Noa Lang 'vlucht' naar Dubai en reageert op keiharde kritiek na actie in België
Maandag, 27 december 2021 om 21:44

Noa Lang is direct na de 2-0 nederlaag tegen Cercle Brugge op een vlucht naar Dubai gestapt. Op zijn Instagram Story deelt de aanvaller van Club Brugge een foto vanuit het vliegtuig, dat vanuit Amsterdam is vertrokken richting de Verenigde Arabische Emiraten. Lang viel op tweede kerstdag in negatieve zin op, daar hij buiten de lijnen zijn tweede gele kaart pakte. Hoewel de officiële reden 'onbekend' is, heeft hij zijn tweede gele prent mogelijk in de catacomben gepakt toen hij het logo van Cercle Brugge van de muur scheurde.

In de 26ste speelminuut pakte de onfortuinlijk spelende Lang zijn eerste kaart. Hoewel er op dat moment voor Club nog geen vuiltje aan de lucht was, moest men na rust wel twee tegendoelpunten incasseren. Senna Miangue zorgde namens Cercle voor de openingstreffer, waarna David in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de eindstand bepaalde: 2-0. De nederlaag leidde blijkbaar tot dusdanig veel frustratie bij Lang, die zijn woede niet kon beheersen en het clublogo van Cercle van de muur trok. Waarschijnlijk was dat de aanleiding voor de wedstrijdleiding om Lang zijn tweede gele kaart te geven. Hij zal zodoende geschorst zijn voor het thuisduel met Sint Truiden.

Sporza schrijft dat een rode kaart voor Lang 'onvermijdelijk' was. "Negentig minuten lang sakkerde Noa Lang op de wedstrijdleiding, getriggerd door het stevige spel van Cercle Brugge. Ook nadien had Lang moeite om zijn emoties onder controle te houden. De smaakmaker van Club, die nooit zijn beste niveau vond, flirtte met een tweede geel en kreeg die na affluiten ook voor onbekende redenen", zo luidt het bericht. Trainer Philippe Clement wilde na afloop niet te veel woorden vuil maken aan het voorval rondom zijn pupil. "Ik weet niet precies wat er gebeurd is bij die tweede gele kaart, maar het is sowieso heel spijtig."

Enkele uren na de wedstrijd plaatst Lang dus een foto op zijn Story vanuit het vliegtuig, dat onderweg is naar Dubai. In een tweede Story lijkt hij te reageren op de kritiek die hij kreeg vanuit België voor zijn actie. "Hou ook van jullie. Geniet van jullie dagen", schrijft Lang, die het bericht afsluit met een hart.

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
4
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (162)

 
Noano
 
61
26 december 2021 om 23:30
Begin beetje een idee te krijgen dat Lang dit expres doet. dat hij de aandacht wel lekker vind ofzo die hij krijgt vanwege zijn gedrag. je zou bijna denken dat Van Gaal, Lang zijn grote idool is. die is ook goed in Theater.
 
Dutchgio
 
254
27 december 2021 om 00:50
Bij Van Gaal is het een bewuste act, bij Lang zie ik er vooral een gebrek aan intelligentie in.
 
erodinho
 
57
27 december 2021 om 01:54
In Nederland moet er zowieso over alles en iets gediscussierd worden. Laat die gast lekker zijn ding doen, in Nederland gingen ze zeiken over hem. Nu is hij vertrokken en wordt er nog gezeken. Beter maakt men zorgen over eigen carriere en die van naasten, want zonder coronaprik, of enorme schulden die multinationals en ondernemers hebben gemaakt, komt er straks een zieke golf aan van ontslagen en faillisementen...en Noa Lang?.....die boert altijd goed en komt overal wel aan de bak. Uiteindelijk lacht hij jullie allemaal uit als hij straks mee mag op het WK en de winnende scoort.
 
Vladkoski
 
40
27 december 2021 om 02:27
@erodinho die laatste opmerking van je laat me inderdaad lachen. De kans is groter dat ik komende 6 maanden de staatsloterij win dan dat gebeurd verder ben ik het overigens op sommige punten wel met je eens.
 
DennisJWT
 
27
27 december 2021 om 07:48
Iedereen moet zich druk maken over andere/ belangrijkere dingen dan Lang, maar zelf schrijf je op voetbalzone over Lang. Best wel ironisch natuurlijk. Lang is een bekende voetballer en dan sta je in de aandacht en wordt er over je gesproken. Toen hij het afgelopen seizoen een periode succesvol was was het leuk voor hem. Dit seizoen presteert hij een stuk minder en is hij steeds vaker in het nieuws door gek gedrag en dan hoort kritiek er ook bij.
 
Japie_Krekel
 
37
27 december 2021 om 08:06
@Dutchgio bewust of onbewust, idioot gedrag blijft idioot gedrag
 
Witjan
 
11
27 december 2021 om 11:38
Erodinho, dat er inderdaad overal over gediscussieerd moet worden , klopt. maar kap nou eens met dat Coronavirus en de gevolgen hiervan een podium te geven terwijl daar weer totaal geen aanleiding voor is in een bericht over Noa Lang
 
marocberkane
 
97
27 december 2021 om 00:53
Dat idee heb ik ook bij Lang. Het lijkt erop dat hij een beetje die rol van de "bad boy" speelt, waarschijnlijk uit onzekerheid.
 
ayCaramba
 
52
27 december 2021 om 01:20
Lees de artikel anders ff “ "Negentig minuten lang sakkerde Noa Lang op de wedstrijdleiding, getriggerd door het stevige spel van Cercle Brugge.” Ik snap die vergrootglas op Noa Lang niet zo goed, we hebben altijd heethoofden in het voetbal gehad, meestal waren ze geliefd, Cantona, Keane, Vieira, Gattuso, Rooney etc. Buiten die fratsen om doet Noa Lang het goed bij Brugge en de fans houden van hem, jammer genoeg is hij de pispaaltje van de media geworden. Wss omdat hij niet het “normaal” vertegenwoordigt.
 
