'Of het moeilijk was om Barcelona af te wijzen? Dat is erg moeilijk'
Maandag, 19 november 2018 om 08:36

Antoine Griezmann kon Atlético Madrid in de zomer inruilen voor Barcelona, maar besloot uiteindelijk om zijn werkgever trouw te blijven. De club uit Catalonië had naar verluidt 140 miljoen euro over voor de Fransman, maar Griezmann koos dus voor Atlético. Hij heeft daar nu nog een contract tot medio 2023.

"Of het moeilijk was om Barcelona af te wijzen? Dat is erg moeilijk", aldus Griezmann in een interview met Canal+. "Het is Barcelona dat je wil hebben, dat je belt, dat je berichtjes stuurt. Maar dan is er ook nog de club waar je al zit, waar je een belangrijke speler bent en waar men een project om jou heen heeft gebouwd."

"Wat de doorslag gaf? Na een wedstrijd waarin ik was uitgefloten, zag ik mijn medespelers en kwam de coach naar mijn huis toe om mij gerust te stellen en om met mij te praten. Hij wilde laten zien dat hij vertrouwen in mij heeft", aldus Griezmann, die sinds medio 2014 voor Atléti speelt. Daarvoor kwam hij uit voor Real Sociedad.

Als Griezmann naar Barcelona was gegaan, had hij waarschijnlijk in de schaduw gespeeld van Lionel Messi. Dat heeft 'misschien onbewust' ook een rol gespeeld om níet voor een overstap naar het Camp Nou te kiezen, aldus de linkspoot: "Maar mijn medespelers en de mensen van de club hebben er alles aan gedaan om mij te behouden", voegt hij eraan toe.

"Ze hebben met me gepraat, hebben mijn salaris verhoogd. Ze hebben alles gedaan om aan te tonen dat Atlético mijn thuis is en dat ik niet moest vertrekken. Het waren erg moeilijke tijden, zeker voor mijn vrouw als ik haar weer eens om drie uur in de nacht wekte om erover te praten." Griezmann speelde tot dusverre 226 wedstrijden voor de Madrilenen en daarin was hij goed voor 118 doelpunten en 44 assists.

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in gezicht van tegenstander
0
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
1
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
10
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
BadCeo
 
24
19 november 2018 om 08:50
Die komt niet meer! Denk eerder dat Neymar terug komt dan Griezmann naar Barca komt
 
Mosta man
 
6
19 november 2018 om 11:57
Wat een zwaar leven heeft Griezmann zeg poee...keuze tussen atletico waar je word geliefd en nog meer miljoenen kan verdienen dan eerst of sportieve vooruitgang boeken bij topclub en ook miljoenen verdienen. Hij moest zelfs zijn vrouw ervoor wakker maken.
 
r0naldinho10
 
7
19 november 2018 om 12:38
Ben ik blij dat hij niet is gekomen. Overschat zichzelf wel heel erg. Blijf maar lekker bij Atletico de man. Geef mij maar Neymar dan. Zal zijn piek momenten zeker niet vergeten vooral niet tegen Psg. Hij heeft zijn trekjes, maar bij Barca is die op de 1 of ander manier toch meer bescheiden en de trio Msn... zal daar verder weinig over zeggen
 
VIoranje
 
9
19 november 2018 om 09:02
Hele verstandige keuze! Is de sterspeler van Atletico en het draait daar om hem. Bij barca had die tussen messi en suarez moeten komen.. had dus waarschijnlijk niet eens een basisplek gehad.
 
The_best-1
 
6
19 november 2018 om 09:48
Ik heb liever Neymar terug. Dembele wegdoen en het geld investeren in Neymar. Want plek van Neymar is nogsteeds niet bezet. Ja Coutinho maar niet echt zijn plek. Coutinho is ook geen speler die Barcelona kan dragen bij afwezigheid van Messi.
 
JanBalotelli
 
4
19 november 2018 om 09:04
Eind goed al goed, het zou denk ik een gok zijn die deze keer niet goed zou uitpakken i.t.t. suarez. Is een goede schaduwspeler maar past niet bij het spel van barca en als persoon zou hij denk ik ook niet goed omgaan met het op de bank zitten wanneer hij minder presteert. Een team op sleeptouw nemen heb ik hem nooit zien doen namelijk
 
DavidDein
 
18
19 november 2018 om 09:35
Hij valt bij Atletico op omdat hij zo'n beetje de enige speler met een individuele actie in is, maar je ziet bij het Franse elftal eigenlijk al dat hij helemaal niet zo goed is als hij denkt. Gedurende het hele WK was Mbappe de man voorin. Het enige dat Griezmann deed was penalties scoren, op de grond liggen en onzichtbaar zijn. Tekenend voor zijn nare karakter was hoe hij na een paar minuten al Wijnaldum een kaart aannaaide vrijdag. En dan nog claimen recht te hebben op de Ballon d'or, hij is niet eens top 10 wat mij betreft!
 
