Nice pakt door na komst Sneijder en betaalt tien miljoen euro aan Monaco
Maandag, 7 augustus 2017 om 21:42

OGC Nice blijft actief op de transfermarkt. Maandagmiddag rondde Wesley Sneijder zijn transfer naar de Ligue 1-club af en enkele uren later maakt Nice ook de komst van Allan Saint-Maximin wereldkundig. De Franse buitenspeler komt voor tien miljoen euro over van AS Monaco, meldt L'Équipe.

De twintigjarige jeugdinternational van Frankrijk heeft voor meerdere jaren getekend. Zijn transfer zat al enige tijd in de pijplijn en wordt niet de laatste van Nice, want de Europese plaaggeest van Ajax wil ook de komst van Christophe Hérelle van Troyes spoedig afronden. Eerder versterkte Nice zich al met de transfervrije Cristophe Jallet en met aankopen Adrien Tamèze, Pierre Lees Melou en Jean-Victor Makengo. Zij kostten respectievelijk 800.000 euro, 4 miljoen euro en 5 miljoen euro.

Saint-Maximin deed vrijdag nog mee in de seizoensopener van Monaco tegen Toulouse (3-2). Het was pas zijn eerste optreden in de hoofdmacht van de landskampioen, want Monaco verhuurde ham in het seizoen 2015/16 aan Hannover 96 en de afgelopen jaargang aan Bastia. Vorig seizoen kwam hij voor laatstgenoemde club tot 34 competitieduels en 3 doelpunten.

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
14
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
48
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
10
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
MarseilleTP
 
11
7 augustus 2017 om 21:44
Hele goede aankoo, heeft zich vorig jaar bij een dramatisch Bastia echt uitstekend ontwikkelt en was echt in de veronderstelling dat hij dit seizoen Zijn kans bij monaco zou gaan pakken. Desalnietemin laar Nice deze zomer zien dat het succes geen incident was en dat ze goed beleid bliiven maken.
 
reds1965
 
4
7 augustus 2017 om 21:52
Maar wat als Nice niet de groepsfase van de CL haalt, brengt ze dat dan niet in de problemen met zoveel investeringen?
 
HowIMetUrMata
 
2
7 augustus 2017 om 21:57
Ze hebben Belhanda van de hand gedaan en volgens mij staat Seri nog op de nominatie weg te gaan. Denk niet dat dit zo'n probleem zal opleveren.
 
Rugu
 
1
7 augustus 2017 om 23:33
Belhanda werd gehuurd dus die heeft Nice verder geen geld opgeleverd. Echter hadden ze van de afgelopen jaren al een positieve transferbalans met de verkopen van Amavi en Mendy. Echter voert Nice inderdaad een prima transferbeleid; Plea (500k), Seri (1m), Ben Arfa (0), Balotelli (0), Le Marchand (400k), Dante (?), Cyprian (5m) en nu natuurlijk Srarfi (1,5m) plus nog wat topper uit eigen jeugd als Sarr en Koziello. Prima beleid. Nu nog met Sneijder en dit talent weer twee goede versterkingen binnen. In Frankrijk zijn er veel ploegen met veel potentie als Bordeaux, Lille en Rennes. Echter zie ik ze structureel nog niet echt de concurrentie met Psg, Monaco, Lyon en Marseille aan kunnen gaan.
 
MarseilleTP
 
0
8 augustus 2017 om 09:14
Ze hebben Amerikaanse en Chinese investeerders achter zich. Het spelen van CL vergroot de aantrekkelijkheid voor jongens als Balotelli en Sneijder maar is geen noodzaak voor het doen van dit soort aankopen.
 
Darth Vader
 
0
8 augustus 2017 om 02:29
@marseille ik heb een vraagje voor je. Ik heb een paar vrienden die fenerbahce supporters zijn en krijgen van de Turkse media te horen dat ze ben arfa van psg gaan overnemen. Ik vroeg me af of je iets rond een transfer van ben arfa hebt gehoord.
 
MarseilleTP
 
0
8 augustus 2017 om 09:13
Denk dat Ben Arfa gaat terugkeren bij Nice, dat is wat de serieuze Franse media meldt deze ochtend. Hoorde ook geruchten over Fenerbahce, maar in deze periode wordt er heel veel gezegd... weet niet in hoeverre het concreet is.
 
