Nicolò Schira: géén contract tot medio 2023 of 2024 voor André Onana
Zaterdag, 10 april 2021 om 16:05

Ajax wil het contract van André Onana tot liefst de zomer van 2025 openbreken, zo verzekert Nicolò Schira via sociale media. Volgens de transferexpert uit Italië heeft de Amsterdamse club er vertrouwen in dat er spoedig een akkoord over een dergelijke overeenkomst zal volgen. Het nieuws is opvallend, daar Ajax volgens De Telegraaf inzette op een nieuw contract tot medio 2024 en de doelman liever tot de zomer van 2023 wilde bijtekenen.

Begin deze maand schreef De Telegraaf dat Ajax de huidige verbintenis van Onana, die nu officieel nog tot 30 juni 2022 op de loonlijst staat, met twee seizoenen wilde verlengen. De doelman zelf neigde naar een contract tot de zomer van 2023. De doelman wilde afgelopen zomer eigenlijk al een stap naar de absolute top maken. De sluitpost mocht naar verluidt voor 25 miljoen euro vertrekken bij Ajax, maar er meldde zich geen enkele club met een dergelijk bedrag in de Johan Cruijff ArenA.

Onana werd begin februari voor een jaar geschorst vanwege het gebruik van het verboden middel furosemide. De Amsterdammers vechten de dopingschorsing aan bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) en mogelijk valt de straf lager uit. Het is een lastige kwestie voor Ajax, daar de doelman vanaf 1 januari 2022 met andere clubs mag onderhandelen en een half jaar later transfervrij de deur zou kunnen uitlopen.

Ajax wil zich dan ook voortijdig van een relatief hoge transfersom voor Onana verzekeren en dat lijkt met een contract tot medio 2024 of 2025 te gaan lukken, tenzij club en speler een afspraak maken over een transfersom van een bepaalde hoogte. Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, erkende afgelopen week dat beide partijen in gesprek zijn. "We zijn in gesprek, ik hoop dat er binnenkort duidelijkheid komt. Dat verwacht ik wel. Dat zou voor meerdere jaren moeten zijn, ja."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
itsaukeee
 
50
10 april 2021 om 16:20
Deze man gaat gewoon zn hele carriere voor ajax spelen vgm??
 
elwood1997
 
39
10 april 2021 om 16:26
Mag het hopen. Zelfde geldt voor Tagliafico. Lijkt gek genoeg niet echt veel interesse voor te zijn vanuit de juiste clubs.
 
665
 
9
10 april 2021 om 17:50
@elwood1997 waarom is dat gek genoeg? Ajax vraagt de absolute hoofdprijs voor Onana en alle topclubs in Europa zitten al met een goede keeper behalve Dortmund, maar die gaan geen 40 miljoen betalen voor een keeper.
 
tinus45
 
8
10 april 2021 om 18:03
Precies dat ja, een te hoge vraagprijs en waarschijnlijk nog geen zeurende spelers dat ze weg willen. Lijkt me voor Ajax wel lekker toch als die twee nog wat jaartjes blijven. Vooral voor Onana zal niet bijster veel komen nu, hij heeft toch het stempeltje doping aan zich hangen vanaf nu.
 
Stevie_G
 
5
10 april 2021 om 18:30
@665: Manchester United en eventueel Inter Milaan waar Handanovic misschien ook wel zijn beste tijd heeft gehad zou ik ook niet uitsluiten.
 
665
 
1
10 april 2021 om 18:47
United heeft met Henderson een uitstekende vervanger voor De Gea. Speelde vorig jaar een sterk jaar bij Sheffield en krijgt de laatste tijd meer speelminuten. Is overigens nog maar 23 jaar dus ik verwacht dat United de komende jaren op hem wilt gaan bouwen. Inter is inderdaad een mogelijke bestemming. Verwacht dat Handanovic nog 2/3 jaar keept en dan zouden ze een nieuwe keeper kunnen aanschaffen.
 
BurdyM
 
11
10 april 2021 om 21:07
Helemaal niet gek. Onana is een betrapte dopingzondaar en zal dat stempel niet kwijtraken. Tagliafico is een gemiddelde linksback die af en toe wat te wild is. In Nederland zijn we een type Tagliafico niet gewend maar in Spanje, Italië en Engeland spelen er veel van dit soort spelers.... Bovendien is Tagliafico ook al weer wat ouder en minder aan het worden.
 