AMadrid1991
 
2
19 november 2018 om 15:27
Bij Atletico heeft hij ook geen individuele actie, hij speelt zelden een man uit. Als het middenveld achter hem goed draait en als hij Costa in vorm naast zich heeft dan kan hij er zo 30 maken in een seizoen. Maar Griezmann draagt het elftal zeker niet, net als bij Frankrijk. Op een of andere manier maakt hij altijd wel belangrijke goals en top 10 is mij misschien wel maar de ballon d’or verdient hij zeker niet als ik zie dat bijvoorbeeld een Hazard in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen.
 
Ajax/barca2014
 
1
19 november 2018 om 09:11
Wat word ik toch misselijk van al die biedingen van meer dan 100 miljoen van mijn club. Dan ben je toch echt gewoon een koopclub puur sang geworden. Focus je dan liever op de Arthurs van deze wereld. Spelers die veel minder kosten, maar waar je dan ook in potentie veel langer plezier aan kan hebben. Natuurlijk is het risico dan wat groter, maar is dat met Dembele dan nu niet het geval? Momenteel is er echt gewoon 120 miljoen weggegooid. Ook Coutinho maakt zijn transfersom momenteel niet helemaal waar.
 
Ajax/barca2014
 
1
19 november 2018 om 09:51
Niet in de vorm waar hij momenteel in verkeert. Hij had juist nu met de afwezigheid van Messi Barca bij de hand moeten nemen. Maar nee de enige die wat heeft laten zien is Suarez.
 
Rochus
 
5
19 november 2018 om 10:00
Nou nou, jouw club nog wel. Ik denk dat er bij jouw club voldoende mensen zitten met verstand van zaken op het gebied van voetbal. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat jouw club graag teveel geld betaald als de Arthurs van deze wereld zomaar voor het oprapen zijn en die ook nog eens een garantie voor succes moeten zijn, want de arthurs van deze wereld zijn niet allemaal toppers, er willen er nog wel eens wat falen in die categorie. Als veel succes uitblijft door deze strategie dan ben ik benieuwd of Barca nog wel jouw club is.
 
Isco24
 
3
19 november 2018 om 10:38
Het mes snijdt natuurlijk aan 2 kanten. Ik denk namelijk dat zelfs het bestuur liever een 'koopje' van 40 miljoen aantrekt dan een speler van 100+ miljoen. Dembele was een gok en blijkt tot nu toe niet echt een goede geweest, maar met Griezmann wilden ze iemand binnenhalen die a) bij een concurrent zit en b) de Spaanse competitie heel goed kent. Ze wilden iemand die er 'gelijk' zou staan. Nou weet je dat natuurlijk bijna nooit, maar ze wilden het risico beperken dat iemand nog moet wennen etc. Madrid heeft daarentegen 2 wereldtalenten gehaald uit Brazilie die zomaar ineens bij de beste voetballers ter wereld kunnen gaan horen. En dat voor een totaal van om en nabij 105 miljoen. Dat zou dus zomaar heel goed uit kunnen pakken voor ze, maar kan ook weggegooid geld zijn. De tijd zal het leren. Voorlopig hebben alleen Coutinho en Dembele boven de 100 miljoen gekost en als ik de geruchten mag geloven, ga je Dembele niet eens met een groot verlies verkopen. Daarnaast heb je Paulinho verkocht voor 50 miljoen. Een speler van 30 jaar, die geen eens een onbetwiste basisspeler was met 10 miljoen winst verkopen was dan weer een goede deal.
 
TimeOfMyLife
 
3
19 november 2018 om 09:16
Griezmann is een stuk jonger dan Messi & Suarez, dus hij had (zeker met oog op de toekomst) best uit kunnen groeien tot een van de topspelers van Barcelona! Maar nu hij het bod heeft afgewezen, zal hij ook nooit meer voor Barca spelen ~ denk ik ~
 
gdoxu
 
29
19 november 2018 om 09:36
Duidelijk verhaal. Moest wel even lachen om dat stuk over zn vrouw. Wat zal die het zwaar gehad hebben zeg, onvoorstelbaar...
 
gino scapino
 
3
19 november 2018 om 09:38
Hij zou zeker goed bij barca passen. Het is namelijk een walgelijke speler die goed is in overtredingen uitlokken en kaarten aan naaien. Verder wel een topspeler natuurlijk.
 
marieke90
 
0
19 november 2018 om 15:16
Het was dus een ego dingetje,waarom wil je niet in de schaduw staan van messi?,is toch geen schande, hij is veel beter dan jij,wel gek dat de beste speler er voor kan zorgen,dat neymar vertrek en dat griezman niet komt,je zou denken dat, iedereen juiste met de beste speler zou willen spelen..