'Noussair Mazraoui wordt te veel gehypet en daar houd ik niet van'
Woensdag, 8 mei 2019 om 09:42

Ajax gaat woensdagavond proberen zich te kwalificeren voor de finale van de Champions League ten koste van Tottenham Hotspur. Aad de Mos denkt dat de 0-1 overwinning van Ajax in Londen voldoende is om tijdens de return een ticket voor de finale af te dwingen. De Mos verwacht dat Tottenham Ajax fel gaat bestrijden in de Johan Cruijff ArenA.

"Ajax zou heel sterk moeten starten. Tegen Willem II (in de finale van de TOTO KNVB Beker, red.) begonnen ze weer langzaam zoals ze vaak beginnen in Champions League-wedstrijden. Ook tegen Juventus heb ik dat gezien en tegen Real Madrid ook. En Ajax zou echt de kansen moeten benutten voor een doelpunt", zegt de trainer in ruste in gesprek met Ajax Showtime.

De analist denkt dat Noussair Mazraoui niet op het middenveld start bij Ajax. "Ik denk het niet. Voor mijn part mag hij op de bank starten. Je moet niet te veel dingen veranderen aan de basis. Dat is één. En hij loopt te veel met de bal. Hij doet te veel dingen verkeerd op het middenveld. Hij wordt te veel gehypet en daar houd ik niet van. Ik houd van vastigheden, een vaste ploeg. Dat is met Lasse Schöne op het middenveld en met Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Daar moet je niet aankomen."

De Mos vindt dat Mazraoui 'veel te veel' met de bal loopt, 'waardoor andere mensen net gedekt worden en niet op het goede moment aangespeeld worden'. "Maar dat zien de mensen niet. Die zien graag iemand die twee, drie mensen passeert", aldus De Mos, die geniet van het voetbal van Ajax. "Ik ben ook al een paar keer op uitnodiging gaan kijken, terwijl ik normaal geen interesse had omdat het voetbal me niet aanstond. Maar nu zou ik elke wedstrijd willen zien in het stadion, omdat het zo mooi is om naar te kijken."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (84)

 
Koosajax
 
156
8 mei 2019 om 09:45
Als je ziet hoe erg hij zich ontwikkelt heeft en ook nog 95% van de tijd niet op zijn eigen positie speelt, vind ik persoonlijk dat hij nog te weinig wordt gehyped.
 
FcExclusief
 
18
8 mei 2019 om 09:53
Hoezo 95 procent van de tijd? Bij Ajax speel je op die positie als een veredelde rechtsmidden ipv back. Zeker met Schone en De Ligt die je verdedigende kwaliteiten verbloemen. Het gaat bij Ajax nooit om je positie, maar dat je op een plek staat waar jouw kwaliteiten naar boven komen en je een bijdrage kan leveren. Soms is dat voor Nous op de positie van Schone, maar veel vaker is dat op de rechtsback. In principe staat elke speler op de juiste positie, maar het is vooral de buitenwereld die er een stempel op denkt te moeten geven. Zo is Ziyech geen rechtsbuiten, Tadic geen echte spits, Donny geen nr 10...
 
totaalvoetbal2
 
23
8 mei 2019 om 12:33
Ik had een analyse van de wedstrijd bij het Amerikaanse ESPN gezien, daar waren zwaar onder de indruk van Mazraoui. Hij stabiliseerde het middenveld toen hij erin kwam tegen de Spurs. Ook was hij bij drie van de 4 goals betrokken zondag. En ook nog een assist. Maar ik zie hem vandaag liever op rechtsback omdat ik absoluut geen fan van Veltman ben.
 
caribbean
 
209
8 mei 2019 om 09:46
Wat is er nou weer aan de hand? Lijkt alsof sommige hun kruistoch begonnen zijn richting Mazraoui, aangezien Ziyech ook niet echt de lievelingetje is van velen gaan ze het nu ook munten op Mazraoui.. Tuurlijk is Mazraoui niet de beste back ter wereld en Veltman zal zijn sterke punten hebben ten opzichte van Mazraoui en andersom maar om nou te doen alsof hij te veel gehyped wordt en niet zoveel voorsteld? Wie had uberhaupt 3 jaar geleden gedacht dat Mazraoui in het eerste van Ajax zou staan, kom nou. Eenzelfde Mazraoui speelde geweldig in de groepfase CL.
 