ProTukker
 
87
27 december 2021 om 01:42
Daar noem je ook even wat spelers op. Het is makkelijker om van grootheden zoals Cantona, Vierra ed heethoofdig gedrag te accepteren dan van Noa Lang die niet in de buurt komt van deze spelers. Deze spelers hebben jarenlang wereldwijd gedomineerd op hun positie in grote competities terwijl Lang het anderhalf jaar goed doet in België. Heeft toch ook iets te maken met een hele goede speler zijn en zulk gedrag dat sneller geaccepteerd wordt.
 
 
14
27 december 2021 om 07:36
Gatusso en Rooney zijn geen totale idioten (rest niet goed genoeg op mijn netvlies). Dat zijn gewoon heethoofden zonder de vele echt domme en kinderachtige acties die Lang heeft. Maar jouw laatste opmerking toont aan hoe jij er helaas over denkt. Zeer bijzonder wel.
 
marocberkane
 
24
27 december 2021 om 07:42
@ayCaramba, ik had het al gelezen, dus ik weet niet precies waar je op doelt. Het punt dat ik maak is dat ik denk dat Lang zelf probeert dat imago hoog te houden. Zo heb ik meerdere interviews met hem gezien dat hij zichzelf een probleemkind of iemand met een gebruiksaanwijzing noemt. Dat is toch iets wat je niet snel zou doen, als hij dat niet wilde uitstralen.
 
Yoda
 
5
27 december 2021 om 09:43
aycaramba, Dat was me ook een rijtje spelers, die je daar noemt. Zij die het elke week lieten zien op het allerhoogste niveau. En ook hun fratsen werden echt niet getolereerd hoor. Maar wat is Noa Lang nu eigenlijk? Hij acteert in ieder geval tot die categorie spelers te behoren, misschien dat het ook daar schuurt.
 
Vernon
 
10
27 december 2021 om 10:59
Waarom willen we toch allemaal graag verklaren wat er achter zit? Hierboven had iemand het over gebrek aan intelligentie. Jij over onzekerheid. Waarom zoeken we er allemaal wat achter? Lang zelf zegt dat hij impulsief handelt. Op basis van gevoel. Nou, dat zou ook gewoon kunnen verklaren waarom hij dit soort dingen doet. Hij is gefrustreerd, verliest een wedstrijd van de stadgenoot, ziet dat papiertje hangen, en hij doet iets impulsiefs. That’s it. Het maakt het niet goed, het maakt het niet mooi. Maar wie zijn wij om er meer achter te zoeken? Wij kennen die gast helemaal niet echt.
 
ProTukker
 
3
27 december 2021 om 11:47
Ik zou ook impulsief en op basis van gevoel kunnen reageren maar ik denk niet dat dat bevordelijk is voor de teamgeest aangezien ik in mijn hoofd aan t vloeken en schelden ben. Alleen ik weet die impulsiviteit te onderdrukken net zoals vele anderen (denk ik). Lang kan of wil dat niet. Of dat goed of slecht is laat ik in t midden alleen je kan wel weerstand verwachten als je zo rondloopt als Lang (maniertjes ed). En waarom mensen graag een verklaring voor zijn gedrag willen zien? Ik denk dat de meeste mensen graag zien dat Lang ‘normaal’ gedrag vertoont ipv die maniertjes en gele kaarten. Want het zou een basisspeler voor Oranje kunnen zijn, maar dan kan je dat soort dingen beter achterwege laten want het roept ook voor medespelers en staf weerstand op. Dus niet bevorderlijk voor de teamgeest. Althans dat is mijn theorie. Die gele kaart voor t weghalen van dat papiertje is overigens wel triest maar goed.
 
Vernon
 
0
27 december 2021 om 16:27
@ProTukker Ik kan me ook inhouden, maar Lang blijkbaar niet. Ik vind het ook een raar mannetje, maar mensen verschillen nou een keer. En hij snapt zelf ook dat hij weerstand oproept. Dat kan hem alleen (naar eigen zeggen) niks schelen. Dat is gewoon het hele eieren eten. Hij wil niet veranderen, denkt dat hij zichzelf dan geweld aan doet, dat hij er slechter van wordt. Nou, dan houdt het op. Ik snap heel goed dat mensen zijn gedrag niet tof vinden. Ik vind het alleen zo gek dat mensen dan hun eigen subjectieve oordeel als waarheid gaan zien (gebrek aan intelligentie, onzekerheid, whatever).
 
MauriceBury
 
0
27 december 2021 om 18:26
Hehe ik denk omdat hij gegaan is. Afgunst kan lelijk zijn.
 
hansje1969
 
16
27 december 2021 om 11:00
Bewust of niet bewust, wat een mafkees. Bij Ajax hadden ze groot gelijk deze mafkees te lozen. Zullen ze geen spijt van hebben en ik mis hem ook niet
 
Lierse1997
 
166
26 december 2021 om 23:34
Ik had het filmpje nog niet gezien, maar dit is het? Een papiertje met het logo van Cercle dat naast de deur hangt van de muur trekken? Infantiel is het wel, maar gaan we daar al rood voor geven tegenwoordig?
 
Backcorner
 
42
26 december 2021 om 23:37
Inderdaad infantiel. Rood is wel ontzettend overdreven. Toch misschien wel goed dat hij leert dat aan dit soort totaal overbodige, infantiele acties een consequentie kan zitten.
 
