Noussair Mazraoui: 'Wanneer ik bij ga tekenen? Andy, ik zeg het je eerlijk...'
Woensdag, 10 november 2021 om 18:40

Noussair Mazraoui heeft zich in gesprek met Andy van der Meijde uitgelaten over zijn huidige situatie bij Ajax. Tijdens het programma Bij Andy in de auto! laat de rechtsachter weten hoe de contractbesprekingen met de Amsterdammers zich ontwikkelen. Mazraoui geeft aan dat hij nog steeds 'volop in gesprek' is met de club, maar dat het bereiken van een akkoord over een verlenging 'moeilijker wordt' naarmate de tijd vordert.

De 23-jarige verdediger, die over een aflopend contract beschikt, liet zich eind september in gesprek met ESPN al uit over zijn situatie in Amsterdam. Destijds gaf hij te kennen dat de moeizame gesprekken niet alleen over financiën gaan, maar ook over 'waardering'. "Stel je voor dat je in een wat mindere periode komt, dan is waardering ook dat je alsnog het krediet hebt om te blijven spelen en te wachten tot je weer je vorm pakt", zei Mazraoui, die toen nog aangaf geen haast te hebben met de besprekingen. "Het zou misschien een bepaalde last van mijn schouders halen, maar ik geef het niet te veel aandacht."

Nu vertelt de verdediger in een openhartig gesprek echter dat hij denkt dat de situatie met de tijd gecompliceerder wordt. "Wanneer ik ga bijtekenen? Andy, ik zeg het je eerlijk… We zijn nu nog bezig met het proces van praten en onderhandelen. Dat is nu echt vol aan de gang. We moeten kijken wat eruit komt. Jij bent ook niet dom. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt", zegt Mazraoui, die niet onder stoelen of banken steekt nog een keer een transfer te willen maken. "Ik sta ervoor open. Dat heb ik ook gezegd tegen Marc (Overmars, red.). Ik ben daar heel eerlijk in."

"Ik zit nu al zeventien jaar bij Ajax", vervolgt Mazroui. "Ik ben nu 23 en ik word 24, dus op een gegeven moment ga je wel een beetje... Je weet toch... Dan krijg je een beetje het gevoel dat je klaar bent voor de volgende stap. Het is niet dat ik zeg van: het moet dit seizoen, maar het moet niet langer dan twee jaar gaan duren", besluit Mazraoui.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (138)

 
Litmanen1995
 
182
9 november 2021 om 20:57
Die is dus weg na dit seizoen.
 
Joey91
 
57
9 november 2021 om 21:01
Ja klopt maar dit had iedereen met een beetje verstand wel kunnen voorspellen. Aflopend contract + Raiola = 99% zeker een vertrek. En ik kan hem nieteens blamen ook. Overmars heeft op Mazraoui geslapen en nu kan hij na dit seizoen bij veel (sub)topclubs tekenen voor meer salaris dan Ajax hem gaat geven plus tekengeld en in een betere competitie.
 
TheHunter12
 
139
9 november 2021 om 21:04
Maar wat hij zegt in het interview is toch raar? Krediet willen als je een mindere periode hebt om er weer bovenop te komen. Noem mij maar één (sub) topclub die jou dat gaat geven. Als dat zo belangrijk voor je is kan je het beste blijven zitten waar je zit denk ik dan.
 
MohammedKarami
 
72
9 november 2021 om 21:18
Ajax is ook geen liefdadigheidsorganisatie. Die harken miljoenen binnen mede door het goede spel van Mazraoui en als je dan ziet dat een blind, tadic en Haller de 5 miljoen aantikken kwa salaris..Dan zou ik ook mijn vraagtekens erbij zetten kijkend naar wat ik verdien. Mazraoui is toch wel een groot onderdeel van het huidige succes. Die kan ook weg naar een bayern, juve, real, chelsea, city etc. Zelf vind ik Bayern geschikt voor hem. Hij aan de rechterkant e Davies aan de linkerkant.
 
voetbaldj
 
67
9 november 2021 om 21:20
Ik denk (maar dat is invulling) dat hij doelt op het topseizoen wat hij 18-19 draaide en daarna toch bij een wat mindere periode gelijk uit de basis verdween. Dat zal hem hebben geraakt. Bij bijv. een Tadic gebeurd dat (terecht) niet. Mazraoui zal ook op meer krediet hebben gehoopt.
 
V-Watcher
 
13
9 november 2021 om 21:27
Ik denk dat hij nog steeds niet het volle vertrouwen van ten Hag voelt. Er zijn periodes geweest na zijn blessures dat hij niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Hij hoopt toch vooral op meer krediet en vertrouwen. Deels natuurlijk wel waar maar daarnaast is het ook gewoon wel de waan van de dag, de ene dag ben je een topper en mocht er iemand beter spelen of functioneren sta je er ook net zo makkelijk weer naast. Hij gaat dit gewoon gebruiken als reden om zijn contract niet te verlengen en straks ergens een dikke tekenbonus op te strijken transfervrij. Is zijn goed recht natuurlijk maar wel zuur voor Ajax.
 
London Calling
 
32
10 november 2021 om 01:02
@thehunter12 Natuurlijk is het raar, maar het geeft ook aan dat er twee kanten aan dit verhaal zitten. Mazraoui is altijd de laatste geweest die een nieuw contract kreeg. Zelfs in zijn tijd bij Jong Ajax speelde hij nog een tijd zonder contract omdat hij zich eerst moest bewijzen (hij was toen inmiddels bijna 19 terwijl er genoeg jongens van 16 rondlopen met een contract) en was dat er waarschijnlijk niet van gekomen als Keizer zich er destijds niet hard voor had gemaakt. De afgelopen 2 jaar waren mede door blessures natuurlijk niet zijn beste jaren, maar toen had Ajax natuurlijk ook al een goede aanbieding kunnen doen. Dat hebben ze nagelaten, mede doordat er steeds in de vorm van Veltman, Dest en Rensch capabele vervangers stonden. Ik denk dat hij meer doelt op de contract situatie en niet zo zeer op de vervangers. In die periode kreeg hij geen nieuw contract, net zoals aan het begin van zijn carriere terwijl Ajax er bij veel andere spelers alles aan doet om te voorkomen dat ze uit hun contract lopen. Mazraoui was een van de spelers die afgelopen zomer bij een goed bod ook had mogen vertrekken (kwam in iedergeval via verschillende media naar buiten). Dat gebeurde niet, en in plaats van een kwakkelende wissel speler is hij dit seizoen regelmatig een van de uitblinkers. Als je dan pas komt met een nieuw contract voorstel kan ik me best voorstellen dat je te laat bent, en dat er vanuit de speler ook niet het gevoel dat hij bij moet tekenen. Ajax en Overmars doen heel veel goed, ook met het verlengen van contracten, maar in dit geval hadden ze natuurlijk al heel veel eerder met Mazraoui om de tafel moeten gaan zitten.
 
ninjakai
 
9
10 november 2021 om 06:07
Na dat topseizoen stond hij gewoon basis tot aan zijn blessure. Vervolgens moest Rensch het voor langere periode invullen en zeker nationaal liep het als een trein. Dat je Nous dan de laatste paar belangrijke wedstrijden it de basis laat is geen gebrek aan krediet maar logisch. Meneer stond dit seizoen gelijk basis, terwijl Rensch basisspeler was in een Ajax dat op 16 punten van de concurrentie kampioen werd.....
 
ninjakai
 
7
10 november 2021 om 06:10
@london, ook dat is feitelijk onjuist. Ajax wilde al langer om tafel, maar Nous had een tijd (in iedergeval deze zomer) geen zaakwaarnemer, waarna hij begin van dit seizoen aansloot bij Raiola en Ajax direct de onderhandelingen opende. Toen zou het zogenaamd ook wel goed komen en riepen er genoeg alle seinen op rood die is transfervrij weg
 
Bress188
 
3
10 november 2021 om 10:28
Bij Alle transactie van Riola is de speler de dupe. (Komen vaak niet aan spelen toe)
 
Pendeco
 
2
10 november 2021 om 12:52
@london Calling Er zitten zeker twee kanten aan het verhaal en je geeft in je verhaal goed de situatieweer, maar met het laatste gedeelte van de laatste alinea ben ik het niet helemaal eens. Dat zit hem vooral in de 'natuurlijk'. Achteraf lijkt het er nu op dat Ajax en Overmars er beter aan hadden gedaan, omdat Maz (erg) goed gestart is dit seizoen, maar had je gedurende de afgelopen twee kwakkelende seizoenen zijn contract flink opgewaardeerd had dat natuurlijk ook anders kunnen uitpakken. Voor hetzelfde geld bleef Maz veel met blessures kwakkelen en kwam hij er niet meer goed uit en zat Ajax opgescheept met een dure rechtsback terwijl de volgende talenten al op de poort kloppen (eerst Dest en nu Rensch zoals je zelf al hebt aangegeven). Ik zou het Maz aan de andere kant ook niet kwalijk nemen als hij transfervrij vertrekt, want een contractverlenging op dit moment spreekt niet hetzelfde vertrouwen uit als wanneer dit vorig jaar of het jaar daarvoor gebeurd was, puur omdat het nu kan voelen als een laatste poging van Ajax om wel nog iets voor hem te kunnen vangen. ON: Ik ben eigenlijk altijd wel enthousiast geweest over Maz. Hij had ook mindere periodes en hij had pech met (aparte) blessures en goed presterende vervangers wanneer die op de weg terug was. Dit maakte het in mijn ogen een lastig in te schatten situatie voor Overmars en co. Ik zie Maz graag bijtekenen, maar indien dat niet gebeurd wens ik hem het beste, in zijn situatie zou ik het namelijk goed kunnen begrijpen.
 