SjonnyvdBeek
 
51
8 mei 2019 om 10:00
Wauw. Is dit nou een beginsel van die ene kaart weer trekken? Iedere speler krijgt kritiek, maar waag het niet op Mazraoui of Ziyech. Hij zegt gewoon dingen die kloppen, en verder helemaal niks ergs. Mazraoui heeft zich geweldig ontwikkeld maar hij wordt wel enigszins gehypedt. Zoals dat ook bij Donny wat gebeurt nu, bijvoorbeeld. Dat mag toch gewoon gezegd worden?
 
dingelingk
 
87
8 mei 2019 om 10:20
En wat ben jij aan het doen dan? Die kaart trekken dat anderen die kaart trekken. Wat er nu met Vd Beek gebeurt is pas een hype. Speelt de laatste 3 wedstrijden een helft goed waarin die 2 x scoort. En dat na een heel seizoen! En dan zou hij opeens niet misstaan bij een real Madrid of Bayern. En een Nous die het hele seizoen laat zien dat het een degelijke omgeturnde back is zou opeens gehypt zijn omdat hij een paar halve complimenten krijgt her en der. Kom op man, ik denk dat iedereen toch ziet dat schone niks brengt. Elke paas over 5meter is een ziekenhuis bal of hij struikelt over zijn eigen benen. Waarmee ik dus wil zeggen dat Mazroui of elke andere speler moet starten ipv schone
 
DeArbiter
 
17
8 mei 2019 om 10:46
Ik heb serieus bijna niets negatiefs over Mazraoui gelezen, en nu Aad een keer kritisch is is het gelijk weer racisme... gaat weer helemaal nergens over. Kom nou toch eens uit die slachtofferrol met zn allen!
 
SjonnyvdBeek
 
8
8 mei 2019 om 11:20
Over Mazraoui mag blijkbaar niks gezegd worden want dan gaan mensen zowel hierboven als hieronder roepen dat óã³k jongens als Veltman, Van de Beek en Blind gehypet zijn. Over hypocriet gesproken. Heel toevallig dat daar geen Neres tussen staat, of Ziyech.
 
NL_Modric
 
3
8 mei 2019 om 11:22
@dingelingk, Schone is zo belangrijk voor de rust en controle. Dat is ook precies wat onze Aad aankaart. Op de 6 positie moet je niet teveel lopen met de bal. Gewoon de bal in de ploeg houden en vooral niet in paniek raken. Overigens wordt Mazraoui helemaal niet gehypt, die heeft zich heel sterk ontwikkeld. Ik hoop dat hij volgend jaar wat vaker zijn kunsten mag laten zien op het middenveld. (en dan doel ik eerder op de positie van de Jong) Het is namelijk een hele handige voetballer.
 
Clarkkent2
 
27
8 mei 2019 om 12:22
Dearbiter: weet je wat kinderachtig is dat je die kaart nooit mag trekken in NL. Dan moet je volwassen doen en niet in de slachtofferrol kruipen. Heel simpel: denk jij dat racisme of discriminatie niet bestaat in de wereld? Niet in NL? Niet in de voetbalwereld? Buiten het feit dat ik niet denk dat dit bij Aad nu aan de hand is. Je merkt dat spelers van buitenlandse komaf er harder voor moeten vechten dan blonde gasten. Zowel voor de doorbraak als voor het respect en de adoratie van het publiek. Waar ligt dat dan aan? Waarom is NL zowat het enige land van de wereld waar dit Nooit het geval kan zijn? Perfect volk ofzo? Zonder menselijke gevoelens en vooroordelen? OT: rare kritiek van Aad op een jongen die hele seizoen al prima speelt en erin komt omdat je Schone gewoon ziet afhalen. Op niveau maar zeker ook fysiek vlak.
 
NL_Modric
 
5
8 mei 2019 om 12:42
"zowel voor de doorbraak als voor het respect en de adoratie van het publiek" Dit is klinklare onzin natuurlijk. r zijn tal van blanke spelers die niet worden gewaardeerd. (veltman, Viergever, Schone, Verhoeven, Siep de Jong, Boilesen, Sinkgraven, Dijks, Lamprou, Younes, Westerman, Gudelj, van der Hoorn, Andersen, Sigthorson. Allemaal spelers die totaal niet gewaardeerd werden door hun (beperkte) kwaliteiten. Terwijl er genoeg donkere/exotische spelers op handen en voeten werden gedragen; Trabelsi, Tete, Nouri, Ziyech (95% van de fans), Sanchez, Onana (ben ik geen fan van), Neres, Serero, Riedewald (ook geen fan van), Mazraoui zelf ook (aangezien ik geen enkele fan ken die niet tevreden is met hem).
 
