Neymar verliest rechtzaak en moet Barcelona miljoenen betalen
Vrijdag, 19 juni 2020 om 14:11

De rechtbank in Barcelona heeft de eis die Neymar vorig jaar heeft ingediend resoluut van tafel geveegd, zo meldt de koploper in LaLiga vrijdag via de officiële kanalen. De aanvaller van Paris Saint-Germain eiste dat hij de totale som van 43,6 miljoen euro aan achterstallige bonussen zou ontvangen, maar de rechter gaat hier niet in mee. Volgens het persbericht van Barcelona hoeft de Spaanse club niets te betalen en moet Neymar zelfs 6,7 miljoen euro terugbetalen aan de Catalaanse grootmacht.

Neymar tekende in november 2016 een nieuw contract bij Barcelona, met een looptijd tot de zomer van 2021. Als bepaling in het lucratieve contract stond dat de Braziliaanse aanvaller ruim veertig miljoen euro aan bonussen zou ontvangen in de loop der jaren. Ruim een halfjaar later echter vertrok Neymar voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar PSG. Ruim twee jaar later trok de aanvaller alsnog aan de bel bij Barcelona over het afgesproken bonusbedrag.

Wat is het salaris van Neymar en wat is zijn vermogen?

Neymar is momenteel de best betaalde speler ter wereld

De naar PSG overgestapte spelmaker claimde vorig jaar september dat hij pas veertien miljoen euro had ontvangen vanuit Barcelona. Neymar aasde echter ook op de overige 26 miljoen euro plus rente. Barcelona wilde echter de veertien miljoen euro terughebben, omdat er volgens de Catalanen contractbreuk was gepleegd. Verschillende Spaanse media meldden destijds dat hij bereid was om de eis te laten varen, mits er aan een voorwaarde zou worden voldaan. Barcelona moest een schriftelijke bevestiging overleggen waarop staat dat de PSG-aanvaller in de toekomst zou worden teruggehaald naar Spanje. Het Barcelona-bestuur ging hier niet mee akkoord, waarna een rechtszaak tussen beide partijen volgde.

Barcelona benadrukt in de verklaring dat Neymar in hoger beroep kan gaan tegen de uitspraak, al heeft de Braziliaan nog niet officieel gereageerd op het eindoordeel van de rechtbank. Neymar is reeds meermaals gelinkt aan een terugkeer in het Camp Nou, ondanks een doorlopend contract bij PSG tot 2022. Vanwege de coronacrisis lijkt het echter onwaarschijnlijk dat Barcelona in de eerstvolgende transferperiode tientallen miljoenen neerlegt voor de 102-voudig international van Brazilië.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
9
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
56
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
Shiraz
 
33
19 juni 2020 om 14:17
Denk dat Barca hem gewoon terug wil halen en bij de onderhandelingen die 6,7 mil boete erbij gebruikt: ‘Als je komt, mag je die 6,7mil houden’’
 
LionelGap
 
3
19 juni 2020 om 14:21
Precies dit
 
cambuurlwd058
 
59
19 juni 2020 om 14:27
Is toch triest als je zo een mannetje nog terug wil halen. Daarnaast is hij ook niet meer de jongste en kampt aardig vaak met blessures. Barcelona moet eens verder denken dan 2/3 jaartjes.
 
wandering
 
23
19 juni 2020 om 14:52
Vind het heel jammer dat ik hem alleen in de CL zie, misschien niet de jongste maar wel top 3 van de wereld speler, dat het een zeikert, geldwolf of wat dan ook is boeit mij vrij weinig. Ik kijk voetbal om vermaakt te worden en dat doet Neymar, dus persoonlijk vind ik het heel jammer dat hij niet in Spanje te zien is. Welke club dan ook
 
nick140
 
38
19 juni 2020 om 14:55
Neymar is voor mij juist een reden om niet naar een voetbalwedstrijd te kijken. Als ik kleine kinderen huilend op grond wil zien liggen ga ik wel naar de speeltuin
 
wandering
 
16
19 juni 2020 om 15:09
Tja dan kun je geen een wedstrijd kijken want elke club heeft wel van die spelers, van Ronaldo tot Suarez van Salah tot Sterling en van Robben tot Tadic, allemaal spelers die vallen tot een kunstvorm hebben verheven.
 
