ondertussen niet blij met Szoboszlai, omdat hij zich onlangs tegenover de Duitse media positief uitliet over een mogelijk vertrek. "Als ik nu een stap kan maken naar een van de vijf of zes beste clubs van Europa, moet ik dan 'nee' zeggen tegen zo'n uitdaging? Zo ben ik nooit geweest." Szoboszlai kwam in de zomer van 2021 over van RB Salzburg en is uitgegroeid tot één van de steunpilaren in het team.

Newcastle verzekerde zich onlangs van een plek bij de eerste vier in de Premier League en dus komt de club volgend seizoen uit in de Champions League. Het zorgt voor de nodige prestige en Newcastle wil geen modderfiguur slaan in het miljardenbal. Als de club van manager Eddie Howe erin slaagt Szoboszlai aan te trekken, verzekert Newcastle zich van één van de sterspelers van de Bundesliga. De Hongaar kwam tot op heden tot 90 wedstrijden voor die Roten Bullen, waarin hij goed was voor 19 treffers en 22 assists. Buiten die statistieken staat de dertigvoudig international vooral bekend om zijn uitstekende traptechniek.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
DerKaiser123
 
9
3 juni 2023 om 17:27
Zal een bizarre overstap zijn al heeft Newcastle natuurlijk wel enorm veel potentie. Leipzig kan beter eens kappen met die clausules. Nkunku ging ook al voor een koopje weg (60 miljoen), Szoboszlai nu voor 70 miljoem. Olmo heeft nu zijn contract verlengd met een clausule van 60 miljoen. Ik vind dat echt weinig voor zulke spelers, vooral Nkunku.
 
LosBlancos1999
 
69
3 juni 2023 om 17:28
Bizarre stap? Newcastle haalt CL en die gaan waarschijnlijk alleen maar sterker worden. Gaat daar ongetwijfeld ook meer verdienen en daarnaast spelen veel spelers liever in de Premier League dan de Bundesliga
 
DerKaiser123
 
5
3 juni 2023 om 17:32
Dat zeg ik toch ook dat ze veel potentie hebben of niet? Al moet blijken hoe zich dat voortzet want Liverpool en Chelsea hadden natuurlijk een drama seizoen. Dat zal volgend jaar wel anders zijn. Kan zomaar zijn dat Newcastle volgend jaar weer buiten de top-4 valt. Daarnaast speelt Leipzig al jarenlang CL en overwinteren ze meestal ook gewoon. Kunnen ze voor de 2de op rij de beker winnen en zijn ze met Doetmund toch de grootste uitdager van Bayern. Dus ja dat vind ik een bizarre stap. Helemaal omdat deze speler ook gewoon naar de absolute top kan. Zal voor Real op de rechtsbuiten positie een perfecte speler zijn.
 
arsenal890
 
4
3 juni 2023 om 17:32
De PL is eenmaal de grote droom voor bijna alle spelers. Newcastle is nu met CL natuurlijk nog aantrekkelijker en daarom kunnen ze dit soort spelers aantrekken. Vorig seizoen Isak ook al natuurlijk.
 
DerKaiser123
 
3
3 juni 2023 om 17:37
Die kwam van Sociedad en die speelden geen CL toen der tijd. Je zal verwachten dat sterspelers van Leipzig voor clubs als City, Real of een Bayern kiezen. Dan vind ik Newcastle geen stap voorwaarts op dit moment. Ik krijg flashbacks van de transfer van Bailey destijds die ging ook van Leverkusen naar Aston Villa zon 2 jaar terug.
 
arsenal890
 
11
3 juni 2023 om 18:02
Isak is wel een speler die ook van subtop Spanje naar top kon. Maar koos voor Newcastle. Bailey is ook een voorbeeld. De PL is gewoon te aantrekkelijk voor dat soort spelers.
 
DerKaiser123
 
3
3 juni 2023 om 18:22
Leipzig is top-3 Duitsland. Sociedad is geen top-3 in Spanje. En ik zie eerder als een Leverkusen of Frankfurt. Het is best bizar om nu clubs als Atletico, Milan/Inter, Leipzig/Dortmund in te wisselen voor een Newcastle. Maar dat vind jij dus blijkbaar niet.
 
arsenal890
 
6
3 juni 2023 om 18:37
Ik vind het wel bizar. Alleen aan de andere kant verbaasd het mij niet meer. De PL is de droom van dat soort jongens. Voeg daarbij nog gigantische salarissen en de keuze is gemaakt. Dat zal alleen nog maar toenemen.
 
DerKaiser123
 
6
3 juni 2023 om 18:43
Daar heb je wel gelijk in natuurlijk. Je bent de eerste PL fanboy die het op een genuanceerde manier kan uitleggen. Kunnen velen hiero nog een voorbeeld aan nemen.
 
Tegenargument
 
15
3 juni 2023 om 19:12
DerKaiser, mensen kunnen ook kiezen voor een bepaald plan. Zie Newcastle als een 'scale up' in het bedrijfsleven. Dat jij het niet snapt ligt toch eerder bij jou kijk en verwachtingen. Uiteindelijk kan je niet zeggen dat Isak een verkeerde keuze heeft gemaakt, toch? Ze hebben immers CL gehaald, dus blijkbaar is het plan wat hem is voorgeschoteld uitgekomen of nog beter heeft uitgepakt.
 