LeidseHood
 
3
8 mei 2019 om 14:16
@sjonnyvdbeek, Nu heb ik het idee dat de reacties zijn aangepast waarop jij reageert, maar ik vind persoonlijk de kaart die jij trekt nog veel treuriger, de kaart dat niemand meer over racisme mag praten en men vooral niet moet klagen. Los daarvan ben ik het wel weer met je eens dat in het geval van deze kritiek van Aad de Mos op Mazraoui er absoluut geen sprake lijkt te zijn van iets dat met racisme te maken heeft. Er is ook helemaal niet overdreven veel kritiek op Mazraoui. Ik vond dat bij Ziyech anders, daar had ik wel degelijk het idee dat sommige fans van Ajax het niet zo op het hadden omdat hij een beetje de 'lastige mocro' was, terwijl hij gewoon een hele goede speler was die altijd zijn best deed alleen soms wat nukkig leek. Racisme in de voetballerij blijft een groot probleem, maar we moeten het niet overal achter gaan zoeken, zoals in dit geval bij De Mos.
 
DeArbiter
 
2
8 mei 2019 om 15:54
Die kaart mag je pas trekken als je er goede bewijzen voor hebt. Want het is o zo makkelijk om iedereen door de stront te trekken met het beschuldigende vingertje van racisme. Want zodra het woord is gevallen diskwalificeer je iemand direct tot iemand die minderwaardig is. Je schopt hem uit de discussie, want alles wat hij zegt is gebaseerd op leugens en haat, iemand waar je de discussie niet mee aan moet gaan. Kom nou eens met een goede reden waarom de kritiek van Aad racisme is.
 
Clarkkent2
 
3
8 mei 2019 om 16:21
@nl_modric: ik weet niet of je weleens een les beredeneren heb gehad, maar dat het ene waar is, betekent niet perse dat het tegenovergestelde niet waar kan zijn. Dus dat er ook spelers van blanke afkomst zijn die niet lekker liggen, bewijst totaal niet dat jongens met een kleurtje kritischer benaderd worden. En dat je daarna Ziyech als voorbeeld noemt over een allochtone jongen die wel op handen wordt gedragen...das gewoon lachwekkend. Ik ben geen slachtoffer, ik wil de racisme kaart niet graag trekken, ik denk niet dat Add de Mos het hier zo bedoelt... enige wat ik betoog is dat jongens van een andere afkomst dan Donny, Frenkie en Matthijs...vaker negatief beoordeeld worden. En dat dat in bepaalde gevallen echt wel te maken heeft met vooroordelen. Voordelen die de meeste mensen overigens aantoonbaar hebben tov mensen die er anders uitzien.
 
DeArbiter
 
1
8 mei 2019 om 17:50
Racisme bestaat. Is dat wat je wilt zeggen? Dat ontkent helemaal niemand in deze discussie. Maar kom nou eens met een goed argument waarom de kritiek van Aad op racisme stoelt. Nou?
 
DeArbiter
 
31
8 mei 2019 om 09:59
Kruistocht? Ziyech? Ik voel een beetje de suggestie dat het met hun afkomst te maken heeft. Probeer je dit te beweren?
 
origineel
 
4
8 mei 2019 om 10:56
Professionals zijn dus mensen die Nous en Ziyech adoreren.. En een ieder die (opbouwende) kritiek durft te leveren op een van die twee zijn prutsers die nooit wat hebben bereikt. Aparte manier van redeneren, lekker zelfbewust ook. Ik vind Aad een gedrocht van een analist maar hij heeft wel degelijk dingen gepresteerd als coach.
 
Gerardv
 
17
8 mei 2019 om 10:09
Dus je mag geen kritiek hebben op spelers? Ik vind de kritiek die Ziyech gekregen heeft deels terecht. Hij is het creatieve brein van Ajax, haal hem uit het team en je zult zien dat het een stuk minder loopt. De andere kant is dat Ziyech meer zijn momenten moet kiezen. Hij wil op elk moment de beslissende pass geven of een goal maken met een kansloos afstandsschot. Bij Ajax wordt dat geaccepteerd, maar als hij naar de absolute top wil niet. Mazraoui is voetballend natuurlijk een prima back, maar verdedigend staat hij soms te slapen. Dat is natuurlijk ook logisch, want hij is van origine helemaal geen back. Verdedigend kan hij logischerwijs nog genoeg stappen maken. Daarom zou ik voor de wedstrijd tegen Tottenham kiezen voor Veltman, voor meer zekerheid.
 
