Nigel de Jong haalt uit: 'Leugens verspreiden accepteer ik simpelweg niet'
Donderdag, 6 juli 2017 om 16:05

Nigel de Jong ontkent dat hij Gaël Clichy ervan heeft weerhouden om te tekenen bij Galatasaray. De Franse linksback vertrok onlangs na zes jaar transfervrij bij Manchester City en was naar verluidt dicht bij een overgang naar de Turkse topclub. Turkse media meldden eerder echter dat De Jong er mede voor heeft gezorgd dat Clichy uiteindelijk voor Medipol Basaksehir heeft gekozen. De voormalig Oranje-international spreekt die berichtgeving tegen.

De Jong zou de 31-jarige verdediger hebben gewaarschuwd dat Cim Bom altijd te laat zou zijn met het overmaken van salarissen. Ook zou de de ex-speler van onder meer Ajax en AC Milan Clichy hebben geattendeerd op het feit dat er bij de club veel trainerswisselingen plaatsvinden, zoals laatst nog in februari, toen Jan Olde Riekerink plaats moest maken voor Igor Tudur. Op Instagram uit De Jong zijn frustratie over de geruchten omtrent zijn persoon.

"Normaal gesproken reageer ik niet op dit soort onzin-verhalen, maar leugens verspreiden achter mijn rug om kan ik simpelweg niet accepteren", aldus de 32-jarige verdedigende middenvelder, die op het sociale medium een foto van zichzelf plaats met zijn voormalig ploeggenoot bij the Citizens. "Ik zou het fantastisch vinden om met hem bij Galatasaray te voetballen en heb hem verteld wat voor impact de club en de fans hebben op Turkije."

"Een mening geven of advies geven betekent niet dat ik verantwoordelijk ben voor zijn beslissing. Hij is een volwassen man en heeft geen hulp nodig om te bepalen wat de volgende stap in zijn carrière zal zijn. Geloof wat je wilt geloven, maar zorg eerst dat je de feiten op een rijtje hebt voordat je mijn naam noemt", aldus De Jong, die nog een contract tot medio 2018 heeft bij de club uit Istanbul.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
2
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
12
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Snoekje
 
6
6 juli 2017 om 17:54
Gebeurd toch vaak dat maar van alles in de media geschreven wordt zonder consequenties. Jammer dat De Jong zich genoodzaakt voelt te reageren.
 
Rawinho
 
1
7 juli 2017 om 07:23
Volgens mij zijn dat punten die een integer persoon aan een vriend zou vertellen voordat die een beslissing maakt. Niks vreemds aan toch? Deze berichten kun je ook zo uit de media halen over uitbetaling salarissen en trainerswisselingen.
 
Producted13
 
0
7 juli 2017 om 11:42
Dit is wat ik jammer vind aan de Turkse media en de Turkse supporters. Wanneer het even slecht gaat met een team moet er meteen naar een zondebok gezocht worden. Vaak krijgt de trainer, het bestuur of spelers de schuld voor alles. Zelf vind ik Tudor een coach die tot nu toe er niks van gebakken heeft. Verder vind ik het bestuur ook niet best, maar vind ik ook de selectie te matig. Ik geef dan ook de schuld aan het hele team en niet alleen aan bepaalde figuren. Nigel de Jong heeft helaas te weinig kansen gekregen om wedstrijdritme op te bouwen en wordt nu voor geldwolf aangezien. Verder wordt al het negatieve nieuws op de meest creatieve wijze verbonden aan deze man. Bijvoorbeeld toen Nigel opeens niet meer mocht spelen onder Tudor en het ging slecht met Gala heeft bij blijkbaar gezegd: "Je kan of de hele selectie wegsturen of 1 man wegsturen (Tudor)." En de meeste fans geloofden dit dan ook meteen. Naar mijn mening moet het bestuur, de trainer en de spelers met alle hoofden één richting op kijken. Verder moet er slim ingekocht worden waar er zwaktes zijn en dan komt alles weer vanzelf goed.