SterkeJerke
 
5
3 juni 2023 om 20:35
RB Leipzig is nog steeds niet zo groot dat ze een ''eindstation'' zijn voor topspelers. Dus om een overstap te maken naar een grotere competitie naast spelen in de Champions League is natuurlijk volledig te begrijpen.
 
real8madrid
 
3
3 juni 2023 om 20:40
Het is qua club wellicht geen stap omhoog inderdaad maar qua competitie wel, salaris ook en beide spelen CL. Op 2 vlakken dus een stap omhoog en op 2 vlakken blijft het hetzelfde, dat komt neer op een netto winst. Bovendien, wat betreft clubs zit Newcastle in de lift en zijn die duidelijk bezig met een project en aan het groeien terwijl Leipzig al een aantal jaar een plateau heeft bereikt en geen progressie meer maakt. Als beide clubs nu ongeveer gelijkwaardig zijn kies je uiteraard liever voor degene die nog volop aan het groeien is. Uiteraard wil hij liever naar clubs van het niveau dat jij noemt maar als die momenteel geen interesse hebben is dat geen optie en is een club als Newcastle the next best thing. Ik snap overigens niet dat Liverpool bijvoorbeeld geen interesse heeft. Die hebben nood aan versterking op het middenveld en ook aan creativiteit, zeker nu Firmino vertrekt. Het enige dat hem wellicht kan tegenhouden is dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe de strategie van Newcastle is mbt uitgaande transfers. Zijn ze bereid mee te denken met hun spelers bij het geval van een vertrekwens zoals Madrid, Bayern, City etc of gaan ze de PSG-toer op en kom je in een gouden kooi terecht waardoor die stap omhoog de komende 4-5 jaar een utopie wordt?
 
RamboKolombo
 
0
4 juni 2023 om 18:56
RB Leipzig is helemaal geen top 3, Bayer Leverkusen is de 3de club van Duitsland. Degradanten zoals Schalke, Stutgart en HSV hebben zelfs meer status dan Leipzig. Real Sociedad is gewoon het niveau van Sevilla en Villareal by the way. Valencia die dit seizoen degradeerd misschien is gewoon van het niveau Atletico. Kampioen en 2x verliezend CL finalist. Get your facts right. Leipzig stelt geen malle moer voor als je het vanuit jouw oogpunt bekijkt.
 
assiee96
 
14
3 juni 2023 om 17:38
Liever naar de Prem dan elk jaar voor de 3e plek spelen in Duitsland. Newcastle gaat een mooi project tegemoet. Trekken spelers aan met de visie van de trainer
 
DerKaiser123
 
6
3 juni 2023 om 17:45
Het is maar hoe je het bekijkt. Bij Leipzig meer kans op prijzen dan bij Newcastle. City blijft toch wel heersen en dan heb je nog ploegen als Arsenal, United, Liverpool en Chelsea die een stuk interessanter om voor te spelen zijn dan Newcastle.
 
Vernon
 
7
3 juni 2023 om 18:15
Meer kans op prijzen bij Leipzig? Hoezo dat? Kampioen worden lukt nooit met Bayern erbij. Bij Newcastle zal hij ook geen kampioen worden maar die bouwen overduidelijk een ploeg die steeds beter wordt. Dan ligt het plafond toch hoger. Ook een UEFA cup win je eerder met Newcastle dan met Leipzig
 
jsdenhaag
 
5
3 juni 2023 om 18:17
Zou het juist interessanter vinden om voor Newcastle te spelen dan voor Arsenal, United of Chelsea. Newcastle is met een mooi project bezig en is dalijk gewoon net zo goed als City. Pakken gewoon de grootste talenten en gaan een mooie ploeg bouwen.
 
DerKaiser123
 
4
3 juni 2023 om 18:25
Volgens mij kan Leipzig vanavond voor de 2de keer op rij de beker winnen. En stonden ze recentelijk nog in de halve finale van de CL en de EL. Wat heeft Newcaslte in Europa laten zien dan? Als Leipzig dit jaar geen langdurige blessures had gehad van de keyplayers als Nkunku en Olmo waren ze gewoon kampioen van Duitsland geworden. Zelden zoveel bullshit gelezen als de reactie van Vernon.
 
LittleLebowski
 
0
4 juni 2023 om 08:43
Hoeveel prijzen wint Leipzig dan? Een keer de beker is het maximale. Bij Newcastle ook maar daar verdien je 2x zoveel.
 
Thiernobylz
 
7
3 juni 2023 om 18:00
Fantastische speler, Newcastle heeft mij toch wel positief verrast qua transferbeleid na de overname.
 
penkie
 
3
3 juni 2023 om 18:01
Lijkt mij wel een upgrade voor hun middenveld, Guimaeres en Willock centraal als blok, en Szoboszlai dan als meest vooruitgeschoven middenvelder lijkt mij een prima variant! Al speelt hij bij leipzig vaker op de vleugel.
 
mcgregor
 
0
4 juni 2023 om 02:17
Dit zou echt een fantastische aankoop zijn. Een creatieve middenvelder die heerlijk kan ballen. Ik verwacht deze zomer een aantal grote nieuwe namen bij Newcastle. Gaan heel wat wedstrijden spelen nu ze zich hebben gekwalificeerd voor de championsleaque. Centraal achterin mag er ook wel iemand bij komen .
 
Cespek
 
0
4 juni 2023 om 02:36
Met al dat geld dat Newcastle nu heeft + Champions League ticket word dit wel een leuke transferperiode.