Darth Vader
 
0
8 augustus 2017 om 19:37
Dank je wel voor de informatie. Ik zei tegen mijn vrienden ook dat ben arfa zou terugkeren naar nice en ze de onbetrouwbare Turkse media niet moesten geloven.
 
DineshSergioRaghoebar
 
4
7 augustus 2017 om 21:47
Totale leegverkoop daar in Monaco
 
Rochester
 
3
7 augustus 2017 om 22:17
@ Dineshsergio, Van de basiself van het afgelopen seizoen, zijn alleen Mendy, Bernardo en Bakayoko vertrokken en aan deze 3 hebben ze ruim 100 miljoen verdiend en de rest van de spelers die ze hebben laten vertrekken, zoals deze Saint Maximin (afgelopen seizoen verhuurd), Germain en Dirar waren het afgelopen seizoen of verhuurd of waren prima stand-ins voor de basisspelers. Daarnaast heeft Monaco ook prima ingekocht, met onder andere Tielemans, Kongolo, Meïté, Diakhaby en Mboula die nu direct of anders in de toekomst basisspelers zullen worden, terwijl er in de breedte prima aankopen zijn gedaan met onder andere Benaglio en Ghezzal. Ook had Monaco zich op een aantal dingen gewoon al goed voorbereid, want voor bijvoorbeeld Mendy hadden ze in januari Jorge al binnengehaald en die hebben ze vanaf januari tot nu gewoon rustig laten wennen en nu neemt hij de plek van Mendy over, terwijl Kongolo de afgelopen wedstrijd niet bij de selectie zat, maar ik denk wel dat hij het zal maken bij Monaco en het zal mij niets verbazen als hij op een ongeveer vergelijkbare wijze als Jorge gebracht zal worden, alleen dan wel met iets meer speelminuten dan Jorge, want die speelde het afgelopen seizoen maar 2 wedstrijden, maar werd dus klaargestoomd voor de basis. Dan zal Kongolo waarschijnlijk gewoon als centrale verdediger gaan spelen en misschien op de plek van Jemerson, want van Jemerson valt ook niet uit te sluiten dat hij na dit seizoen (volgend jaar zomer dus) zal vertrekken en ook Jemerson is weer zo'n goed voorbeeld dat Monaco zich prima had voorbereid: ze hadden het seizoen 15-16 Ricardo Carvalho rondlopen en die was toen basisspeler, maar Monaco had Jemerson toen aangetrokken en lieten hem in het seizoen 15-16 winnen en vorig seizoen werd hij vaste basisspeler, dus ongeveer vergelijkbaar met Jorge momenteel.
 
regie
 
0
8 augustus 2017 om 01:31
En zo zal ook Tielemans rustig gebracht worden om Moutinho zijn plek over te nemen.
 
MarseilleTP
 
0
8 augustus 2017 om 09:15
Deze jongen heeft nooit deel uitgemaakt van de selectie van Monaco, afgelopen twee seizoenen verhuurt geweest... dus dat valt allemaal wel mee.
 
Zeertjes
 
9
7 augustus 2017 om 21:54
Een Totale leegverkoop is het bij Monaco zeker niet! Ze hebben hier slim op ingespeeld door Ghezzal transfervrij binnen te hengelen van Lyon. Het transferbeleid van Monaco is op en top sinds ze weer terug zijn in de ligue 1. Slimme, goedkope maar ook aankopen vol potentie(Tielemans, Meite, Kongolo, Anderson López etc) om daarna voor de volle mep door te verkopen!
 
Bayal
 
9
7 augustus 2017 om 21:58
Fijne aankoop van Nice dit is een jongen die voetbal leuk maakt om naar te kijken. Heeft zijn kwaliteit bewezen bij Bastia en Saint Etienne, snap nog steeds niet waarom Galtier deze jongen niet opstelde/heeft laten gaan.
 
SneekPSV
 
0
7 augustus 2017 om 22:02
Nice is lekker bezig zeg! Uitstekende aankoop. Ook de mix van jong talent met oudere ervaring is dik in orde. Het lijkt er op dat Nice voorlopig een blijvertje is in de Franse sub-top.