Lierse1997
 
41
26 december 2021 om 23:40
Laten we hopen dat het een les is inderdaad. Al denk ik dat we allemaal wel al eens kwaad met een schoen gegooid hebben na een nederlaag, en dit past toch gewoon wat in die categorie.
 
nuanceman
 
18
27 december 2021 om 09:12
@lierse1997 dat zijn dan je eigen schoenen, dit zijn spullen van een ander en daar blijf je vanaf. En ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat het een optelsom is van continu vervelend gedrag: gebaartjes, de bal wegschoppen, commentaar hebben. Het is gewoon een vervelend ventje die echt niet zijn laatste rode prent krijgt. Ook zijn reactie op Insta geeft alleen maar weer dat hij overal schijt aan heeft en dat ook nog graag wil laten weten, bah.
 
Lierse1997
 
17
27 december 2021 om 09:56
En die gooi je dan tegen de muur van iemand anders. Ja dat is veel beter.
 
RAFC2002
 
2
27 december 2021 om 10:28
Na de wedstrijd is het klaar man, binnen de lijnen moet je je zelf zo druk maken en niet erbuiten. Die frustratie moet je omzetten in doelpunten ipv rode kaarten. Oh nee dat kan noah niet als ie een keer zijn schouder erin zet ligt ie zelf in 3 stukken.
 
DennisVanNamen
 
0
27 december 2021 om 22:24
Precies Lierse1997,voetbal is emotie waarbij ook nog gewonnen moet worden
 
stepha_n
 
61
26 december 2021 om 23:38
Ik dacht precies hetzelfde. Alles wat die jongen doet ligt blijkbaar ongetwijfeld vergrootglas. Niet handig, maar kom op zeg.
 
Yoda
 
5
27 december 2021 om 09:46
Dat is toch ook wat hij zelf voedt? Keer op keer. Door ook op sociaal media dan weer met zijn gangster uitingen te komen. Hey, super leuk als hij goed staat te ballen in België. Maar als je het vervelend zou vinden dat dat vergrootglas er op staat, dan moet je het anders aanpakken. Maar dat doet hij niet, dus lijkt me dat hij dit tof vind om te doen. Blijft hij toch nog een beetje op de radar.
 
JoeCartoon
 
85
26 december 2021 om 23:50
Het ging toch om een 2e gele kaart?
 
Lierse1997
 
22
26 december 2021 om 23:52
Ik neem aan dat de scheidsrechter weet dat een tweede gele kaart een rode is.
 
AfshinZafaranieh042
 
131
26 december 2021 om 23:57
Dus kreeg hij ee gele kaart hiervoor... Dat het leidt tot een rode kaart is een ander verhaal. Het vergrijp op zich is gwn bestraft met een gele kaart...en begrijpelijk.
 
Lierse1997
 
39
27 december 2021 om 00:00
Een gele kaart vind ik ook al belachelijk eerlijk gezegd.
 
SWNH14
 
6
27 december 2021 om 00:33
Ik ben het niet met je eens dat het in de categorie schoen gooien zit, want dat is van jezelf
 
MartinRafter629
 
4
27 december 2021 om 01:43
Hmm...ja eiglijk wel. Had het idee dat hij een groot tableau met geweld van de muur gerukt had en het kunstwerk kapot had getrapt. Uit woede jegens Cerkel. Vergeet niet, wedstrijd was live op Ziggo en veel anders dan ouwe meukseries was erniet te genieten. Dus 5 miljoen zagen de match
 
wesinho90
 
30
27 december 2021 om 00:07
Hij kreeg daar geen kaart voor.. hij kreeg wel een tweede gele kaart omdat hij wat zei tegen de scheidsrechter na de wedstrijd. (Nog op het veld)
 
Lierse1997
 
48
27 december 2021 om 00:11
Het was natuurlijk ook naïef de versie van VZ te geloven.
 
MartinRafter629
 
4
27 december 2021 om 01:45
Eiglijk wel n beetje ja....het leek zo op een Guy Fawkes daad wb het stadion plat lag. Geel overdreven nu
 
galagantoise34
 
25
27 december 2021 om 02:30
Haha, toen ik de artikels las dacht ik dat hij dat groot Cercle-logo daar van de muur scheurde met veel geweld. Dit is toch echt niks? Typisch Belgisch om hier zoveel spel rond te maken. Ik voel Extra Time al komen morgen.
 
genieterr
 
9
27 december 2021 om 04:10
Het was geel. Beetje zelfde als bal wegtrappen bij vrije trap tegen. Onnodig en onsportief.
 
HFCA
 
4
27 december 2021 om 07:05
Hij heeft daar een gele kaart voor gekregen en niet rood. Dus terecht.
 
fcoldambt
 
9
27 december 2021 om 07:14
Nee geen rood,gewoon geel en dat was zijn 2e dus rood. Gewoon met je poten er van afblijven . Irritant mannetje
 
Bossie
 
3
27 december 2021 om 08:04
Inderdaad dit stelt niet veel voor . Het zal voor de scheids misschien de spreekwoordelijke druppel zijn geweest ?
 
Suc6Magnet
 
6
27 december 2021 om 09:09
Er is een ander filmpje waarbij je ziet dat de scheids bij het aflopen van het veld al naar zijn borstzakje grijpt omdat Lang nog steeds loopt te zeuren en armgebaartjes loopt te maken. Dus volgens mij had hij hem voordat ze de tunnel ingingen al te pakken. Dat hij het logo eraf trekt is volgens mij toeval.
 
Periquito
 
5
27 december 2021 om 09:10
Misschien moet je toch wat beter leren lezen. Hij kreeg hier geen rood voor. Maar geel !
 
schijntrap
 
14
27 december 2021 om 09:13
Mag ik vragen waarom jij altijd alles goed praat wat Lang doet. Je lijkt wel een ouder van hem. Toch niet alleen omdat hij in België speelt he?... ?? Het blijft gewoon een rebels pleuris jochie. Mag best gezegd worden
 
_Buffalo_
 
8
27 december 2021 om 11:49
Ja dat mag best is gezegd worden, maar in de Nederlandse media wordt het tot in het belachelijke uitvergroot dat het op een obsessie lijkt voor vele journalisten en volgers. Het is nu niet dat iedereen in de Belgische pers altijd positief is over hem, maar de kruistocht die VZ en andere Nederlandse media tegenover hem voeren als hij eens iets fout doet is niet normaal.
 