Maarten van Ro
 
26
10 april 2021 om 16:20
Ik verwacht dat Onana wel meedenkt met Ajax en tekent tot 2025. Bij de europese top zijn alle clubs al voorzien van een keeper en bij Ajax speelt hij ook in de Europese top en zal hij elk seizoen kampioen worden en in de CL spelen. Dat kan hij bijvoorbeeld niet bij spurs of dortmund. Onana is een echte strijder en hoort in Amsterdam. Snel een krabbel zetten Andre en volgend seizoen weer met de schaal staan.
 
Psvlld
 
21
10 april 2021 om 16:33
Haha en dan noem je precies twee clubs waar hij ook zeker geen basisplaats zou krijgen. Daarnaast vraag ik me af of je Ajax echt Europese top vindt en Atalanta/Sevilla bijvoorbeeld dan ook? Over dat kampioen worden ben ik bang dat je wel gelijk zou kunnen hebben.. maar schrijf mee eigen club nooit af voor het kampioenschap.
 
Maarten van Ro
 
22
10 april 2021 om 16:42
Met de klasse die Onana heeft denk ik dat hij bij spurs en dortmund eerste keeper zou worden. Hij laat al jaren in de CL zien dat hij een topkeeper is. Van Lloris en Burki ben ik niet gecharmeerd. En ik vind Atalanta en Sevilla niet europese top nee. Die missen de historie, uitstraling en het goede voetbal om tot de echte top te horen. Ajax laat al jaren europees zien niets onder te doen voor clubs als Real Madrid, Juventus, Bayern en Chelsea. Onana zit daarom goed op zijn plek in amsterdam.
 
Psvlld
 
30
10 april 2021 om 16:49
Er staat zoveel in je stuk waar ik het totaal niet mee eens ben en snap echt niet hoe je erbij komt ook, dat ik deze discussie aan me voorbij laat gaan. Onana verdiend in mijn ogen een stap hoger op, zoals Dortmund.
 
jeffreysch
 
30
10 april 2021 om 17:19
@maarten gast waar heb je het over? Jaren? Alleen in 2018/19 en vorig jaar 2 goede wedstrijden tegen Chelsea, waarvan Chelsea de 4 punten pakte. Alle 4 clubs eindigen regelmatig in de knock-outfase CL. Ajax na 13(?) jaar pas en afgelopen 2 seizoenen eruit gekickt. Ik ben ook blij dat een Nederlandse club het goed doet, maar nuance is op zijn plaats.
 
myajaxforever
 
4
10 april 2021 om 19:55
@maarten, Sorry maar Ajax is echt nog lang geen Europese top en het is maar te bezien of ze dat ooit weer worden. Nederland is daar te klein voor. Ajax met Bayern vergelijken Europees is wel hilarisch....als Ajax 10x tegen ze speelt mogen we blij zijn met 2 x winst en een gelijkspel...al zal dat al mogelijk te hoog zijn. Ook in Nederland moeten we het maar zien. Probleem is voor Ajax dat PSV en AZ ook makkelijk jun potjes kunnen winnen als ze een goede ploeg hebben en er te weinig tegenstand is in Nl. Op die basis kan je amper punten verliezen. Ik denk wel dat ze in het voordeel zijn en de kans hebben verder te groeien in Nederland. Maar voorlopig hebben we pas weer 1x kampioen en de 2e die eraan komt en daarvoor was het toch alweer 4 jaar geleden. Dus niet altijd zo kort kijken. Er is meer nodig om verder te groeien...en dat is lastig in NL. Een paar verkeerde aankopen, en 2x CL missen en we staan weer bij af met dat hoge salarishuis! Ajax heeft CL begroot en moet dat altijd halen en ook resultaat halen! Ik hoop natuurlijk wel dat we echt dominant gaan worden...maar de tijd zal het leren. Ik ben voorzichtig positief maar Ajax is ver van de Europese top hoor! Haal Tadic en Blind weg en het is al een stuk minder helaas. Zie nu ook dat we verliezen van Roma...ik zeg niet dat we uit niet kunnen doorgaan...maar ik vrees ervoor.
 
Suarez 7
 
21
10 april 2021 om 16:30
Andre, blijf gewoon lekker nog vier jaar bij Ajax en volg Ter Stegen of Neuer op. Voor clube als Lazio, Dortmund, Sevilla of de bank van Barcelona hoef je de stap niet te maken.
 
arsenal890
 
11
10 april 2021 om 16:35
Waarom zou hij de stap niet maken naar Dortmund, Sevilla, spurs of inter? Dat zijn toch prima clubs voor hem? Je weet dat hij graag het buitenland wil, waarom zou hij dan nog 4 jaar blijven?
 