Zinedane
 
14
19 juni 2020 om 14:36
Denk dat met de steeds definitievere doorbraak van Ansu Fati op linksvoor Barcelona lekker naar andere posities in het elftal gaat kijken. Suarez en Messi willen Neymar terug, maar die twee gaan echt niet nog 4 jaar door bij Barca gok ik zo. Over 4 jaar is Fati net 21. Dus laat die jongen lekker doorgroeien op de linksvoor positie en focus je op een tijd na Messi,... want dit Barca nu is een uiteeingevallen groep die omhoog wordt gehouden door Messi
 
arsenal890
 
3
19 juni 2020 om 14:40
Inderdaad, helemaal mee eens. Neymar is zeker de jongste niet meer dus terughalen is alles behalve ideaal. Andere plekken hebben voorrang zoals een vervanger voor Suarez, piqué en eventueel wat creativiteit op het middenveld.
 
Kolbeinn_Sigi
 
1
19 juni 2020 om 14:51
Messi is erg gesteld op Fati en ik denk exht dat Messi niet perse nu Neymar hoeft hoor. Barcelona moet eerder eens naar andere posities kijken en gerichte aankopen doen met toekomstplan.
 
Zinedane
 
1
19 juni 2020 om 16:19
Helemaal mee eens. Op welke plekken denken jullie dat Barca het meest versterking nodig heeft? ik zou wel een scorende middenvelder willen naast Frenkie/arthur en Busquets/frenkie (fabian? Thiago Almada?), en een rechtsachter in de plaats van Semedo (dest? Ricardo Pereira? Bellerin? Pedro Porro?)
 
FCBer
 
0
20 juni 2020 om 09:34
Ik las laatst iets over Guardiola en dat hij misschien terug zou keren omdat Man City 2 jaar geen CL mag spelen. Als dat waar is dan kan hij misschien de Bruyne overtuigen om mee te komen. Ik gok dat de Bruyne ook rond de 140 miljoen zou moeten kosten. Je hebt dan wel gelijk een van de beste(voor mij de beste) middenvelders van nu binnen. Ansu Fati laten rouleren met Dembele. Lautaro Martinez halen als vervanger van Suarez. Messi zal hier ook wel blij mee zijn, want hij kan het goed vinden met Martinez. Als laatste Griezmann verkopen en een jonge verdediger halen met potentie. Als dit allemaal zou gebeuren dan zou Barca een geweldige transfer periode hebben en de fans ook. Maar ja.....
 
Ruiz_FCT
 
6
19 juni 2020 om 14:24
Het is een bizar bedrag maar voor een van de best betaalde spelers ter wereld ook weer geen ramp. Neymar verdient zo'n 40 miljoen per jaar geloof ik. Mocht hij terug naar Barca gaan dan zal hij het geld vast mogen houden. Ik hoop Neymar in ieder geval weer te zien schitteren in Msn!
 
Undercover
 
14
19 juni 2020 om 14:18
Haha dan schijn je oh zo graag terug te willen naar Barca en dan probeer je alsnog even dat geld te krijgen via een rechtszaak.. Die jongen kan heerlijk voetballen, maar man wat toont hij af en toe een kinderachtig karakter zeg
 
Wedge21
 
3
19 juni 2020 om 14:36
“alsnog even” uhm het niet dat hij “even” een rechtszaak aanspant. Dit duurt jaren, zoals je ook zelf kunt lezen. Gewoon oud zeer en materiaal om te onderhandelen. Hij kan zelfs nog in beroep dus wellicht duurt het nog langer
 
Undercover
 
2
19 juni 2020 om 14:50
Dat begrijp ik natuurlijk, wellicht dat mijn reactie doet vermoeden dat ik wat kort door de bocht ga. Ik bedoel te zeggen dat ik het wel grappig vind dat overal wordt gezegd dat hij ontzettend graag terug zou willen naar Barca en dat hij zelfs bereid zou zijn om op het gebied van salaris in te leveren om terug te kunnen. Nu schrijven de media van alles en is doorgaans maar een heel klein deel van wat wordt geschreven waar, maar het voeren van een juridische strijd tegen je oude club om extra geld te krijgen waar je al dan niet recht op zou hebben terwijl je zo graag terug zou willen naar diezelfde club is naar mijn mening een beetje gek. Maar goed, wij lezen natuurlijk ook slechts wat ons aangeboden wordt..
 
HZ7-22
 
8
19 juni 2020 om 14:21
Weet nog dat iedereen Barca liep af te kraken toen ze Neymar niet wilden betalen. Je bent onschuldig tot de rechter het zegt he..
 
