Noppert vindt dat Ajax 'altijd een streepje voorheeft bij scheidsrechters'
Zaterdag, 10 september 2022 om 23:47

Andries Noppert vindt dat Edson Álvarez in het duel tussen Ajax en sc Heerenveen (5-0) met twee keer geel van het veld had moeten worden gestuurd. De doelman van de Friezen maakte al in de rust van de wedstrijd bezwaar bij arbiter Edwin van de Graaf en zegt na afloop dat Ajax 'altijd een streepje voor heeft bij scheidsrechters'.

"In mijn optiek is het heel simpel", aldus Noppert voor de camera bij ESPN. "Hoe ik het zie, en dat is niet verkeerd bedoeld: we spelen in Amsterdam en Ajax heeft volgens mij altijd een streepje voor bij scheidsrechters." De woede bij Heerenveen draaide om een moment vlak voor rust. Álvarez pakte het shirt vast van de uitgebroken Thom Haye en schopte nadien de bal weg. De overtreding werd door scheidsrechter Van de Graaf met geel bestraft, maar de Friezen hadden vanwege het wegtrappen van de bal liever een extra gele prent gezien.

"Die jongen schiet na de overtreding de bal nog weg", zag ook Noppert. "Ik ben geen matennaaier, ik wil die jongen echt geen rood aannaaien, maar volgens mij is dat gewoon een tweede gele kaart, rood en klaar is Kees. Dat is dan natuurlijk in ons voordeel." In de rust zocht Noppert dus de kleedkamer van de arbitrage op, maar zonder het gewenste resultaat. "Ik kreeg een mooi verhaal. Daar was ik het niet mee eens, maar daar kun je niks tegen doen. Klaar."

Ajax was in de Johan Cruijff ArenA veel te sterk voor Heerenveen. "Ik denk niet dat het onterecht is", aldus Noppert. "Als je in de vierde minuut al achter komt dan weet je dat het een lange dag kan worden. En dan krijg je de tweede ook al redelijk snel om je oren. Tja, we kregen nog wel wat kansjes, maar volgens mij moeten we het daar niet eens over hebben. Als wij niet 200 procent zijn vandaag... Dan moet je nog geluk hebben dat zij een procent of 80 zijn, dan maak je misschien nog kans, maar als je zo voor de dag komt als wij, dan is er geen beginnen aan. Misschien is het ook weleens goed om dik onderuit te gaan, zodat we beseffen dat niet alles vanzelf gaat." Heerenveen was dit seizoen voorafgaand aan het bezoek aan de hoofdstad nog ongeslagen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (126)

 
AntonyDollar
 
103
11 september 2022 om 00:10
Wat een acteur ?????
 
tinus45
 
89
11 september 2022 om 00:58
Hij heeft hier gewoon 100% gelijk aangaande de regels. Dus hoezo acteur?
 
ikbenjouniet
 
22
11 september 2022 om 01:39
Omdat het vaker gebeurd in meerderen wedstrijden en er dan ook niks aan word gedaan. Overal og nergens, laat de scheidrechters eens een strakke lijn trekken.
 
Marc 433
 
121
11 september 2022 om 02:12
@tinus45 Over regels gesproken......seconden daarvoor werd er een harde overtreding op Taylor gemaakt. Scheids deed helemaal niks en in de tegenaanval corrigeerde Alvarez dit. Paste de scheidsrechter eerder de regels correct toe dan hadden wij deze discussie niet. En hoe vaak zien wij spelers na een overtreding of uitbal, de bal pakken met twee handen, nemen het meters mee en gooien het vervolgens ver weg zodat het spel niet snel hervat kan worden. Zelden wordt dat bestraft. Maw, wanneer de regels zwart/wit worden toegepast, zou een scheidsrechter overbodig worden. Dan zullen de meeste teams steeds minder dan 8 spelers overhouden. De scheidsrechter is er juist om de wedstrijd in goede banen te leiden inclusief eigen interpretatie. Los hiervan vind ik de actie van Noppert echt kinderachtig. Je krijgt net kansloos 5-0 op je broek en gaat nog excuses zoeken ipv in de spiegel te kijken. Ik vind dit geen topsport mentaliteit. Helemaal voor iemand die mogelijk voor Oranje gaat uitkomen.
 
PeterSanders
 
24
11 september 2022 om 07:45
Nee want hij gaf de gele kaart pas na het wegschieten van de bal dus kan het er maar 1 zijn. De overtreding ervoor op Taylor was geel met een rood randje een van de vele overtredingen van Heerenveen die totaal.niet werden bestraft.
 
ninjakai
 
6
11 september 2022 om 07:53
@tinus45 hij heeft geen gelijk. Bij spelbederf moet er wel een tegenstander zijn die snel de vrije trap wil nemen. Was er niet dus wil precies heeft er last van? Misschien was de bal wel me en knalt Alvarez hem weg zodat Heerenveen snel een fatsoenlijke bal krijgt? Weten wie veel, maar werkelijk waar niemand ageerde van hey hij knalt de bal weg terwijl ik die vrije trap wilde nemen. En cervolgens gaat cliënten noppert in de rust verhaal halen. Had beter zijn verdediging op scherp kunnen zetten, want na de dus leek dat helemaal bergen meer op. Ook moet je, je als keeper ernstig achter de öre krabben als je meer goals tegen krijgt dan expected goals. Zo rond minuut 80 kwam het voorbij. 5 goals tegen vs 3,5 expected goals.......
 