One-Kurd
 
2
10 april 2021 om 19:11
Iemand met zijn potentie en kwaliteiten zou naar veel sterkere clubs moeten kijken zoals Real Madrid, Juventus en Bayern Munchen. Onana heeft zeer exceptionele kwaliteiten als keeper zijnde en ik verwacht dat hij op een gegeven moment een overstap zal maken naar de echte Europese topclubs omdat hij die kwaliteiten gewoon heeft. Clubs als Dortmund, Sevilla en Inter zijn geen slechte clubs natuurlijk maar ik vind dat hij veel beter kan. Het zou zonde zijn als hij Ajax zou verlaten voor een club als Inter terwijl misschien over een paar jaar een club als Bayern Munchen hem als ideale opvolger zou zien voor Manuel Neuer bijvoorbeeld. Als hij het geduld heeft, wat weinig voetballers hebben deze tijd helaas, dan kan hij een hele mooie carriere maken bij een Europese topclub.
 
arsenal890
 
2
10 april 2021 om 21:12
Onana is niet goed genoeg voor een club als bayern of real. Hij is (nog) geen top 10 keeper en daarom is de absolute top ook niet gekomen ondanks de lage prijs. Hij kan beter een tussenstap doen bij inter of Dortmund. Dan kan onana zich laten zien en kan die altijd nog een stap maken.
 
rubentje13
 
19
10 april 2021 om 16:40
Lazio wellicht niet, maar Dortmund, Sevilla zijn topteams die gewoon beter zijn dan Ajax, dus qua club en competitie gaat ie erop vooruit en ook qua salaris zal hij er niet op achteruit gaan.
 
Maarten van Ro
 
3
10 april 2021 om 16:47
Op basis van wat zijn Dortmund en Sevilla beter? Laten de afgelopen jaren in europa niet zien beter te presteren dan ajax.
 
rubentje13
 
44
10 april 2021 om 16:52
Sevilla heeft vorig jaar de EL gewonnen (en wint die cup heel vaak), Dortmund staat gewoon in de kwartfinale van de CL en overwintert daar eigenlijk elk jaar... Kom op joh, Dortmund en Sevilla zijn gewoon op dit moment en op de langere termijn een stap omhoog voor Onana. Ajax is gewoon heel erg wisselvallig in de Europa met t ene jaar een finale of halve finale plek, t jaar erna gaan ze eruit tegen de lammen en de blinden (getafe en Rosenborg), en niet overleven in groepsfases CL waarin je wel hoort te overleven als je de ambitie hebt van Ajax. Dortmund en Sevilla presteren veel constanter in Europa en spelen in betere competities.
 
APPELSAP12
 
27
10 april 2021 om 16:53
Sevilla heeft recent 3 Europa League's achter elkaar gewonnen en Dortmund doet consistent mee aan de CL. Snap niet wat je wilt bereiken?
 
Sanderr
 
13
10 april 2021 om 17:57
Maarten, hou even je gekke praat voor je joh haha. Zelfs als Ajacied stoor ik me aan zulk geneuzel. Je gaat toch niet met droge ogen beweren dat Ajax (structureel) beter is dan Sevilla of BVB? Doe even normaal man
 
TilburgAjax
 
8
10 april 2021 om 18:36
@maarten - jouw enthousiasme is heus aanstekelijk, maar toch vind ik - hoewel ik ook echt heul erg voor Ajax ben - het echt onzin wat je zegt. Dortmund en Sevilla zijn de afgelopen 10 jaar structureel beter en succesvoller dan Ajax. In het seizoen 2018/2019 had Ajax van beide wel gewonnen, maar de afgelopen 2 jaar en dus ook momenteel vrees ik van niet. Een stap daarheen zou voor Onana een verbetering zijn. Qua carriere ook begrijpelijk; nieuwe uitdaging en laten zien dat je ook elders kunt presteren. Desalniettemin zou hij prima bij Ajax kunnen blijven, daar is hij de held en kan hij een mooi salaris verdienen.
 
cabinessence
 
1
10 april 2021 om 16:58
Over vier jaar is hij 29. De meeste spelers zijn dan al over hun top heen. Niemand maakt zo laat pas de eerste stap van de eredivisie naar de Europese top.
 
Sanderr
 
14
10 april 2021 om 17:13
Voor een keeper kan dat prima hoor, en hij zal natuurlijk ook niet zijn hele contract uitdienen waarschijnlijk. Van der Sar ging bijvoorbeeld ook pas op zijn 29e naar Juve overigens.
 
arsenal890
 
3
10 april 2021 om 16:34
Ben benieuwd wat onana gaat doen. Is echt een meer dan prima keeper voor clubs als inter, Dortmund of spurs. Als hij tot 2025 blijft lijkt hij toch een stuk minder haalbaar voor die clubs. Als hij transfervrij weggaat is hij wel weer aantrekkelijk want dan bespaar je toch een goeie 30 miljoen.
 