Millonario
 
13
19 juni 2020 om 14:23
Ik heb nooit een speler gezien die zoveel randzaken met zich meebrengt als Neymar. Het begon al met zijn transfer naar Barca en dat transferbedrag. Kan hij niks aan doen natuurlijk. Dan dat gedoe met zijn vader en een bepaald bedrag. Na zijn jaren bij Barca is er nog steeds een zaak lopende imv geld. We zijn nu drie jaar verder sinds zijn vertrek. Hoe krijgen ze dat voor mekaar zou je denken. En neen, ik hoop dat Neymar nooit meer terugkeert. Het hoeft niet meer. Hij had het allemaal bij Barca maar het was niet genoeg.
 
barcalover123
 
6
19 juni 2020 om 14:41
Ben blij dat er naast mij nog een barcafan is die deze gast niet hoeft te zien.. Snap echt niet waarom barcafans hem terug willen. Ja ja hij is goed en kan wedstrijden beslissen maar is hij de enige die dit kan? Nee natuurlijk niet. Hij is daarnaast geen 24 jaar meer en je zal hem na 2 jaar weer moeten vervangen. Hoop echt dat Barca haar focus legt op andere wingers. Denk aan een Sane of geef gewoon Dembele met Fati de kans aan die linker kant en versterk met dat geld je verdediging. Ik zie alleen nadelen met de komst van Neymar. Hij is te oud, te duur, brengt veel gezeik met zich mee en tot slot zullen jongens als dembele en Fati (die het super goed doet) geen minuten meer krijgen.
 
Millonario
 
5
19 juni 2020 om 14:59
Het is niet eens zo dat ik iets tegen Neymar heb, helemaal niet. Zijn bijdrage was groot en ik was weg van het trio Msn. Met die drie voorin ging je gewoon voor de tv zitten, en ik raakte geen gsm of tablet aan. Maar iets in hem zei dat hij dat maar moest weggooien voor een project waarin hij de 'franchise player' kon worden. En zelfs daarin wordt hij nu voorbij gestreefd door Mbappe. Het is eerder zo dat zijn kans geweest is en dat hij niet meer moet terugkomen want dat gaat inderdaad ten koste van spelers als Fati of Dembele (die is eigenlijk klaar in mijn ogen). Ik heb het al eerder gezegd maar ik vind Fati echt de next big thing. Hoe die jongen voetbalt is gewoon een klasse apart. Hij geeft me hetzelfde gevoel dat ik had toen ik Leo voor het eerst zag spelen, zo onbevangen. Beter dan wie dan ook van zijn leeftijd. Hij heeft nog een paar jaartjes nodig natuurlijk, maar er zit een wereldtoppertje in hem.
 
teambvb
 
1
19 juni 2020 om 15:01
Neymar kan nog prima 5 jaar mee. En is deze voetbalwereld kan je toch niet verder dan 5 jaar vooruit plannen.
 
barcalover123
 
2
19 juni 2020 om 15:06
Neymar gaat na zijn 30ste echt niet meer serieus zijn, heeft daar nu al moeite mee
 
barcalover123
 
2
19 juni 2020 om 15:12
Ik snap wat je bedoelt met Fati. Jongens als Coutinho en Griezman worden helemaal zenuwachtig als ze op het veld staan. Fati lijkt dit totaal niet te hebben en maakt de ene actie naar de andere en speelt met zoveel durf. Dat is voor mij al een kwaliteit opzich
 
Woody2406
 
0
19 juni 2020 om 23:34
Mwah, Balotelli kan er ook wat van
 
Millonario
 
0
20 juni 2020 om 02:56
Haha, ja bedoelde meer de financiele zaken.
 
cambuurlwd058
 
1
19 juni 2020 om 14:24
Nou en als je zo een ondankbaar mannetje terug wil halen weet ik niet wat ik zieliger vind. Neymar die z’n geld wil plus rente of Barcelona als club zijnde.
 
Ajax/barca2014
 
7
19 juni 2020 om 14:25
Ik hoop echt dat hij nog tot het einde van zijn contract bij PSG blijft. Dan kan hij achteraf terugkijken op vijf sportief verloren jaren. Misschien dat een CL winst zijn periode in Parijs nog wat kleur kan geven. Wie weet wat hij nu had kunnen zijn indien hij bij Barca was gebleven. Hij had samen met Messi iedere achterhoede kapotgespeeld. Hopelijk komt hij nooit meer terug. Misschien hebben de emoties de overhand, maar het is toch absurd dat je zo'n onbetrouwbare en onprofessionele persoon voor een megabedrag zou terughalen. Bovendien heeft mijn cluppie helaas nooit zijn vertrek weten op te vangen wat dus ook betekent dat wij de afgelopen jaren flink als supporters hebben moeten lijden. Dat neem ik hem dus ook kwalijk. Hopelijk hebben we nu met Fati de next big thing (al is het natuurlijk te vroeg om daar een oordeel over te vellen).
 