Sirius
 
6
11 september 2022 om 09:08
Mua, scheidsrechters zijn wel vaker huiverig om een speler twee keer geel te geven. De meeste scheidsrechters zijn daarin wat voorzichtig. Daarnaast is een ploeg als Ajax veel aan de bal en vaak op de helft van de tegenstander. De kans dat je dan overtredingen mee krijgt, is natuurlijk groter. Wel geloof ik dat scheidsrechters zich laten beinvloeden door het publiek. Ik kan dus wel geloven dat thuis spelende ploegen vaker voordeel hebben van beslissingen van de arbitrage dan de uitspelende ploeg, mochten statistieken dat uitwijzen. Overigens had Ajax met 9 man kunnen spelen en dan hadden ze die wedstrijd nog gewonnen. Heerenveen was erg naief en Ajax was gewoon scherp en goed. Als je niet met volle intensiteit speelt, vecht voor elke meter en je momenten kiest om over te schakelen, maakt Ajax er gebruik van. Je moet je daarop instellen, ook al ben je gewend om zelf ook de bal te willen hebben.
 
Chesky
 
5
11 september 2022 om 10:46
@tinus45 .Jij hebt hier helemaal gelijk. De scheidsrechter ging gewoon de fout in door de geelwaardige overtreding op Tayler niet te bestraffen. Daardoor was Alvarez geïrriteerd en schopte de bal weg. Noppert komt nu wat in de belangstelling door zijn voorselectie in Nederlands elftal en denkt nu ineens dat hij nog wat meer in beeld moet komen door deze zielige aktie van hem door naar de scheidsrechter te gaan. Dit doet zijn goodwill bij de voetballiefhebbers zeker geen goed. Dus dit soort mannetjes liever niet in het Nederlands elftal.
 
TILBURG013
 
0
11 september 2022 om 10:54
Alleen bij Arsenal. Daar kreeg Martinelli 2x geel in 1 actie..
 
JanGooyers
 
2
11 september 2022 om 11:03
Het is gewoon een maten naaier,!
 
4fRedondo
 
3
11 september 2022 om 11:59
@ikbenjournalist, Dus je geeft aan dat Ajax wel heel vaak wordt bevoordeeld in diverse wedstrijden overal en nergens! En daarom mag Noppert er niks van zeggen?
 
TheRedeemer
 
0
11 september 2022 om 13:58
Zowel Noppert als de scheids hebben een punt wat mij betreft. Van der Graaf gaf geen 2e geel omdat het wegspelen van de bal geen functie had in deze situatie omdat het spel toch al stil lag want hij moest de administratie doen en de var keek nog naar het voorval. Strikt volgens de regels genomen is het daarentegen gewoon een 2e gele kaart zo geeft hij zelf ook aan. Daarbij snap ik Noppert ook wel want dat Alvarez geen 2e geel krijgt omdat 'de actie geen functie heeft' is een beetje een kul argument. Stel een speler probeert een veelbelovende aanval eruit te halen door een overtreding te maken maar de aanval gaat toch door, dan geeft de scheids voordeel aan maar krijgt de speler later alsnog geel voor de overtreding ondanks dat deze 'geen functie had'. Kortom, voor beide valt wel wat te zeggen
 
Jokertalk
 
76
11 september 2022 om 00:12
Ach zelfs met 10man had Ajax zelfs gewonnen tegen dit slap Heerenveen. Btw vergeet meneer Moppert' dat de scheidsrechter 5seconden daarvoor gewoon had moeten fluiten voor een overtreding na een harde tackele.
 
TomMulder
 
95
11 september 2022 om 00:13
Noppert vergeet even de zaag op Taylor iets daarvoor. Dus je kan wel gaan miepen om een extra kaartje uit 1 actie?! Maar zorg anders eerst dat je ploeg verdedigend wat beter staat..
 
IKEA
 
17
11 september 2022 om 00:39
Tja, het is erg miepen, maar zo'n bal wegtrappen vind ik persoonlijk veel akeliger dan de meeste overtredingen. Ben je in mijn ogen echt een min, zeker als je het doet wanneer je voor de club bent met het overduidelijke overwicht. Oftewel; bal wegtrappen, standaard een kaart.
 
Kyle66
 
79
11 september 2022 om 00:49
Je vindt een bal wegtrappen erger dan een overtreding waarbij daadwerkelijk hard contact is en een speler geblesseerd kan raken? Serieus? Een bal wegtrappen is enkel een kwestie van spelbederf omdat de tegenpartij dan het spel niet snel Jan hervatten. In dit geval lag het spel trouwens al stil. Het had dus geen effect.
 