London Calling
 
0
10 november 2021 om 13:04
@ninjakai dat is helemaal niet onjuist, hij heeft in de zomer inderdaad tijdelijk geen zaakwaarnemer gehad. Maar toen had hij al een aflopende verbintenis. Ajax had natuurlijk 2 jaar geleden of zelfs een jaar geleden met Mazraoui om tafel moeten gaan zitten. Niet pas richting het einde van het seizoen of in de zomer toen hij al in die situatie met zijn aflopende contract zat. Op dat moment weet je dat het moeilijk gaat worden om een contact nog te verlengen zonder met een top aanbieding te komen, niet alleen bij Raiola maar bij elke zaakwaarnemer.
 
London Calling
 
2
10 november 2021 om 13:28
@pendeco Misschien had ik het woordje "natuurlijk" weg moeten laten. Het zal inderdaad een afweging geweest zijn van Ajax om hem, vanwege zijn blessures en vorm geen nieuw contract aan te bieden. Inderdaad omdat je dan mogelijk vast zit aan een dure speler die niet speelt. Maar dan neem je wel bewust het risico dat een speler fit wordt en zich herpakt. Als Mazraoui was blijven kwakkelen met zijn fitheid en vorm dan had hij in het beste geval genoegen moeten nemen met een contract voor een bankzitter of had hij transfervrij weg gemogen en dan had hij maar moeten zien wat er op zijn pad kwam. Net zo min als fans blij zijn met spelers die transfervrij vertrekken zijn ze blij met dure spelers die niet spelen, die worden ook weg gezet als geldwolven en als het kan de club uit gejaagd (niet alleen bij Ajax maar vrijwel overal). Alleen is de situatie op dit moment volledig anders en is hij in plaats van een blessure gevoelige bankzitter een van de uitblinkende basis spelers. Daarmee pakt het risico wat Ajax nam door te wachten met een nieuwe aanbieding niet goed uit. Dat is niet erg, alleen moet je dan nu niet klagen dat hij vanwege zijn contract situatie met hele harde financiele eisen komt.
 
Pendeco
 
1
10 november 2021 om 17:06
@london Calling Precies, helemaal mee eens, dan zitten we volgens mij op één lijn Ik zal ook zeker geen wrok voelen jegens Mazraoui mocht hij transfervrij vertrekken. Achteraf gezien had ik graag gehad dat Overmars wel in een vroeger stadium een mooie aanbieding had gedaan aan Maz, want ik denk dat hij voor een back nog best wel een mooie som had kunnen opleveren. Zeker als Maz deze lijn blessurevrij kan doortrekken over 1-2 seizoenen.
 
Rensleyvan Eiter
 
0
10 november 2021 om 23:01
Geen 1. Iedere club wilt winnen. Degene die het beste presteert staat er in principe in. Lijkt mij simpel. En hij noemt Andy niet dom. Hmmm. Zegt veel.
 
Zytto34
 
81
9 november 2021 om 21:19
Dat is toch al lang duidelijk? Dit is weer de standaard Raiola act. De teksten van Mazraoui over zijn contract situatie zijn haast een copy paste aan die van Kluivert en Brobbey. Jammer dat het steeds zo moet. Zeg gewoon eerlijk dat je weg wil/gaat. Heb ik meer respect voor dan die standaard Raiola praatjes terwijl iedereen toch al weet dat je weg gaat.
 
AcKaka
 
14
9 november 2021 om 21:29
En toch blijven we er weer intrappen elke keer. Terwijl spelers eerder op de bank belanden als ze zeker zeggen dat ze niet blijven
 
Benzema.
 
15
9 november 2021 om 21:30
Waarom zou hij dat zeggen? Het is veel verstandiger om al je opties open te houden. Daarnaast bepalen spelers zelf of ze wel of niet bijtekenen. Niet Raiola.
 
origineel
 
153
9 november 2021 om 21:38
Dit klopt gewoon niet en is niet eerlijk naar Nous toe. Waar Kluivert en Brobbey amper iets bewezen hadden riepen ze haast wekelijks dat een nieuw contract slechts een kwestie van tijd was en dat Ajax hun club was. Nous speelt al 17 jaar bij Ajax en heeft met Ajax landstitels en een halve finale CL op zijn naam staan. Bovendien zegt hij eerlijk dat het een kwestie van waardering en geld is. Hij is door zijn blessures nog steeds een van de laagverdieners in de selectie en verdient gewoon een flink verbeterd contract. Best kans dat hij zich beseft dat hij nog zo'n 10 jaar heeft om zich binnen te spelen. Dan is een nieuwe club met hoog salaris en belachelijke som tekengeld toch geen verkeerd vooruitzicht. Ik hoop dat Ajax er nog met hem uitkomt maar anders is het hem van harte gegund.
 
MSN10
 
25
10 november 2021 om 00:50
Jij verdient gewoon een dikke compliment man. Dit is hoe je hoort te praten over Nous maar nee mensen roepen gelijk van alles en nog wat, maar zo zie je mAar deze tijd moet je niet eerlijk zijn maar liegen ongelofelijk.
 
Jeronsaik
 
2
10 november 2021 om 10:02
Aan de andere kant kan ik begrijpen dat hij ook gewoon iets nieuws wilt proberen, andere club, nieuwe omgeving. Hij is al 17 jaar bij Ajax en heeft zijn waarde bewezen - het is hem die transfer toch ook gewoon gegunt. Ik snap niet dat mensen er moeilijk over doen. Hij heeft Ajax echt wel diep in het hart zitten en verdiend toch gewoon een pluim en veer voor zijn attitude. spreekt nooit negatief over Ajax, klaagt niet naar mijn weten. Hij verdiend gewoon een nieuw contract met een goed salaris en wat tekengeld of dat nu bij Ajax is of bij een club in Engeland of Spanje. Ik gun het hem werkelijk van harte.
 
MSN10
 
9
10 november 2021 om 00:46
Heb je die aflevering wel gezien? Ik krijg juist het gevoel dat hij heel graag wilt blijven alleen wat ze financieel bieden niet genoeg is.
 
JustusMorris
 
45
9 november 2021 om 20:57
Die is dus weg. Als die binnen 2 jaar weg wil is die vanuit persoonlijk oogpunt wel gek als die bijtekent. En financieel (tekenbonus) zal dat voor hem ook veel en veel aantrekkelijker zijn.
 
JeroenB93
 
2
9 november 2021 om 22:23
Als ‘ie binnen twee jaar weg wilt kan ‘ie toch gewoon een contract voor twee of drie jaar tekenen? Bij twee jaar contract kan hij over 1,5 jaar zelfs nog met een 1-jarig contract relatief simpel afgekocht worden
 
wesley1910
 
14
9 november 2021 om 22:41
Ja maar als hij zonder contact weg gaat houd hij er nog veel meer aan over dmv tekengeld. Ik snap het wel hoor. Vervelend voor Ajax maar hij zou wel gek zijn om bij te tekenen nu
 
JeroenB93
 
2
9 november 2021 om 23:00
Maar Justin heeft het niet over komende zomer weggaan, maar ‘binnen 2 jaar’. Neemt natuurlijk niet weg dat je gelijk hebt, maar niet echt toepasselijk op wat Justin zei en mijn reactie daarop
 
JustusMorris
 
1
10 november 2021 om 01:22
Ja dat kan, maar waarom zou hij dat doen? Het is 1) voor zijn nieuwe club altijd voordeliger om hem gratis op te pikken dan een transfersom te betalen. 2) Voor hemzelf in dat geval hoogstwaarschijnlijk voordeliger want hij heeft dan alle onderhandelingskracht en de clubs bieden dan niet in transfersom aan Ajax maar in tekenbonus aan Mazraoui. 3) Transfervrije spelers zijn interessanter voor clubs en kan ervoor zorgen dat grotere clubs op de stoep staan. Juventus gebruikt transfervrije spelers al jaren als transfertactiek en recente voorbeelden zijn Wijnaldum en vooral Depay.
 