Lierse1997
 
3
27 december 2021 om 16:10
In België is dit niet eens een item. Nergens heb ik gezien dat hij naar Dubai is en zijn rode kaart was niet eens voorpaginanieuws op de sportkrant (wel de nederlaag van Brugge, met zowaar een foto van de ketelaere erbij).
 
Sparta!
 
1
27 december 2021 om 09:14
Rood zou wel erg zwaar zijn maar dit is gewoon onsportief gedrag. Voor onsportief gedrag kan je volgens de spelregels een gele kaart krijgen, dat is hier ook gebeurd. Dat hij al geel op zak heeft maakt de situatie dan erger.
 
PaulR_1982
 
4
27 december 2021 om 09:30
Er zal vast wel meer gebeurd zijn of gezegd zijn. Bij zijn eerste gele kaart had hij er al 2 kunnen krijgen. Zijn 1e gele kaart kreeg hij niet voor het wegtrappen van de bal (wat ook geel waard is) maar voor zijn commentaar op de scheidsrechter die hem vertelde dat hij rustig aan moest doen. Ik gok dat het commentaar bij een gele kaart voor het wegtrappen van de bal niet minder zou zijn geweest, dus had hij daar al zijn 2e gele kunnen krijgen. Wanneer komt er eens iemand die deze man even op zijn plek zet. Hij gedraagt zich als God op aarde, terwijl hij maar een heel normaal mens is van vlees en bloed.
 
Vernon
 
0
27 december 2021 om 11:03
@Paul, misschien is er wel niemand die dat kan, hem op zijn plek zetten. Hij zegt zelf altijd dat zijn impulsiviteit nodig is om te presteren. Dat hij niet in een keurslijf geperst moet worden. Dan wordt het lastig om hem op andere gedachten te brengen.
 
PaulR_1982
 
1
27 december 2021 om 15:24
Dat presteren gaat hem dit seizoen inderdaad goed af. Maar als voetballer presteert hij nog maar weinig. Ik hecht niet zo veel waarde aan de woorden van Noa Lang na dat belachelijke interview van hem voor de Belgische televisie. Waarin hem werd gevraagd waarom hij zijn doelpunt vierde met zijn vinger voor de mond. Hij kwam aanzetten met teksten als: 'mensen moeten niet zo veel praten', ze weten zelf wel wie ik bedoel' en 'het doet me niets wat ze zeggen, het gaat allemaal langs me heen'. Toen de verslaggever terecht vroeg waarom hij dan toch zo reageert na een doelpunt als het allemaal langs hem heen gaat, kon hij niet tot een serieus antwoord komen.
 
Vernon
 
1
27 december 2021 om 16:32
Haha goed van die verslaggever. Zo’n opmerking slaat ook nergens op. Begrijp me niet verkeerd, ik vind hem een mafketel. Ik zeg alleen dat ik denk dat niemand tot hem door gaat dringen. Je weet nooit of het kwartje ooit valt. Maar hij is zo overtuigd dat hij zich zo moet gedragen, dat het volgens mij moeilijk wordt.
 
PaulR_1982
 
0
27 december 2021 om 18:15
Nou, ik mag toch hopen dat er familie is die heel soms ook eens met de gedachte speelt 'noa, doe eens normaal'. Als die er niet is dan is er geen grotere club die hem gaat halen. En dat is dit seizoen sowieso niet van toepassing omdat hij vaker als een natte krant speelt dan dat hij uitblinkt.
 
baradona
 
8
27 december 2021 om 09:53
En dan ook de kop boven het artikel Noa Lang” vlucht” naar Dubai hahahaha alsof hij een voortvluchtige crimineel is, te triest voor woorden. Die gaat na een prima jaar gewoon ff een paar dagen richting de zon, die vlucht had hij waarschijnlijk in oktober al geboekt.
 
Ducktaildo
 
10
27 december 2021 om 10:00
Daarom staat er ook `vlucht` en geen vlucht....
 
Andonis
 
1
27 december 2021 om 10:19
Dit lijkt mij ook wat overdreven, ondanks dat het om een gele kaart gaat.
 
watskeburtdan
 
2
27 december 2021 om 10:32
Nee geen rood, maar wel een gele kaart. Hij kreeg hiervoor een gele kaart. 2x geel = rood dus vertrekken.
 
Vernon
 
1
27 december 2021 om 11:00
@Lierse ik vind het ook zwaar gestraft, maar kennelijk liep hij de hele wedstrijd al te zieken. Dan komt een keer de spreekwoordelijke druppel.
 
Lierse1997
 
3
27 december 2021 om 11:15
De tweede gele kaart was waarschijnlijk ook omdat hij na de wedstrijd een duimpje opstak naar de scheidsrechter. Dom uiteraard, maar sommigen plegen liever een karaktermoord blijkbaar.
 
Vernon
 
5
27 december 2021 om 16:36
Ik zou als scheids hem denk ik terugroepen, dat papiertje op laten rapen en een plakbandje laten zoeken. Voor het oog van de camera. Kaarten op zak houden. Kinderen straf je met een kinderstraf.
 
Jimmmmm
 
1
27 december 2021 om 11:21
Neen daar werd geel voor gegeven. Maar het schijnt als je 2 keer geel krijgt dat er een rode kaart komt.
 