TVM1987
 
12
11 september 2022 om 01:13
Vanuit amsterdams perspectief valt het inderdaad allemaal wel mee. Maar goed, wie ben in om daar over te oordelen.
 
jaakke
 
7
11 september 2022 om 08:32
Niet alleen vanuit Amsterdams perspectief. Overigens zag ik een overtreding op Blind die van Beek uitkapte vlak voor de 16, beloond met geel, dat had rood moeten zijn, want hij liep anders zo naar de keeper met vier aanspeelpunten om hem heen. Zeer grote kans op een goal dus
 
TheRedeemer
 
0
11 september 2022 om 14:01
Maar geen 100% scoringskans voor Blind zelf en daar gaat het om. Ook kan Blind een verkeerde pass geven waardoor de grote kans om zeep wordt geholpen
 
RickArsenal
 
74
11 september 2022 om 00:13
Benieuwd of hij ook achteraf naar de scheids loopt als die weer eens heeft lopen tijdrekken. Schijnheil.
 
Alex1976
 
1
11 september 2022 om 10:59
Bij een achterstand van 4 of 5-0 tijdrekken? Sure...
 
HakimZiyach22
 
48
11 september 2022 om 00:14
Wat een clown haha. Tegen Sparta en Utrecht duidelijk de scheids tegen. Dit was ook geen fout, maar het was wel dom. Beetje vergelijkbaar met tijdrekken terwijl je al geel hebt. Taylor werd trouwens onderuit getrapt een actie ervoor, dus het spel had al stil moeten liggen. Behoorlijke calimero.
 
Suarez 7
 
48
11 september 2022 om 00:26
Het is dezelfde speler die vorig seizoen de ene na de andere arbitrale dwaling in zijn voordeel had tegen Ajax en in zijn eentje in die twee duels wel tien minuten tijd gerekt heeft.
 
HakimZiyach22
 
24
11 september 2022 om 00:30
Zie nu ook jouw reactie, sterke comeback idd. Noppie is in zichzelf gaan geloven door de armoedige keepers in Nederland, hij begint nu al gek te doen. Blij dat we er 5 hebben gemaakt vandaag.
 
fcu_030
 
7
11 september 2022 om 00:53
Tegen Utrecht de scheids duidelijk tegen? Ik vind het wel heel ovedreven omdat hij rood had kunnen geven ipv geel heb je niet meteen de scheids tegen je.
 
mickey12
 
16
11 september 2022 om 06:46
Vergeet fortuna uit niet. Toen Seuntjes 3x rood had kunnen pakken maar het niet kreeg.
 
M_Chamakh
 
15
11 september 2022 om 00:17
Er wordt bijna nooit meer geel gegeven voor het wegschieten van de bal na een overtreding. Snap dus heel goed dat Alvarez hier geen tweede geel voor kreeg.
 
Voetballer 2
 
13
11 september 2022 om 01:06
Trouwens in eerste instantie regelt de scheids het wel. En anders had de VAR toch in kunnen grijpen? Dus Noppert had daar helemaal niets te zoeken. Waarom geeft de scheids geen kaart aan Noppert wegens kritiek op de leiding? Volgens mij is van de Beek aanvoerder.
 
Lunny
 
52
11 september 2022 om 00:19
"Ik ben geen matenaaier, maar...". *Loopt kleedkamer van de scheidsrechter in om zijn beklag te doen*Alles na z`n `maar` ontkracht zijn stelling voor de komma. Al zou hij gelijk hebben volgens de regels, dan moet hij ook alle nadelen opsommen, zoals de overtreding op Taylor waar niet voor gefloten wordt. Was rond de 16 en Ajax scoorde al uit een vrije trap vanaf die hoogte. Uit de counter kwam de situatie met Alvarez. Sterker nog, gaat hij pietje precies spelen moet hij na zijn beklag bij de scheidsrechter ook aangeven zelf een gele kaart te krijgen. Klagen bij de scheidsrechter mag immers niet.Edit: even mijzelf terug fluiten; Noppert is door de scheidsrechter uitgenodigd om uit te leggen waarom Alvarez geen 2e geel kreeg. Blijft de opmerking zelf wel kleinzerig.
 
Suarez 7
 
55
11 september 2022 om 00:22
Beste meneer Noppert, ik raad u aan om eens beelden uit de duels tussen uw oude club Go Ahead Eagles en Ajax te bekijken. In Amsterdam krijgt Ajax geen strafschop voor een Klaassen die getorpedeerd wordt en in Deventer pakt een centrumverdediger een bal pardoes in de handen en komt hij ermee weg zonder rode kaart en strafschop tegen. Om maar te zwijgen over al het tijdrekken en de gebrekkige sanctionering door de arbitrage.
 
Roswita2000
 
5
11 september 2022 om 07:41
Nu (N)Moppert met de grond gelijk maken en volgend jaar toejuichen omdat Ajax hem heeft gecontracteerd.
 
KokkieAFCA0341
 
12
11 september 2022 om 08:08
Het hele jaar Ajacieden uitschelden in stadions maar als ze dan voor je club spelen sta je te juichen voor diezelfde speler.. Wat is nieuw?
 
ninjakai
 
2
11 september 2022 om 08:48
Als Ajax hem durft te contracteren grijpt de RvC wel in. Ajax gisteren was CL light. En hij bakte er niets van. Kreeg z'n verdediging niet georganiseerd. Hield er nauwelijks ballen uit. Ging keer op keer in de fout bij terug getrokken voorzetten. Als Ajax deze keeper aantrekt is het echt alleen maar om de defensie nog verder te ontwikkelen.
 