De Toekomst
 
127
9 november 2021 om 20:57
Ajax moet over de brug komen. Mazraoui verdient het gewoon. Hij is een absolute sterspeler. Als we dit niveau vast willen houden of willen verbeteren, hebben we hem nodig. Een betere back gaan we niet vinden of opleiden.
 
MessiBazoer
 
16
9 november 2021 om 20:59
Krijg jij niet het idee dat geld het issue niet is maar gewoon een andere uitdaging? Niks mis mee natuurlijk. Gewoon een gelimiteerde transfersom komende zomer en iedereen tevreden. Al zou het voor Mazraoui natuurlijk voordeliger zijn om ergens transfervrij te tekenen.
 
De Toekomst
 
14
9 november 2021 om 22:09
Bij Mazraoui niet. Ik denk dat hij oprecht is, maar Raiola doet de onderhandelingen en is goed met zijn praatjes. Die kan ijs aan een eskimo verkopen. Hij kan Mazraoui alles wijsmaken.
 
Soccerfan_1
 
21
9 november 2021 om 21:10
Ajax moet helemaal niks. Nog even en ze gaan dit spelletje allemaal spelen met Raiola. Daar moet je niet aan toegeven want dan gaat Raiola dit elke keer flikken.
 
Taxidriver213
 
49
9 november 2021 om 21:13
Bij brobbey snap ik jouw mening. Mazraoui is gewoon een topper die eigenlijk verder wil en kan. Wat extra waardering is op zijn plaats.
 
Soccerfan_1
 
28
9 november 2021 om 21:16
Prima maar we kunnen nu al zien dat Raiola veel te hoog in de boom gaat zitten zoals hij altijd doet. Anders was het allang rond geweest. Ik ben een beetje klaar met die spelletjes. Eerst Brobbey, nu Nous, en Gravenberch gaat ook nog komen. 3 keer raden hoe dat gaat lopen......
 
MessiBazoer
 
31
9 november 2021 om 21:20
@Soccerfan_1, Wat eist Raiola voor Mazraoui dan? Aangezien je weet te melden dat het veel te veel is.
 
Feynoordaddict
 
40
9 november 2021 om 21:33
Ach, die gozer denkt altijd alles te weten
 
Kralingen!
 
6
9 november 2021 om 22:58
@soccerfan_1 Hoe kan je nu al zien dat Raiola hoog in de boom zit? Wat vraagt hij en wat biedt Ajax? Of dit is weer dat gebruikelijke gelul in de ruimte van je dat je nooit kan onderbouwen met feiten?
 
London Calling
 
1
10 november 2021 om 01:10
@soccerfan_1 Raiola gaat pas veel te hoog in de boom zitten op het moment dat er niemand is die dat salaris wilt betalen. Ajax had Mazraoui natuurlijk veel eerder een aanbieding moeten doen. Dat is de andere kant van het verhaal. Dat deden ze niet omdat ze hoopten hem afgelopen zomer te verkopen omdat er in de vorm van Rensch een vervanger was. Dat gebeurde niet en nu is hij goed in vorm, maar Ajax had het natuurlijk nooit zo ver moeten laten komen. Het heeft ook niets met Raoila te maken dat hij vorig jaar of het jaar daarvoor geen nieuw contract heeft getekend, ten eerste omdat Ajax hem toen geen aanbieding heeft gedaan en daarnaast niet omdat Raiola pas 2 maanden zijn zaakwaarnemer is (in de hand genomen omdat zijn contraxt afliep).
 
mvbfan
 
3
10 november 2021 om 05:47
Hoezo zonder Raiola was het allang rond geweest? Hij is juist bij Raiola geweest omdat het na zo'n lange tijd nog steeds niks van gekomen is.
 
SergioRamosHM
 
1
10 november 2021 om 08:26
Contract loopt af hè, dus moet niks? Nee klopt, maar dan ben je de speler kwijt…
 
AppieEdd
 
0
10 november 2021 om 10:09
Om Gravenberch zou ik me niet eens druk maken. Gravenberch is een opgehypte nietsnut. Hij heeft enkel het postuur van Pogba en meer dan dat ook niet. Veel clubs denken puur vanwege zijn postuur dat dit een nieuwe topspeler wordt, maar voetballend kan hij er werkelijk niks van. Zijn 1e aanname is altijd verkeer, vertraagd altijd het spel, aanvallend helpt hij alle kansen om zeep, omschakelen doet hij niet aan, luchtduels wint hij vrijwel nooit, ondanks zijn lengte, fysieke duels verliest hij regelmatig, terwijl hij 2meter breed is en ga zo maar door. Maak gebruik van het feit dat clubs zich blind staren op zijn postuur en verkoop hem zo snel mogelijk voor 40mil, dan heb je de jackpot. Tegen Dortmund werd duidelijk wie nou een echt talent is. Bellingham is, met een jaar jonger zijn, 90000 stappen verder dan Gravenberch. Kijk naar het spel dat hij op de mat legt, zowel aanvallend als verdedigend. Dat noemen we pas een talent. Ik had Quinten Timber ook wel op zijn plaats willen zien of gewoon Klaassen of Kudus.
 
manodedios
 
35
9 november 2021 om 21:13
Sterspeler niet vind ik. Een goede speler maar ook weer niet onvervangbaar. Is ruim de helft van zijn tijd bij de A selectie geblesseerd of uit vorm geweest. Nu draait hij voor het eerst een steady seizoen, nou dat treft dan staat hij sterk in de onderhandelingen en dat is hem gegund. Maar zo’n jongen moet ook gewoon duidelijk zijn wat hij wil, dan kan Overmars besluiten of ze daarin meegaan. Als ik Overmars was zou ik zeggen voor de winterstop bijtekenen voor een mooie salarisverhoging en een afkoopsom van 20 miljoen. Zo niet, als het weer het ouderwetse Mino gezeik wordt van eindeloos traineren en aanvullende eisen dan zou ik zeggen adios, opbokken en Rensch erin.
 
Hazardinho77
 
18
9 november 2021 om 21:58
Absolute sterspeler, laat me niet lachen...
 
De Toekomst
 
58
9 november 2021 om 22:11
In mijn ogen wel. Mazraoui is echt de reden dat Neres en Antony zo kunnen uitblinken onder anderen. Toen hij er niet was, liep het op rechts voor geen meter, ging bijna alles over links en werd Ajax veel voorspelbaarder. Mazraoui is in mijn ogen stabiel een van de beste op het veld, dus ja, sterkhouder.
 
Ajaja
 
2
9 november 2021 om 23:14
Voor het eerst sinds jaren dat hij zoveel wedstrijden achter elkaar fit is. Laat hem eerst maar eens een volledig seizoen draaien. Dan kan hij eisen stellen. Nu (nog) niet!
 
Hazardinho77
 
1
10 november 2021 om 11:24
Hij is gewoon een goede back, maar zeker geen dragende speler. Haller, Anthony, berghuis, klaasen, tadic zijn je sterspelers. Degene daarachter spelen in dienst en doen het aardig, maar die ga je toch geen sterspelers noemen?
 
MarTEN4Sho
 
4
9 november 2021 om 23:15
Je gaat sen rechtsback toch geen 3 miljoen per jaar geven? En na Haller Tadic en Berghuis je best betaalde speler maken?
 
onwx
 
4
9 november 2021 om 23:34
Over de brug komen met wat..? “stel je voor dat je in een wat mindere periode komt, dan is waardering ook dat je alsnog het krediet hebt om te blijven spelen en te wachten tot je weer je vorm pakt”. Hij eist dus gewoon een basisplek. Fijn dat hij er weer is hoor en blij dat hij het goed doet. Maar dit gaat nergens over. Als zo'n Rensch het gewoon doorzet, dan zal je toch gek zijn als je Mazroui verlengd voor top salaris met garantie op speeltijd.. En een betere back gaan we niet vinden of opleiden, volgens mij is rechtsback een van de weinige plekken waar we vrijwel altijd een hele goede speler hebben lopen. vd wiel, van rhijn, tete, mazroui, rensch..
 