JDG84
 
16
8 mei 2019 om 10:10
Een kruistocht richting Mazraoui.. dus er is enkel commentaar omdat hij Moslim is of Marokkaans? Ik begrijp je verhaal niet helemaal hoor. Hij heeft het over Mazraoui op het middenveld. Hij speelt anderhalve wedstrijd leuk daar en nu vinden mensen dat hij op middenveld moet spelen. Dat heet dus hypen. Iets mooier maken dan het was. Iets wat ik ook vind dat gedaan wordt met de zin "eenzelfde Mazraoui speelde geweldig in de groepsfase Cl". Hij speelde leuk, maar zeker niet geweldig. De goal tegen Benfica verbloemd dat hij de minste op het veld was. Hij deed het okay, maar was verre van geweldig. Enige wedstrijd in de groepsfase dat hij in mijn optiek echt goed was, was de wedstrijd tegen Bayern. Ik vind trouwens ook dat De Mos niet te negatief moet doen over hem hoor, want ook daarvoor heeft hij te weinig gespeeld op het middenveld. Maar de ene persoon overdrijft in positieve zin, de andere persoon in negatieve zin. Ik zie vanavond liever Veltman, omdat ik vrees voor een zware avond. Dat heeft niet direct met Mazraoui te maken, maar met de verdedigende kwaliteiten en het "achterbakse" dat Veltman heeft. Het middenveld staat prima, dus daar zou ik (in de basis) niets aan veranderen. Mocht het voor Schone teveel zijn, dan zou ik Blind daar neerzetten en Maggalan erbij achterin.
 
origineel
 
3
8 mei 2019 om 11:01
Hij was inderdaad verre van geweldig, wel was hij heel erg belangrijk en zelfs een aantal keer beslissend. Snap dan ook wel dat teletekst supporters deze man op handen dragen. Ik wou al bijna weer beginnen over de positieve kanten van de door mij gewaardeerde Nous, maar dat zou alleen maar zijn omdat ik niet als racist gezien wil worden. Rare tijden..
 
Filip
 
5
8 mei 2019 om 11:27
Ik ben het met je eens. Sommige mensen snappen niet helemaal dat je kritisch op mensen kan zijn zonder dat je de kwaliteiten van personen miskent. Nous heeft veel loopvermogen, in combinatie met iemand die het spel maakt is hij goed, heeft aardige voorzetten. Super handig in wedstrijden dat je vooral erg veel aan de bal gaat zijn. Positioneel is het niet erg sterk en wanneer hij denkt dat hij het spel moet maken wordt het ook moeilijk. Aangezien hij dat overzicht niet heeft. Dus in sommige gevallen komen zijn kwaliteiten goed tot zijn recht en in sommige gevallen niet. Zonder dat je het dan een waardeloze speler vindt.
 
bochherief
 
24
8 mei 2019 om 09:46
Ik wacht nog steeds op een autobiografie van aad waarin hij aangeeft zn hele leven een rol te hebben geacteerd ???? kan altijd smakeloos om hem lachen, vanwege zijn bizarre gedrag en ingevingen . 21 is 5
 
DieGelbeReds
 
8
8 mei 2019 om 09:47
Het knappe is dat het in het huidige systeem van Ajax momenteel niet uitmaakt wie waar speelt. Mazraoui is een functionele voetballer, maar niet een hele bijzondere. Het is een beperkte aanvaller én een beperkte verdediger die, net als iedereen bij Ajax, een topjaar beleeft.
 
AjaxCunian
 
59
8 mei 2019 om 09:58
Je kijkt zo verdomd weinig Ajax als je Mazraoui beperkt durft te noemen. Die is zo sterk aan de bal, denkt zo vaak naar voren. Kan in hele kleine ruimtes combinaties aangaan, de bal aannemen, kan zelf mannetjes passeren en heeft nog een prima visie ook. Is juist een hele complete speler. Verdedigend stukken minder dan Veltman maar compenseert dat met z`n snelheid, aggressie, lengte (wanneer hij niet naar de sisha-bar) is geweest. Ik ben een superfan van hem, afgelopen wedstrijden tegen Spurs en Willem 2 gewoon uitstekend op het middenveld. Tuurlijk kon het soms echt niet wat hij liet zien tegen Vinicius en Bergwijn. Maar welke rechtsbacks kan een Vinicius wel adequaat afstoppen. Mazraoui is de moderne rechtsback, de enige moderne backs op dit moment die het aanvallende en verdedigende echt beheersen zijn Robertson / Alba. En zelfs die maken nog fouten op cruciale fasen in de CL. Je ziet hoeveel beter Ajax voetbalt als Mazraoui speelt, maar Veltman is zeker een stuk stabieler.
 
DieGelbeReds
 
2
8 mei 2019 om 10:06
Klopt hoor. Ik heb een aantal CL wedstrijden van hem gezien en verder niet. Daarin vond ik hem wat druistig. Gezien de leeftijd ook niet vreemd. Eredivisie volg ik in beperkte mate.
 