FunkyG
 
26
11 september 2022 om 00:23
Meneer Noppert heeft een beetje te veel media aandacht gehad en denkt dat hij nu een hele meneer is. 1 jaar geleden had niemand nog van hem gehoord. Doe gewoon normaal en stel je niet zo aan. Ajax was 3 zo niet 4 klasse beter en Noppert heeft zich niet kunnen onderscheiden.
 
ElMago
 
4
11 september 2022 om 00:25
Tsja het is onnodig om dit te zeggen. Stel je niet zo aan, ook die zaag op Taylor dat moet maar normaal gevonden worden? Beetje hypocriet zeg.
 
bert24
 
29
11 september 2022 om 00:33
Dat iedereen zich zo aangevallen voelt hier vind ik wel hilarisch ??
 
Emilio Estevez
 
3
11 september 2022 om 00:36
Ja toch hahaha. Die willekeur is wel typerend naar mijn mening, maar goed. Ajax wint met 5-0 dus men zal zich er wel overheen zetten.
 
Kyle66
 
16
11 september 2022 om 00:53
Ik voel me niet aangevallen en zou het ook idioot vinden als een Ajax-speler dit had gedaan. De scheidsrechter neemt een beslissing. Punt. Je kan ter plekke iets zeggen als je de aanvoerder bent maar in de rust naar de scheidsrechter gaan? Nee. Dat is onvolwassen. In de eerste helft ging Klaassen ook klagen omdat hij vond dat hij recht had op een vrije trap. Ik dacht toen ook "ga niet zeuren. Gewoon doorspelen".
 
RUTGERRR
 
7
11 september 2022 om 02:23
Klopt. Maar in het veld vind ik dan nog wel iets anders dan wanneer je in de rust naar de scheidsrechter gaat. Dat is diep triest.
 
Kyle66
 
0
11 september 2022 om 10:07
Nu is het zo dat de scheidsrechter hem had gezegd dat hij naar zijn kleedkamer kon komen omdat hij zo bleef zeuren erover. Maar zelfs dán vind ik dat hij niet zo had moeten zeuren. Wat de vrije trap betreft: ik ben van mening dat alleen de aanvoerder moet klagen. Iemand als Nijhuis trekt meteen een kaart daarvoor en dat is zonde.
 
Musi26
 
3
11 september 2022 om 00:36
Voordeel met een man meer? Ik heb dit anders niet gezien in de laatste 15 minuten. Zelfs met een man meer was ajax gewoon sterker.
 
DannyV3
 
19
11 september 2022 om 00:37
De beste man heeft in feite gelijk Jammer dat mensen wijzen naar de actie ervoor en erna.....of tijdrekken daar gaat het niet om. De overtreding was geel de actie erna geel dus rood. Ik ben overtuigd dat een verdediger van Heerenveen ze wel had gekregen. En nee das geen callimero gedrag das is helaas de realiteit. Doet niks af aan de eindstand overigens
 
Suarez 7
 
19
11 september 2022 om 00:44
Jij past de spelregels toe, en dat gebeurd hierboven ook. Feit: als er gefloten wordt voor de waanzinnige tackle op Taylor (donkergeel) worden de spelregels correct toegepast, en krijg je die situatie niet eens.
 
Kyle66
 
10
11 september 2022 om 00:55
Als een actie die eerder plaatsvindt een overtreding is, vervalt een eventuele overtreding daarna omdat je het moet zien alsof de wedstrijd eerder is stilgelegd.
 
JK-Ajax
 
5
11 september 2022 om 09:06
Jammer dat men wijst naar het correct volgen van de regels waardoor jouw jankverhaal enkel bestaat uit los zand.
 
Blackthought
 
2
11 september 2022 om 11:32
Waarom ben jij er van overtuigd dat een verdediger van Heerenveen wel die gele kaart had gekregen voor de bal weg schoppen? Iedere volledige wedstrijd die ik van ajax heb gezien in de eredivisie schopt de tegenstander wel een bal weg. Vrijwel nooit krijgt die speler die dat doet een gele kaart. Waarom zou dat nu opeens anders zijn dan? Zou het kunnen komen doordat het dan jouw verhaal sterker maakt?
 
Carlovan den Bosch
 
8
11 september 2022 om 00:42
Kansloos verloren. 2 reddingen. Leuk geprobeerd maar Heereveen was vanavond een zwakke schakel.
 
Samesoul
 
9
11 september 2022 om 00:45
Noppert heeft wel degelijk gelijk. Een kaart extra was terecht geweest.maar denk dat de scheidsrechter heeft gezegd dat er eerst moet worden gefloten voor de vrije trap genomen mag worden....
 
Kyle66
 
21
11 september 2022 om 00:57
Nee, de scheidsrechter heeft daarna een uitleg gegeven: hij vond het geen kaart waard omdat er geen gevolg was van het wegtrappen van de bal. In die zin dat hij al had gefloten en het spel dus al stil lag. Er was dus geen sprake van spelbederf. Hij heeft geen moment overwogen om een kaart te trekken.
 
