Noa Lang heeft duidelijk doel bij Oranje: 'Dat wil ik hier laten zien'
Dinsdag, 5 oktober 2021 om 11:43

Noa Lang is klaar voor zijn debuut in Oranje. De 22-jarige aanvaller van Club Brugge heeft inmiddels zijn eerste training bij het Nederlands elftal achter de rug en vertelt tegenover OnsOranje zich te willen laten zien aan bondscoach Louis van Gaal. "Dit is een mooi moment in mijn carrière. Mooi dat het zover is", aldus Lang.

Lang kreeg mooie reacties uit zijn omgeving na zijn oproep voor Oranje. "Mijn moeder was ook beetje emotioneel. Iedereen is trots op mij. Ik verdiende het, volgens hen", zegt de voormalig Ajacied, die een duidelijk doel heeft. "Ik wil laten zien dat ik in België een volwassenere jongen ben geworden. Ik ben gegroeid als speler en als mens. Dat wil ik hier laten zien. Dat is het belangrijkste doel. Verder ga ik hier genieten." Ook heeft Lang duidelijk voor ogen wanneer zijn eerste interlandperiode geslaagd is. "Als ik twee mooie wedstrijden heb mogen meemaken, een haasje heb mogen meenemen en een paar doelpuntjes heb gemaakt. Dat zou heel mooi zijn."

OnsOranje laat ook Mark Flekken, de andere nieuwkomer bij Oranje, aan het woord. De doelman van SC Freiburg zegt dat zijn uitnodiging onverwachts kwam. "Vanaf het moment dat de bondscoach me noemde (op een persconferentie na de wedstrijd tegen Turkije, red.) tot het moment dat ik hier nu sta, is alles zo snel voorbijgevlogen. Het is echt een droom die werkelijkheid wordt."

Toen Van Gaal na de zege op Turkije zei Flekken te gaan volgen, lag de goalie zelf te slapen. "Ik heb het op dat moment zelf dus niet meegekregen. Op het moment dat ik die videofragmentjes binnenkreeg begon ik te grijnzen. Ik heb er eigenlijk helemaal geen woorden voor, zo mooi is het. Ik ga de atmosfeer proeven en het team leren keren, al het andere moois dat er op het veld bij komt kijken, dat zien we dan wel."

Meer nieuws
   
10:50
10:50
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
13
   
10:31
10:31
Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid
7
   
10:17
10:17
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
28
   
10:00
10:00
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
09:48
09:48
Quincy Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
Dutchmen
 
47
5 oktober 2021 om 11:48
Mooie reactie van een nog ongepolijst talent. Natuurlijk zet hij hoog in, maar dit getuigt van zijn ambitie en drive in mijn ogen. Hopelijk mag hij zijn debuut maken.
 
SSBlue Zanetti
 
10
5 oktober 2021 om 12:17
Ik vind het ook wel mooi. Dat akzentjj van hem hoeft wat mij betreft niet maar dat moet hij lekker zelf weten. Fijn om een voetballer te zien die gewoon zichzelf is en lak heeft aan de mediatrainingen.
 
NJfromVOL
 
22
5 oktober 2021 om 11:49
Dat hij gegroeid is als voetballer dat zie ik wel ....
 
Japie_Krekel
 
25
5 oktober 2021 om 12:18
Prima toch zo een gozertje ertussen. Met alleen ideale schoonzoon win je ook de oorlog niet
 
BocaJuniorsFC
 
22
5 oktober 2021 om 11:50
Gewoon een goede speler vele mensen komen weer met het punt 'gedrag' maar ik heb deze jongen eigenlijk nog niets ergs zien doen wat ik denk van zo dat is een 'moordenaar' , hij raakt snel geïrriteerd op het veld af en toe maar dit hoort gewoon bij zijn leeftijd en dit soort jongens brengen toch dat extra gif met zich mee netals bijvoorbeeld een Tannane.
 
Ducktaildo
 
17
5 oktober 2021 om 11:55
Extra gif kan je ook meenemen en niet bij verschillende clubs worden weggestuurd zoals een Tannane? Ik snap echt niet waarom mensen foutief gedrag altijd goed willen praten met `dat maakt hem te voetballer die die is`, `dat brengt extra gif met zich mee`. Ik zeg niet dat Noa Lang zo`n carrière gaat krijgen hoor, maar het zou mij alles behalve verbazen. Hopelijk houdt die het niveau vast en ontwikkelt hij zich nog meer als mens. Dan zit een mooie carrière er zeker wel in
 
BocaJuniorsFC
 
35
5 oktober 2021 om 11:59
Noa Lang heeft zich al als mens ontwikkelt alleen jij accepteert de persoon Noa Lang niet hoe die is.
 