Formus
 
1
27 december 2021 om 11:21
Lierse: Is het niet dat hij nog wat zegt tegen de assistent? Die draait zich direct om als Lang langs loopt. Dus dat zou ook kunnen, want de reden is nog onbekend (zegt t artikel). En het was een tweede geel hè, geen direct rood. Groot verschil
 
Lierse1997
 
0
27 december 2021 om 11:49
Hij stak naar verluidt een cynisch duimpje op naar de scheidsrechter.
 
MarkBuikema
 
1
27 december 2021 om 12:02
Nee, hij kreeg geel. Echter, een scheidsrechter mag na het verlaten van het speelveld na het laatste fluitsignaal geen kaarten meer geven. Dus het lijkt me sterk dat hij hier geel voor heeft gekregen.
 
nielsiej
 
3
27 december 2021 om 12:39
als de spelregels niet zijn veranderd , mag een scheijdsrechter tot 30 minuten na de laatste fluitsignaal gewoon nog kaarten geven. neemt niet weg dat als het om een papiertje gaat wat op de muur hangt het heel zielig is dat hij hier geel voor krijgt.
 
Janta
 
1
27 december 2021 om 18:58
Geen rood maar een 2e gele kaart dat hem rood opleverde wegen respectloos gedrag in en buiten het veld. Terecht dus.
 
Rijkaard95
 
0
28 december 2021 om 11:09
Idd haha, ik zat te kijken en denk hij rukt een hele vlag-spandoek met logo vd muur. Gaat het om papiertje wat kleiner is als A4 wat hij in het voorbij lopen pakt en langzaam maar de grond dwarrelt. We zijn echt aan het vertrutten met z'n allen.
 
TheMagistrate
 
9
26 december 2021 om 23:38
Krijgt hij ook een tweede gele kaart als hij in de auto onderweg naar huis gaat klagen over de wedstrijdleiding? Ik vind dat wat niet op het veld gebeurt, ook niet bestraft hoort te worden door de scheidsrechters. Beetje kinderachtig.
 
Suc6Magnet
 
4
27 december 2021 om 09:13
Zo zijn nu eenmaal de regels. Vanaf een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd kan de scheidsrechter als official van de voetbalbond al rapporteren en bestraffen voor alles wat op het officiële complex (dus zelfs buiten het stadion) gebeurt.
 
gebr.timber
 
14
26 december 2021 om 23:38
Hooguit kosten richting Brugge sturen. Verrekenen met salaris en klaar. Is niet God of normaal, maar je kunt ook alles opblazen. Dat mensen tijdens kerst zich zo bezig houden met een kwa jongen. Laat gaan, men loopt vanzelf tegen de lamp.
 
 
4
27 december 2021 om 07:43
Als de kosten naar Brugge moeten worden gestuurd, kunnen zij dat ditmaal zelfs te voet doen! En die kosten zullen niet bijster hoog zijn trouwens.
 
Bossie
 
26
26 december 2021 om 23:41
Als je dit post nadat je zo'n wedstrijd hebt gespeeld en je al zoveel kritiek hebt gehad , dan weet je een ding zeker dat het los gaat. Het had verstandiger geweest als hij in alle stilte was vertrokken. Ik denk dat dit gedrag reden voor Ajax was om hem te verkopen, voetballende kwaliteiten heeft hij genoeg.
 
Lierse1997
 
46
26 december 2021 om 23:46
Inderdaad. Je moet het maar durven om tijdens de feestdagen iedereen gelukkige dagen te wensen.
 
VoetbalVreugd
 
29
27 december 2021 om 00:10
@lierse1997: kan het waarderen dat je vaak de "lastige" spelers in bescherming neemt, hou zelf er ook nooit zo van als er een hetze wordt gevoerd tegen dit soort gasten. Maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in de reactie van Bossie. Als je net rood hebt gepakt (in mijn ogen niet terecht), dan is het handiger om je ff gedeisd te houden en niet nog meer reactie over jezelf af te roepen. In dit berichtje zit namelijk ook iets van "kijk mij eens schijt hebben aan de hele wereld" en dat is niet de handigste boodschap als je net op een negatieve manier in het nieuws bent geweest, denk ik.
 
Lierse1997
 
7
27 december 2021 om 00:14
Dat kan. Sowieso zou ik die social media gewoon achterwege laten als topsporter, of toch zeker veelvuldig gebruik. Maar dat ligt schijnbaar moeilijk voor de jongere generaties.
 
Bossie
 
5
27 december 2021 om 07:59
Je weet dat je als speler onder een vergrootglas ligt , ik neem aan dat je dat ook weet Lierse. Natuurlijk mag hij dit doen , maar ik vraag me alleen af of het verstandig is. Ook Club zit er niet op te wachten dat een werknemer op deze manier in de schijnwerpers komt. Het is een jonge gast , maar ik neem aan dat hij ondertussen ook wel weet hoe het allemaal in elkaar steekt . En anders zijn er genoeg ervaren mensen om hem heen om hem daar in te begeleiden
 
Lierse1997
 
2
27 december 2021 om 10:07
Dat onder een vergrootglas liggen valt gigantisch mee. VZ probeert altijd een sfeertje te creëren of hij elke week het voetbalnieuws van België is, maar dat is echt niet zo. Het zal er wel even over gaan in de praatprogramma’s maar dat lijkt me logisch. Zijn rode kaart was zo een groot nieuws dat het niet eens vermeld werd in het laatavondjournaal bijvoorbeeld.
 
Ducktaildo
 
1
27 december 2021 om 12:49
Is er ooit dan eens bij jullie in het laatavondjournaal een rode kaart vermeld?
 