Boompie85
 
25
9 november 2021 om 20:58
Och ja, naarmate de tijd vordert wordt het lastiger. Bullshit, zoiets is een Raiola tactiek en er gaat dus niets getekend worden behalve een afscheids post op social media
 
Soccerfan_1
 
19
9 november 2021 om 21:15
Precies. Het is elke keer hetzelfde spelletje wat hij speelt. Te hoog in de boom zitten en belachelijke eisen stellen en als Ajax daar niet in mee gaat dan laat hij ze gratis de deur uit lopen en pakt hij zelf een dikke vette bonus mee door hem ergens anders te laten tekenen. Ajax moet hier niet in mee gaan. Sterker nog, elke speler die Raiola als zaakwaarnemer heeft moeten ze bij voorbaat al niet aan beginnen. Dit gaat met Gravenberch hetzelfde riedeltje worden....let maar op.
 
London Calling
 
8
10 november 2021 om 01:29
Onder Raiola tekende Gravenberch een paar jaar geleden toch ook bij. Spelers buitensluiten omdat Raoila hun zaakwaarnemer is kan natuurlijk ook helemaal niet, al is het maar omdat spelers ten alle tijde kunnen switchen, zoals Mazraoui pas in September (toen hij dus al een aflopend contract had) naar Raiola is overgestapt. Spelers gaan buitensluiten is ook sportief helemaal niet in het belang van Ajax, en op de lange termijn werkt dat alleen maar averechts (spelers op de bank/tribune zetten hebben ze al eens geprobeerd en daar werd helemaal niemand blij van).juist dan gaan spelers twijfelen of ze wel (bij) willen tekenen. Welke speler wil er immers ook spelen voor een club die liever verliest dan dat ze met de sterkste 11 spelen. Ze moeten er gewoon beter mee leren omgaan. Mazraoui had natuurlijk nooit in een situatie mogen komen waarin hij een aflopend contract heeft (en aangezien Raiola zijn zaakwaarnemer tot September niet was heeft die situatie in dit geval ook niets met hem te maken).
 
ninjakai
 
6
10 november 2021 om 06:23
Niet mee eens. Spelers op de tribune smijten werkte uitstekend. Dat hele gezeik Mar transfervrij vertrekken was klaar. Ja spelers die niet presteerde en geen ander beter/gelijkwaardig aanbod kregen bleven tot einde contract. De rest werd verkocht. Sinds dat Ajax zich coulanter is gaan opstellen worden ze aan alle kanten genaaid. Eerst vermeer met z'n smerige streek, toen verschoof Kluivert de grens en nu lijkt het einde zoek. Dus haal maar die tribune weer van stal en wordt weer baas in eigen huis. Vanaf de winterstop wekelijks een shot van Onana en Nous op de tribune. Overmars die een paar keer uitlegt dat Ajax het niet langer pikt als ze aan het lijntje worden gehouden. Ten Hag die nog een paar keer mag uitleggen dat hij het jammer vindt, maar het beleid van de club hierin volgt. Nog wat gezeik bij de analisten op TV en klaar. Eind van het seizoen weet iedereen hoe de hazen lopen en weet Gravenberch wat er in het verschiet ligt.
 
MessiBazoer
 
8
9 november 2021 om 20:58
Die wil gewoon weg, en dat kan ik begrijpen. Verlengen en een gelimiteerde transfersom erin is voor alle partijen het best. Ajax ontvangt wat voor een eigen opgeleide speler en Mazraoui vertrekt door de voordeur. Zolang het 10miljoen+ is, kan ik er mee leven. Veelste weinig gezien zijn kwaliteit, maar gezien zijn zaakwaarnemer is het al een enorm bedrag..
 
nattekano
 
27
9 november 2021 om 21:08
Mazraoui vertrekt ook door de voordeur wanneer hij zijn contract uitdient, dat is namelijk exact wat beide partijen hebben afgesproken. Supporters vinden altijd dat spelers een verplichting hebben naar een club. Heel gek is dat ze dat anders zien bij de Magallans van deze wereld..
 
 
10
9 november 2021 om 21:11
Als je dat uit spreekt hebben er nauwelijks supporters problemen mee, maar ze willen allemaal blijven en toch komt het weer niet rond. Lees Justin Kluivert, Brobbey, Nous en Gravenberch wordt de volgende..
 
ninjakai
 
8
9 november 2021 om 21:16
Hoezo, wordt Magallan niet betaald dan? Spelers hebben ook een verlichting. Gewoon open en eerlijk wezen en nieg dit geneuzel. Magallan krijgt ook gewoon open en eerlijk te horen dat er bij Ajax geen plek voor hem is, dat ze met hem mee denken en bieden hem vervolgens de kans om elders speelminuten te pakken. Mazraoui, Brobbey noem ze maar op kunnen ook gewoon open en eerlijk zijn. Ipv het komt wel goed verhaal, naar het wordt wel moeilijk verhaal naar het transfervrij vertrokken. Dat gelul is nergens voor nodig. Ben open en eerlijk en accepteer dan ook je plek (bij weinig verschil tussen jou en je vervanger, zit jedus gewoon op de bank, tenzij je het zo bont maakt als Onana, dan is een plek in de selectie al te veel eer).
 
nattekano
 
0
10 november 2021 om 07:11
Je spreekt als supporter, begrijpelijk, maar dat is niet hoe club en speler veelal denken. Je kunt als supporter je ook afvragen waarom al deze gasten vertrekken aan het eind van hun contract en niet eerst hebben bijgetekend. Dit is een situatie die ook voortkomt uit het succes. Er lopen spelers rond die 4 miljoen per jaar verdienen, er lopen er rond die zichzelf ook belangrijk vinden, maar er ‘maar’ 1 verdienen. Dat kan wrijving geven, of op z’n minst ze laten denken dat het ‘pakken van tekengeld’ een mooie compensatie is. Zakelijke contracten horen ook geen ‘fatsoen’ te kennen, zo werkt dat niet.
 
 
13
9 november 2021 om 21:22
Hoezo is dat voor alle partijen het beste. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging en kan nu extra tekengeld vragen. Het is alleen voor ajax het beste dat hij bij tekent.
 
MessiBazoer
 
1
9 november 2021 om 21:58
Hij kan ook een percentage vragen van de transfersom. Compenseert misschien weer wat van die tekenbonus.
 
 
1
10 november 2021 om 08:08
Hij kan ook het hele bedrag vragen ipv een percentage. Daarnaast is vraag ik mij ook af waarom het voor Raiola en de kopende club beter is om bij te tekenen. Ik blijf erbij dat jouw tekst dat het beter is alleen voor ajax geldt en niet voor alle andere partijen. Maar je hebt alle ruimte om me te overtuigen.
 
WidjaiSandjai
 
15
9 november 2021 om 20:58
Ik zou zeggen geef rensch & andere talenten ook de kans op Mazraoui's positie.
 
NL_Modric
 
42
9 november 2021 om 21:08
Doe maar niet he. Die hebben niet het niveau van Maz. Gewoon opstellen, mooie CL campagne beleven dit jaar en met zn allen door de voordeur uitzwaaien aan het einde van het seizoen.
 
ninjakai
 
7
9 november 2021 om 21:21
Doe maar wel, die jongen talenten groeien het hardst in de CL. Daarnaast zo geweldig is Nous de laatste paar wedstrijden niet bezig....
 
 
28
9 november 2021 om 21:23
Nee rensch is lekker bezig. Tegen Heracles slecht en in de kkd 1 van de domste 2x gele kaarten die ik deze eeuw gezien heb.
 
ninjakai
 
1
10 november 2021 om 06:25
Nee Mazraoui was lekker bezig tegen Go ahead en Utrecht.....
 
