Nieuwe kans na verloren jaar bij Ajax: 'Ik moet het gevoel terug krijgen'
Maandag, 3 juli 2017 om 08:00

Thulani Serero pikte in zijn eerste vijf seizoenen bij Ajax regelmatig zijn minuten mee, maar in het afgelopen jaar onder Peter Bosz kwam de Zuid-Afrikaan er totaal niet aan te pas. Vorige maand koos hij eieren voor zijn geld door de overstap naar Vitesse te maken en de middenvelder hoopt daar weer regelmatig aan spelen toe te komen.

"Het is belangrijk voor mij om weer wedstrijden in de benen te krijgen. Ik moet het gevoel terug krijgen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Zijn nieuwe ploeggenoot Thomas Bruns heeft hoge verwachtingen van Serero: "Die jongen heeft gewoon tegen FC Barcelona gespeeld. Die weet wel hoe het werkt."

Serero lijkt bij Vitesse eveneens gezelschap te gaan krijgen van Bryan Linssen, die op het punt staat om zijn overstap van FC Groningen af te gaan ronden. Voor Bruns komt de komst van zijn voormalige ploeggenoot bij Heracles Almelo als een aangename verrassing: "We zijn vrienden sinds onze gezamenlijke periode bij Heracles. Deze zomer zijn we nog samen op vakantie geweest. Toen speelde er nog niks."

Vitesse roerde zich met de komst van Serero, Bruns en, waarschijnlijk, Linssen aardig op de transfermarkt en de bekerwinnaar legde ook Tim Matavz vast als vervanger van de naar FC Basel vertrokken Ricky van Wolfswinkel. Trainer Henk Fraser is tevreden met de komst van de Sloveense spits, maar verwacht toch nog een aantal nieuwe versterkingen: "In elke linie moet er nog minstens een speler bijkomen. We willen er een verdediger, een middenvelder, een spits en een vleugelaanvaller bij hebben."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Jordy-t-H
 
22
3 juli 2017 om 08:20
Vitesse is goed bezig. Komt een heel leuk team te staan zo.
 
caribbean
 
9
3 juli 2017 om 08:27
Het zou me idd niet verbazen als ze komend seizoen gewoon mee gaan doen bovenin. Ze hebben gewoon een goed gebalanceerd team staan, wellicht dat de defensie nog versterkt moet worden en dat er nog wat huurlingen van Chelsea erbij gehaald worden. Maar met mannen als Linsen, Serrero en Matavz kan je een heel eind komen in de eredivisie.
 
Lekiam
 
11
3 juli 2017 om 08:33
Serrero gaan ze heel veel plezier aan beleven, mits goed gebuikt. Is geweldig in de combinatie, altijd aanspeelbaar en versnelt het spel enorm.
 
joostfan
 
2
3 juli 2017 om 09:45
De reden dat hij bij Ajax niet meer speelde was met name de manier waarop hij het spel vertraagde. Hij kiest altijd voor de kaats en draait juist te weinig open voor een centrale middenvelder. Leuke speler om mee op balbezit te spelen maar juist niet de dynamische speler of flitsend voetbal mee te spelen.
 
Xyzz
 
4
3 juli 2017 om 11:44
Nee, de reden dat hij niet meer speelde was omdat hij door de directie buiten de selectie werd gezet. Hij versnelde het spel juist door altijd aanspeelbaar te zijn en snel door te spelen. Gudelj en Bazoer, dat waren spelvertragers.
 
Lekiam
 
0
3 juli 2017 om 12:14
Volgens mij was het meer zijn scherpte voor de goal en duelkracht die hem een plaats in de selectie koste. En omdat Ajax zijn contract niet wilde verlengen en door hem buiten de selectie te houden "verplichten" te gaan.
 
afcasander
 
1
3 juli 2017 om 17:29
Hij kon bij een aanname 2 man op het verkeerde been zetten, was de beste bij ajax in het 1 keer raken en in de kleine ruimte en je versneld het spel juist door zo snel mogelijk de bal te laten gaan... niet zoals schone te lang doen over het open draaien, daarna te lang doen over het goed leggen van de bal om vervolgens pas de pass te geven... nadat je eerst nof 10 seconde met de bal gelopen hebt om een oplossing te zoeken uiteraard...
 
grasveld7
 
11
3 juli 2017 om 08:42
Serero, Matavz, Linssen.. geen verkeerde namen om het nieuwe seizoen mee in te gaan. Het is hem dan ook meer dan gegund! Die jonge moet gewoon weer lekker gaan vlammen en mintuten gaan maken.
 
Conti
 
1
3 juli 2017 om 09:10
Moet zeggen dat Utrecht en Vitesse mij verbazen deze zomer. Ze lijken, voordat het echte geweld begint, al de selectie op orde te hebben. Dat is prachtig nieuws voor die gasten! Utrecht doet t goed me jonge spelers goedkoop/transfer vrij halen die eerder zijn mislukt, ze flikken het toch weer. Vitesse die goed 'inkoopt' met Linssen, Matavz en Serero. Ben benieuwd of die twee het vuur aan de schenen van de top drie kan leggen.... Het ziet er in ieder geval veel belovend uit! Zal me toch enigszins zorgen maken als AZ fan zijnde, dat daar zo weinig gebeurt...
 
yatsemata
 
2
3 juli 2017 om 09:29
Matavz, Bruns en Serero zijn allen transfervrij gekomen en Linssen zal niet meer dan 7 ton kosten lijkt me...
 
Conti
 
2
3 juli 2017 om 11:08
Daarom gebruik ik ook de term, let goed op de aanhalingstekens, 'inkoopt'. Linssen kost geld en van de rest wist ik dat ze transfer vrij waren. Er zullen ongetwijfeld nog wel spelers volgen, zeker bij Vitesse, maar het begin ziet er veel belovend uit
 
Kakadu
 
2
3 juli 2017 om 09:12
En toch maak ik me zorgen om het aankomende seizoen. Er wordt niet écht doorgepakt om door te groeien. De versterkingen zijn ook gewoon broodnodig omdat Baker en Nakamba vertrokken zijn, dus vooralsnog is het er niet per se beter op geworden. Linssen moet ik ook maar zien of hij het beter gaat doen dan Nathan of Tighadouini. En natuurlijk kunnen we er niet zomaar vanuit gaan dat Matavz het net zo goed gaat doen als Rickygoal. Dabo moet ook maar eens laten zien dat het een fatsoenlijke rechtsback is. En Room vertrekt dan dus ook misschien, waar ze Pasveer voor terug willen, wat ook geen stap vooruit is.
 
Arnhem1979
 
2
3 juli 2017 om 09:26
Passeer is een aanfluiting als ze daar mee komen aanzetten. Zoiets kan niet op dit niveau als je Europa in gaat
 
Ayrshire
 
1
3 juli 2017 om 09:29
In een ander topic werd Van Rhijn genoemd voor Vitesse, dat lijkt me ook echt een uitstekende speler voor hun. Is er verder al enig inzicht in welke spelers men nog meer op het oog heeft? De spitsen die eerst genoemd werden, waren als 1e spits genoemd dacht ik en daar is nu Matavz voor gehaald.
 
milanfan90
 
0
3 juli 2017 om 09:52
Lars veldwijk word genoemd als opvolger van zhang.
 
Ayrshire
 
0
3 juli 2017 om 12:20
Zal hij niet als basisspeler gehaald willen worden ipv backup?
 
milanfan90
 
0
3 juli 2017 om 16:38
Ik denk dat hij de concurrentiestrijd met Matavz aan zal gaan.