'Niet per se naar Ajax of PSV, want die stap is voor hem megagroot'
Zaterdag, 2 september 2017 om 16:32

Ben van Dael liet toptalent Perr Schuurs vorig jaar debuteren bij Fortuna Sittard en inmiddels heeft de zeventienjarige verdediger zich al opgewerkt tot aanvoerder. Clubs als Ajax, PSV, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, RB Leipzig en Bayern München werden de afgelopen maanden aan Schuurs gelinkt, maar volgens Van Dael zou het talent er goed aan doen om eerst een kleinere stap te maken.

De ex-trainer van Fortuna, tegenwoordig werkzaam bij de A1 van Vitesse, geeft aan dat het iedere spelers iets zou doen om bij zulke grote clubs genoemd te worden. "Maar hij zal normaal blijven doen, dat weet ik zeker. Ik denk dat een iets hoger niveau goed zou zijn voor zijn ontwikkeling. Niet per se Ajax of PSV. De stap van een Jupiler League-club als Fortuna naar de Nederlandse top is megagroot. Ik zou een kleinere stap nemen."

Volgens Van Dael was het een slimme zet van Fortuna om Schuurs nu al te benoemen tot aanvoerder van de ploeg. "Hij is er wel een type voor, hoor", geeft de trainer aan in Voetbal International. "In de A1 was hij ook als jonkie aanvoerder. Maar het zegt mij ook iets over de rest van de groep. Het is jong en buitenlands, een echte aanvoerder loopt er niet bij."

De uitspraken van Van Dael komen overeen met het advies dat Kevin Hofland onlangs gaf aan Schuurs. "Ik zou hem adviseren in Nederland te blijven. Je ziet te veel jongens die op te jonge leeftijd naar het buitenland gaan terugkomen. Eerst die tussenstap en dat hoeft echt niet bij Ajax, Feyenoord of PSV te zijn. Dat kan ook Vitesse of FC Utrecht zijn", zei Hofland, die zelf ook voor Fortuna Sittard speelde.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Yoink
 
8
2 september 2017 om 16:37
Zo zie je nooit een artikel over Fortuna of haar spelers, en nu om elke scheet die iemand om Schuurs heen laat . Lekker bij Fortuna blijven jong!
 
j0rnnn
 
2
2 september 2017 om 16:37
Als je het verwachtingspatroon heb gecreeerd dat je naar de absolute top wil, dan moet je naar de top 3. Met kans dat je eindigt met een loopbaan als lukoki of de Sa. Wil je gewoon een goede prof worden, kan je beter via Utrecht of AZ een stap maken.
 
Ryjuu
 
5
2 september 2017 om 16:41
Toch wel raar. Verdedigende talenten in overvloed, maar van groot aanvallende talenten ontbreekt elk spoor, terwijl Nederland toch juist bekend stond om hun aanvallende spelers.
 
jan1980
 
4
2 september 2017 om 17:26
Stengs, Boadu, Lammers, Sierhuis, Piroe? Men moet gewoon niet die gasten zo hypen, 2 ballen passen bij top 3 en je bent de nieuwe Messi. Huntelaar, Nistelrooy en robben hebben ook jaren in subtop gebuffeld
 
PAASCHKAAL
 
0
2 september 2017 om 16:59
Helemaal mee eens. Rustig aan je carriere werken en stap voor stap omhoog gaan. Neem bijvoorbeeld een voorbeeld aan Strootman: Sparta - Utrecht - PSV - Roma. Vooral niet tekenen te vroeg tekenen voor teams als Chelsea/city die spelers als handelswaar gebruiken. Je hebt dan zelf weinig meer te zeggen over waar je gaat spelen en ik denk dat die manier van werken niet ideaal is voor de ontwikkeling van de spelers.
 
Sirius
 
1
2 september 2017 om 17:02
Vooral de keuze qua club is belangrijk. Er zijn ook honderden voorbeelden van spelers die gelijk een grote stap maken en wel direct goed presteren. Dat Strootman een geleidelijke weg heeft bewandeld, wil niet zeggen dat het voor een andere speler ook goed is. Het is vooral, zoals je zelf al aangeeft, belangrijk dat spelers precies weten wanneer ze gebruikt gaan worden als handelswaar of als een volwaardig talent met de potentie om bij de betreffende club te slagen.
 
PAASCHKAAL
 
0
2 september 2017 om 17:10
Precies. Je hebt gelijk dat spelers zich ook kunnen ontwikkelen in de jeugd van de clubs zelf. Jongens als Aké en Fosu-Mensah zijn daar mooie voorbeelden van. Echter gaat dat lang niet altijd goed en moet de speler dan op jonge leeftijd al naar het buitenland, ook niet niks. Zelf zou ik het liefst eerst de Nederlandse top halen om vervolgens naar de buitenlandse top te gaan. Wijnaldum deed dat bijvoorbeeld ook. Maar dan niet direct naar een te grote club als Madrid want bij zo'n clubs is het voor veel Nederlanders als eerste stap in het buitenland misgegaan (drenthe, Buttner, Huntelaar etc.)
 
Sirius
 
1
2 september 2017 om 17:00
Als je echt zo'n groot talent bent, kun je ook gelijk de stap naar een Nederlandse topclub maken. Een jongen als De Ligt is inmiddels een basisspeler bij Ajax en is ook nog maar net 18 jaar. Je zult toch aan een bepaalde druk moeten wennen en die heb je bij Ajax, PSV of Feyenoord veel meer dan bij Utrecht of Vitesse.
 
jan1980
 
4
2 september 2017 om 17:20
De ligt had Sánchez naast hem. Je ziet maar hoeveel Sánchez verbloemde, ook bij Veltman en schone te zien.
 
alkatorian
 
2
2 september 2017 om 18:00
Dat is waar. Maar dat weet je op voorhand bij een 18-jarige. De ene week speet de Ligt geweldig (EL-finale bijvoorbeeld) en de andere week maakt hij een gewedige fout. Hoort er helaas bij. Maar die jongen komt er wel. Ik denk dat een blinde nog wel kan zien dat de Ligt een geweldig talent is.
 
jan1980
 
3
2 september 2017 om 17:19
Past binnen het AZ beleid waar de afgelopen jaren steevast rond 5 eigen jeugd speelden, mooie vervanger voor Vlaar na dit jaar.
 
yatsemata
 
0
2 september 2017 om 19:18
Behalve dat dit geen eigen jeugd van az zou zijn maar gewoon een aankoop. Dus dat er veel jeugd doorbreekt zegt weinig. Ik kom overigens maar tot 2 spelers die 'vast' speelden vorig jaar...
 
jan1980
 
0
3 september 2017 om 00:08
AZ gunt dus jonge spelers ruimte.
 
yatsemata
 
1
3 september 2017 om 12:19
Dat geld tegenwoordig voor de meeste eredivisionisten...
 
yatsemata
 
1
2 september 2017 om 19:20
Nou Per, je bent van harte welkom bij die mooie club waar je ex-trainer nu werkt. Ik weet ook dat ze je al een keer gesproken hebben naar dat je duidelijk aangaf het seizoen met fortuna af te willen maken maar komende zomer als Miazga vertrekt is er een mooie vacature bij ons waar je langzaam naar de top kunt groeien.
 
Zlatanisme
 
0
3 september 2017 om 02:37
Kan ajax hem dan niet kopen en dan verhuren aan een eredivisie club die iets lager speelt? (Geldt ook voor Feyenoord en Psv)