KokkieAFCA0341
 
7
10 november 2021 om 07:28
Als dat een graadmeter is dan kan je de hele selectie wel weg doen, tegen de Eagles was iedereen slecht op Pasveer misschien na, Ajax heeft in de eredivisie gewoon een motivatie probleem, daarbij hoort een rechtsback niet dusdanig het verschil te maken tussen winst of geen winst tegen dat soort clubs
 
Rochester
 
15
9 november 2021 om 21:27
Weet het eigenlijk niet zo met Rensch. Hij is zeker een speler met potentie, maar ik zie niet echt een goede back in hem. Kan niet echt de afstanden en meters overbruggen die je als back moet maken, iets wat Mazraoui wel goed doet en daardoor heeft Mazraoui ook een goede wisselwerking met Antony en in het verleden Ziyech en Neres. Rensch staat als back altijd of te ver naar achter, waardoor Antony alleen staat tegenover 2 tegenstanders of te ver naar voren waardoor er gigantische gaten ontstaan op de flanken en het komt dan weleens voor dat Rensch zo diep staat, dat zijn directe tegenstander dan veel ruimte heeft en Antony er dan achter de directe tegenstander van Rensch aan moest doordat Rensch ook wel een beetje op zijn dooie gemak terugliep. Ik zie in Rensch meer een centrale verdediger. Heeft een tijd geleden volgens mij ook in verschillende interviews aangegeven dat hij het uiteindelijk zijn doel is om centraal in de verdediging terecht te komen en dan het liefst links centraal (hij is sterk met beide benen) en daar zie ik juist wel echt een goede speler in hem en Rensch heeft in de jeugdelftallen bij Ajax ook altijd centraal in de verdediging gespeeld, hij is pas op de backpositie komen te spelen toen hij vorig seizoen in Ajax 1 kwam. En natuurlijk is Rensch nog jong en kan hij zijn minpunten als back nog ontwikkelingen, maar dan nog zie ik om eerlijk te zijn geen back in hem. Heb net de aflevering van Mazraoui bij Andy in de auto gezien en verwacht eigenlijk dat Mazraoui na afloop van dit seizoen helaas weg is. Jammer, maar gun het hem wel. Het is jammer dat Ajax een bedrag misloopt, want Mazraoui is in potentie toch wel een speler aan wie Ajax echt wel een leuk en goed bedrag kan verdienen maar ik gun het hem wel omdat Mazraoui zich echt gewoon helemaal vanaf onderaan heeft opgewerkt en altijd een stapje extra heeft moeten zetten bij Ajax om zich te bewijzen. Hij tekende zijn eerste contract bij Ajax pas op zijn 18de, terwijl er andere ploeggenoten waar hij mee samenspeelde al op hun 16de contracten kregen. Was ook echt gewoon een belangrijke speler in het seizoen 18-19 (tevens ook het seizoen dat hij doorbrak) en had de afgelopen 2 seizoenen pech met blessures, maar heeft zich dit seizoen goed herpakt en hoop dat hij dit vol blijft houden tot het einde van dit seizoen en dan een mooie stap kan maken. Ajax zal, verwacht ik, vast wel een lijstje klaar hebben liggen met eventuele opvolgers voor Mazraoui. Want zoals ik al aangaf vind ik Rensch geen back en Klaiber ligt er tot eind van dit seizoen uit, maar ik denk niet dat Ajax de gok zal wagen op alleen Rensch en/of Klaiber en zeker Klaiber is ten opzichte van Mazraoui toch wel een behoorlijke 'downgrade'. In de Eredivisie zie ik eigenlijk geen goede en haalbare rechtsback rondlopen voor Ajax en in de jeugd heeft Ajax (buiten Rensch om) niet echt een speler rondlopen die op rechtsback kan spelen, en hoop eigenlijk dat ze dan in Zuid-Amerika gaan kijken. Bij Gremio heb je bijvoorbeeld Vanderson rondlopen, wat echt een interessante optie voor Ajax kan zijn. Net als bijvoorbeeld Guga (contract loopt af op 31 december 2023) van Atlético Mineiro, Calegari van Fluminense, Alex Vigo (contract loopt af op 31 december 2023) van River Plate en zo zijn er nog wel meerdere interessante opties voor Ajax in Zuid-Amerika die haalbaar zijn, zeker nu Ajax in de afgelopen jaren toch wel een redelijk netwerk en een vrij goede naam heeft opgebouwd in dat continent en hoop dus dat Ajax daar gebruik van maakt om een vervanger voor Mazraoui te vinden .
 
 
0
10 november 2021 om 08:13
Ondanks dat ik het ook nog niet echt in Rensch zie zitten was Nous ook altijd de speler die als laatste een contract tekende. Dus dat wil niet altijd iets zeggen. Ik ken hem niet goed genoeg om te weten of het een back of een centrale verdediger is, wat ik wel zie is dat hij zeker aanvallend veel minder brengt dan Nous. Waarbij Nous van nature ook een middenvelder is. De meeste CV die als rechtsback voetballen hebben ook vaak moeite met het aanvalsspel op deze positie. Wanneer moet je wat doen. Uiteraard is dat te leren, echter is het de vraag of Ajax daar de tijd in en moet steken. Misschien moet Rensch zich richten op een plek achter Timber. Voor Schuurs zou het toch beter zijn een andere club te zoeken als hij nu weer niet veel wedstrijden speelt.
 
London Calling
 
0
10 november 2021 om 01:31
Volgens mij hebben we toch de afgelopen weken gezien dat ook Ajax op 80 of 90 procent niet zo maar door de eredivisie heen loopt. Het kan toch niet zo zijn dat we de financiele resultaten zwaarder laten wegen dan de sportieve?
 
Mr Roy
 
4
9 november 2021 om 20:59
Zeg dan gewoon eerlijk dat je weg wil omdat je toe bent aan een nieuwe omgeving
 
Soccerfan_1
 
17
9 november 2021 om 21:11
Zeg gewoon eerlijk dat Raiola te veel poen vraagt en als ze dat niet betalen hij zo de deur uit loopt. Dat spelletje kennen we nu wel
 
Dave4
 
17
9 november 2021 om 20:59
Groot recht als je niet bijtekent, maar. Dan zou ik als Ajax, ten Hag lekker Rensch opstellen na de winterstop en hem klaar maken voor volgend jaar als basisspeler.
 
raaijkeweske
 
17
9 november 2021 om 21:03
Pas als het CL-avontuur afgelopen is.
 
 
TheHunter12
 
16
9 november 2021 om 21:00
Hier was ik al bang voor. De zoveelste speler onder Raiola die waarschijnlijk niet gaat bijtekenen bij zijn club door gekke voorwaarden. Bij een club als Ajax moet je er tegen kunnen dat als je je vorm kwijt bent, dat je ook kan gaan banken. In het buitenland gaan ze je die tijd al helemaal niet geven. Zo enorm naïef, maar ook zo enorm zonde als hij niet bijtekent.
 
chelseabarca
 
13
9 november 2021 om 21:05
Maz wilt ook natuurlijk financieel gewaardeerd worden. Dat heeft hij ook verteld ,dat hij ondanks een belangrijke speler voor Ajax . Een veel minder salaris heeft ten opzichte van andere topspelers
 
FCBogarde
 
16
9 november 2021 om 21:05
Het is zijn goed recht om niet bij te tekenen. Hij heeft eerder aangegeven, dat het hem nu om de financien gaat . En die eerlijkheid waardeer ik wel. Alleen ben ik van mening, dat Ajax dan gerechtigd is om andere keuzes te maken op rechtsback. Wat mij betreft, wordt Rensch de nieuwe nummer 2 en wordt mazraoui zijn backup.
 
KTierney
 
5
9 november 2021 om 21:00
Het zou enorm jammer zijn als Ajax deze jongen kwijtraakt. In vorm is dit de beste moderne back in de Eredivisie. Ik weet niet of hij het fysiek zal redden in een grotere competitie met meer wedstrijden op hoog niveau, maar aan zijn voetballende kwaliteiten zal het in ieder geval niet liggen. Als PSV fan zou ik het natuurlijk niet erg vinden. Maar Ajax kennende vinden ze wel een goede vervanger op korte termijn
 
FCBogarde
 
16
9 november 2021 om 21:03
Die is dus weg. Nou dan mag hij van mij van lieverlee naar de achtergrond en investeren we in Rensch. Mazraoui moet wel volwaardig lid van de selectie blijven, maar alleen inzetten bij wissels, blessures en schorsingen.
 
 
0
10 november 2021 om 08:14
Wat is belangrijker de titel en europees succes of het individu Rensch of Nous ? Volgens jou dus de speler. Ik denk (weet zeker) dat ten Hag hier anders in staat. Ondanks dat dit eigenlijk tegen het beleid van Ajax is.
 
raaijkeweske
 
2
9 november 2021 om 21:06
Feit is dat we niet weten hoe hoog de kans op (langdurige) blessures bij hem geschat wordt.Als hij daarin als een risicogeval gezien wordt niet meer dan logisch dat ie geen megacontract krijgt. Zolang het CL-avontuur nog duurt, maximaal gebruik van deze speler gebruik maken en zijn ongelooflijke flow waar hij in zit.Daarna moet je helaas gaan doorselecteren.Hoe dan ook, deze jongen gaat als gewaardeerd speler weg.
 
blaugrana11
 
6
9 november 2021 om 21:21
Maar dit is ondertussen wel 1 van de beste aanvallende backs van europa. Snap wel dat ie gewoon een dik contract wil hoor. Vind op dit moment op rb alleen trent,hakimi,walker, cancelo ( als ie rechtsback staat) en die jongen van chelsea echt beter dan hem. Kan zijn dat ik een paar namen vergeet hoor.
 