SjonnyvdBeek
 
6
8 mei 2019 om 11:31
@AjaxCunian je noemt best goede, sterke punten van hem maar ik vind wel dat je enigszins overdrijft. Het is een zeer nuttige kracht en hij heeft zich geweldig ontwikkeld, maar hij heeft bij lange na niet het talent van Frenkie en ook niet van Donny als middenvelder. Dat betekent niet dat hij niet op een heel erg hoog niveau kan uitkomen, want talent zegt ook niet alles. Wel moet hij daarvoor werken aan vooral z'n concentratie, want die lijkt vooral in eerste helften vaak te ontbreken. Moet vaak z'n eigen foutjes herstellen (en doet dit dan ook), en lijkt dan verdedigend zowaar goed. Hij heeft vriend en vijand al verbaasd met z'n ontwikkeling, het is een nuchtere gozer en een leuke gozer ook, dus ik sluit niet uit dat hij veel verder komt dan jongens die op het oog meer talent hebben. Maar voor nu vind ik hem of Schöne om het even. Beiden zo hun kwaliteiten. Wil je een man opofferen aan een beperkte speler als Sissoko of Dier? Kies dan Nous. Wil je uitgaan van eigen krachten en ook via bijvoorbeeld vrije trappen een reële kans op doelpunten hebben, kies dan Schöne. Want de vrije trappen van Ziyech zijn lachwekkend slecht, nog steeds. Althans, de doelgerichte.
 
AjaxCunian
 
1
8 mei 2019 om 13:27
Veelal met je eens, maar noem een aantal middenvelders met het talent van Frenkie? Verder is Donny ook gewoon een verdomd goede speler, en een andere type. Het lijkt nu alsof Mazraoui op den duur nooit goed genoeg is voor Ajax op de back/middenveld, en daar ben ik het mee oneens. Laat hem daar even spelen en ik denk zeker dat hij van waarde zal zijn. Heeft daar vaker gewoon hele goede wedstrijden gespeeld. Alles wat je zou willen in een 6, heeft hij een beetje. Enorm veel gogme, maar je hebt absoluut gelijk over z'n concentratie issues.
 
Selecaooo
 
54
8 mei 2019 om 09:47
Maz gehyped? Veltman, van de Beek en Blind niet. “Obispo is beter dan de Ligt” Zwakke analisten in NL zeg
 
Filip
 
33
8 mei 2019 om 09:52
Ga jij nou zeggen dat Blind en Veltman gehypet worden? haha die hebben me toch een partij stront over zich heen gehad de afgelopen jaren dat is niet best. Ze krijgen steeds meer erkenning voor hun kwaliteiten. Dat is wat anders. Nous werd de nieuwe trabelsi en weet ik niet wat genoemd terwijl hij verdedigend toch echt niet zo sterk is. Maar goed Veltman is aan de bal en aanvallend niet sterk. Ze hebben allemaal hun kwaliteiten en krachten.
 
Selecaooo
 
17
8 mei 2019 om 10:03
Haha ja idd gehyped! Die stront die ze over zich heen kregen was omdat ze er toen weinig van bakten. Maz is middenvelder maar kreeg pas de kans toen Sissoko erin kwam. Waarom kwam de wit of ekkelenkamp niet erin om Sissoko te stoppen? Omdat ze matige spelers zijn en alleen erin komen bij een voorsprong. Maz speelt RB Lb op het middenveld maar erkenning/ waardering is er niet of nauwelijks. Ziyech werd na Tottenham afgemaakt hier maar in buitenlandse media kam hij gelukkig wel op waardering rekenen.
 
SjonnyvdBeek
 
12
8 mei 2019 om 10:03
Selecaooo wil gewoon even wat bijdehand uit de hoek komen en vindt het duidelijk niet fijn dat Mazraoui uiterst lichte kritiek krijgt, maar jongens als Veltman, Blind en Donny niet. Verder begrijpt hij het begrip 'hypen' niet helemaal, heb ik het idee.
 
tubes
 
2
8 mei 2019 om 10:07
Blind en Veltman werden in het begin gehypet, konden daar niet aan voldoen en kregen toen bakken met stront over zich heen.
 
 
17
8 mei 2019 om 10:08
Hahahaha, Daley Blind gehypt, gekkie. Dat is echt de meest bekritiseerde speler uit de historie van het Nederlands voetbal.
 
mayarood
 
1
8 mei 2019 om 09:48
Ik denk dat Masraoui het echt wel onder de knie kan krijgen, maar ik zou pas volgende zomer kijken hoe hij er voor staat...
 
infernoss
 
7
8 mei 2019 om 09:49
Ben het enigzins wel eens met de Mos. Vind hem ook heel erg gehypted. Hij is als rechtsback zeker wel erg sterk aanvallend, goede dribbel en techniek. Echter laat hij verdedigend echt vaak steken vallen, vooral wordt er continu uit zijn rug weggelopen. Op het middenveld vindt ik hem soms iets te laks ogend. Hij werd tegen willem 2 ook een flink aantal keer in de rug gezeten en bal afgesnoept.
 