TheEmirates
 
2
10 april 2021 om 16:51
Ik zou het ook top vinden mocht Arsenal hem aantrekken. Leno schijnt weg te willen om meer aanspraak te maken bij het Duitse elftal. Onana uitstekende vervanger lijkt mij?
 
arsenal890
 
0
10 april 2021 om 16:57
Als leno echt wel wil is het zonde dat ze martinez weg hebben gedaan. Maar als ze een vervanger willen is onana meer dan prima. Al kun je je afvragen of onana dat wilt.
 
Andres13
 
0
10 april 2021 om 17:00
Vraag is alleen of Arsenal op dit moment aantrekkelijk genoeg is. Prachtige club met een grote historie, maar Europees voetbal gaan ze waarschijnlijk niet halen en de laatste jaren gaat het alleen maar minder sportief gezien.
 
TheEmirates
 
0
10 april 2021 om 17:18
Absoluut waar, maar het blijft de Premier League. Denk dat veel voetballers daar niet over na hoeven te denken.
 
misseva88
 
2
10 april 2021 om 17:42
Los van het feit dat ik niet zou snappen waarom iemand naar Arsenal over zou stappen anders dan puur voor de pecunia vraag ik me af of Onana sinds Brexit makkelijk naar Engeland over zal kunnen stappen.
 
Soccerfan_1
 
2
10 april 2021 om 16:51
Onana moet zich wel realiseren dat hij niet zomaar als 1e keeper wordt gehaald bij een topclub. Bij Ajax speel je elke week, verdien je lekker en speel je mee voor het kampioenschap en doe je de laatste jaren europees ook nog lekker mee.
 
APPELSAP12
 
2
10 april 2021 om 16:55
Vind hem echt iets voor Inter. Weet niet hoe Handanovic het doet daar maar misschien zou het wel iets goeds zijn als Onana daar komt keepen. Je ziet een stijgende lijn in hun voetbal en prestaties, dus de komende jaren daar keepen zou misschien wel goed zijn voor Onana.
 
Juggler
 
3
10 april 2021 om 17:32
Voor Inter is er voorlopig geen reden om Handanovic te willen vervangen, doet het prima. En voor een keeper in Italië is die met zijn 36 niet eens zo oud. AC Milan is drukker op zoek naar een keeper, waar Donnarumma wat hoger staat op de lijstjes in de top.
 
Oortap
 
2
10 april 2021 om 17:17
Wel logisch. Is natuurlijk nog vrij jong, maar als de huidige schorsing blijft staan, zal hij pas weer in seizoen 22/23 in actie komen. Ik neem aan dat ze hem niet halverwege volgend seizoen ineens weer laten spelen. Afhankelijk van zijn prestaties is hij pas weer aantrekkelijk voor andere clubs in seizoen 23/24, dan weet je dat clubs in ieder geval nog een bedrag moeten aftikken voor een nog twee jaar lopende contract. Daarnaast ziet de keepersmarkt er in 2025 ook weer anders uit. Een aantal keepers bij de absolute (sub)top zijn met pensioen of moeten vervangen worden, en dan is de dan nog maar 29 jarige Onana misschien wel een optie voor deze clubs.
 
TilburgAjax
 
0
10 april 2021 om 18:42
Mee eens dat hij op zijn 29e nog steeds een erg interessante keeper kan zijn voor topclubs, waar dan veel oudere keepers wel zijn afgezwaaid. Maar als Ajax zijn contract nu tot medio 2025 verlengt, dan heeft hij aan het eind van seizoen 23/24 nog maar 1 jaar contractduur over. Eigenlijk moet je dus na seizoen 22/23 verkopen. Ik verwacht dan ook dat hij - mits wedstrijdfit - na zijn schorsing snel weer in de goal zal staan. Hij moet immers veel spelen om (weer) veel waard te worden, zowel qua spel als qua transfersom.
 
Boris19
 
1
10 april 2021 om 18:23
Wat een kop weer. Je denkt hij wil niet bijtekenen, maar het gaat om een nog langer contract. Begrijp dit niet zo goed. Als er staat Onana denkt aan bijtekenen tot 2025 klikt ook echt wel iedereen.
 
Krav
 
1
11 april 2021 om 10:50
Goed gepland. Een verkeer pilletje slikken, een jaar betaald verlof, en dan ook nog eens alle troeven in handen hebben in je contractonderhandelingen. Bij welke werkgever in welke branch krijg je dit voor elkaar? ??