Westend
 
73
5 oktober 2021 om 12:02
Ach toen ik 22 was sprong ik in de heg van de buren, ging ik op dronken rooftocht (verkeersborden en plantenbakken waren niet veilig) en zopen we ons DUO geld erdoorheen. Enige wat het nog meer had geescalleerd was het salaris van een topvoetballer. Die gasten zijn ook gewoon allemaal nog mega jong en al met al doen ze niks raars. Een Depay met zn hoedjes en raps doet in principe ook niemand kwaad. Maar toch moeten we er een mening over hebben. Wat iemand in zijn prive doet, moet toch eigenlijk geen reet uitmaken.
 
Ducktaildo
 
8
5 oktober 2021 om 12:02
Waar zeg ik dat precies?
 
BocaJuniorsFC
 
6
5 oktober 2021 om 12:06
Wat je zegt is dat je hoopt dat ie zich meer als mens ontwikkelt terwijl hij al zichzelf is en hij hoeft zich voor niemand te veranderen als dit is wie Noa is dan accepteer ik hem hoe die is en wens ik hem veel geluk toe.
 
mc significant
 
8
5 oktober 2021 om 12:06
Het valt nogal uit je comment op te maken aangezien je zegt dat het je alles behalvd zal verbazen als hij een carriere als Tannane krijgt. Waar is dat op gebaseerd? Die jongen heeft nog nergens problemen veroorzaakt. Ja, het is een opvallend figuur. Mag dat?
 
Westend
 
3
5 oktober 2021 om 12:10
Nou in feite zeg je een soort tegenstelling. Ik zeg het niet maar ik zeg het wel. k snap echt niet waarom mensen foutief gedrag altijd goed willen praten. Ik zeg niet dat Noa Lang zo`n carrière gaat krijgen hoor, maar het zou mij alles behalve verbazen. Het is een beetje zoeken tussen de regels in wat je nou bedoeld, maar je begint over zijn gedrag en het artikel gaat over 'groeien als mens'. Dus ik krijg daarmee de indruk dat je de persoon Lang daarmee niet zo hoog hebt zitten en twijfelt of hij met dat gedrag een goeie prof kan worden.
 
Ducktaildo
 
5
5 oktober 2021 om 12:11
Westend. Als hij met zijn donkenkop op rooftocht wilt gaan (wat ik overigs kansloos vind, maar dat terzijde) dan moet hij dat zelf weten. Dat maakt hem geen andere voetballer, ik heb het er nou over hoe hij zich soms gedraagt als voetballer. Zeggen dat die er langer over heeft moeten doen omdat die een stempel heeft, om vervolgens dezelfde week nog kansloos het publiek van de tegenstander te gaan ophitsen? Staat wissel bij jong oranje om vervolgens met dingen te gaan gooien? Zeggen dat je gemaakt bent voor grote westrijden, om vervolgens de slechtste CL wedstrijd te spelen die ik ooit iemand in een Ajaxshirt heb zien spelen. Provocerend in een Ajax pakje te verschijnen terwijl je bij Feyenoord speelt. En zo kan je nog wel een paar voorbeelden opnoemen waarvan ik niet bepaald de indruk krijg dat die in teamverband denkt, maar vooral veel Ik, ik, ik denkt. Daarom hoop ik ook dat hij zich blijft ontwikkelen als mens, want genoeg voetballers op 22 jarige leeftijd die zich al een stuk professioneler opstellen en niet met de gedachte rondlopen dat heel de wereld tegen hun is.
 
Japie_Krekel
 
7
5 oktober 2021 om 12:21
En als hij gezellig had zitten doen op de bank van Jong Oranje was het weer geen echte prof geweest. Zo kan je overal wel een punt van maken. Ik snap niet wat mensen zitten te zaniken constant over teamverband en ik weet ik veel wat allemaal. Het is geen schoolreisje ofzo. Het gaat erom wat Lang straks op het veld laat zien. Wil je mensen erbij voor de gezelligheid moet je lid worden van een bingoclub
 
Westend
 
7
5 oktober 2021 om 12:22
Haha, dat maakt hem geen andere voetballer, maar ik heb het over hoe hij zich gedraagd. Goos, dat is toch weer tegenstrijdig. Je zegt in 1 zin letterlijk het tegenovergestelde. Je pakt er voorbeelden bij van jaren geleden (feyenoord 2013: toen was hij 14). Maar dan nog gaat het toch over prestaties op het veld? Who cares wat hij in de media roept. Hij maakt het ook nog waar: of niet. Zo ja, mooi voor ons. Zo nee, moet je hem vanuit zijn prestaties niet meer oproepen. Maar zo gezien is het (volgens Van Gaal) gewoon 1 van de beste van Nederland. Tot Van Gaal dat niet meer vindt.
 
