'Of Sánchez' vertrek invloed heeft gehad op mijn spel? Misschien wel'
Zaterdag, 21 oktober 2017 om 08:30

Matthijs de Ligt is achttien jaar en hoewel er spelers zijn die op die leeftijd nog niet eens hun debuut hebben gemaakt voor het eerste elftal, heeft De Ligt al 35 wedstrijden voor Ajax 1 achter zijn naam staan. Het talent begon moeizaam aan het seizoen, maar heeft het gevoel dat hij de juiste vorm weer weet te vinden.

De Ligt, tweevoudig international van het Nederlands elftal, erkent in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij 'een slechte start' heeft gehad: "Maar ik krabbel de laatste weken een beetje op. Ik raak meer gewend aan mijn nieuwe ploeggenoten. Of het vertrek van Davinson Sánchez ook invloed op mijn spel heeft? Misschien wel, dat hoort er bij."

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

"Mensen gaan en mensen komen. Met Maximilian Wöber gaat het nu steeds beter. De laatste wedstrijden hebben wat vertrouwen gekweekt. Dat moeten we in de Kuip laten zien." De Ligt gaat zondag met Ajax op bezoek bij Feyenoord en men kan de concurrent uit Rotterdam dan op een achterstand van drie punten zetten. Ajax kijkt zelf nog tegen een achterstand van vijf punten aan op koploper PSV.

De Ligt gaat ervan uit dat Ajax geen last zal hebben van zogenaamde 'Kuipvrees': "Laat het maar gebeuren, want ik kijk ernaar uit. Het is altijd fijn om een stadion achter je te hebben. Maar het is ook wel grappig als een heel stadion tegen je is. De één gaat daar anders mee om dan de ander. We zullen zien hoe het bij mij gaat." Vorig seizoen, op 23 oktober, werd het in De Kuip 1-1 door doelpunten van Kasper Dolberg en Dirk Kuyt.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
5
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
24
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
16
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Steef71
 
21
21 oktober 2017 om 09:14
Hij is niet minder gaan spelen, maar zijn fouten worden door niemand meer opgevangen nu. De aanwezigheid van Sanchez verbloemde de tekortkomingen van De Ligt.
 
patrickstern
 
18
21 oktober 2017 om 09:38
Tekortkoming is niet het juiste woord meer zijn onervarenheid
 
BvdP
 
7
21 oktober 2017 om 09:41
De Ligt is nog in opleiding en heeft een sterke partner nodig waar hij van moet leren en zich aan op kan trekken. We mogen niet van hem verwachten dat hij op zijn 18e de kar wel even gaat trekken achterin, maar toch doet het merendeel dat wel. Wat mij betreft heeft Ajax hier gewoon in gefaald. Ze hadden een fatsoenlijke rechtsback moeten halen of behouden(Tete) zodat Veltman centraal kon gaan staan. Van Wober kan je dit ook nog niet verwachten namelijk
 
Nijmeegse10
 
1
21 oktober 2017 om 11:14
BvdP, mensen die denken dat de Ligt de kar wel even gaat trekken achterin, zijn de mensen die de Ligt als een supertalent zien. Als de Ligt zich dan nog niet genoeg bewijst, krijgt hij van deze mensen, zonder dat te willen, heel veel kritiek ( wat nergens op slaat, aangezien hij pas 18 is ). Datzelfde gebeurde ook bij spelers als Depay. Stiekem zijn mensen wel fan van zo’n speler, maar vinden ze het uitermate jammer wanneer zo’n speler toch een beetje de grond in zakt, dan gaan ze kritiek uiten.
 
tubes
 
8
21 oktober 2017 om 09:55
Ik riep vorig seizoen dat Sánchez in zijn eentje de hele defensie overeind hield en stuitte hier op felle weerstand. Inmiddels is wel duidelijk hoe belangrijk hij was voor de achterhoede.
 
Sulejmanii
 
0
21 oktober 2017 om 13:30
Tubes, dat klopt hoor. We zijn nog altijd kwetsbaar.
 
ilana007
 
4
21 oktober 2017 om 10:51
Zijn vertrek heeft invloed gehad op heel Ajax, Sanchez was zo oersterk dat hij alle aanvallen van de tegenstander eruit kon halen, zo een speler kom je zelden in Nederland tegen. Nu zie je dat Ajaxspelers vaak niet weten wat ze moeten doen en onzeker zijn. Maar ik heb vertrouwen dat als er een vast team komt het vertrouwen weer terugkomt, komt goed.
 
Prologic
 
0
21 oktober 2017 om 12:05
Voor een jongen van 17/18 jaar is het essentieel om een ‘betere’ verdediger naast zich te hebben. Dan kan die zich aan dat niveau optrekken en ervan leren. Nu Sanchez weg is, staat hij er alleen voor en aan Veltman heeft hij niks. Dus worden zijn fouten eerder zichtbaar en moet hij het alleen doen.