Neymar schiet Brazilië naar overwinning in Emirates Stadium
Vrijdag, 16 november 2018 om 23:04

Brazilië heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Uruguay winnend afgesloten. De Goddelijke Kanaries hadden vrijdag aan een doelpunt van Neymar voldoende om het team van Óscar Tabárez te verslaan: 1-0. Bij Uruguay stond Gastón Pereiro in de basis en de PSV'er werd na 77 minuten vervangen door Jonathan Rodríguez.

Brazilië had in de beginfase het beste van het spel en zag na tien minuten een treffer van Neymar worden afgekeurd vanwege buitenspel. Tot veel meer serieuze mogelijkheden kwam de formatie van Tite niet in het Emirates Stadium. Aan de andere kant dwong Luis Suárez doelman Alisson tot een redding. Later zorgde ook Edinson Cavani voor dreiging. Hoewel het een oefenduel betrof, schuwden beide partijen de duels niet. Er werden in het eerste bedrijf liefst vijf gele kaarten uitgedeeld.

Uruguay begon goed aan de tweede helft: Suárez stuitte met een vrije trap op Alisson, terwijl Matías Vecino over kopte. De supporters van Brazilië begonnen te morren en Tite greep na een uur in: de bondscoach liet Allan van Napoli zijn debuut maken. Later besloot de keuzeheer om ook Everton-linksbuiten Richarlison binnen de lijnen te brengen in het stadion in Londen. Het tweetal verving Renato Augusto en Douglas Costa.

Brazilië kwam nauwelijks tot kansen en werd een klein kwartier voor tijd geholpen door Diego Laxalt, die een onbesuisde overtreding maakte op Danilo. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Neymar stuurde keeper Martín Campana de andere hoek in: 1-0. Brazilië verdedigde de voorsprong met succes en kan zich nu richten op het duel met Kameroen van komende dinsdag. Uruguay neemt het in Parijs op tegen Frankrijk.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
jesuis
 
9
16 november 2018 om 23:11
En nu nog tonen in de CL, Neymar... Neymar is gewoon de Memphis van de armen.
 
voetballi
 
21
16 november 2018 om 23:21
Wat zeg je nou allemaal, Neymar is gewoon goed bezig in de cl. Alleen tegen liverpool speelde hij zwakjes, maar zowel beide wedstrijden tegen napoli was hij de gevaarlijkste aan de kant van psg.
 
Almogaver
 
19
16 november 2018 om 23:35
Best veel mensen die zo denken, maar merkwaardig genoeg ene Robin van Persie als een legende zien, terwijl die bij zijn nationale ploeg nog minder gepresteerd heeft dan Neymar bij de zijne. Naar mijn weten heeft Neymar trouwens ook de Champions League gewonnen en had ie daar een aanzienlijk aandeel in.
 
Marc Juventus
 
12
16 november 2018 om 23:46
Werd dat jaar zelfs mede topscorer met Ronaldo en Messi. Daarbij had Neymar ook het record van meeste aantal assists in 1 CL seizoen in handen, voordat Milner het vorig jaar verbrak. Neymar heeft al erg veel laten zien in de CL.
 
Denn01
 
19
17 november 2018 om 00:11
Hou toch op man. Het enige wat meneer Neymer in zijn nationale ploeg heeft laten zien toen de hele wereld meekeek was dat hij heel goed kon fop duiken en huilen om niets. Van Persie heeft veel meer laten zien op voetbal gebied op Wk's. Ik ga het je niet eens uitleggen. Zoek maar op. Geniet ervan.
 
blaugrana2112
 
16
17 november 2018 om 01:30
Neymar wordt topscorder aller tijden bij Brazilië. Hij haalt daarmee Pélé, Ronaldinho, Rivaldo etc in. Die namen kunnen niet tippen aan Van Persie. Verder was Neymar een van de legendarische spelers in het MSN-systeem, heeft 5(!) prijzen in een jaar gewonnen met Barca, waaronder de treble. Neymar staat er altijd voor zijn land en is ver gekomen met Brazilië, heeft ook goud gewonnen op de Olympische spelen, de enige prijs die nog ontbrak bij Brazilië. Ook heeft hij de Confederations cup gewonnen. Wat heeft Van Persie met Oranje bereikt dan?