007
 
14
11 september 2022 om 00:53
Als Ajacied heb ik geen moeite om te zeggen dat wat Alvarez diet gewoon dom is. Ja, een andere scheids zou hem twee keer geel kunnen geven, maar kom alsjeblieft niet met "Ajax heeft een streepje voor bij de scheidsrechters". En in de rust op bezoek gaan bij de Graaf? Mag dat wel? Jammer dat de keeper zich zo uit.
 
friestho
 
0
11 september 2022 om 10:22
Het is toch gewoon waar? Dit moment vind ik ook geen rood, maar in het algemeen krijgen de topclubs veel meer mee. En dan met name Ajax wordt enorm vaak geholpen door de arbitrage. Terwijl ze dat totaal niet nodig hebben, want winnen doen ze toch wel
 
Blackthought
 
1
11 september 2022 om 11:36
Maar ook heeft ajax iedere wedstrijd tegenstanders die de bal weg schieten, maar nooit een gele kaart krijgen. Hoe kan dat dan?
 
gomes1psv
 
14
11 september 2022 om 00:55
Los van dat t om Ajax gaat is dit wel gewoon marchanderen van de scheidsrechter natuurlijk. Bal wegtrappen is gewoon geel, zeker wanneer zo opzichtig als Álvarez deed.
 
Dajoowie
 
3
11 september 2022 om 01:47
Enerzijds zou het zo moeten zijn, maar anderzijds hoe vaak zie je er wel niet spelers mee wegkomen. Het zou natuurlijk gek zijn alsof ze opeens heel fel zijn op dit regeltje op het moment dat een speler al net een kaart heeft gekregen. Ik zou ook niet zo zeer kunnen ophalen bij wie dit daadwerkelijk is gebeurd (mogelijk een keer bij Tannane die geel kreeg voor een frustratieovertreding en vervolgens meteen een kaart kreeg voor een bal wegtikken of aanmerking op de leiding?).
 
KokkieAFCA0341
 
8
11 september 2022 om 08:11
@Gomes.. Hoe noem je het negeren van die tackle op Taylor dan een paar seconden ervoor? Is dat ook marchanderen of is de scheids op dat moment anti Ajax aangezien het een flinke tackle is geweest
 
gomes1psv
 
0
11 september 2022 om 09:49
Dat is slecht arbitreren; daar had je inderdaad ook voor kunnen fluiten. Op het moment dat hij besluit daar niet voor te fluiten en het volgende moment Alvarez niet alleen terug te fluiten en geel te geven is dat op zijn minst scheef. Dat verzacht alleen niet dat hij vervolgens geen geel voor het wegtrappen van de bal wordt gegeven, want ten aanzien van die regel zit daar toch geen lucht tussen? Het doet er niet toe of de speler al geel op zak heeft of wanneer en waarom hij die kaart heeft gekregen: bal wegtrappen = geel. Je ziet nog weleens dat spelers er met een klein tikje mee wegkomen - ook fout eigenlijk, want het is een bewuste keuze om niet van de bal af te blijven na de fluit - maar Alvarez poeiert hem gewoon weg alsof die hele regel niet eens bestaat! Draai het eens om: zou hij hier dubbel geel voor hebben gekregen en dus rood, wat zou in de discussie na tijd dan overheersen? Dat Van de Graaf te streng was of Alvarez dom en onprofessioneel?
 
Kyle66
 
2
11 september 2022 om 10:09
De scheidsrechter heeft toch goed uitgelegd waarom hij geen kaart gaf hiervoor?
 
Blackthought
 
1
11 september 2022 om 11:42
Waarom niet beide? Alvarez is dom dat hij het doet. Punt. Als iemand die vrijwel iedere wedstrijd van ajax kijkt (kon gister niet de hele wedstrijd zien) zie ik ook letterlijk iedere wedstrijd tegenstanders ballen wegschoppen of in hun handen meenemen na een overtreding. Ik zie echter nooit dat ze daar een gele kaart voor krijgen. Dit is dus gewoon weer puur een kwestie van hoge bomen vangen veel wind. Ik heb nog nooit een artikel hier gezien over het weg trappen van een bal waar iemand geen geel voor kreeg. Ik heb overigens wel gezien dat er een artikel werd gemaakt over een Groningen speler die een 2e gele kaart kreeg voor tijdrekken tegen ajax door de bal niet in te gooien. Iets wat redelijk vergelijkbaar is met de bal weg trappen. Wat mij wel opviel daar was dat vrijwel iedere niet ajax aanhanger het schandalig vond dat hij een 2e gele kaart kreeg voor die actie. Dus of we de reacties van mensen hier serieus zouden moeten nemen in zulke gevallen vraag ik mij wel af.
 
jtth
 
19
11 september 2022 om 01:05
Ik ben geen matenaaier ?? Maar ga toch maar even vragen om rode kaart
 
Settler11
 
1
11 september 2022 om 01:08
Ik vermoed dat de overtreding + wegschieten van een bal direct een gele kaart was ipv een latere. Overtreding was sowieso onnodig aangezien er genoeg man was achterin dus 'kans op doel' ontnemen was ook geen sprake van.
 