Lierse1997
 
1
27 december 2021 om 16:12
Bij het wedstrijdverslag van een wedstrijd in het sportsegment van het journaal wel ja.
 
son18796
 
1
27 december 2021 om 11:57
Snap je laatste zin niet. Ajax wou gewoon met hem verder alleen zou die amper aan speeltijd komen. Dus wou die zelf graag weg. Snap niet waar iedereen die onzin vandaan haalt dat Ajax hem wou “lozen”
 
HakimZiyach22
 
24
26 december 2021 om 23:53
12 keer geel in 30 wedstrijden (en ook een rode nu)... dat is niet heel best. Hij speelt met zijn WK selectie op deze manier. Vind hem geen basismateriaal voor Oranje (danjuma is beter/verder) maar eerste alternatief absoluut vanaf de bank. Maar hij speelt nu wel met vuur, gelukkig zijn zijn goals en assists er niet onder aan het lijden maar dit moet echt anders vanaf nu.
 
Dutchgio
 
17
27 december 2021 om 00:52
Die komt er bij Van Gaal echt niet in hoor, wordt eerst maar eens volwassen. Gelukkig laat Danjuma zien hoe het wel moet.
 
765
 
0
27 december 2021 om 08:29
Van Gaal houdt wel van dit soort jongens. Kijk naar types als Davids, Seedorf, Bogarde en Kluivert. Dat waren ook “moeilijke jongens”, die ineens konden ontsporen.
 
Baardgrasmus
 
25
27 december 2021 om 00:05
Zo blij dat hij nooit voor feyenoord heeft gedebuteerd. Zijn vertrek was zijn keuze, maar wat een geweldige keuze. Zijn beste ooit.
 
son18796
 
5
27 december 2021 om 11:58
Haha tuurlijk. Achteraf mooi lullen dit
 
Streepan
 
26
27 december 2021 om 00:13
Wat ben ik blij dat deze jongen weg is bij Ajax. Kan aardig voetballen (voor Ajax was het verder niet super speciaal) maar ontbeert vooral de juiste instelling, blijkt ook nu maar weer.
 
765
 
4
27 december 2021 om 08:39
Bij Ajax moet j vooral ja en amen zeggen tegen professor Ten Hag en vooral luisteren naar, de grote zelfbenoemde, leider Tadic. Bij Ajax kan men niet omgaan met afwijkend gedrag. Niet voor niets werden spelers als Mbark Boussoufa in de jeugd al weggestuurd en moesten Bazoer, Riedewald, El Ghazi en Justin Kluivert bij Ajax vertrekken. Puur omdat de begeleiding ondermaats is. Spelers als Davids, Seedorf en Patrick Kluivert zouden nu in de jeugd al weggestuurd worden. Het moeten nu allemaal brave Hendrikjes zijn.
 
sportweek86
 
7
27 december 2021 om 11:32
De helft van de namen die je opnoemt zijn gewoon leugens. Ten hag wordt juist regelmatig geprezen door spelers die in het verleden onder hem getraind hebben dat hij goed met wat lastiger karakters kan omgaan. En tadic is de leider bij ajax. Zowel qua prestaties en als voorbeeld hoe je als prof moet leven om alles uit je carrière te halen.
 
Vernon
 
1
27 december 2021 om 16:41
Grappig, want geen van die spelers is daarna echt doorgebroken. Bazoer zat zelfs snel bij Vitesse. Zou het misschien met kwaliteit te maken hebben? En Kluivert wilden ze gewoon houden trouwens. Ziyech was ook een moeilijke jongen. Maar die heeft een reuzenstap gezet onder Ten Hag.
 
Didagirl
 
41
27 december 2021 om 00:26
Geen hersens, wel centen. Zonder voetbaltalent was hij een of andere anonieme dugscrimineel in Mokum geworden. Leuk voor hem dat het anders is gelopen, maar je haalt de tokkie er helaas nooit helemaal uit.
 
Itachi010
 
1
27 december 2021 om 19:28
Hij komt toch echt uit Rotterdam dus lijkt me sterk. En 'wat als' daar heb je niks aan.. feit is dat hij een topsporter is die meer verdient dan jij.. met talent alleen bereik je de top niet hoor!
 
gomes1psv
 
25
27 december 2021 om 00:48
Wat een loser is dit zeg. Roept te pas en te onpas hoe authentiek hij is maar is precies een parodie daarop.
 
ByRm4
 
4
27 december 2021 om 00:55
Extra lange kerstvakantie
 
FootballVIP
 
24
27 december 2021 om 01:50
Je schaamt je toch dat dit ventje voor het Nederlands elftal uitkomt. Ik heb aan weinig voetballers een hekel maar lang voert dat lijstje makkelijk en onbedreigd aan.
 
DavidNED
 
7
27 december 2021 om 02:17
Belachelijke actie! Het clublogo van je tegenstander van de muur trekken. Je bent daar te gast! Goeie voetballer, dat is het wel zo'n beetje.
 
Lierse1997
 
2
27 december 2021 om 10:00
Het is zijn eigen stadion.
 
ylr87
 
6
27 december 2021 om 06:23
Met zijn mentaliteit komt ie er wel.??
 
WQSMilan
 
6
27 december 2021 om 07:21
Ligt het nou aan mijn of wordt dit extreem opgeblazen? Zie net het filmpje en dit is toch niks. Begrijp alle negatieve reacties over Lang niet zo. Ja hij is vast niet de slimste maar om hem tot op het bot ten beledigen gaat echt te ver in mijn ogen
 
Vernon
 
0
27 december 2021 om 16:43
Er lijkt maar de helft van te kloppen. Het verhaal is nu dat hij al eerder die tweede gele kaart had gekregen.
 
birotor
 
5
27 december 2021 om 08:25
Dat heb ik nou ook wel eens. Dan wordt het me allemaal effe te veel en dan ga ik naar Dubai.
 