zsvAJAX
 
31
8 mei 2019 om 09:49
Ok Aad... Volgens mij bij Tottenham begon Ajax niet echt langzaam aan de wedstrijd... en dat was tegen Real uit volgens mij ook niet hoor Aad (zucht). En Mazraoui wordt helemaal niet veel gehypet, waar komt dat ineens vandaan? Volgens mij is hij ook nog eens behoorlijk bepalend geweest deze CL campagne van Ajax.. Enige waarin Aad niet poep zit te vertellen is dat Veltman moet beginnen. Verdedigend beter dan Mazraoui. Aanvallend minder maar bij de pot van vanavond zie ik liever verdedigend alles goed staan.
 
Filip
 
12
8 mei 2019 om 09:50
De dag is gekomen. De dag dat ik het eens ben met Aad de Mos. Beangstigend dit. Nous is gewoon niet goed genoeg voor het middenveld. Hij loopt inderdaad met de bal. Heeft niet het overzicht. Een speler die ruimte en tijd nodig heeft. Dat heeft hij op de back. .alhoewel ik hem positioneel wel erg matig vindt (op het middenveld ook). Dat breekt je verdedigend op.
 
Raubaht
 
5
8 mei 2019 om 10:01
Niets tegen in te brengen. Een paar leuke acties, zoals tegen Madrid, maken hem nog geen topper maar zo wordt die wel neergezet.
 
bossje
 
12
8 mei 2019 om 10:14
Aad de Mos. Als zelfs Theo Janssen in zijn boek (wat een aanfluiting en verspilling van papier trouwens) zegt dat je weinig kan, moet je toch echt een keer in de spiegel gaan kijken. Dat deze man überhaupt nog een podium krijgt.
 
atleticofc
 
1
8 mei 2019 om 10:27
Ja even off topic, wat een verschrikkelijk boek is dat he... echt het slechtste boek dat ik ooit heb gezien.
 
gomes1psv
 
3
8 mei 2019 om 10:35
Dat lijkt me werkelijk ook te oninteressant voor woorden. Over gehypet gesproken, de door media zo gepushte Rebel Rebel die Theo Janssen zou zijn; gewoon een ongeïnteresseerde, onprofessionele voetballer met een fantastisch linkerbeen die veel te weinig uit zijn potentie heeft gehaald. En daar dan gewichtig over doen. Toen ik hoorde dat zijn dronken botsing waar keeper Moeliker blijvend letsel aan overhield niet aan bod kwam, wist ik zeker dat het een waardeloze biografie zou zijn.
 
bossje
 
0
8 mei 2019 om 13:03
Ik heb de uitgever gemaild of ik mijn geld terug mag.
 
nederland79
 
7
8 mei 2019 om 10:19
haha..als er iemand van t hypen is, is het aadje wel. Hoe heet die verdediger ook al weer die veel beter en verder is dan De Ligt? En andere spelers waar we al 100 miljoen voor kunnen krijgen enz. Bij Aadje is het super zwart wit. Of t is helemaal niks of het is de nieuwe Messi. Dat is pas hypen
 
Moraat
 
4
8 mei 2019 om 10:25
Hoeveel open deuren waren dit? Ik heb de tel niet bijgehouden. En als Aad dan toch zijn ongezouten mening geeft, slaat het ook nog eens helemaal nergens op. Waaruit blijkt dat Mazraoui gehypet is? Zoveel wordt er toch niet over hem gesproken? En volgens mij doet hij het helemaal niet onaardig hoor. Heeft zeker zijn steentje bijgedragen in deze CL campagne. Verdedigend misschien zwak maar in de opbouw voegt hij genoeg toe.
 
flokyrs
 
7
8 mei 2019 om 10:26
Door wie wordt hij getypt dan? Wat een bullshit weer. Gewoon een prima speler wat niet eens een back is. Kan nog genoeg leren. Af en toe een slaapmomentjr maar soms ook geniale acties.
 
atleticofc
 
8
8 mei 2019 om 10:26
De Mos die niet houdt van hypen? Obispo is beter dan de Ligt etc. En zo heeft hij nog wel meer uitspraken gedaan over PSV talenten.... dus Aadje....
 
