Nicolai Jörgensen kreeg doodsbedreigingen: 'Het heeft grote impact gehad'
Dinsdag, 22 februari 2022 om 12:40

Nicolai Jörgensen houdt geen warme herinneringen over aan het WK 2018. Denemarken werd in de achtste finales na strafschoppen uitgeschakeld door verliezend finalist Kroatië. Jörgensen miste namens Denemarken de laatste penalty in de strafschoppenreeks, waarop hij in zijn thuisland de nodige haat- en doodsbedreigingen ontving.

Na missers van Christian Eriksen en Lasse Schöne zag Jörgensen zijn beslissende strafschop ook gekeerd worden door de Kroatische doelman Danijel Subasic. De uitschakeling in de achste finales van het WK kwam in Denemarken hard aan en de voormalig spits van Feyenoord kreeg zelfs te maken met bedreigingen van supporters. "Het heeft zeker een grote impact gehad op mij als persoon en op mijn plezier in het voetbal", vertelt Jörgensen in gesprek met TV3. "Om door zoveel mensen afgekraakt te worden, is moeilijk. Daar was ik niet op voorbereid."

De haat en doodsbedreigingen aan het adres van Jörgensen waren zo heftig dat de Deense voetbalbond aangifte bij de politie deed. Het voor de inmiddels 31-jarige aanvaller teleurstellend verlopen WK vond ruim drieënhalf jaar geleden plaats, maar pas sinds kort heeft hij het echt achter zich gelaten. "Het is pas een week geleden dat ik eindelijk de moed had om over die gevoelens te praten", zegt Jörgensen. "Dat was een enorme opluchting. Ik had niet gedacht dat het zoveel met me zou doen. Het maakte niet uit tegen wie, het was een enorme opluchting."

"Ik had nooit gedacht dat het zo'n groot deel van mijn lichaam vulde. Maar dat deed het wel, want ik voelde me ontspannen en ontdaan van spanningen nadat ik het had verteld." Jörgensen liet Feyenoord afgelopen zomer na vijf seizoenen achter zich voor Kasimpasa. Het avontuur in Turkije werd uiteindelijk niet wat hij ervan had gehoopt. De Deen liet vorige maand zijn contract ontbinden en keerde terug bij FC Kopenhagen, de club waar hij eerder al vier jaar voor speelde.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Soccerfan_1
 
6
22 februari 2022 om 12:55
Ja dat is tegenwoordig een hype. Lekker via Social media of andere kanalen iemand bedreigen want ja wie doet je wat he. Het liefst nog ff een ander profiel aanmaken zodat mensen niet zien dat jij het bent want zo laf zijn we wel.
 
Ducktaildo
 
13
22 februari 2022 om 13:04
Is toch iets van alle tijden? Alleen vroeg stuurde je een brief, schreef je het op een muur of schreeuwde je het vanuit een menigte. Gewoon niet beginnen aan dat gehele social media. Mis je niks aan
 
daanson
 
1
22 februari 2022 om 13:33
Klopt kan me nog een aflevering herinneren van Peter R de vries, die man had hem doodsbedreigingen gestuurd maar toen die voor zijn neus stond was die poeslief.
 
Grasnaaier
 
1
22 februari 2022 om 14:33
Tegenwoordig is het inderdaad allemaal verschrikkelijk met anonieme bedreigingen van 13 jarigen met een computertje. Vroeger ('94) werd je nog gewoon doodgeschoten als je in je een eigen goal maakte. goh wat was het toen beter zeg... (I know, ik chargeer) Dit is geen hype, dit is geen fenomeen van tegenwoordig, dit is helaas de mens eigen. Dit is van alle tijden alleen zie je het nu veel meer door o.a. social media en (ik zeg t gewoon) kleinzerige karaktertjes die op dezelfde platformen huilie huilie doen. "kijk mij eens".
 
vastrekuh22
 
2
22 februari 2022 om 12:56
ongelofelijk waar de wereld tegenwoordig last van heeft. als je op een WK staat al een strafschoppenserie moet de beslissing brengen, moet je juist trots zijn op alle spelers die op dat moment een penalty durven te nemen ongeacht of deze er wel of niet in gaat. begrijp goed dat dit impact heeft op Jorgensen
 
THenry_228
 
3
22 februari 2022 om 13:07
En vooral omdat eerder ook Eriksen en Schone hun strafschop al gemist hadden. Lijkt me eerder een gevalletje van een zondebok te zoeken (en te vinden in Jorgensen). Triest.
 
Supportert
 
4
22 februari 2022 om 13:43
Ik dacht na het lezen van de kop: oh nee, weer Feyenoorders slecht in het nieuws.. maar het waren de Denen ??