Arends
 
8
9 november 2021 om 21:35
Overdrijven is ook een vak.
 
blaugrana11
 
10
9 november 2021 om 22:06
Zou je dit kunnen onderbouwen? Ik vind mazraoui nameljik echt een geweldige back. Denk dat hij bij bayern bijvoorbeeld op dit moment basis zou staan. zeker beter dan pavard en sarr als je het mij vraagt.
 
ninjakai
 
2
10 november 2021 om 06:32
Mazraoui, met totaal geen aanvallend rendement, een van de beste aanvallende backs van Europa noemen gaat echt te ver. Ga maar eens echt naar hem kijken en dan vooral de laatste fase, ga dan zijn acties turven en hoeveel hiervan slagen, dus geslaagde dribbels, geslaagde voorzetten, geslaagde schoten op doel (dus geen eens goals, maar puur keeper tot een redding dwingen) dan schrik je van het lage rendement. Geslaagde dribbels zal nog redelijk zijn, maar voorzetten en schoten zijn serieus bagger. Zijn meest gevaarlijk akties zijn dribbels met een pass terug naar Antony om echt gevaarlijk te worden.
 
blaugrana11
 
1
10 november 2021 om 12:49
Ja ik kijk 'echt' naar hem. En geen rendement? Dit jaar al 4 goals en 3 assists. Deze man is geweldig in de combinatie en met zijn dribbels creeert hij heel vaak een man meer situatie op het middenveld. En een rechtsback hoeft helemaal niet veel op doel te schieten dus wat maakt dat uit? Maar goed ik zal is extra op hem gaan letten volgende keer. Maar desondanks vind ik dat er tegenwoordig weinig echt goeie rechtsbacks zijn in europa. Denk echt dat mazraoui de top 15 wel haalt hoor.
 
 
26
9 november 2021 om 21:34
Ik vind dat er hier weer belachelijk gereageerd wordt. Wat ik begrepen heb was hij de speler die altijd als laatste een contract kreeg. Krijgt ook nu nog veel minder dan de grootverdieners als oa Berghuis. Ajax heeft heel lang gewacht met het opwaarderen van zijn contract, en is nu misschien te laat. En nu ligt het aan Nous en Raiola en niet aan ajax.
 
007
 
11
9 november 2021 om 22:07
Vergeet even niet er bij te zeggen dat Mazraoui blessuregevoelig is. Zou dat de reden misschien zijn geweest voor Ajax om te wachten?
 
Giovinazzi
 
6
9 november 2021 om 22:33
Niet eens op ingaan. De man vindt het leuk om negatief te reageren op alles wat met Ajax te maken heeft. Wat betreft Nous; dit zat er al aan te komen. Raiola + aflopend contract = transfervrij vertrek. Jammer dat zoveel spelers de oren laten hangen naar deze geldwolf.
 
memphisdepay
 
1
9 november 2021 om 23:06
In het interview dat ik net heb gezien leek het alsof hij zelf prima na kon denken over zijn stappen. Kwam gewoon zeer realistische praat uit. Denk dat de invloed van een zaakwaarnemer echt overschat wordt, vooral voor spelers die mentaal goed in elkaar lijken te zitten. Buiten dat is het voor Ajax natuurlijk altijd een lastige afweging om een speler een hoog salaris te geven, omdat er een risico is dat iedereen dat wil en dat kan natuurlijk niet. Maar ik zou het wel begrijpen als hij het wel wil want hij is wel een goede speler, maar hij is inderdaad ook blessure gevoelig en aan het begin van het seizoen zag ik hem de concurrentiestrijd van Rensch niet zomaar winnen.
 
ThulaniSerero
 
12
10 november 2021 om 00:24
Prima dat Ajax wacht met het verlengen van zijn contract als hij blessure gevoelig is, maar dan moeten we ook niet met ze alle gaan janken als hij ze contract uitdient en daarna ergens anders een beter contract krijgt.
 
London Calling
 
1
10 november 2021 om 01:40
@giovinazzi dat is in dit geval niet helemaal eerlijk natuurlijk. Ajax heeft Mazraoui in de afgelopen jaren geen aanbieding gedaan en Mazraoui heeft Raiola pas als zaakwaarnemer sinds September. Dus dat Mazraoui in die situatie kwam staat los van Raiola, alleen zal die het natuurlijk niet nalaten om die uit te buiten. Ajax had het alleen natuurlijk nooit zover moeten laten komen, ongeacht wie zijn zaakwaarnemer de afgelopen seizoenen was. Sterker, volgens mij had hij tot begin dit seizoen dezelfde zaakwaarnemer als Ziyech die wel steeds bijtekende, dus waarom Ajax dat voorig jaar of het jaar daarvoor niet ook voor Mazraoui heeft geprobeerd is mij een raadsel.
 
 
3
10 november 2021 om 07:50
Ik ben inderdaad wel vaker kritisch over Ajax, maar meestal ook realistisch. Veel supporters zijn dat niet voor hun eigen club. Je kunt van Raiola zegen wat je wilt, maar hij zorgt voor zijn cliënten er wel voor dat ze een volgende stap maken waarbij zij financieel het vaak ook goed geregeld is. Heel vervelend voor de clubs, maar fijn voor zijn cliënten, en daar werkt hij voor. Hij moet het beste voor zijn cliënten doen, en dat doet hij.
 
janter
 
8
9 november 2021 om 21:35
Ik heb het filmpje gekeken en ik kreeg de indruk dat deze jongen in principe weg wilt. Jammer, maar helaas. Ik denk dat hij het als een mooie kans beschouwd om na dit seizoen te vertrekken. Maarja wie weet...
 
HakimZiyach22
 
10
9 november 2021 om 21:44
Het enige wat ik jammer zou vinden is dat Mazraoui nu gratis wegloopt ondanks dat hij zo erg heeft volgehouden dat hij graag wilde verlengen in het begin. Maar dat is ook het enige. Ik gun hem het beste. Hij is nooit als toptalent gezien bij Ajax, dit wat ie nu presteert heeft ie helemaal zelf gedaan. Daarom gun ik hem ook een volgende stap. Heb het liefst dat ie nog een jaar blijft, misschien zelfs 2, want het gras is niet altijd groener aan de overkant. Voor Ajax de perfecte back. Ik zou hem grootverdiener maken, misschien net eronder. Van zijn generatie waren vd Beek en Nouri de grootste talenten, Nous had niet eens een contract in Jong Ajax. Geef hem wat ie wil en anders helaas. Maar ik heb totaal geen rancune richting hem. Dit is totaal geen Brobbey of Onana verhaal. Met name Brobbey, altijd toptalent geweest, vroeg contract, en loopt weg wanneer hij eindelijk bij het eerste zit. Nu hebben we het over een basisspeler met 4 jaar ervaring in de top. Toch wat anders. En mocht ie het niet redden in het buitenland zou ik hem meteen terughalen. Echt een geweldige speler is het geworden. Ben enorm fan van zijn stijl, een soort slangenmens op rechtsback, heel zeldzaam.
 
FlamengoBrasil
 
4
9 november 2021 om 21:46
Gaat dus gewoon om geld. As usual.
 
 
1
10 november 2021 om 07:51
Maar dat is toch zijn goed recht ? Hij moet de aankomende 10 jaar zien zoveel mogelijk geld te verdienen. Dan kun je daar het beste snel mee beginnen.
 
FlamengoBrasil
 
0
10 november 2021 om 11:25
Het is zeker zijn goed recht. Maar binnen korte tijd zoveel mogelijk geld moeten verdienen is natuurlijk kolder. We doen net alsof professionele sporters na hun loopbaan geen maatschappelijke carriere meer kunnen oppakken. Dat kan natuurlijk heel goed, en zijn genoeg goede voorbeelden van. Maar uiteraard geef ik hem geen ongelijk. Hij heeft nu de mogelijkheid, dus dan zou ik die wellicht ook proberen te grijpen.
 
ajaxrkc33
 
4
9 november 2021 om 21:55
Wat de meeste al weten die gaat niet verlengen. Maar waar zou hij gaan spelen??
 