RUTGERRR
 
2
11 september 2022 om 02:27
Dat heeft er echt helemaal niets mee te maken. Weet niet wat jij nu aan het drinken bent in de kroeg haha. Die gele kaart had hij toch wel gekregen, een tweede kaart voor het wegtrappen van de bal zou volgens de regels heeeeeel streng misschien correct zijn, maar dan moet Noppertje ook even naar de scheidsrechter toelopen om te vragen waarom er geen geel gegeven werd toen Taylor neergeschopt werd. Of beter nog, vragen waarom hij niet eens floot.
 
tsjilpiep
 
12
11 september 2022 om 02:05
Nee Noppert, dan ben je gewoon een matennaaier. Geen enkele scheids zou hiervoor een tweede gele kaart trekken, ongeacht of het Ajax is of niet
 
RUTGERRR
 
7
11 september 2022 om 02:21
Niet slim, maar ik heb nog nooit een gele kaart zien vallen voor een tackle en vervolgens een gele kaart omdat de bal weggetrapt wordt. Nou heb ik tot Chelsea uit ook nooit 2 rode kaarten en een strafschop gezien, voor niets. Maargoed. Laat ik voorop stellen dat wanneer die overtreding er niet was, ik het wegtrappen misschien nog enigszins bestraft zou kunnen zien worden met geel. Maar menig mens vergeet de overtreding 5 seconden daarvoor op Taylor even. Dat gezegd hebbende: er wordt zo vaak een bal weggetrapt uit frustratie. Het wordt 9 van de 10 keer, of misschien beter gezegd 99 van de 100 keer niet bestraft. Deze trieste doelman komt alleen klagen omdat Alvarez net geel kreeg voor een overtreding. Als dit was gebeurd zonder eerst de tackle/shirtjevasthouden, had je deze jongen nu niet horen huilen. Een gele kaart voor het wegtrappen van de bal zou ik graag vaker gegeven zien worden. Maar dan wel consequent en niet puur willekeurig. "Aaah weet je, vandaag wel". Niet willekeurig en zeker niet bij dit soort omstandigheden.
 
F-18/TACP
 
9
11 september 2022 om 03:46
"ajax heeft altijd een streepje voor bij scheidsrechters" Wat een onzin, we hebben vaak genoeg mee gemaakt tijdens uitwedstrijden waar het stadion van de tegenstander kolkte en de scheidsrechters te schijterig waren om in actie te komen. Maar goed we weten hoe het werkt, dit soort criticasters hoor je alleen maar wanneer iets niet in hun voordeel uitpakt.
 
oigatinha
 
3
11 september 2022 om 09:32
Is al vaker onderzocht en steevast komt er uit dat Ajax de meest benadeelde ploeg van de eredivisie is qua bepalende momenten. Het is elke week overduidelijk dat de verdedigende ploeg met meer weg komt dan de aanvallende. Een actie van een verdediger wordt ok bevonden terwijl die zelfde actie van een aanvaller wordt afgefloten. Utrecht en Fortuna grossieren in overtredingen, maar Ajax krijgt de meer kaarten. Er zit gewoon een soort gewenning bij de scheidsrechters. Als een team continu overtredingen maakt geloven ze het wel. Maakt het ander team een overtreding, valt het gelijk op en komt er een overdreven actie.
 
krovikan
 
6
11 september 2022 om 06:46
2 weken geleden bij Utrecht nog zeer duidelijk de scheids (makalie) tegen, waarbij er 2 gele prenten worden uitgedeeld voor 'praten' terwijl er eentje van ajax juist de boarding in werd gezaagd door Utrecht. Ook later in die wedstrijd was daar Boussaid met die zaag met 2 benen, die Blind de wedsrijd uit schopte, waar slechts geel voor werd getrokken. En Bas Dost die ook aan het uitdelen was de gehele wedstrijd en pas in minuut 88 zijn gele prent ontving, terwijl hij wel 4 overtredingen had die rijp voor geel waren.
 
torvic
 
3
11 september 2022 om 06:54
Als we vanaf nu iedere keer dat een bal weggetrapt, vastgepakt, meegenomen word of keepers die 30seconde over een uittrap doen kaartjes gaan geven houden we niks meer over op het veld. Neemt niet weg dat het totaal onnodig is wat Alvarez deed maar om hiervoor nou een 2e geel te geven, zou heel makkelijk zijn
 
RightWingBack
 
0
11 september 2022 om 08:57
Dat zouden ze moeten doen. Moeten spelers even twee weken wennen en dan doet niemand het meer. Te beginnen met gewoon timen wanneer keepers de bal te lang vast hebben en direct een indirecte vrije trap aan de tegenstander geven en een gele kaart voor de keeper. Moet je eens kijken hoe snel dat probleem is opgelost…
 
Sir Paul
 
7
11 september 2022 om 08:07
Ajaxfans vinden van niet. De rest van wel. Ff zwart-wit gezegd. Voor Alvarez alweer de 2e keer dat ie geen rood krijgt waar t wel gegeven kan worden. Ajax heeft discutabele beslissingen 9vd 10x aan ze zijde. Zie de toppers vorig seizoen. Elk twijfelgeval die multi interpretabel is lijkt gewoonweg voor Ajax. Feyenoord moet 2x penalty hebben. Balletje wel/niet over de zijlijn. Zelfs bij Feyenoord-PSV was er Ajaxvoordeel waardoor de titelaspiraties van PSV in kiem werd gesmoord. De kampioenswedstrijd in Amsterdam jaren geleden was ook zo opzichtig. Luuk en Lozano GEEN penalty. Neres uiteraard wel. Sinds de VAR zn intrede gedaan heeft zijn Ajax met Tagiafigo Alvarez Antony minstens 10 rode kaarten onthouden.
 