gomes1psv
 
11
8 mei 2019 om 10:31
Aad! Wat zeg je nu? Teveel gehypet? Deze man probeerde zelf tevergeefs Armando Obispo te hypen als 'een groter talent dan Mathijs de Ligt' en ik weet nog hoe hij zonder knipperen beweerde dat toenmalig Vitesse-aanvaller Juan Gonzalo Lorca 'de nieuwe Suárez' zou gaan worden? Wie? Precies, een nu 34-jarige Zuid-Amerikaan die sinds zijn vertrek twaalf clubs op bedenkelijk niveau in Frankrijk, Colombia, Bolivia en vooral in zijn thuisland Chili versleet en momenteel zonder club zit. Overigens vind ik helemaal niet dat Mazraoui gehypet wordt. Het zijn toch een beetje de usual suspects die de veren in hun reet krijgen bij Ajax. Van de Beek, De Jong, De Ligt, Ziyech, Tadic en Neres. Mazraoui staat daar juist bij in de schaduw. Niet onterecht ook, want in de elftallen waar bijvoorbeeld zijn Van Rhijn in speelde zou hij op dezelfde manier meedeinen op het niveau als zijn voorganger. Ik las eerder dit seizoen dat Valencia belangstelling had voor Mazraoui. Als die interesse doorzet en je er 10 tot 12 miljoen voor kunt krijgen, lekker doen!
 
Filip
 
0
8 mei 2019 om 10:43
@ gomes; de nous (veltman ook), schone, nico (en in bepaalde mate ook Blind) zijn minder opvallend omdat het meer dragende spelers zijn en minder bepalende spelers zijn. Persoonlijk vind ik Tadic vaak in wedstrijden niet heel bijzonder. Hij is in mijn ogen wat te lui en wacht op de bal. Maar goed dat is zo'n speler die mijn irritatie in een wedstrijd om zeep helpt (die irritatie krijg ik door zijn gemekker en luie gedrag in het veld) door vervolgens een bal erin te schieten of een briljante pass te geven. Een echte momentenvoetballer. Daarbij gezegd hebbende heeft het inderdaad een vorm van ironie dat Aad over hypen begint. Daar heeft meneer de Mos wel een handje van. Hij zit er vaker naast dan dat hij gelijk heeft. Des te meer beangstigend dat ik in dit geval met hem eens ben. Want dat maakt de kans alleen maar groter dat ik er naast zit haha.
 
CantonaEric
 
7
8 mei 2019 om 10:31
Door wie werd hij gehypt dan? Of verzint Aad dit ter plekke? Door Ajax fans is hij niet gehypt. Die zijn juist kritisch op hem omdat hij verdedigend en positionerend niet goed genoeg is en dat hij op het middenveld te veel met de bal loopt.
 
Verchurch01
 
0
8 mei 2019 om 10:47
Ik vind Nous geen top verdediger en geen top middenvelder. Voor beide posities zijn er betere spelers te vinden dan hij. Ideale 12e man, maar daar zal hij zelf ook niet op zitten te wachten. Veltman idem dito, maar die kan wel een stuk beter verdedigen. Daarentegen is Nous wel enorm belangrijk geweest in de CL poulefase en real Madrid, maar zegt het toch genoeg dat hij uit de basis word gespeeld door een Veltman die er een jaar heeft uitgelegen. Ten Hag zal toch echt op basis van de wedstrijden en trainingen zijn beste rechtsback opstellen. Wie zou dat niet doen? Voetbal is hard en dit soort beslissingen moeten genomen worden. In de competitie kun je weer met Nous spelen, omdat je in de eredivisie toch verdedigend minder te doen krijgt en veel diepgang heeft.
 
Etcheverry
 
20
8 mei 2019 om 11:20
Ik vind dat juist Noussair zwaar onderschat wordt, die jongen heeft zich staande gehouden tegen de Europese top en toch wordt hij zelden gewaardeerd. De Mos praat hier onzin natuurlijk.
 
Lucaij
 
0
8 mei 2019 om 11:26
Aad heeft gelijk. Deze speler komt te kort voor Ajax. Heeft geen rust in zijn spel. Veltman is beter als rechtsback en dat is ook geen wereldspeler. Ik hoop voor Ajax dat mazroei op de bank start, want anders tikt Son hem helemaal weg.
 
 
2
8 mei 2019 om 12:05
Ik vind de hype wel meevallen. Aanvallend sterk en verdedigend matig zegt vrijwel iedereen om mij heen die Ajax een warm hart toedraagt.
 
R_Zuid
 
13
8 mei 2019 om 12:13
Ik moest gewoon ff klikken on te zien welk debiel dit heeft gezegd. In een elftal waar elk speler vanaf het eerste balcontact naar Barca toegehypet wordt, noemt hij hem. Als er 1 iemand niet gehypet word is het Mazraoui. Die jongen plaatst Ajax in de knockoutfase en werd constant de zwakste schakel genoemd. Wat een grap is dit.
 
brandkraan
 
1
8 mei 2019 om 12:21
Aadje moet niet zo zeuren. Die jongen staat voor het eerst een heel seizoen in het eerste en doet het ondanks zijn fouten uitstekend. Hij kan alleen maar beter worden. En dat hypen daar kan die jongen niets aan doen.
 
