Nieuw hoofdstuk ADO-soap: commissarissen stappen per direct op
Woensdag, 14 juni 2017 om 13:00

Het is opnieuw onrustig binnen ADO Den Haag. Het Haagse stadsbestuur maakt in een brief aan de gemeenteraad bekend dat twee prominente commissarissen, Martin Jol en Wim Deetman, opstappen. Bovendien is er nog 'geen zicht' op een degelijke begroting, terwijl die eigenlijk donderdag naar de KNVB gestuurd moet worden.

Er wordt momenteel nog overleg gevoerd tussen de gemeente Den Haag, ADO en de stichting HFC, de zogenaamde 'cultuurbewaker' van de club. Bovendien ziet de club met Jol en Deetman twee belangrijke commissarissen vertrekken. Volgens wethouder Tom de Bruijn was het voor het tweetal 'bijzonder lastig' om goed toezicht te houden binnen de club.

"Er werden zelfs vergaande overeenkomsten met de grootaandeelhouder gesloten zonder dat de commissarissen Deetman en Jol daarvan op de hoogte waren", zegt De Bruijn in gesprek met het Algemeen Dagblad. Wim Deetman, oud-burgemeester van Den Haag, werd vorig jaar door de gemeente aangesteld om streng toezicht te houden om de Haagse club. "Ik heb groot respect voor de manier waarop Deetman zich het afgelopen jaar voor het belang van ADO heeft ingespannen. Dat Deetman geen andere optie ziet dan om per direct terug te treden is begrijpelijk, maar spijtig."

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
4
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
33
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
9
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Odo-
 
13
14 juni 2017 om 13:04
Ik vraag me af of dit ooit nog goed gaat komen..
 
De Toekomst
 
3
14 juni 2017 om 13:12
Logisch dat je je dit afvraagt hoor, maar 9 van de 10x is dit gewoon iets dat na enkele jaren weer opgelost wordt. ADO heeft al veel meegemaakt en ik kan me niet voorstellen dat de gemeente of rijke fans de club ooit definitief laten vallen. Kortom, dit zal zeer waarschijnlijk een keer goed komen.
 
Odo-
 
4
14 juni 2017 om 13:18
Wat fijn dat jij denkt dat het wel goed komt. Ik snap je gedachte wel, maar ik denk niet dat de gemeente koste wat kost ADO over eind gaat houden, mocht het verder escaleren. Daarnaast hadden rijke fans eerder de mogelijkheid om in te stappen, en dat hebben ze toen ook niet gedaan. Het is jammer dat er bij clubs als ADO, maar ook Roda en NEC, organisatorisch zoveel misgaat.
 
De Toekomst
 
0
14 juni 2017 om 13:28
En uiteindelijk stapt er altijd wel weer een partij in of de club gaat failliet en komt opnieuw terug onder een iets andere naam, maar ADO zie ik niet snel definitief opgedoekt worden.
 
Odo-
 
2
14 juni 2017 om 14:42
Dachten ze bij RBC Roosendaal 20 jaar terug ook. We hebben afgelopen seizoen bij Twente kunnen zien hoe snel een club door wanbeleid aan het randje van de afgrond kan komen te staan.
 
wandering
 
1
14 juni 2017 om 16:36
Ja want ADO trekt volle zalen, ken het draagvlak in Roosendaal niet, maar in Den Haag is die vrij laag, ADO heeft jaren te koop gestaan en uiteindelijk koopt een Chinees bedrijf de club, dat zegt ook wel wat natuurlijk. En als je ziet dat er van Roosendaal tot de hele provincie Zeeland geen enkele profclub te vinden is dan denk ik dat ze die 11.000 toeschouwers die ADO trekt ook wel kunnen halen.
 
Sonnyfloyd
 
5
14 juni 2017 om 13:34
Is echt een geweldige zet geweest dat verraad van de Posthoorn begin jaren 70, ado en SHS samenvoegen (lees SHS opheffen en bij ado voegen) en dan 1 club in de stad, die moest kunnen meedoen om de prijzen en in de top terechtkomen. Zoveelste blunder van deze gemeente waarbij Scheveningen voor de zoveelste keer met niks met niks achterbleef, ze lachen zich daar kapot om zoveel onbenul. Gelukkig hebben ze nog wel het dorp waarmee ze kunnen koketteren, zodat de gaten in de gemeentebegroting gedicht kunnen worden, anders was van de hele gemeente niks meer over.
 
Dion United
 
5
14 juni 2017 om 14:35
Wat een onzinnig Calimero-verhaal steek jij hier nu af. De huidige problemen bij ADO hebben helemaal niets maar dan ook echt niets met het verleden te maken. ADO heeft 100% levensvatbaarheid als club in de Eredivisie. Zowel qua begroting als achterban en de sportieve prestaties van de laatste jaren. Het feit dat een Chinees wan(g)beleid voert en incapabele bestuurders aanstelt heeft hiermee niets van doen. Groeten vanaf een zonnig Schevenings strand in Den Haag.
 
surreal
 
1
14 juni 2017 om 14:03
Het lijkt mij dat er een grote overhaul nodig is bij Ado. Het opstappen van iemand zoals Deetman is zeer veel zeggend. Wat een puinhoop. Welke bestuurders willen hier nou nog instappen? En als speler heb je hier toch ook geen zin in? Zulke chaos en onzekerheid zou ik totaal geen trek in hebben.
 
Djoowey
 
1
14 juni 2017 om 14:25
Het is al jaren één grote puinzooi bij ADO. Het houdt maar niet op.