Ducktaildo
 
2
5 oktober 2021 om 12:28
Westend. Volgens mij zeg ik toch hoe hij zich gedraagt als voetballer? Jij pakt er zelf een voorbeeld bij wat er helemaal los van staat? En dat vind ik dus niet relevant, al kan ik mij voorstellen dat clubs er niet blij mee zullen zijn maar dat terzijde. En dat voorbeeld van Feyenoord is inderdaad jaren geleden, maar het zegt wel degelijk iets over je karakter (vind ik). Volgens mij ging het toch over of ik een carrière als tanana voor hem mogelijk zie? Nou volgens mij laat tanana het toch ook op het veld zien? Maar blijkbaar zegt dat niet alles, want toch is die al bij clubs weggestuurd? Je kan wel de beste speler zijn (zoals tanana), maar als jij je niet kan gedragen dan word je er alsnog uitgegooid. Dus snap niet waarom jij nou de prestaties op het veld erbij pakt? Want daar heb ik met geen woord over gerapt.
 
Ducktaildo
 
2
5 oktober 2021 om 12:34
Japie. Ja ga weer lekker over op het uiterste.... En ik weet niet of jij ooit hebt gevoetbald? Maar het gaat wel degelijk om teamverband. Ik weet niet of jij zin had om het snot voor je ogen te rennen voor een gozer die vooral veel met zichzelf bezig was? Een stoorzender in de groep werkt nooit positief, dan kan zo`n persoon er nog wel een paar inschieten. En hierbij zeg ik niet dat Noa Lang een stoorzender is. Ik bedoel hem niet in dit voorbeeld
 
Japie_Krekel
 
6
5 oktober 2021 om 12:42
Het is niet die TV serie van de Allstars. Een selectie hoort competitief te zijn en niet een of ander collectief waarin iedereen beste vriendjes van elkaar is. Dat is misschien leuk in het amateurvoetbal maar op topniveau heb je met ego`s te maken en het is vrij normaal dat die elkaar niet allemaal mogen en wel eens met elkaar botsen. Het zijn allemaal ambitieuze spelers die in de basis willen staan. Zolang je je gewoon aan de regels houdt en je je medespelers geen kwaad en gewoon behandeld met respect dan moet dat verder helemaal geen probleem zijn
 
Ducktaildo
 
5
5 oktober 2021 om 12:49
Hoeven zeker geen beste vriendjes van elkaar te zijn, steker nog dat is geen eens mogelijkheid. In een groep heb je altijd mensen die elkaar wel en niet mogen, dat is onvermijdelijk. Maar net zoals je voorbeeld net `als die net een big smile op de bank zit, is het ook niet goed) zie jij het grijze gebied niet. Je gedachte is nogal zwart wit. Maar inderdaad zolang je je trekken aan de tegels houdt en medespelers geen kwaad doet en gewoon behandelt met respect dan moet het verder geen probleem zijn. Maar ik heb het dus over de spelers die daar soms moeite mee hebben.
 
Sir Paul
 
11
5 oktober 2021 om 12:03
Ik ken de jongen amper. Lees dat ie goed voetballen kan. Goede cijfers in België. Hoop dat ie veel en een lange periode succes heeft bij oranje. Alleen al om engnek Derksen dwars te zitten.
 
CMG-
 
19
5 oktober 2021 om 12:05
Wat een gast toch. Ik woon in België en ik heb deze jongen in het echt al een aantal keren gezien, het is bizar. Met alle respect maar buiten zijn voetballende kwaliteiten is het toch een patser, praat en gedraagt zich als een straatjongen, moet altijd zijn verleden erbij halen, en nu is hij pas een aantal dagen bij Oranje en nu al 100 interviews gehad van hoe hoog hij mikt etc… blijf lekker bescheiden en kijk wat er gebeurd. Dat ‘Neymar achtig’ diva gedrag heeft hij toch niet nodig? Met Depay heeft Oranje er al één.
 