Japie_Krekel
 
3
19 juni 2020 om 14:45
@ajax/barca2014 hoezo 5 sportief verloren jaren? wanneer is de laatste keer geweest dat Barca de CL heeft gewonnen? ja, hij had met Barca kampioen kunnen worden maar dat kan hij ook met PSG in de Ligue 1. het lijkt me zelfs lekkerder voetballen bij Psg. in dat elftal zit imo veel meer creativiteit en voetballend vermogen dan in het elftal van Barca
 
Ajax/barca2014
 
7
19 juni 2020 om 14:59
@japie, het enige doel van PSG is het winnen van de CL. Wordt dat niet gehaald, dan is het seizoen gewoon mislukt. Die eigenaren zullen echt niet enkel blij zijn met een Frans landskapioensschap. Je gaat toch ook niet ontkennen dat het winnen van Laliga of de premier leaque toch een stuk meer prestige heeft dan het voor de zoveelste keer winnen van de ligue1 met dertig punten voorsprong. Kijk ook gewoon nu hoe spannend het is tussen Real en Barca. Een paar jaar geleden werd zelfs het kampioensschap tussen Atleti en Barca op de laatste competitiewedstrijd in een onderling duel beslist.
 
Japie_Krekel
 
2
19 juni 2020 om 15:02
@ajax/barca2014 dat punt snap ik zeker wat betreft het gebrek aan spanning in de competitie, maar dan vind je de Bundesliga waarschijnlijk ook een competitie waar je niet naartoe moet gaan, want daar wordt Bayern ook elk jaar kampioen en hetzelfde geldt voor de Serie A waar Juventus elk jaar kampioen wordt
 
wandering
 
3
19 juni 2020 om 15:20
Zit nog wel een verschil in hoe ze kampioen worden, van de laatste 15 jaar is Barcelona ook 10x kampioen geworden, maar je kunt toch niet met droge ogen beweren dat ze alleen heerser zijn, dat geldt ook voor Juventus en in iets mindere mate voor Bayern , heel vaak kampioen maar er is altijd wel een club die er voor zorgt dat ze niet mogen verslappen.
 
SocioFan1
 
1
19 juni 2020 om 14:26
Lol wat een balgehakt ook toch. Man man man zo jammer hoe het loopt met die jongen. Geld en feesten is zijn motto blijkbaar geworden, zuur. Had bij barca weergaloos kunnen zijn jarenlang maar nee. Nja dit is een pijnlijke uitslag ook voor hem.
 
Wagwan
 
1
19 juni 2020 om 14:31
Hahaha heerlijk. Misschien kan hij het compenseren door naar Barca te komen tegen een verlaagde salaris, waardoor hij het op die manier terug betaald. 6 miljoen euro is echt heel veel geld, ook voor Neymar.
 
jeron
 
2
19 juni 2020 om 14:37
Toen voetbal nog gewoon om 90 minuten ging en daarna een balletje gehakt in de kantine....het is gewoon 1 grote spel/mensenhandel show geworden van lucratieve juristen, makelaars en handelaren
 
Hatsikideee
 
0
19 juni 2020 om 14:44
Geen idee hoe het Spaanse rechtssysteem precies werkt maar ik ga ervan uit dat Neymar wel in hoger beroep zal gaan en dan zal het uiteindelijk wel uitkomen op een schikking waarin beide partijen niets hoeven te betalen. Wel bizar dat Neymar een officiële verklaring van Barcelona eiste waarin zou staan dat ze hem ooit zouden terughalen. Daar maak je ook niet echt vrienden mee in Barcelona lijkt me.
 
PAASCHKAAL
 
10
19 juni 2020 om 14:59
Had nooit weg moeten gaan. Als hij bij Barca was gebleven, dan had Barca al het geld van de miskopen Dembele Coutinho Griezzman Malcom etc. aan verdedigers kunnen besteden en was met de dodelijkste voorhoede aller tijden MSN een ware hegemonie ontstaan. Echter moest meneer zijn ego meer gestreeld worden en wilde hij nog meer verdienen... Nu moet hij op de blaren zitten. Vervelend ventje dat nu niet meer op de juiste leeftijd is om terug te halen. Lekker laten zitten daar in Parijs.
 
laurens92
 
1
19 juni 2020 om 17:51
Best geinig: je bent rijk, je vertrekt bij je werkgever en als je ze daarna voor de rechter probeert te dwingen om geld over te maken moet je ze terug betalen. Ken de details niet, maar de rechter zal het wel goed hebben doorgelezen en zo de keuze hebben gemaakt.
 
usabooij
 
0
19 juni 2020 om 22:11
Ik zou hem als ik Barcelona was niet halen. Het is een hele goeie speler maar je brengt meer problemen in huis. Gewoon lekker jonge spelers de kans geven.