JK-Ajax
 
12
11 september 2022 om 08:38
Als de scheidsrechter de regels had gevolgd was daarvoor al gefloten voor de overtreding op Taylor en was hier geen sprake van rood. Had je dat wellicht gemist? Zijn we weer genaaid zeg. Groetjes hè
 
basistribune
 
7
11 september 2022 om 08:48
Ik beproef wat afkeer richting Ajax. Tuurlijk zijn er beslissingen die in het voordeel van Ajax zijn die jij of ik anders hadden gefloten maar er zijn ook genoeg beslissingen die andersom gek zijn. Het is over het algemeen bekend dat de top 3 de scheids vaker mee dan tegen heeft bij grote beslissingen dus jouw opmerking snijdt wel hout maar geldt niet alleen voor Ajax. Deze situatie is geen rood i.v.m de overtreding op Taylor daarvoor en het niet snel willen nemen van de vrije trap maar als de scheidsrechter (voor de var) rood had gegeven in eerste instantie had het niet gek geweest.
 
ninjakai
 
5
11 september 2022 om 08:58
@sir paul? Elk twijfel geval? Ajax krijgt juist nauwelijks iets mee en heel snel kaarten tegen, terwijl de meest sportieve spelers bij Ajax spelen (zie Kudus tegen rangers bv). Iedereen wijst maar naar Tadic, Antony en Tagliafico. Maar waar een luuk 9 van de 10 keer se vrije trap krijgt. Werd er 9 van de 10 keer in het nadeel van Haller beslist omdat die zogenaamd groot en sterk is. Brobbey zelfde verhaal. Timber hoeft ook geen fluitje te verwachten als hij ten aanval trekt. En Ajax moet wel 3 keer een pingel verdiend hebben voordat ze hem krijgen....
 
oigatinha
 
2
11 september 2022 om 09:40
Dit is ook al vaker onderzocht. Ajax is steevast de meest benadeelde ploeg van de eredivisie. Maar ik ben helemaal voor het fluiten naar de letter van de wet. Eindigen we steevast tegen 9 man en met 3 penalty's. Maar liever zwetsen mensen op onderbuikgevoelens door 1 situatie in hun voordeel uit te vergroten dan gewoon naar de cijfers te kijken en hun mond te houden.
 
alkatorian
 
0
11 september 2022 om 10:57
Jullie krijgen zo’n beetje iedere wedstrijd een rode kaart mee tegenwoordig. En wanneer hebben jullie er voor het laatst zelf 1 gehad? Kan het me niet eens heugen.
 
donkerblauw70
 
5
11 september 2022 om 08:29
Janken bij de scheidsrechter is wat mij betreft ook een gele kaart
 
JK-Ajax
 
8
11 september 2022 om 08:35
Ik ben geen matennaaier maar ik ga wel in de rust even janken bij de scheidsrechter en na de wedstrijd het nog even benadrukken. Wat een loser ben je dan zeg. Ik zag trouwens een moment waarbij hij geen geel kreeg terwijl de bal te lang bij hem was, ik snap wel dat hij niet nog meer wilde vissen maar dat is geel Moppert
 
toonvs
 
0
11 september 2022 om 08:37
Gauw zorgen dat je bij Ajax komt te spelen heb je dat voordeel ook. Wat zeurpiet zeg.
 
Dr. Duck
 
5
11 september 2022 om 08:41
Helemaal mee eens, maar dan ook gelijke monniken gelijke kappen. 10x geel voor tijdrekken van noppert. En 5 vrije trappen voor ajax in de 16 omdat noppert de bal te lang in zijn handen houdt. Voor mij mogen de regels strakker gehanteerd worden en het liefst gevolgd door lik op stuk tijdstraffen. Tijdrekken, bal vast houden, wegschieten, ervoor gaan staan, schwalbes, fake blessures ...het is allemaal uit het voetbal te krijgen, maar je moet wel willen
 
 
5
11 september 2022 om 08:43
Dit is wel dom Noppert, nu sta je net in Oranje zeg je iets over Ajax. Dan is vrijwel iedere voetbalfan van Nederland boos op je, want die zijn voor Ajax.
 
JK-Ajax
 
7
11 september 2022 om 08:46
Ik denk dat als dit bij Fc bal op het dak was men ook niet gediend was van dit soort naaipraktijken. Zeker gezien het feit dat de situatie ontstaat nadat de arbitrage een overduidelijke overtreding mist.
 
 
0
11 september 2022 om 09:39
Nee, ik bedoel puur dat het dom is vanuit een publieke opinie oogpunt. Dat Ajax specifiek een streepje voor heeft is een lulverhaal. Elke grote club heeft dat.
 
koningmeester
 
1
11 september 2022 om 09:15
"Ik ben geen matennaaier" maar vervolgens ren je wel naar de scheidsrechters kamer....
 
MariusBerghoef
 
0
11 september 2022 om 09:20
Hoe vaak is er een overtreding op een Ajax speler waarvoor niet gefloten wordt door zgn voordeel...
 