Westend
 
15
5 oktober 2021 om 12:15
Dus omdat Depay zo'n persoonlijkheid heeft mag een ander niet zo'n persoonlijkheid hebben? De ideale schoonzoontype met De Jong, De Ligt en Blind hebben we ook al. Dus die persoonlijkheid is ook al vergeven. Blijft er niet veel meer over. Hint: niet alle mensen zijn en gedragen zich hetzelfde. Wat het straatkarakter betreft ken ik de familie toevallig uit het boksen. Dat is gewoon niet hetzelfde als 'mijn papa is jurist en mijn mama heeft een porsche'. Lekker belangrijk. Als hij het op het veld laat zien hoort hij in Oranje. En als hij er geen klote van kan, dan hoort hij daar niet.
 
Yelle
 
7
5 oktober 2021 om 12:17
Dat hij zo praat komt doordat hij grotendeels is opgevoed door zijn Marokkaanse stiefvader, dat lijkt misschien stoerdoenerij, maar dat is gewoon hoe hij is. Verder is het wel een mannetje inderdaad, maar hij maakt dat op het moment ook gewoon waar toch? Die interviews die worden gewoon met hem gehouden overigens, het is niet dat hij zelf die camera op zich richt. Je bent volgens mij een beetje spijkers op laag water aan het zoeken.
 
Ducktaildo
 
7
5 oktober 2021 om 12:37
Yelle. Heb jij zijn stiefvader wel eens een interview zien geven? Daar zit weinig accent bij hoor. Dus denk niet dat het komt omdat die door zijn Marokkaanse stiefvader is opgevoed. Overigens moet hij lekker praten zoals hij dat zelf wilt.
 
Yelle
 
4
5 oktober 2021 om 12:49
Ik heb Boukhari gedurende zijn carrière als voetballer en nu als (assistent-)trainer idd vaak genoeg interviews horen geven, daar zit wel een tongval in die je bij Lang ook hoort (al is het bij Lang idd wel wat meer). Anyhow zijn we het eens, het moet geen moer uitmaken hoe hij praat. Desondanks is het dus geen 'image' dingetje, zoals CMG wel insinueert.
 
Japie_Krekel
 
7
5 oktober 2021 om 12:24
Moet hij laag mikken dan? Lekker ambitieus voor een voetballer. Als Van Gaal straks zegt dat het zijn doel is om het WK te winnen vind je hem zeker ook een patser die te hoog van de toren blaast?
 
CMG-
 
6
5 oktober 2021 om 12:44
Betreft het patser-gedrag doel ik op zijn stoere rijgedrag in het centrum van Brugge. Stationair gas geven en knetter geluiden maken met je peperdure wagen. Ook hoe hij praat klinkt alles behalve ABN. En hij moet zeker niet hoog of laag mikken, gewoon bescheiden blijven. Zwijgen is goud zeggen ze altijd.
 
Fightnight7
 
5
5 oktober 2021 om 13:50
Je klinkt als een heel onzeker mannetje. Laat hem lekker z’n ding doen, doet niemand kwaad.
 
Japie_Krekel
 
4
5 oktober 2021 om 15:10
@CMG- als bescheiden blijven het devies is dan hebben we de verkeerde bondscoach aangesteld. Imo is er overigens helemaal niks met ambitie tonen en voor het hoogst haalbare willen gaan
 
dezweep
 
8
5 oktober 2021 om 12:07
Weet je wat het is met die jongen, hij is enorm talentvol, maar zijn manier van doen. In interviews altijd de slachtofferrol spelen, met zijn straat accent. Die mentaliteit kan juist op het veld met andere professionals lastig worden.
 
Japie_Krekel
 
6
5 oktober 2021 om 12:27
Alsof zijn medespelers dat wat kan boeien. Bij Bayern vond iedereen Robben een irritante kwal maar zolang hij presteerde werd zijn gedrag en egocentrische spel gewoon gedoogd. Lang zal echt gewoon geaccepteerd worden als hij op het veld van meerwaarde is
 
Ducktaildo
 
2
5 oktober 2021 om 12:39
Waaruit blijkt dat iedereen bij Bayern Robben een irritante kwal vonden? Muller vond hem zo'n irritante kwal dat die laatst gekscherend vroeg of die weer naar Bayern kwam?
 
Yelle
 
1
5 oktober 2021 om 12:14
Mooie doelen, goed dat hij zelf ook inziet dat dat belangrijke dingen zijn om te laten zien. Als het geen holle woorden blijken, gaat hij een bijzonder mooie toekomst tegemoet.
 