 
0
10 november 2021 om 08:17
Als ik Barcelona was zou ik Dest verkopen en Nous halen !! Ik vind het ook prima bij Bayern Munchen passen. Vooraal door zijn voetballende kwaliteiten zie ik hem als serieuze kandidaat voor de betere elftallen.
 
JohnHolland
 
4
9 november 2021 om 21:58
Het gaat dus weer niet om geld of waardering. Het gaat wéér om het GRAAIEN. Dat wordt ze tegenwoordig aangeleerd door Mina Raiola's en consorten. Zég het dan ook gewoon eerlijk. Een mooi contract met mooi salaris en gelimiteerde transfersom is niet meer genoeg. Het moet graaien zijn: tekengeld, plus megasalaris, je club wordt geen transfersom meer gegund, die moet in eigen zak (nou.. grotendeels nog in zaakwaarnemers' zak). Wat kan ze het voetbal, de waardering en de bekers nog schelen.
 
London Calling
 
2
10 november 2021 om 01:53
Die waardering moet natuurlijk van twee kanten komen. Mazraoui is - was altijd de laatste die een nieuw contract kreeg. Juist wanneer het op waardering aan komt moet Ajax Mazraoui niets verwijten, die jongen had tot zijn 19e een amateur contract (terwijl veel spelers op hun 16e al een leuk contract krijgen) De reden dat hij nu uit zijn contract loopt is dat Ajax hem de afgelopen jaren geen nieuw contract aan heeft geboden, o.a. omdat hij last had van blessures, maar Tadic krijgt geloof ik elk jaar een nieuw contract, waarom kon dat dan de afgelopen jaren bij Mazraoui niet, misschien niet elk jaar, maar toch ergens in de afgelopen twee jaar? Misschien geen top contract, maar een nieuw contract was zeker mogelijk geweest. Als de situatie andersom was geweest en hij in plaats van een uitblinkende basis speler ook dit jaar een blessure gevoelige wissel speler was geweest had hij misschien helemaal geen nieuwe aanbieding gekregen en het hierna zelf maar moeten uitzoeken, of een aanbieding die hoort bij een wissel speler in plaats van een basis speler. Iedereen valt altijd alleen maar over de spelers heen die ze graag bij de club willen behouden. Maar dat er aan de andere kant een hoop spelers zijn die worden afgeserveerd vind niemand erg (of zien we niet/willen we niet zien). Dat die spelers die wel uitblinken voor zichzelf opkomen is toch ook niet gek?
 
 
0
10 november 2021 om 08:18
Je ziet hier reacties dat ze graag zien dat hij moet verlengen omdat hij dan verkocht kan worden. Waar gaat dat dan om ? Toch ook om graaien ?
 
pinko
 
4
9 november 2021 om 22:00
Die loopt ook gratis de deur uit. Tja, het hemd is nader dan de rok, want je bent transfervrij een begeerlijk object voor veel clubs. Ajax kun je ook weinig kwalijk nemen, want je kunt b.v. twee jaar voordat het contract van een speler afloopt, niet iedereen een mega contract geven op basis van hooggespannen verwachtingen. Dat blijft wikken en wegen. Met Mazraoui helemaal, want hoe vaak kampte hij wel niet met fysieke malheur? En met parasiet Raiola als zijn zaakwaarnemer, weet je al waar dit op uitloopt. Net als met Brobbey, die nu verkommert in het bruisende Leipzig. Geld maakt dus niet altijd gelukkig.
 
Piranha
 
0
9 november 2021 om 22:04
De Ajax rechtsback, een fantastische speler voor een jaar of twee en dan weg, verguisd en geen schim meer van zichzelf. Help me even maar na de goede Grygera kwamen, van der Wiel, van Rijn, Veltman, Tete, Mazraoui. En de volgende was altijd beter dan de eerdere maar nog nooit hebben we een traan gelaten om hun vertrek. Maarja, wel 10 miljoen weer misgelopen door deze nieuwe omgang met spelers bij Ajax..
 
007
 
5
9 november 2021 om 22:12
Prima, gewoon laten gaan. Ik ben die taktiek van Raiola meer dan zat. Sterker nog, ik zou als ik Ajax zijnde was nu ook heel duidelijk zijn als het tot Gravenberch gaat. Of je tekent bij tot de zomer, of je zal volgend jaar op de tribune zitten. Ben de chantage van de spelers helemaal zat. Mazraoui is een prima speler, maar was de laatste jaren erg blessuregevoelig. Hij is nu echt in vorm, maar zou eens graag willen weten wat Raiola wil? Waarschijnlijk moet Nous in de top3 van verdieners worden met een heel laag transferclausule.
 
PSVGillingham
 
11
9 november 2021 om 22:23
Ik heb zo'n vermoeden dat Mazraoui flink teleurgesteld is geweest toen Dest de voorkeur kreeg boven hem na dat top seizoen in de CL. Kan dat kloppen, Ajacieden? Vervolgens is hij des te meer gefocust op wat hij zelf wil, m.a.w, een mooi avontuur in het buitenland. Ik begrijp het wel. Uitstekende back in de wedstrijden die ik van Ajax zie.
 
HakimZiyach22
 
1
9 november 2021 om 23:29
Nee, dat is totaal niet zo. Mazraoui sukkelde met fitheid na dat topseizoen. Dat is ook niet zo gek, hij heeft nog nooit een basisplek gehad op het hoogste niveau en in zijn eerste seizoen speelde hij meteen 50 wedstrijden, waarvan een stuk of 10 op het allerhoogste niveau. Dat je lichaam dan even tegen gaat werken een jaar erna, vind ik niet gek. En Dest maakte indruk in pre-season en trok dat door, maar een fitte Mazraoui speelde altijd. Zoals op Stamford Bridge, toen hij fantastisch speelde. In de beslissende wedstrijd tegen Valencia begon Mazraoui ook en kwam Dest pas in de tweede helft. In het begin van het jaar erna heeft ten Hag op een persconferentie gezegd dat Mazraoui zijn eerste rechtsback is, mits beiden fit zijn. Een week later vertrok Dest naar Barca. Dus nee, Dest speelde alleen omdat Mazraoui niet fit was, en dat was helaas vrij vaak het geval. Maar beter is ie altijd geweest, en dat weet ten Hag ook.
 
Sirius
 
2
9 november 2021 om 22:46
Tja, met zo'n zaakwaarnemer is dit niet raar. Toch vraag ik me af of zo'n jongen wat verder kijkt dan een financiele deal (bij Ajax verdien je immers ook lekker). Ik zie Mazraoui nog niet zo snel hoge ogen gooien bij de absolute top. De ruimte voor aanvallend denken die hij bij Ajax heeft (ook inherent z'n balcontacten) gaat hij in het buitenland natuurlijk never nooit niet krijgen. Dan ben je gewoon de back die op alle flanken een voldoende moet halen. Ik heb sowieso het idee dat Eredivisie-talenten de laatste jaren veel teveel in hunzelf gaan geloven. Ik mag toch hopen dat zo'n Mazraoui niet denkt dat hij deze rol bij een grote club in een top competitie gaat krijgen...
 
memphisdepay
 
0
9 november 2021 om 23:12
Tja aan de andere kant is het ook een kans die je niet zomaar laat schieten natuurlijk. Er zal vast wel een kern van waarheid inzitten in je verhaal maar het is ook weer niet zo dat elke topclub een rechtsback heeft waarvan je denkt wat een topper. Ik weet zeker dat er cl clubs zijn waar hij als basisspeler kan spelen.
 
Sirius
 
0
9 november 2021 om 23:38
Wel mee eens, maar is Mazraoui dan echt zo fenomenaal goed? Hij is natuurlijk wel goed, maar bij geen enkele grote club krijgt hij zoveel vrijheid als dat hij bij Ajax krijgt momenteel. Dan is hij gewoon de back die z'n taken uit moet voeren. Je ziet het ook bij Dumfries. Een ander type, maar een eventueel rendement kun je in de beste competities wel 3 keer halveren. Blijft er dan nog echt iets bijzonders over waardoor ze zich onderscheiden? Ik denk namelijk van niet.
 
memphisdepay
 
1
10 november 2021 om 00:33
Fenomenaal goed is hij inderdaad niet. Maar het is wel een speler die ik niet snel door de ondergrens heen zie zakken als hij dit niveau vast weet te houden, want dit seizoen doet hij het gewoon erg goed. Niet iedereen kan zo goed zijn als spelers als Hakimi of Alexander Arnold bijvoorbeeld maar als hij leuk mee kan draaien bij een topclub dan lijkt mij dat meer dan genoeg. Als rechtsback hoef je je ook niet perse te onderscheiden. Hoewel het natuurlijk wel leuk voetballen is als je aanvallend je bijdrage kan leveren. Ik begrijp alle voordelen van Ajax wel maar in het buitenland zijn er ook weer andere voordelen en dan heb ik het niet alleen over geld.
 