DeEchteAjacied
 
2
11 september 2022 om 09:32
Je verliest kansloos met 5-0, legt al team een draak van een wedstrijd op de mat en vervolgens ga je lopen zaniken dat Ajax een scheids in het voordeel heeft. Hypocrisie ten top uit. Houd je lekker bezig met jezelf, er is genoeg waar Heerenveen in kan verbeteren inclusief hijzelf. Geen bal gevangen gister, maar aangezien hij geselecteerd is voor Oranje is het dat niet vreemd om kapsones te krijgen.
 
JoopGoedkoop
 
3
11 september 2022 om 09:34
Wat kleinzerig zeg. Je wordt helemaal naar de gallemiezen gespeeld en dan probeer je voordeel te halen uit een discutabel moment.
 
Bobo25
 
1
11 september 2022 om 09:48
Alle reacties hier zijn leuk....maar hij heeft wel gelijk dat veel scheidsrechters Ajax bevoordelen bij veel situaties. Er zijn legio voorbeelden dat twijfelgevallen in het voordeel van Ajax worden gegeven.
 
PaulR_1982
 
3
11 september 2022 om 10:58
Natuurlijk heeft hij gelijk....geef de schaal maar direct aan Ajax, geef ze de schaal vandaag. Je past zo in het rijtje met alle treurige mensen die denken dat Ajax altijd maar bevooroordeeld word. Tegenover jouw legio voorbeelden waarin Ajax in twijfelgevallen gelijk krijg zijn er ook een legio voorbeelden van twijfelgevallen waarin Ajax geen gelijk krijgt. Daarom heet het ook twijfelgevallen. Maar die laatste groep benoem je niet omdat die niet past in je gedachte over je complottheorie.
 
Bobo25
 
0
11 september 2022 om 13:45
Complottheorie nog wel ? Waar staat dat ? Wie schrijft daarover ? Ik denk dat je daar zelf mee worstelt...... Het is MIJN mening...en die mag ik in dit "vrije" land verkondigen toch ? Of is dat volgens jou ook een complottheorie ? Wat denk jij...zijn er mensen op de maan geweest ? Ik denk van wel......
 
aardbei
 
1
12 september 2022 om 12:44
@bobo25 Waar in jouw initieele reactie staat dan dat het jouw mening is? Ik lees het toch meer alsof je het als een feit brengt. Als je iets als een mening wil brengen (en dat mag inderdaad), dan graag wel in het vervolg je woordkeuze iets aanpassen. Sta je er trouwens ook voor open om je mening aan te passen, als feiten iets anders zeggen dan jouw mening?
 
PaulR_1982
 
2
11 september 2022 om 10:54
Noppert begint een beetje te veel in zichzelf te geloven. Hij is geen aanvoerder toch? Dus wat doet hij in die kleedkamer. En dan de uitspraak: "ik kreeg een mooi verhaal. Daar was ik het niet mee eens, maar daar kun je niks tegen doen. Klaar." Wat had je verwacht? Dat de scheidsrechter toe zou geven en Alvarez in de rust alsnog een 2e gele kaart zou geven. Noppert valt op met aardige reddingen, maar dat komt m.i. meer door het feit dat er in Nederland veel matige keepers zijn dan dat Noppert nou een wereldkeeper is.
 
rbsch
 
0
11 september 2022 om 11:06
Hahaha Noppertje zou het de scheidsrechter wel even vertellen... wat een grap was dat. Wat had die gefrustreerde calimero gedacht dan? Dat de scheidsrechter het nog ging terugdraaien? Had de scheidsrechter naar buiten moeten komen met een microfoon ofzo? Sorry jongens de actie van Alvarez is bij nader inzien toch rood geworden omdat Noppert het er niet mee eens was. ?????? Wat een clown die Noppert met zijn kop als een oorwurm de hele wedstrijd..
 
 
1
11 september 2022 om 11:16
Nee joh, ajax een streepje voor? Dat is me nog nooit opgevallen. Of je moet de var meetellen....
 
JOPO
 
0
11 september 2022 om 11:21
Geselecteerd in de voorselectie en meteen een grote mond.. Denk dat de Ajacieden ‘m aan flarden schieten als hij geselecteerd wordt.. Gewoon omdat het kan
 
Dorpel
 
0
11 september 2022 om 11:58
Zelden zoveel onzin gehoord. Ploegen komen tegen Ajax juist vaker weg met harde overtredingen. Zelden dat een tegenstander van Ajax een rode kaart krijgt ondanks vele overtredingen. Vergelijk dat voor de grap eens met PSV.
 
Effenberg1
 
1
11 september 2022 om 11:59
Ik ben geen matennaaier… maar wel in de rust de scheidsrechter opzoeken. Hoe triest..
 
frais850
 
0
11 september 2022 om 13:49
Hij wordt geselecteerd voor het Nederlandse elftal en denk dan direct dat hij een scheidsrechter tot de orde kan roepen . Vijf doelpunten om je oren krijgen dan sta je meteen weer met beide benen op de grond
 
Mike_Sanchez
 
0
11 september 2022 om 14:01
Ze bewijzen zichzelf als slechte verliezers.
 
Ajacio
 
0
11 september 2022 om 15:29
Oh wat een zielig figuur zeg Alsof Ajax onverdiend gewonnen heeft met 5-0 !! Een heel sneu figuur, en hij zet zichzelf nog voor paal ook