Japie_Krekel
 
8
8 mei 2019 om 12:33
hoezo overhyped? hij heeft 2 belangrijke goals gemaakt op CL en niveau en ook een paar hele belangrijke assists. ergens anders zou een back hierom geprezen worden maar in Nederland word hij bekritiseerd
 
totaalvoetbal2
 
4
8 mei 2019 om 13:24
Het is geen hype. Het is een waarneming dat nadat Ajax onderdruk stond in Londen, Mazraoui voor meer evenwicht zorgde. Om er voor te zorgen dat je bij voorbaat meer stabiliteit hebt in het elftal zou je misschien toch met hem moeten beginnen. Alhoewel ik hem liever rechtsback zie, omdat ik al helemaal geen fan ben van Veltman. Overigens was Mazraoui zondag bij drie van de vier goals betrokken en had zelfs 1 assist. Dus hij doet het daar gewoon onwaarschijnlijk goed.
 
Holland8
 
4
8 mei 2019 om 14:27
Ach ach het wordt inmiddels zo doorzichtig. Zodra een speler een bedreiging wordt voor Donny van de Beek komen de rattem uit hun hol. De ratten zijn de media en analysten die dealtjes hebben met het management van Donny. Bah. Het begint op te vallen dat Mazraoui een betere middenvelder is dan Donny en meteen wordt er opgetreden. Toen Neres basis speelde en Donny op de bank zat werden Neres en Ten Hag door de media en analysten aangepakt (telegraaf enzo). Toen Noa Lang opeens een hele goede middenvelder bleek te zijn die weleens een serieuze concurrent voor Donny zou kunnen worden is hij binnen Ajax onthoofd (want hij heeft een gek accent, het gaat er dan niet om dat hij gewoon beter kan voetballen dan Donny). Noa Lang zit sindsdien niet meer bij de eerste 22 van de selectie. Hij wordt gestraft voor zn talent want hij wordt een bedreiging voor Donny. Die jongen wordt op de achtergrond kapotgemaakt. Opeens komen allemaal middelmatige spelers in de selectie die geen bedreiging voor Donny zijn, Dani de Wit, Ekkelenkamp etc. Waar is Noa Lang gebleven? Vorige week werd ons via lle vriendjes van het management van Van de Beek opeens verteld dat van de Beek beter was dan Wijnaldum en dat hij op de plek van Wijnaldum in Oranje moest. Niet op de plek van De Roon maar van Wijnaldum. Toeval? Tja. Er is op de achtergrond een walgelijk spel gaande wat ten koste gaat van onze mooie club. Nu wordt weer die arme Aad de Mos voor het karretje gespannen van het management van Van de Beek. Als er een jongen gehyped wordt is het Donny van de Beek wel. Helaas is dat een feit. Ook hier op VZ. En daarom verwijderen jullie steeds mijn buitengewoon nette reacties. Mazraoui gehyped? Die krijgt juist veel te weinig krediet als je ziet wat hij ervoor heeft moeten doen en wat voor talent hij heeft. Inderdaad, in vele opzichten een veel betere middenvelder en een veel groter talent dan Donny.
 
Selecaooo
 
3
8 mei 2019 om 15:28
@holland8 Dat heb je heel goed gezien. Gravenerg is nu al beter maar opeens zit hij ook niet in de selectie, terwijl hij volgens mij uit tegen PSV ingevallen is. Donny is heilig verklaard, je mag geen kritiek op hem uiten want anders zijn de rapen gaar. Nog te bedenken dat Frenkie de Jong een half jaar in de verdediging moest spelen omdat "wonderboy" Donny altijd verzekerd is van een basisplaats op het middenveld. Neres, Tadic en Zyech worden weleens gewisseld, maar Donny nooit. Gelukkig heeft Wijnaldum gister 2 x gescoord anders kon het media offensief om wijnaldum te passeren voor de Nations Leaguae al beginnen.
 
Arsenallz
 
1
8 mei 2019 om 14:28
Ben ik het mee eens. Ik vind Mazraoui behoorlijk overschat worden. Ik heb zelfs mensen zien roepen dat hij inmiddels 60 miljoen waard is. Defensief is het de zwakste schakel van Ajax. Laat bijzonder vaak zijn man lopen. Aanvallend is het prima, maar ook zichtbaar minder dan bijvoorbeeld spelers als Tagliafico, maar ook Dumfries en Angelino. Voetballed is Mazraoui prima, maar zijn combinatie is ook niet uitzonderlijk. Als hij op het middenveld staat zonder Frenkie gaat het tegenvallen. Daarnaast: Het is een jongen met niet de beste concentratie.