London Calling
 
0
10 november 2021 om 01:56
Ik heb zijn naam hier bij o.a. Arsenal en Leeds voorbij horen komen, geen absolute top natuurlijk, maar wel mooie clubs. Overigens is Raiola pas sinds 2 maanden zijn zaakwaarnemer, dus dat aflopende contract heeft niets met hem te maken (al zal die het natuurlijk niet nalaten om die situatie uit te buiten).
 
 
0
10 november 2021 om 08:20
Wel vreemd dat hij daar pas 2 maanden zit. Bij een aantal op dit forum krijg ik het gevoel dat hij een uitgekookt plan is dat door Raiola uitgedacht is.
 
London Calling
 
0
10 november 2021 om 12:58
Dat komt omdat Raiola bij een aantal leden op dit forum als een soort rode lap werkt. Hij zit er natuurlijk voor zijn clienten (en zichzelf) en die belangen botsen nogal eens met die van de clubs/fans.
 
DRL80
 
0
9 november 2021 om 22:59
Lekker verdienen op de bank in het buitenland. En die pizzabakker verpest wederom een carrière en vult z’n zakken nog meer dan de speler. Gozer is zo vaak geblesseerd geweest en nu is ie fit en in vorm en is het Ajax bedankt en ajuus. Wanneer Ajax hem gewoon een goede aanbieding doet en hij weigert, of z’n zaakwaarnemer, dan maar laten gaan. Hij is goed maar het is een rechtsachter. En dan kan je gelijk Gravenberch verkopen want die gaat dan ook niet bijtekenen.
 
NMR10
 
0
10 november 2021 om 00:51
Ajax moet hem gewoon geven wat hij wil. Vergeet niet dat hij tot zijn 20e zonder contract bij Ajax heeft gespeeld.
 
Mitea_007
 
2
10 november 2021 om 12:36
Hoe kom je daar nu weer bij? Mazraoui is 23 jaar en was dus 3 jaar geleden 20 jaar. Je wilt dus zeggen dat Mazraoui in het piekseizoen van 2018-2019 zonder contract speelde bij Ajax? Wat een onzin. Mazraoui tekende in 2016 (het seizoen 2016/2017) zijn eerste contract voor Ajax. En nee, onderwaardering in het verleden moet geen reden zijn om later maar meer te kunnen vragen. Vergeet niet dat Mazraoui in zijn eerste seizoen defensief behoorlijk matig was en Ajax punten heeft gekost. Momenteel is hij een van de beste spelers en verdient hij een beter contract, maar aan die verbeterde voorwaarden zit ook een limiet. Dus mocht hij een Brobbey-actie willen doen, dan heel snel verkopen.
 
TheHaque1969
 
0
10 november 2021 om 07:53
Laten banken ..... respect moeten krijgen pppffff dadelijk naar een andere club en 3 seizoenen op de bank zitten maar dan wel met een beter salaris. Overschatting van de capaciteiten Genoeg voorbeelden de laatste jaren
 
Siemjo
 
0
10 november 2021 om 08:08
Volgende speler die naar de "klote" wordt geholpen ten faveure van de bankrekening van Raiola. Mag in het buitenland de bank warm houden.
 
AhmedHossam
 
1
10 november 2021 om 09:24
Jammer dat er zoveel haters zijn. Ik vind hem een geweldige speler voor Ajax en hoop van harte dat hij bijtekent. Maar mocht hij vertrekken, al is het transfervrij, dan gun ik hem het beste. Het is niet een speler die na 2 invalbeurten hogerop wil. Natuurlijk jammer dat de nadruk op geld gelegd wordt; maar Mazraoui wil gewoon waardering. Je kunt het niet blijven verkopen dat je eigen opgeleide spelers weinig opwaardering krijgen en je spelers aankoopt en met miljoenen salarissen strooit. Dan is het logisch dat hij zich niet gewaardeerd voelt.
 
 
0
10 november 2021 om 10:28
Ik ben blij om te lezen dat er ook Ajax supporters zijn die deze mening hebben en ook willen uiten. Van de ene kant hoop je als club natuurlijk dat je met een verkoop nog iets verdient aan een (zelf opgeleide) speler, maar deze speler heeft zich altijd ingezet en heeft zich ontwikkeld tot een (zeker aanvallend) goede back. Heeft op deze wijze al veel voor de club betekend en daarbij ook bijgedragen in het sportieve en financiele resultaat.
 
1974
 
0
10 november 2021 om 09:57
Is natuurlijk zijn goed recht om transfervrij te vertrekken. Zo werkt het. Waar ik alleen zo moe van wordt is dat we eerst maanden dit soort berichten in het nieuws krijgen over moeizame contractonderhandelingen etc terwijl in 9 van de 10 gevallen eindigt in een transfervrij vertrek.
 
JurBoekema
 
0
10 november 2021 om 10:04
Als een speler zegt: ik zeg het je eerlijk of ik wil waardering. Dan weet je deze speler is niet eerlijk of zegt niet alles of praat met meel in de mond. En wil gwn meer geld. Ajax had hem moeten verkopen vorige zomer nu loopt hij gratis weg. Heel dom. In dit interview zegt Mazraoui van alles om maar de indruk te wekken te willen blijven. Maar hij wil gwn weg. "17 jaar Ajax, ik ben al 23, het wordt steeds moeilijker hoe langer het duurt". Hij en andere spelers willen zich indekken met dit soort teksten omdat ze de harde kern niet achter hun aan willen. En geliefd en onbedreigd de voetbalclubs willen verlaten. Dat krijg je tegenwoordig helaas nooit meer voor elkaar als je gratis de deur uitloopt/je contract uitdient. Daarom krijg je dit soort interviews. Spelers die spelen met het idee dat ze willen blijven. Net zolang tot het einde van hun contract of totdat de TD de gesprekken beëindigd.
 
29er
 
0
10 november 2021 om 10:21
Als de f-side jongetjes consequent zijn beginnen ze alvast met hem uitfluiten
 
Sander125
 
1
10 november 2021 om 11:14
Hoge transfersommen zijn verleden tijd. Alles draait naar korte contracten en hoge bonussen voor spelers en makelaars. Opleidingsclubs zijn de dupe.
 
lytse meedo
 
0
10 november 2021 om 13:29
Het enige goede wat Marcel Keizer bij Ajax heeft gedaan om het bestuur over te halen om deze jongen te behouden. Gewoon lekker bijtekenen en over twee jaar een leuke transfer maken. Eerst maar eens voor een langere tijd blessure vrij blijven.
 
B_Konijn
 
0
10 november 2021 om 16:49
Wat is die Andy toch een opgeblazen, ouwe kerel geworden. Ontopic: niet netjes van Noussair om dit op zo'n plek te delen. Dit moet hij met Overmars bespreken en pas naar buiten treden als er beslissingen zijn genomen.
 
loewiegan
 
0
10 november 2021 om 17:02
Opvolger met Rensch staat klaar. Dan liever die miljoenen aan een speler die echt het verschil kan maken.
 
meandmyself
 
0
10 november 2021 om 17:22
Ik zou zeggen: lekker tekenen bij Chelsea, kan je samen met vriendje Ziyech de bank warm houden en wat slap ouwehoeren over hoe leuk het zou zijn als ze samen voor het Nederlands elftal hadden gekozen en daar de sterren van de hemel spelen, maar ja....
 
PaulR_1982
 
0
10 november 2021 om 18:46
Misschien kan iemand dit verwende ventje even uitleggen dat er best wel wat waardering vanuit Ajax is gebleken uit het feit dat hij na zijn oogblessure van vele weken best wel snel zijn basisplaats weer terug had. Maar ik vermoed dat de waardering bij hem, een cliënt van Raiola vooral in geld uitgedrukt word.
 
FransHoppenbrouwers519
 
0
10 november 2021 om 19:17
Aardige jongen, en beste rechtsback voor Ajax, zonder hem is Ajax een stuk minder
 
MichaelWals
 
0
10 november 2021 om 23:54
Zeg gewoon; ik zoek geld. Want na Ajax beland je waarschijnlijk in de Europa League.