Ronaldo 2.7
 
1
5 oktober 2021 om 12:15
Ik zou hem wel getest willen zien worden tegen Letland. Memphis maakt een vermoeide indruk laat Noa gewoon spelen tegen Letland. Waarom niet?
 
Pompopos
 
4
5 oktober 2021 om 12:23
Even een domme Belgenvraag tussendoor ; wat is een haasje ?
 
wandering
 
2
5 oktober 2021 om 12:30
Iedere speler die debuteert in het Nederlands elftal krijgt een haasje, is een speldje met een haasje
 
Japie_Krekel
 
1
5 oktober 2021 om 12:31
Een soort gouden embleempje/speld die je krijgt als je geselecteerd wordt voor Oranje
 
Dutchmen
 
0
5 oktober 2021 om 12:31
Het is een kleine geste in de vorm van een beeldje / medaille als herinnering aan je internationale debuut voor het Nederlands elftal.
 
consy
 
2
5 oktober 2021 om 12:32
Een klein miniatuur aandenken die een speler krijgt na zijn debuut in Oranje. In de vorm van een haasje, geen idee waarom het een haasje is trouwens. Edit: ben niet de enige zie ik, moet de pagina meer refreshen voordat ik wat post haha
 
ValenciaNL
 
9
5 oktober 2021 om 12:28
Iedereen die altijd loopt te zeuren over ze accentje. Als die goals maakt aan de lopende band hoor je niemand er over. Laat die jongen lekker zijn wie die is. Jij hebt vroeger ook dingen gedaan wat je nu anders zou doen. Vrolijke jongen die hard traint en van het spelletje houd.
 
Drenniz
 
2
5 oktober 2021 om 12:54
Het is een leuke voetballer, absoluut en zeker van waarde maar wanneer deze jonge een interview geeft kan ik niks anders als wegzappen. Dat heb ik overigens ook bij een Depay hoor, maar gelukkig draait het om wat ze op het veld doen!
 
LeidseHood
 
4
5 oktober 2021 om 14:39
Eens met je laatste opmerking. Dat van dat accent, tsja, dat kan je ook denken bij mensen die plat Haags of Amsterdams praten. Of mensen met een boerenaccent. Uiteindelijk is dat accent hoe je omgeving praat, en als je opgroeit met de boys op straat ga je zo praten. Is ook niet per se mijn accent maar kan er zelf wel om lachen altijd. Vond bijvoorbeeld Dries Mertens met zijn piepstem en accent lastiger om naar te luisteren. Maar dat ligt aan mij.
 
Rogierrrr
 
1
5 oktober 2021 om 13:09
Tevreden als hij een paar doelpuntjes maakt in zijn eerste interlandperiode. Dat lijkt mij een top ambitie gozer!
 
DavidKJ
 
0
5 oktober 2021 om 13:19
Toekomstige aanvallende steunpilaar van Oranje. De lichting die er net bij zijn gekomen en er nog aan komen gaan hoge ogen gooien in de toekomst.
 
White Tiger
 
4
5 oktober 2021 om 13:19
Noa Lang die komt er wel. Een beetje andere communicatie heeft hij, maar daarom mag hij niet afgeschreven worden.
 
marciecroft
 
2
5 oktober 2021 om 13:30
Een speler als Noa past perfect in de selectie van nu. Een speler die anders is dan de anderen, iemand die uit het niets iets geniaals doet of wanneer het nodig is iemand zijn tweede gele kaart laat pakken. Gezien de ontwikkeling van de laatste jaren niet meer dan logisch dat hij is opgeroepen.
 
Stijlvol
 
5
5 oktober 2021 om 13:35
Die randzaken kunnen me werkelijk gestolen worden. Dit is een speler waar je toch wel voor naar het stadion kan gaan komen. Een beetje vedette gedrag zorgt er juist voor dat hij in het voetbal enorm bulkt van het zelfvertrouwen en daarmee denkt de hele wereld aan te kunnen. Het is qua style toch echt een type Neymar. Dus die kunnen we er goed bij hebben op de flanken van Oranje!
 
Tijger-wit
 
2
5 oktober 2021 om 14:49
Ik hoop dat hij veel minuten mag maken en dat die geblesseerde speler van de vorige interlandperiode (die daarna 3 wedstrijden in 1 week speelde)mooi op de bank mag plaats nemen. Hoop ook dat hij Wijnaldum net als donny de volgende keer thuis laat, want die zit ook alleen maar op de bank in Parijs.