Oblak treurt: 'Hij heeft een mooie kans en we moeten de beslissing respecteren'
Dinsdag, 21 augustus 2018 om 08:35

Filipe Luís heeft maandagavond mogelijk zijn laatste wedstrijd in dienst van Atlético Madrid gespeeld. De 33-jarige vleugelverdediger stond negentig minuten in het veld in de wedstrijd tegen Valencia, die in een 1-1 gelijkspel eindigde. Paris Saint-Germain zou nadrukkelijk geïnteresseerd zijn in Filipe Luís en hij zou zelf ook openstaan voor een transfer naar Parijs.

Ploeggenoot Jan Oblak zegt tegenover verschillende Spaanse media dat hij het jammer vindt dat de Braziliaan mogelijk vertrekt bij Atlético. "Het is best vervelend als dit zijn laatste wedstrijd was, maar zo is is het voetbal. We moeten zien wat er gaat gebeuren. Filipe heeft een mooie kans en we moeten de beslissing van iedere speler respecteren", zegt de Sloveense doelman. Diego Simeone, trainer van Atlético, gaf maandag al te kennen dat hij hoopt dat de verdediger in Madrid blijft.

"Ik kan alleen maar zeggen dat hij weet hoeveel we van hem houden en hoe belangrijk we hem vinden. Uiteraard wil ik dat hij bij ons blijft", aldus Simeone. Filipe Luís speelt sinds 2010 in het shirt van Atlético, met uitzondering van een uitstapje van één seizoen naar Chelsea. De Braziliaan zou nu wel oren hebben naar een overstap naar Paris Saint-Germain, al heeft de Franse topclub meerdere ijzers in het vuur.

Les Parisiens zouden namelijk met Bayern München een akkoord hebben bereikt over Juan Bernat. Waarschijnlijk gaat de voorkeur van Paris Saint-Germain uit naar Filipe Luís, die bij Atlético nog een contract heeft tot medio 2019. Indien de Braziliaan niet haalbaar is, zal de kampioen van Frankrijk alsnog met Bayern zakendoen en Bernat binnenhalen.

Meer nieuws
   
00:05
00:05
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
0
   
23:44
23:44
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
4
   
23:28
23:28
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
   
23:09
23:09
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
   
22:59
22:59
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Yovo
 
11
21 augustus 2018 om 08:59
Ik snap eerlijk gezegd niet wat Psg met hem moet. Ze spelen het hele seizoen grote delen van de wedstrijd op de helft van de tegenstander en als er iets is wat Felipe Luiz niet goed kan dan is het wel aanvallen.
 
MGMV
 
3
21 augustus 2018 om 09:27
Wellicht wat meer defensieve zekerheid in de Champions League? In de competitie zal het allemaal weinig uitmaken of hij wel of niet kan aanvallen, lijkt me.
 
bramthomassen
 
23
21 augustus 2018 om 10:15
Serieus? Niet goed kan aanvallen? Volgens mij kijk je geen wedstrijden van Atlético.. Luis is een van de belangrijkste spelers en ik denk dat het beter is om hem te hebben dan Lucas op LB, juist vanwege de aanvallende kwaliteiten. Hij heeft een meesterlijke pass en ongelooflijke drive
 
voetbaldj
 
7
21 augustus 2018 om 09:04
Waarom zou Filipe Luis dat willen? Volgens mij is Athletico een fijne club (Griezman verlengt, ondanks interesse, Diego Costa komt graag terug) en qua salaris zal PSG toch niet het dubbele bieden vermoed ik. De kans dat je kampioen wordt is wat groter, maar de Spaanse competitie heeft wel veel meer aanzien dan de Franse.
 
michael90
 
13
21 augustus 2018 om 09:16
Wellicht omdat er bij PSG wat meer Braziliaanse spelers voetballen? Of wellicht heeft hij het wel gezien in Madrid? Parijs is ook geen vervelende stad om in te wonen lijkt me. Soms zijn mensen gewoon toe aan een nieuw avontuur.
 
Lunny
 
1
21 augustus 2018 om 09:30
Omdat hij naar het schijnt niet meer eerste keus is.
 
lucas1234
 
10
21 augustus 2018 om 09:50
Bij Atletico is hij voorbijgestreefd door Lucas Hernandez. De rede dat hij gisteren speelde was omdat Lucas geschorst was. Kan me voorstellen dat hij dan nog een nieuw avontuur wilt aangaan. Daarbij betaald PSG niet verkeerd.
 
juvedeef
 
2
21 augustus 2018 om 09:46
Goed nieuws. Ze waren bezig met Alex Sandro maar die blijft. Hij is erg goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Hopelijk verlengt hij.