Arnout108
 
0
27 december 2021 om 08:26
Zou dit ook opgevallen zijn als het een willekeurige andere speler was? Ik vind het echt nog wel meevallen wat hij doet. Alleen het naar Dubai gaan is misschien een beetje overdreven maar misschien was dat al gepland ofzo?
 
 
8
27 december 2021 om 08:45
Noa Lang is een groot kind. En iedereen is tegen hem. Noa VS de haters Kan nooit aan hemzelf liggen. Dit is zo iemand die te weinig intellect heeft om volwassen te worden.
 
theGOAT22
 
0
27 december 2021 om 09:01
Een kaart na en/of voor de officiële speeltijd vind ik sowieso BS. Je kan dan praktisch op het parkeerplaats of onderweg naar de spelersbus ook een kaart krijgen. Ik vind het nergens op slaan.
 
Ducktaildo
 
9
27 december 2021 om 09:03
Dus je mag voor de wedstrijd volgens jou gewoon een speler van de tegenstander een trap verkopen en daarna aan de aftrap verschijnen?
 
Kalou2005
 
3
27 december 2021 om 09:34
Gelukkig is een v Gaal hier snel klaar mee. Zo'n recidivist hoeven wij niet in Oranje te zien. Hoe goed hij ook gaat worden in de toekomst, je hebt ook een voorbeeldfunctie en het soort kwalijk gedrag hij telkens vertoont past niet in dat plaatje.
 
sem_again
 
1
27 december 2021 om 09:40
Iedereen is soft geworden. Je had vroeger is moeten zien. Je moet nu de perfecte witte schoonzoon zijn.
 
consy
 
9
27 december 2021 om 10:05
Hoezo perfecte witte schoonzoon? Misschien kun je dat stukje ''witte'' eventjes toelichten?
 
Vernon
 
2
27 december 2021 om 16:45
Grappig, vroeger was Lang direct gecorrigeerd door zijn ploeggenoten. Keihard. We zijn juist te soft geworden in het accepteren van belachelijk gedrag.
 
Myloki
 
1
27 december 2021 om 10:13
Dit is dus echt het schoolvoorbeeld van wat het met iemand kan doen wanneer er op jonge leeftijd tegen iemand op gekeken wordt door zijn omgeving. Geef hem als die ouder is wat status en een bak geld en je krijgt dit.
 
FlamengoBrasil
 
1
27 december 2021 om 10:21
Lang begint steeds meer het gelijk van Ajax te bevestigen. Domme jongen is het. Van Gaal zal ook wel goed gaan nadenken of hij dit jongetje mee wilt nemen naar Qatar.
 
voetbalfreak
 
0
27 december 2021 om 10:21
Hij wil gewoon een weekje extra vakantie in Dubai. Niet gek gedaan toch?
 
Carsi_1
 
1
27 december 2021 om 10:21
Wat een rot karakter heeft deze mannetje toch, altijd de aandacht opzoeken en naast zijn schoenen lopen.
 
JK-Ajax
 
3
27 december 2021 om 10:55
Wanneer gaat hij nou eens gewoon zichzelf zijn, of lekker 'real' zoals dat tegenwoordig heet. Hij speelt echt een grote act met zijn accentje en zijn bad boy attitude. Doe gewoon eens lekker jezelf of is dat vandaag de tijd niet meer in ?
 
Denn01
 
2
27 december 2021 om 11:10
Mooi he als je jezelf misdraagt als voetballer dan ga je dus even lekker naar Dubai op vakantie. Als je een gewone werknemer bent in het dagelijks leven en je misdraagt jezelf mag je blij zijn als je niet eruit word getrapt. Deze jongen kan aardig voetballen maar met zulk gedrag vind ik niet dat hij nog mee mag met het Nederlands elftal. Ik hoop dat Louis dat bij kan brengen dat ook je persoonlijkheid goed moet zijn om mee te gaan in het teamproces.
 
Lierse1997
 
4
27 december 2021 om 11:17
Het is winterstop, dan gaan spelers wel eens een dagje weg. Niks vreemd aan dus. En dat laatste is al helemaal onzin. Letterlijk niemand bij Brugge (of ex-Brugge) heeft al gezegd dat hij nefast is voor het teamproces of dat zijn persoonlijkheid lastig is. Veel mensen hier zouden dat schijnbaar graag zien, maar dat is iets anders.
 
birotor
 
2
27 december 2021 om 12:14
Vroeger, toen ik jong was, gingen we een dagje naar Zandvoort of Bloemendaal aan Zee. Was ook leuk, hoor. Nu gaan we naar Dubai. Heeft niks met Noa Lang te maken. Zijn hele generatie en die daarvoor zijn zo geworden. Consumptisme en hedonisme vieren hoogtij.
 
BLM/BARCA
 
0
28 december 2021 om 10:13
Hedonisme is niks mis mee hoor net zo min als promiscuïteit, door de bekrompenheid en vreemde aangeleerde preutsheid doet men hier erg raar over.Maar het gaat hierover de zoveelste misdraging van dat ventje en niemand die hem eens bij kop en komt aanpakt en zegt: tot hier en niet verder afgelopen met dat belachelijk misplaatst sterallures gedrag.
 
son18796
 
1
27 december 2021 om 12:01
Grappig dat je begint over “teamproces” elke teamgenoot bij Brugge en Oranje is positief over Lang. Dus ligt gewoon overal goed in de groep. Je kent hem niet persoonlijk dus raar dat je daar dan over oordeelt.
 
Vernon
 
1
27 december 2021 om 18:01
Denn, je trapt nogal hard in het frame van vz. Lang is rijk, kan niet zomaar vakantie opnemen, en dus boekt hij een reis in de winterstop. Niet omdat hij moet vluchten. Maar omdat hij vakantie heeft, en geld heeft.
 
