'Of dit mijn laatste wedstrijd tegen Ajax wordt? Daar denk ik niet aan'
Vrijdag, 31 maart 2017 om 00:15

Dirk Kuyt speelt zondagmiddag in principe alweer zijn dertiende Klassieker. Het wordt voor de 36-jarige aanvaller wellicht zijn laatste editie van Ajax - Feyenoord, maar daar staat hij naar eigen zeggen zelf niet bij stil. "Daar denk ik niet aan. Ik leef in het nu en wil ten koste van alles kampioen worden met Feyenoord", zo benadrukt de captain van Feyenoord.

"Daarvoor moet ik me volledig concentreren op wat ik nu op het veld kan doen", zo vertelt Kuyt in gesprek met FOX Sports. "Vorig jaar heb ik gezegd dat ik na het seizoen de balans op zou maken, dat doe ik nu weer. Ik heb er eigenlijk nog heel weinig over nagedacht. Ik denk veel meer na over al het moois dat eventueel nog kan komen."

Meer: Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot

Een goed resultaat in de Amsterdam ArenA betekent een flinke stap voor Feyenoord richting de eerste landstitel sinds 1999. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft nu een voorsprong van zes punten. "Dit is een derby, een strijd tussen twee rivalen. Die wedstrijd wil je het allerliefste winnen. Voor ons is het alweer een tijdje geleden dat wij hebben gewonnen… Dus wij willen winnen. Het is een echte Klassieker en een Klassieker is natuurlijk het mooist als ook die twee clubs om het kampioenschap strijden."

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
3
   
22:55
22:55
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
73
   
22:53
22:53
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
FKSM-PSV
 
9
31 maart 2017 om 01:20
Winst in de ArenA zou, voor iedereen die met Feyenoord op het kampioenschap wacht, natuurlijk de kers op de taart zijn. Al zal in Rotterdam niemand klagen bij een gelijkspel. Op een of andere manier ligt het spel van Feyenoord Ajax wel. Toch wat wedstrijden gehad waarin Feyenoord even goed of zelfs beter speelde dan Ajax, maar toch trok Ajax aan het langste eind. Hopelijk wordt het een vermakelijke wedstrijd en moge de beste winnen.
 
Gryudo
 
4
31 maart 2017 om 02:47
Feyenoord Ajax vond ik dit jaar qua beleving omgekeerd. Heel de Kuip wad teleurgesteld met het gebrekkige aantal minuten blessuretijd. Er heerste het idee dat na de 1-1 ook de 2-1 zou vallen. Helaas speelde Onana. Die wist zo goed tijd te rekken dat ik m wel kon schieten de rotzak
 
FKSM-PSV
 
0
31 maart 2017 om 03:40
Ik heb wel vaker gehad dat ik Feyenoord beter vond spelen, echter winnen was een ander verhaal.
 
FR12Jules
 
4
31 maart 2017 om 08:41
De laatste jaren ben ik van mening dat Feyenoord in de Klassiekers gewoon (veel) beter is dan Ajax, echter belonen ze zichzelf niet. Jammer.
 
FRon010
 
1
31 maart 2017 om 09:19
Onder Rutte werd Ajax helemaal zoek gespeeld en wat een kansen werden er toen gemist, zelfde met de thuis editie van dit jaar. Botteghin die niet eens kan scoren in een leeg goal, ga zo maar door. Qua positiespel is Ajax al jaren de mindere in de klassieker maar toch halen ze er altijd wel punten uit, maar dit kan je eerder verwijten aan het gepruts voor de goal aan onze kant, en niet omdat Ajax zo voortreffelijk speelt hoor. Met een Jorgensen ben ik erg benieuwd, en dan nog een Toornstra die ze van alle kanten erin schiet. Ajax moet komen, Feyenoord kan achterover hangen met een stabiele verdediging, dus ik ben erg benieuwd hoe beiden ploegen dit gaan aanpakken.
 
Frankentime
 
1
31 maart 2017 om 07:02
Ik hoop ook op een vermakelijke wedstrijd. Maar lelijk mag ook, zolang Feyenoord maar wint ;-)
 
FKSM-PSV
 
0
31 maart 2017 om 11:47
Hahaha, logisch. Als het erom gaat, hoor je ook zo te denken.
 
bliek
 
0
31 maart 2017 om 07:03
Tja Dirk. Je zou er prima bij kunnen zijn volgend jaar maar dan zal je je meer moeten richten op de positie van invaller. Volgend seizoen worden weer een hoop wedstrijden gespeeld dus er komt waarschijnlijk genoeg speeltijd aar basis zl het niet meer worden. Ik ben zo benieuwd naar zondag. Feyenoord mist Vilhenna en Waarschijnlijk Kongolo. Van Kongolo baal ik misschien nog wel meer van als van Vilhenna. Of Troare speelt dan is het voor Nelom nog wel te doen. Als die behendige Kluivert komt maak ik me toch wel zorgen. Ook is het afwachten of Dolberg mee doet. Is toch wel 1 van de belangrijkste spelers voor Ajax en het voor het spel ze spelen. Ik ben benieuwd wat de tactieken gaan zijn .
 
KTB84
 
3
31 maart 2017 om 07:45
Nu Tonny geschorst is, zoi ik starten met Kuyt. Verder zou ik dan met Toornstra en El Ahmadi op het middenveld spelen. Dan heb je de ideale mix van aanvallen, aanjagen, controle en beweging.
 
Ijsmuts
 
1
31 maart 2017 om 09:40
Ik zou sowieso starten met Kuyt. Hij houdt de boel coachend uitstekend bij elkaar.
 
SPRAY
 
2
31 maart 2017 om 07:49
Kuijt moet gewoon blijven, Vente moet je erbij gaan halen/houden volgend jaar en als je de kans krijgt Kramer verkopen en v. Persie kopen. Dan kan Kuijt als wissel fungeren voor zowel v. Persie als Jorgensen. Toornstra terug naar rechts en Elia links.
 
Arnavut1
 
2
31 maart 2017 om 07:49
Voor Feyenoord zou het goed zijn als hij nog een jaartje zou blijven. Hij is met zijn ervaring zowel in het veld als daar buiten belangrijk voor de club. Zeurt niet dat hij wissel is en juicht daarnaast het hardst bij een doelpunt. Zijn belangrijke elementen voor een team.