Neymar vraagt Brazilië om geduld met landgenoten: 'Ze zijn allebei zó goed'
Dinsdag, 7 januari 2020 om 19:22

Neymar heeft het volste vertrouwen in zijn jonge landgenoten Rodrygo en Vinícius Júnior, zo stelt de Braziliaan dinsdag in een interview met Globo Esporte. Neymar vindt dat de aanvallers, die beiden voor Real Madrid uitkomen, veel potentie hebben en de tijd moeten krijgen om zich verder te ontplooien. "Ze zijn allebei zó goed", zegt de vleugelspits van Paris Saint-Germain.

De negentienjarige Vinícius debuteerde in 2018 voor Real Madrid, terwijl de één jaar jongere Rodrygo afgelopen jaar zijn debuut maakte voor De Koninklijke. "Ze zijn allebei in korte tijd doorgebroken", ziet Neymar. "Ze doen nu ervaring op, worden wat volwassener en gaan dan nog veel beter worden dan ze nu zijn." Neymar vindt dat er in zijn thuisland weinig geduld is met de twee jongelingen, die al debuteerden voor het nationale elftal.

"In Brazilië hebben mensen een beetje haast. Ze willen dat ze nu al wedstrijden beslissen en alle toernooien winnen. Maar de aanpassing naar Europa is moeilijk. Het is zwaar om bij een club van een hoog niveau als Real Madrid of Barcelona terecht te komen. Ik hoop gewoon dat ze dit pad vervolgen, gefocust blijven en niet vergeten om te blijven genieten van het voetbal. Ik zal ze steunen."

Neymar kijkt in het interview ook vooruit naar zijn eigen jaar. "2019 was moeilijk in elk opzicht, zowel professioneel als persoonlijk. Mijn doel voor dit jaar is om alles te winnen wat er te winnen valt met PSG en Brazilië. We zijn sinds ik bij PSG ben nog niet zo sterk geweest als nu, dus we maken meer kans dan ooit op de Champions League. En natuurlijk wil ik de Copa América nogmaals winnen."

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
0
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
18
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
DonCoXxX
 
1
7 januari 2020 om 19:46
Het is heel goed bedoelt van hem, maar hij kletst, want doorgebroken betekent dat een jeugdspeler uit het 'ei' is gekomen en in de basis staat. Niet dat een speler nog door het ei probeert heen te pikken vanaf de bank. Kortom, Vinicius en Rodrygo hebben te jong te hoog ingezet; ze hadden beter bij hun oude club kunnen blijven zodat ze elke wedstrijd konden spelen om zich verder te ontwikkelen, wat Neymar zelf deed toen Real en Barca aan hem aan het trekken waren.
 
RealMadrid-96
 
7
7 januari 2020 om 19:50
Ik snap wat je bedoeld en denk ook zeker dat het wel verschil maakt voor hun. Aan de andere kant zijn de trainingsfaciliteiten bij Real Madrid wel van een ander niveau als bij Santos of Flamengo. En ook trainen ze nu dag in dag uit met een van de betere selecties ter wereld.
 
RealMadrid-96
 
10
7 januari 2020 om 19:41
Dat ze allebei ontzettend veel potentie hebben staat vast. Ik zie Rodrygo alleen eerder slagen bij Real Madrid. Qua voetballende kwaliteiten weet iedereen het verschil ondertussen wel. Alleen qua persoonlijkheid ben ik ook meer van Rodrygo overtuigd. Vinicius begint toch ook wel wat trekjes te vertonen dat hij denkt dat die er al is. Zidane en de routiniers zijn niet voor niks pissig op hem na de wedstrijd tegen Getafe afgelopen weekend. En ook vind ik het irritant om te zien dat Vinicius veel meer met social media bezig lijkt te zijn als met voetbal. Als hij alle tijd die die in vlogs zou steken is zou gaan schieten op doel gaat het afwerken ook wat makkelijker worden ...
 
Robinho71114
 
6
7 januari 2020 om 21:39
Je doet alsof het verplicht is om extra te trainen. Als hij wat buiten voetbal wil doen is dat toch prima? Loopt bij bijvoorbeeld Depay ook prima buiten zijn blessure
 
RealMadrid-96
 
1
7 januari 2020 om 22:24
Ten eerste is Vinicius niet geblesseerd maar had hij er gewoon geen zin in, als je de berichtgeving mag geloven en/of het fragment hebt gezien. 2 dingen die jij duidelijk niet hebt gelezen of bekeken. Daarnaast mag iedereen weten wat hij of zij buiten het veld doet, voor hun is het ten slotte "maar" werk. Maar je krijgt wel kritiek als je je werk niet fatsoenlijk doet en met randzaken bezig lijkt te zijn. Een Ronaldinho bijvoorbeeld sloeg ook geen feestje over en zolang het goed gaat hoor je er niemand over maar als hij niet presteert hoor je media, ploeggenoten, trainers en supporters hier over. Wat logisch is. Om nog een voorbeeldje te noemen, jij vind het ook niet meer als normaal dat Hazard buiten voetbal van genieten houdt en te dik aankomt bij Real Madrid?
 
RealMadrid-96
 
1
7 januari 2020 om 22:26
En daarbij heb ik ook helemaal niet gezegd dat hij niet mag vloggen. Alleen zie ik iemand die zich 100% inzet binnen en buiten het veld eerder slagen als iemand die liever een camera pakt en gaat vloggen als aan zn gebreken te werken.
 
Robinho71114
 
0
8 januari 2020 om 21:08
Dat van hazard vond ik wel vreemd want als het je werk gaat beïnvloeden moet je niet te dik aankomen
 
Homelander
 
3
7 januari 2020 om 19:48
Zie niet het wereldtalent in Vinicius eerlijk gezegd, ook vrijwel geen vooruitgang in anderhalf jaar tijd.rodrygo zie ik wel graag spelen en zit wel veel meer potentie in. Alsnog ben ik van mening dat deze jonge voetballers weinig te zoeken hebben bij Real Madrid totdat ze constant een hoog niveau kunnen aantikken, misschien net als Odegaard uitlenen en laten ontwikkelen met meer speeltijd.