Canniggia
 
6
27 december 2021 om 11:48
Bah! Zo zie je maar dat we steeds softer aan het worden zijn. Overal rekening mee hebben en iedereen tevreden te houden. Bang om geschorst te worden omdat je de regels strikt volgt, want je hebt net een jongen rode kaart gegeven van zijn gedrag in de catacombe van zijn uitbarsting. Dit gedrag een stuk papier die aan de muur hing verscheuren kon makkelijk door de vingers zien en geef je deze jongen een preek en een waarschuwing. Maar nee, laat ik maar meteen rood geven, dan zijn de mensen (scheidsrechterbond) boven mij tevreden. De juiste manier gehandeld. Goed gedaan meneer in het zwart! Dat is wat wij willen zien en lezen. Wij de media en dat gaat zeer snel rond hebben dus ook sterk invloed op hun beslissingen want ze willen niet negatief in het nieuws komen. Best wel jammer, want er zijn zeer weinig scheidsrechters die eigen mening hebben. Dik Jol is een extreem voorbeeld maar die maakte vaak een puinhoop van. Die liet zich niet kisten door al die media aandacht en gaf gewoon weerwoord terug op het veld en na de wedstrijd. Als je hier tien procent van hebt vind ik het wel best. Hier in de Eredivisie heeft Serdar Gözübüyük in zich. Dat heeft hij in verleden vaak gedaan. Dat maakt hem uniek. Nu hij stappen vooruit is gegaan word dat minder en zie je hem vaak twijfelen dat het door zijn team wordt beïnvloedt via de headset.
 
Kyle66
 
1
27 december 2021 om 13:51
Ten eerste heeft hij geen rechtstreekse rode kaart gekregen maar een tweede gele. Ten tweede is hierboven uitgelegd dat hij de tweede gele kaart kreeg voor commentaar op de scheidsrechter bij het verlaten van het veld.
 
Canniggia
 
0
27 december 2021 om 15:24
Excuses, heb de artikel niet gelezen. Heb globaal de comments van onze leden gescrold en het leek alsof hij door zijn gedrag in de catacombe zijn rode kaart kreeg. Nogmaals excuses daarvoor. Toch blijf ik bij de rest van mijn standpunten houden, want dat gebeurt echt te vaak.
 
Pompopos
 
2
27 december 2021 om 12:08
Hij moet er gewoon mee stoppen en normaal beginnen doen, dit gedrag van een kleuter is nefast voor de club en zijn eigen carrière. Ik ben een grote fan van hem en kan wel genieten van zijn persoonlijkheid maar Clement mag hem ondertussen wel eens over zijn knie leggen van mij. Goed als je een eigen mening kan vormen maar slecht als je denkt dat alles en iedereen die moet weten. Het zijn telkens kleine zaken die natuurlijk ook worden uitvergroot maar het begint toch een patroon te worden bij hem. Het enige positieve is dat niemand praat over het slechte spel van Club omdat iedereen over Noa praat.
 
AlexisSs
 
3
27 december 2021 om 13:10
Die Clement is ook gewoon een koekwous joh, heeft gewoon ze groep niet meer in de hand
 
Vernon
 
0
27 december 2021 om 16:55
@Pomopos Ik las hierboven van een andere Belg (die ook het woord nefast gebruikte) dat zijn ploeggenoten juist geen last van hem hebben. Iedereen schijnt blij met hem te zijn. Ben benieuwd of de waarheid ergens in het midden ligt.
 
Pompopos
 
0
27 december 2021 om 21:21
Volgens mij hebben ze op persoonlijk en sportief vlak ook helemaal geen problemen met Noa maar ik kan me ook wel voorstellen dat ze het soms ook wel eens gehad hebben met alle extra negatieve aandacht voor de club. Het is in mijn ogen ook gewoon een leuke kerel maar soms moet hij gewoon even normaal doen en zijn mond houden.
 
AlexisSs
 
4
27 december 2021 om 13:08
Waarom al die haat voor Noa? Jealousy is een vies beestje
 
Tibbe
 
1
27 december 2021 om 14:00
Mee eens, Lang is een jongen met een laag iq waardoor hij niet zo goed kan nadenken. Verder een lieve jongen met een goed hart. Beetje meer liefde mag best.
 
JohanVanSa
 
4
27 december 2021 om 16:30
We moeten eigenlijk geen aandacht aan geven en die jongen gewoon met rust laten maar ja, we hebben natuurlijk voetbalzone...
 
DennisVanNamen
 
0
27 december 2021 om 22:22
Lekker Noa jij ook gelukkig nieuwjaar,iedereen hier trouwens!
 
AlexDeWil
 
0
27 december 2021 om 22:52
Noa Lang zorgt wel voor meer animo in het Belgisch voetbal merk ik.. Dit topic wordt ook wel veel bekeken en ik heb ook wel het idee dat de Belgische competitie an sich ook steeds meer populariteit wint in NL.
 
 
0
27 december 2021 om 23:02
Ik ben wel blij met Noa. Hij toont and at je iemand niet per se serieus moet nemen omdat ie goed tegen een bal kan trappen. Dat zou je soms bijna vergeten namelijk.
 
Gert-JanvandeVaate
 
0
28 december 2021 om 01:10
Nou nou waar mensen zich druk om maken. Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig nieuw jaar.
 
BLM/BARCA
 
0
28 december 2021 om 10:02
Schandalig zoals dit ventje zich telkenmale gedraagt. Ik kan me toch niet voorstellen dat zijn ouders hem zo hebben opgevoed. Ook tijdens zijn opleiding bij zijn vorige club(s) is er duidelijk vanalles fout gegaan. De leiding van Club Brugge moet hier heel erg snel paal en perk aan stellen want jij gooit ook de naam van Club te grabbel. Maandje banken en een cursus gedrag en omgangsvormen zouden dit ventje misschien enigzins nog kunnen helpen. Maar ik twijfel er ernstig aan.